|
وزیر دفاع عراق به ایران میآید
وزیر دفاع عراق به دعوت رسمی امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در صدر یک هیأت بلندپایه از فرماندهان نظامی به تهران میآید. به گزارش مهر، «جمعه عناد سعدون» علاوه بر دیدار و گفتوگو با همتای ایرانی خود، با مقامات بلندپایه سیاسی و نظامی کشورمان نیز دیدار خواهد داشت. گسترش همکاریهای دفاعی و نظامی از جمله اهداف سفر وزیر دفاع عراق به ایران به شمار میرود.
ارسال به دوستان
هراس پادشاه سعودی از شکست پروژه فشار حداکثری علیه ایران و تکرار ادعاهای بیاساس
شیرش خشک شد
گروه سیاسی: پادشاه عربستان سعودی در یک سخنرانی ضمن مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، خواستار اتخاذ «رویکرد قاطعانه» جامعه جهانی علیه ایران شد. به گزارش «وطن امروز»، سلمان بنعبدالعزیز، شاه عربستان سعودی در یک سخنرانی در هیات مشاوران ارشد دولت این کشور طی ادعاهایی علیه ایران گفت: پادشاهی [عربستان] بر خطرات طرح منطقهای ایران، مداخلهاش در دیگر کشورها، حمایتش از تروریسم و شعلهور کردن آتش فرقهگرایی تاکید داشته و از جامعه جهانی درخواست رویکردی قاطعانه علیه ایران را دارد که تضمینی برای رسیدگی جدی به تلاشهای آن برای دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی و پیشبرد برنامه موشکهای بالستیکش باشد.
شاه عربستان همچنین حوثیهای یمن را متهم کرد با استفاده از موشک و پهپادهای دریافتی از ایران، تاسیسات و شهروندان غیرنظامی عربستان را بارها هدف حمله قرار دادهاند.
سلمان بنعبدالعزیز این اظهارات را در حالی مطرح میکند که در 6 سال گذشته یعنی از زمانی که به عنوان پادشاه عربستان زمام امور را در دست گرفت، همواره به دنبال غلیظ کردن رویکرد مقابلهای این کشور علیه ایران بوده است. پس از روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و اجرایی کردن پروژه فشار حداکثری نیز، عربستان یکی از بازوهای اجرایی اصلی این پروژه و در نقش تامینکننده منابع مالی این پروژه بوده است. پشتیبانی مالی عربستان از طرحهای ضدایرانی آمریکا، هزینههای جنگ یمن و همچنین بستن قراردادهای چند صد میلیارد دلاری با آمریکا، از جهت مالی هزینههای گزافی را بر اقتصاد عربستان تحمیل کرده است، با این حال ضمانت حکومت سلمان بنعبدالعزیز و فرزندش از سوی دولت آمریکا، به گمان حاکمان این کشور ارزش چنین هزینههایی را دارد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا درباره نقش عربستان در پروژه فشار حداکثری علیه ایران، 23 مهرماه سال جاری گفته بود: روابط بین آمریکا و عربستان سعودی تاریخی و مستحکم است و ترامپ برای این روابط اهمیت زیادی قائل است. ایران تأمین مالی و تسلیحاتی حوثیها را بر عهده دارد و مسؤول حمله به تأسیسات نفتی سعودی است. عربستان سعودی یکی از کشورهای پیشرو در مبارزه علیه تروریسم است».
پمپئو که این اظهارات را در نشستی با «فیصل بنفرحان»، همتای سعودی خود در واشنگتن مطرح میکرد، در اظهاراتی شبیه به اظهارات اخیر پادشاه سعودی گفته بود «ایران امنیت منطقه و امنیت عربستان را تهدید و از حوثیها در یمن حمایت میکند».
«فیصل بنفرحان»، وزیر خارجه عربستان نیز ۲۴ مهرماه در کنفرانس ویدئویی با اندیشکده «واشنگتن انستیتو»، درباره رویکرد به اصطلاح «فشار حداکثری» دولت آمریکا علیه ایران، گفته بود: سیاست تهاجمی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی بیش از دولتهای سابق آمریکا موفق بوده و توانسته است امکانات ایران را در «حمایت از تروریسم» محدود کند. بنفرحان همچنین گفت راهبرد فشار حداکثری علیه حکومت ایران تاکنون کارساز بوده، هر چند هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. به گفته او، «حکومت ایران، اکنون کمتر از گذشته قادر به حمایت از گروههای نیابتی خود در عراق، سوریه و لبنان است و این فشار در داخل ایران هم احساس میشود». او تصریح کرد: «هر جا در جهان مشکلاتی باشد پای ایران در میان است»؛ و مثال آورد که بحران یمن و ادامه جنگ داخلی در این کشور، به علت حمایت ایران از شبهنظامیان حوثی است. او تأکید کرد عربستان نمیتواند «تهدیدهای برنامه هستهای و موشکی و فعالیتهای مخرب ایران» را نادیده بگیرد.
بنا بر اظهارات مقامات آمریکایی و عربستانی، عربستان اراده مستقلی در پروژه فشار حداکثری ندارد و صرفا از نقشآفرینی در این پروژه پشتیبانی مالی از آن هدفی است که مقامات آمریکایی به دنبال آن هستند. به بیان دیگر، آنگونه که مقامات آمریکایی اذعان کردهاند هدفشان از اجرای پروژه فشار حداکثری، کشاندن ایران پای میز مذاکره به معنای تعیینتکلیف درباره موضوعاتی چون برنامه هستهای و موشکی ایران و همچنین نقش ایران در تحولات منطقهای است، حال در این بین عربستان نقشی در تعیین دستورکار پروژه یا اهداف این پروژه نداشته بلکه با پشتیبانی مالی از سیاستهای آمریکا و با پنهان شدن پشت قدرت این کشور به دنبال پر کردن خلأ حکمرانی داخلی و ارتقای نقش منطقهای عربستان است. این بدین معناست که موجودیت منطقهای عربستان و حتی موجودیت نظام حاکم بر عربستان کاملا متکی به آمریکا و وابسته به افرادی است که به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب میشوند.
همین مساله باعث سردرگمی و تشویش در میان حکمرانان سعودی شده است، چرا که پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میتواند به تغییر فاز مواجهه آمریکا با ایران منجر شود و اینگونه هزینه صدها میلیارد دلاری عربستان برای پروژه فشار حداکثری بدون دستیابی به نتیجه هدر میرود.
در همین راستا خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و تاثیر آن بر روابط فعلی آمریکا و عربستان نوشته بود: روابط نزدیک و شخصی شاهزاده محمد بنسلمان با دونالد ترامپ در واقع نوعی سپر محافظ برای وی در قبال موج انتقادهای بینالمللی بود که به دلیل نقض حقوق بشر در عربستان و بویژه نقش وی در قتل فجیع جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد ریاض به همراه دیگر موضوعاتی چون دخالت در جنگ یمن و نیز بازداشت فعالان حقوق زنان در این کشور همواره مطرح بوده و هست.
این موضوعات دقیقا همانهایی است که میتواند به نقاط اختلاف و تنش میان بایدن و حکومت عربستان سعودی تبدیل شود؛ با توجه به اینکه عربستان از یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت در جهان به یکی از مهمترین خریداران سلاح از ایالاتمتحده آمریکا تبدیل شده است. رویترز در ادامه گزارش خود اما به یک منبع سیاسی در عربستان اشاره کرده که احتمال تیرگی روابط میان ریاض و واشنگتن را ضعیف دانسته و بر روابط تاریخی میان ۲ کشور تاکید کرده است. این در حالی است که روزنامه عکاظ، چاپ عربستان سعودی با انتشار مطلبی نسبت به چگونگی رقم خوردن آینده حکومت این کشور نوعی بدگمانی و عدم حس اطمینان را مطرح کرده است.
* امیرعبداللهیان: پادشاه عربستان متجاوز حق اتهامزنی به ایران را ندارد
در همین حال دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل در واکنش به موضع ضدایرانی اخیر پادشاه عربستان و اتهام دخالت در امور منطقه، گفت: پادشاه عربستان متجاوز به یمن که در کنار تروریسم آمریکایی داعش در عراق، سوریه، لبنان و یمن بوده است، حق اتهامزنی به جمهوری اسلامی ایران را ندارد. حسین امیرعبداللهیان در صفحه رسمی توئیتر خود نوشت: پادشاه عربستان متجاوز به یمن که در کنار تروریسم آمریکایی داعش در عراق، سوریه، لبنان و یمن بوده است، حق اتهامزنی به جمهوری اسلامی ایران را ندارد. ریاض بهتر است خوشخدمتی به رژیم اسرائیل را متوقف و به همسایگان احترام بگذارد. ایران همواره حامی اصلی صلح و امنیت همسایگان و منطقه است.
ارسال به دوستان
اخبار
بیانیه رسمی وزارت اطلاعات درباره دستگیری سرکرده گروهک حرکه.. النضال
وزارت اطلاعات در اطلاعیهای اعلام کرد: عامل اصلی حمله تروریستی خونین ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی شد و به دام افتاد.
به گزارش فارس، متن اطلاعیه وزارت اطلاعات به شرح زیر است: با اقدامات تخصصی و ترکیبی سربازان گمنام امام زمان(عج)، «فرجالله چعب» سرکرده گروهک تجزیهطلب حرکه النضال شناسایی و دستگیر شد. سرکرده گروهک تجزیهطلب حرکه النضال در سالهای اخیر قصد چندین عملیات بزرگ دیگر در تهران و خوزستان را داشت و اخیرا در حال برنامهریزی برای هدایت عملیات تروریستی جدیدی بود که با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) ناکام ماند. این گروهک که تحت حمایت مستقیم سرویسهای اطلاعاتی عربستان و رژیم صهیونیستی قرار دارد، به رغم صدور حکم بینالمللی برای سرکردگان آن، عملیات تروریستی در ایران را مدیریت میکرد. عامل اصلی حمله تروریستی خونین ۳۱ شهریور ۹۷ اهواز- با شهادت 24 نفر- که اکنون در دستان وزارت اطلاعات قرار دارد، از دیگر عملیات تروریستی و خونین این گروهک نیز جزئیاتی بیان کرده است.
***
ادعای فاکسنیوز
ایران شرکتهای اسرائیلی را هک کرده است
رسانه منصوب به حزب جمهوریخواه آمریکا اتهام جدیدی را علیه ایران مبنی بر هک دهها شرکت اسرائیلی توسط باجافزار Pay2Key منتشر کرد. بر اساس ادعای شبکه فاکسنیوز، شرکت امنیت سایبری اسرائیلی Check Point نوع جدیدی از باجافزار را کشف کرد که به ایران بازمیگردد. باجافزار Pay2Key چند هفته پیش دهها شرکت اسرائیلی را هدف قرار داده است.
بر اساس تحقیقات شرکت اسرائیلی Check Point چهار شرکت اسرائیلی تصمیم به پرداخت پول در قبال اطلاعات سرقت شده گرفتهاند. این موضوع به کارشناسان این امکان را میدهد بتوانند انتقال پرداختها را در کیف پولهای رمز ارز پیگیری کنند. کارشناسان این شرکت اسرائیلی مسیر بیتکوینهای انتقال یافته را پیگیری کردهاند و مدعیاند همه آنها در نهایت در یک کیف پول رمز ارز ایرانی به نام «اکسکوینو» نگهداری میشوند.
این در حالی است که اکسکوینو یکی از پلتفرمهای رمز ارز ایرانی است که در سایه تحریمهای آمریکا در حال ارائه خدمات به کاربران ایرانی است. این شرکت نیز ظهر دیروز به این موضوع واکنش نشان داد و با انتشار توئیت رسمی اعلام کرد: «بررسیهای ما نشان میدهد هیچ رابطهای بین اکسکوینو و هر گونه باجافزاری (از جمله Pay2key) و عاملان آن وجود ندارد».
گفتنی است در هفتههای اخیر ادعاهای زیادی در این رسانه و سایر رسانهها مبنی بر حملات سایبری توسط ایران به نیروگاههای اسرائیل منتشر شده است. بر اساس این خبر، هکرها اطلاعات چند شرکت اسرائیلی را سرقت کردند و در قبال این اطلاعات پول زیادی را در قالب بیتکوین از این شرکتها درخواست کردند تا کدها و اطلاعات را در اختیارشان قرار دهند. برخی این شرکتها درخواست هکرها را قبول کرده و بیتکوین به حساب آنها پرداختهاند. شرکت اسرائیلی Check Point مدعی است توانسته است مسیر جریان برخی بیتکوینهای انتقال یافته را شناسایی کند و ادعا دارد بعضی از این بیتکوینها از یک کیف پول امن ایرانی به نام «اکسکوینو» منتقل شده است.
***
نماینده روسیه با اشاره به گزارش جدید آژانس انرژی اتمی:
نیازی به ارجاع پرونده ایران به شورای حکام نیست
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در پیامی به موارد مطرح شده در گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران واکنش نشان داده و گفت نیازی نیست شورای حکام آژانس درباره موارد مطرح شده در این گزارش اقدامی انجام دهد. به گزارش ایسنا، «میخائیل اولیانوف» در پی انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران در صفحه توئیترش نوشت: گزارش جدید آژانس درباره ایران میگوید تهران بخوبی همکاری میکند اما آژانس از اطلاعات [ارائه شده توسط] ایران درباره یک مساله که مربوط به گذشته است، رضایت ندارد. اولیانوف ادامه داد: هیچ نگرانی در زمینه اشاعه وجود ندارد و نیازی به هیچ اقدامی از سوی شورای حکام نیست. این موضوع باید از طریق روندهای متعارف حل شود. آسوشتیدپرس شامگاه چهارشنبه در خبری مدعی شد مطابق سندی محرمانه که به طرفین برجام ارائه شده و به رصد این خبرگزاری رسیده است ذخایر اورانیوم با غنای کم ایران در تاریخ ۲ نوامبر به 9/2442 کیلوگرم رسیده است، در حالی که میزان اورانیوم با غنای کم ایران در تاریخ ۲۵ آگوست در حدود 4/2105 کیلوگرم بوده است. همچنین به ادعای خبرگزاری رویترز، ایران نخستین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته را در نیروگاه زیرزمینی غنیسازی اورانیوم نطنز نصب کرده است. رویترز ادعا میکند مطابق گزارشی که به رصد این خبرگزاری رسیده است، ایران آبشار سانتریفیوژ IR-m2 را نصب و متصل کرده است اما گاز هگزافلوراید اورانیوم را به این آبشار تزریق نکرده است. همچنین آسوشیتدپرس به نقل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شده است ایران همچنان به غنیسازی اورانیوم با درصد غنای 5/4 درصد ادامه میدهد که بیشتر از سطح 67/3 درصدی مجاز ذیل توافق هستهای است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور بولیوی از تصمیمش برای برقراری روابط دیپلماتیک با ایران و ونزوئلا خبر داد
احیای میراث مورالس
لوییس آرسه، رئیسجمهور جدید بولیوی خواستار حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم این کشور شد. به گزارش «وطن امروز»، شبکه خبری رویترز پنجشنبه گذشته در گزارشی با تحلیل رفتارهای سیاسی رئیسجمهور جدید بولیوی، اظهار داشت: لوییس آرسه به آرامی به سمت احیای روابط با ایران و ونزوئلا در حال پیش رفتن است؛ او استوارنامه سفیر ۲ کشور را روز چهارشنبه از آنها تحویل گرفت، ۳ روز پس از اینکه حزبش قدرت را به دست گرفت. این گزارش شبکه خبری رویترز بعد از آن بود که دولت بولیوی در بیانیهای اعلام کرد میخواهد «روابط دیپلماتیکی را که توسط دولت غیررسمی» و توسط جیانین آنییز، رئیس دولت محافظهکار موقت قبلی «آسیب دیده بود» احیا کند. آرسه در همین راستا در یکی از پیامهای توئیتری خود نوشت: در حال تجدید روابط دوجانبه با ونزوئلا برای «تقویت روابط استراتژیک برای ملتهای خوبمان هستم».او افزود همین اقدام درباره ایران نیز انجام میشود؛ «آنها (ایرانیها) همیشه در بولیوی مورد استقبال هستند. ما به تحکیم پروژههای مشترک ادامه میدهیم». لوییس آرسه همچنین در دیدار اخیرش با مرتضی تفرشی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بولیوی که به منظور تقدیم استوارنامه انجام شده بود، بر ضرورت احیا و افزایش بیش از پیش روابط ۲ کشور تاکید کرده بود. در این مراسم که همراه با نواختن سرود ملی ۲ کشور بود، رئیسجمهور بولیوی که از حزب چپگرای «جنبش به سوی سوسیالیسم» است، ضمن تاکید بر اهمیت روابط با جمهوری اسلامی ایران، خواستار حمایت کشورمان از بولیوی و همکاری در زمینههای صنعتی، انرژی، دارویی، تولیدی و علوم پیشرفته شد. سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز بر آمادگی تهران برای گسترش روابط و هرگونه همکاری و مساعدت در زمینههای یادشده تاکید کرد. رئیسجمهور بولیوی در حالی این اظهارات را مطرح کرد که این کشور در چند روز گذشته شاهد بازگشت اوو مورالس، رئیسجمهور پیشین بولیوی بود که در دوران مسؤولیتش روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشت. مورالس پس از یک سال اقامت در کشور آرژانتین در میان استقبال گسترده مردم به کشورش بازگشت. وی که ۱۳ سال بر بولیوی حکومت کرده بود، در پی پیروزی برای چهارمین دوره ریاستجمهوری در سال ۲۰۱۹، از مقام خود کنارهگیری کرد و به آرژانتین رفت. بولیوی با پشت سر گذاشتن حدود یک سال پرفراز و نشیب پس از کودتایی که منجر به کنارهگیری مورالس شد، در پی آغاز به کار لوییس آرسه، رئیسجمهور جدید در ۱۸ آبانماه، مسیر دموکراسی را در پیش گرفت. آرسه، رئیسجمهور جدید و جانشین قانونی مورالس، در مراسم تحلیف با انتقاد از آثار ویرانگر عملکرد دولت کودتا به ریاست «جیانین آنی یز» وابسته به راستگرایان افراطی بر اقتصاد و دموکراسی تنها در طول یک سال، متعهد شد کشورش را دوباره در مسیر دموکراسی و احیای اقتصاد قرار دهد. ارسال به دوستان
حمایت مجدد آیتالله رئیسی از نیروی انتظامی
امنیت خط قرمز ماست
رئیس قوه قضائیه در نوزدهمین نشست سراسری دادستانهای عمومی و انقلاب، نظامی و ویژه روحانیت اظهار داشت: نمیشود با امنیت شوخی کرد و این خط قرمز ما است؛ کسی که کیفقاپی میکند و موبایل مردم را میدزدد با او باید برخورد قاطع کرد؛ دادستانها با همکاری همه بخشها کاری کنند افراد شرور مجال و میدان پیدا نکنند.
به گزارش «وطن امروز»، صبح روز گذشته نشست هماندیشی «نقش دادستانها در حفظ امنیت و حقوق عامه و حمایت از تولید» با حضور مجازی رئیس قوه قضائیه برگزار شد. آیتالله سیدابراهیم رئیسی در این نشست با تأکید بر لزوم نقشآفرینی دادستانها در تأمین امنیت اظهار داشت: دادرسی و احقاق حق همواره باید در دستور کار باشد و همکاران سازمان قضایی کشور ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی در مقابله با کرونا، باید مأموریتها و وظایف خود را با جدیت و بیوقفه ادامه دهند.
آیتالله رئیسی گفت: امنیت خط قرمز ما است و هیچگونه ناامنی قابل تحمل نیست و مردم باید در هر شرایطی احساس امنیت کنند. هم نیروی انتظامی و هم دادستانها باید برای تأمین امنیت اجتماعی اجازه ندهند افراد شرور میدان و مجالی برای شرارت پیدا کنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ارفاقات قانونی شامل اشرار، سارقان و زورگیران حرفهای و سابقهدار نمیشود و با کسانی که دنبال مختل کردن امنیت کوچه و خیابان هستند و در دل مردم رعب و وحشت ایجاد میکنند، باید قاطعانه و بدون اغماض برخورد شود. درباره تاکید رئیس قوه قضائیه بر لزوم برخورد قاطع با دزدیهایی مثل کیفقاپی و موبایلدزدی که امنیت روانی جامعه را به هم میزند، باید این نکته را یادآوری کرد که براساس اعلام نیروی انتظامی در ۳ ماهه اول سال 99 روند جرائمی مانند موبایلقاپی افزایش داشته است.
سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس آگاهی تهران در نشست خبری خود که اواخر تیرماه سال جاری برگزار شد درباره کیفقاپی و موبایلقاپی عنوان کرد: بیش از ۹۰ درصد سرقتهای قاپزنی مربوط به سرقت موبایل است که افزایش قیمت تلفن همراه و عدم رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان در این باره از علل رشد این نوع سرقت است.
سردار لطفی در حوزه سرقت خودرو نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی بر این قضیه و شناسایی سارقان خودرو متمرکز شدهاند؛ اگر چه نقش پلیس ۱۸ درصد است و پلیس تنها دستگاه مسؤول نیست.
به نظر میرسد ورود جدیتر قوه قضائیه به جرائمی از این دست، میتواند عامل مهمی در پیشگیری و کاهش آمار این سرقتها باشد.
ارسال به دوستان
دولت ترامپ وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
فشار حداکثری در خدمت بایدن
گروه سیاسی: دولت ترامپ در واپسین گامهای سیاستهای خصمانهاش علیه ایران با تحرک بیشتری در حال فعالیت است؛ اقدامات ضدایرانیای که تلاش میشود از سوی دولت فعلی ایالات متحده بهرغم مناقشه سنگین با جو بایدن و دموکراتها بر سر انتخابات جنجالی این کشور شتاب آن کند نشود و علاوه بر آن، کارزار فشار حداکثری علیه ایران به دولت بعدی آمریکا منتقل شده و اهرمی قوی در دستان جو بایدن برای تحمیل زیادهطلبیهای آمریکا بر کشورمان قرار دهد.
به گزارش «وطن امروز»، دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ روز پنجشنبه وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرد. این بیانیه به این مناسبت یادآوری کرده رئیسجمهور وقت آمریکا در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ در قبال ایران وضعیت اضطراری اعلام کرده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: «روابط ما با ایران هنوز عادی نشده و روند اجرای توافقات مورخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ با این کشور ادامه دارد. به این دلیل، وضعیت اضطرار ملی اعلام شده در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ و تدابیر اتخاذ شده در آن روز برای رسیدگی به آن وضعیت اضطراری باید تا بعد از ۱۴ نوامبر 202۱ ادامه پیدا کند».
کاخ سفید در این بیانیه تأکید کرد وضعیت اضطراری فعلی که به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ علیه ایران اعمال شده با وضعیت اضطراری دیگری که ذیل فرمان شماره ۱۲۹۵۷ از تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۹۵ اعمال شده تفاوت دارد.
«جیمی کارتر» رئیسجمهور اسبق آمریکا فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ را روز ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹، 10 روز بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران صادر کرد. این فرمان خواستار توقیف داراییهای حکومت ایران در خاک آمریکاست. دیگر فرمان اجرایی (شماره ۱۲۹۵۷) از ۱۵ مارس ۱۹۹۵ توسط دولت «بیل کلینتون» برای منع معاملات مربوط به توسعه نفتی ایران صادر شد.
فعالیتهای اخیر ضدایرانی دولت ترامپ به اینها محدود نشده است. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که برای رایزنی درباره ایران به منطقه سفر کرده است، در گفتوگویی مدعی شد که کارزار تحریمهای دولت دونالد ترامپ علیه ایران در دولت جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا نیز بهرغم تمایل او برای بازگشت به توافق هستهای ادامه مییابد.
سفر الیوت آبرامز در حالی انجام میشود که مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ هم قصد دارد طی روزهای آینده به سرزمینهای اشغالی سفر کند تا با مقامات این رژیم درباره ایران رایزنی کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آبرامز که پس از سرزمینهای اشغالی بتازگی به امارات عربی متحده سفر کرده است، در گفتوگو با این خبرگزاری گفت: حتی با وجود وعده جو بایدن رئیسجمهور منتخب آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای [برجام]، کارزار فشار تحریمها در دولت بایدن نیز علیه ایران ادامه مییابد.
آبرامز افزود: تحریمهایی که ایران را به خاطر تخطی از مسائل حقوق بشری، همچنین برنامه موشکهای بالستیک ایران و تاثیر آن بر منطقه هدف قرار داده بود، ادامه خواهد یافت و این موضوع و رسیدگی دقیق بازرسان سازمان ملل و شرکای آمریکا در منطقه، این فشار را حفظ خواهد کرد.
نماینده منصوب از سوی ترامپ مدعی شد: حتی اگر به توافق بازگردید و ایرانیها هم خواهان بازگشت باشند، [با توجه به] این اورانیومی که بتازگی غنیسازی شده، نمیتوان این مسائل واقعا اساسی را مبنی بر اینکه آیا ایران اجازه خواهد یافت تعهداتی را که مدتها پیش به جامعه جهانی داده است نقض کند، حل کرد.
این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد «عادیسازی روابط امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی، فشاری جدید بر ایران اعمال کرده است، بویژه آنکه آمریکا برنامه یک توافق ۲۳ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای امارات عربی متحده دارد تا توسط آن بتواند جتهای جنگنده اف۳۵ و پهپاد از آمریکا خریداری کند.
آبرامز در پایان گفت: امیدوارم سال بعد وسیله اعمال نفوذی که با تحریمهایمان ایجاد کردهایم، با هر نوع فشاری از جمله به طور مثال ترس ایران(!) درباره روابط در حال توسعه میان امارات عربی متحده و اسرائیل در منطقه به کار گرفته شود. تمام این فشارها باید برای ترغیب ایران به تغییر رویهاش اعمال شود.
همچنین الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در گفتوگویی با شبکه بلومبرگ با توجه به انتخابات ریاستجمهوری اخیر آمریکا و اعلام پیروزی جو بایدن، نماینده حزب دموکرات آمریکا در رقابت با دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی این کشور درباره روابط آمریکا با ایران گفت: کارزار «فشار حداکثری یک اهرم فشار بزرگ را برای کسی که ساکن بعدی کاخ سفید خواهد بود، ایجاد کرده است».
گفتنی است آبرامز پیش از این اظهار کرده بود: «ایالات متحده اکنون یک ساختار تحریمی جامع دارد که مدتها پابرجا خواهد ماند. بعضی از این تحریمها از سال 1979 وضع شده است و هیچ ارتباطی با برنامه هستهای ایران ندارد. در بعضی از این موارد ما تحریمها را ذیل مجوزهای ضدتروریسم قرار میدهیم. برای لغو این تحریمها نیاز به این مساله است که تایید شود ایران حامی تروریسم نیست. چگونه میخواهید آن را تغییر دهید؟»
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|