|
واکسنهای ایرانی کرونا در فهرست کاندیداهای واکسن سازمان جهانی بهداشت
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت از حضور واکسنهای ایرانی کرونا در جمع فهرست کاندیداهای واکسن سازمان جهانی بهداشت خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، کیانوش جهانپور در صفحه توئیتر خود نوشت: «واکسنهای ایرانی کرونا در جمع فهرست کاندیداهای واکسن سازمان جهانی بهداشت».
ارسال به دوستان
تعطیلی ۲ هفته ای تهران در دستور کار امروز ستاد ملی مقابله با کرونا
تصمیمگیری در وقتهای تلفشده
رئیس کمیته مقابله با کرونای مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»:
هیچ راهکاری جزتعطیلی ۳-۲ هفتهای نمیتواند زنجیره انتقال «کووید-۱۹» را قطع کند
گروه اجتماعی: دولت میخواهد بعد از ۲ ماه وقتکشی و در وقتهای اضافه موضوع تعطیلی ۲ هفتهای تهران را در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دهد.
به گزارش «وطن امروز»، به گفته مسؤولان وزارت بهداشت قرار است موضوع تعطیلی ۲ هفتهای تهران در جلسه امروز - شنبه - ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شود. دولت تاکنون به بهانه تبعات اجتماعی و اقتصادی زیر بار تعطیلی نرفته و فقط محدودیتهای متنوعی را به تصویب رسانده است اما آمارهای ۲ ماه اخیر نشان داد تدابیر دولت اشتباه بوده و به علت این وقتکشی، بیش از 12 هزار نفر در این مدت بر اثر ابتلا به کرونا درگذشتند یعنی ۲ برابر تعداد فوتیها در تابستان. بعد از سکوت ۲ ماهه سرانجام مسؤولان وزارت بهداشت درخواست تعطیلی 2 هفتهای را علنی کردند و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری وزارت بهداشت را محور تصمیمات کرونایی دانستند، دولت باید درباره تعطیلی موضعگیری صریحی داشته باشد. نامه روسای 65 دانشگاه علوم پزشکی کشور به روحانی و درخواست برای تعطیلی نشان داد این موضوع از اضطرار هم گذشته و دولت در حال وقتکشی است.
این در حالی است که حتی خود حسن روحانی اعلام کرده بود اگر تعداد مرگومیر روزانه از 300 نفر تجاوز کند آژیر خطر به صدا در میآید در حالی که تعداد قربانیان روزانه هماکنون به بیش از 460 نفر رسیده و چند هفته است شاهد فاجعه هستیم.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تعطیلی ۲ هفتهای کشور برای کنترل شیوع کرونا گفت: روز شنبه(امروز) در ستاد ملی درباره تعطیلی ۲ هفتهای کشور تصمیمگیری میشود. دکتر قاسم جانبابایی که به منظور ارزیابی از نحوه خدمترسانی به مردم مبتلا به کرونا به خراسان شمالی سفر کرده بود، درباره آخرین وضعیت این بیماری در کشور گفت: در اکثر استانها روند رو به کاهش نداریم یا با شیب ملایم در حال افزایش یا در حالت ثابت هستیم؛ باید صبر کنیم که انشاءالله رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم بتواند سیکل انتقال بیماری را بشکند. وی کاهش روند موجود را وابسته به توجه مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی دانست و خاطرنشان کرد: تا زمانی که مردم مراعات نکنند، شرایط انتقال زنجیره قطع نخواهد شد و بخشهای بیمارستانی همچنان پر بیمار خواهد بود؛ امیدواریم بزودی شاهد کاهش بیماران در بیمارستانها و به تبع آن کاهش مرگ و میرها باشیم. وی گفت: وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد بلکه باید همه سازمانها و مردم پای کار بیایند، وزارت بهداشت تنها میتواند پروتکل ارائه کند چون کار وزارت بهداشت کار اجرایی در حوزه اجتماعی نیست بلکه خدماترسانی در بخش سلامت به مردم است و کار حوزههای دیگر است که در اجرا بتوانند آن پروتکلهایی را که وزارت بهداشت هر هفته ارائه میکند بدرستی اجرا کنند. معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس مصوبه هفته گذشته شورای عالی بیمه، تمام داروهایی که برای درمان بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» استفاده میشود در پوشش بیمهای قرار گرفت که این امر ابلاغ شده است. جانبابایی در حاشیه بازدید از بیمارستان تخصصی آیتالله هاشمیرفسنجانیشیروان در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: هر بیمار کرونایی به طور متوسط 5 تا ۱۰ قلم دارو دریافت میکند که همه این داروها زیر پوشش بیمه است و تنها یک قلم داروی ضدویروس که پیش از این در پرونده بیماران آزاد حساب میشد، بر اساس مصوبه جدید از هفته گذشته در پوشش بیمهای قرار گرفته است. وی گفت: در بیمارستانها نیز این نوع پوشش بیمهای مدیریت خواهد شد و انتظار داریم هر چه سریعتر این مسیر را اصلاح کنند و دارو با پوشش بیمهای در اختیار بیماران قرار گیرد.
در همین رابطه رئیس کمیته مقابله با کرونای مجلس شورای اسلامی گفت: تنها راه کاهش آمار مرگومیر و ابتلا به ویروس کرونا که این روزها با شیبی رو بهبالا در حرکت است، تعطیلی 2 هفتهای تهران و مراکز برخی شهرهاست، چرا که تاکنون محدودیتهای ایجاد شده برای قطع زنجیره این بیماری ثمربخش نبوده است.
دکتر یحیی ابراهیمی در گفتوگو با «وطن امروز» درباره محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با کرونا بویژه تصمیم اخیر در تعطیلی فعالیت خیلی از مشاغل و محدودیت تردد حملونقل عمومی از ساعت 18 به بعد، تصریح کرد: چنین اقداماتی برای مقابله با کرونا خیلی موثر نیست، چرا که خود این تصمیم در اجرا مشکلات فراوانی چون طولانی شدن صف مسافران برای تهیه وسایل نقلیه و فشار بر آنها به دلیل افزایش هزینههای اقتصادی با پرداخت کرایههای بالا و در نهایت ایجاد مشکل برای صنوفی که درآمد آنها از طریق فعالیتهای شبانه است را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه هیچ راهکاری جز تعطیلی 2 تا 3 هفتهای نمیتواند زنجیره چرخش ویروس کرونا را در کشور متوقف کند و آلام تیم پزشکی و درمانی بسیار خسته بیمارستانها را پس از حدود 9 ماه خدمات بیوقفه التیام بخشد، گفت: ویروس کرونا به دلایل شیوع گسترده آن اکنون خیلی به مردم نزدیک شده است و چنانچه پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی از سوی مردم رعایت نشود باید منتظر درگیری بیشتر با این ویروس بود.
رئیس کمیته مقابله با کرونای مجلس شورای اسلامی به کمتوجهی مسؤولان در قرنطینه افرادی که تست آنها مثبت شده است، اشاره کرد و افزود: جریمه افراد بدون ماسک یا پیگیری کسانی که تست آنها مثبت شده است و احتمال خروج از خانه را دارند در حد شعار است. این در حالی است که هر فردی که دچار این ویروس میشود نه فقط وی بلکه کل اعضای خانواده او باید قرنطینه شوند تا این ویروس شیوع پیدا نکند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تختهای بیمارستانی در تمام شهرهای کشور پر از بیماران کرونایی است، از طرفی پرستاران و کادر پزشکی نیز از فرط خستگی و خدماترسانی شرایط مناسبی ندارند. با این وجود تعطیلی چند هفتهای تهران و مراکز برخی شهرستانها میتواند کمک کند تا چرخه این ویروس در کشور متوقف شود.
وی اضافه کرد: البته دولت برای تعطیلی تهران یا برخی شهرها باید از قبل با تدارک تامین معیشت افراد آسیبپذیر و قشر کمدرآمد جامعه، اقدامات لازم را به کار میگرفت تا مشکلی در حین تعطیلی، زندگی مردم را تهدید نکند.
* آزمون دولت
با توجه به افزایش چشمگیر تعداد قربانیان کرونا در کشور، گویا تعطیلی دو هفتهای در دستور کار جلسه امروز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دارد. حتی نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفته تعطیلی پایتخت در مراحل نهایی قرار دارد. وی در این باره گفت: وضعیت استان تهران بحرانی است و درخواست تعطیلی دو هفتهای استان تهران تقریبا در حال جلو رفتن است؛ مصوبات اولیه گرفته شده و مصوبات نهایی آن را نیز از طریق ستاد کرونای استان تهران بشدت پیگیری میکنیم تا استان تهران به مدت ۲ هفته تعطیل شود. وی با اشاره به جزئیات طرح تعطیلی استان تهران افزود: لاک دان یا قفل کردن کامل مدنظر است؛ یعنی فقط ارگانهای امدادی و خدماتی ویژه اجازه فعالیت دارند، در نتیجه همه کارمندان و کارگران تعطیل میشوند و فقط مشاغل گروه یک مانند اورژانس، آتشنشانی، بیمارستانها، فروشگاههای مایحتاج و مواد غذایی مردم میتوانند فعالیت داشته باشند. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران ابراز داشت: ما بشدت در حال رایزنی برای اعمال این تعطیلی دو هفتهای هستیم و خوشبختانه بسیاری از مسؤولان استان نیز روی این موضوع توافق نظر دارند. البته موضوع تعطیلی دو هفتهای استان تهران در آستانه تأیید نهایی است.
ما قبلا مناطقی را مناطق سفید اعلام میکردیم اما الان این مناطق وجود ندارد و دارای ۳ وضعیت بحرانی، قرمز و زرد هستیم، به عبارت دیگر اعلام وضعیت مناطق ۳ رنگی شده است. تعداد موارد بستری ما در مراکز مرکزی و جنوب شهر تهران بیشتر از سایر مناطق است. معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در ادامه بیان داشت: آنچه مشخص است اینکه اگر تعطیلی دو هفتهای در استان تهران اتفاق بیفتد، میتوانیم تا حدودی موج ابتلا و مرگومیر را کنترل کنیم. توکلی در پاسخ به این پرسش که «آیا برنامهریزی لازم شده تا اگر استان تهران ۲ هفته تعطیل شد مردم به مسافرت نروند؟» خاطرنشان کرد: بله! این موضوع بر اساس یک برنامهریزی جامع است.
* پرستارها: تعطیل کنید
غیر از مسؤولان وزارت بهداشت، رؤسای سازمان نظام پزشکی و نظام پرستاری هم خواهان تعطیلی دو هفتهای شدند.
محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری در نامهای به رئیس جمهور، نوشت: در روزها و هفتههای اخیر شاهد افزایش بیسابقه بیماری «کووید-۱۹» و به تبع آن، افزایش مرگومیر در بین مردم و مدافعان سلامت در کشور هستیم. از طرفی ظرفیت اکثر بخشهای تعلق گرفته به کرونا تکمیل شده است و بیمارستانها در حال تغییر ظرفیت سایر بخشها، جهت افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی هستند.
تاکنون بالغ بر ۴۰ هزار نفر از پرستاران خود به کرونا مبتلا شده و از این میزان حدود ۳۵ هزار نفر مجدد بعد از بهبودی مشغول کار در همان بخشها شدهاند اما همچنان بیش از ۵ هزار نفر از آنان یا قرنطینه، یا بستری و تحت درمان هستند و حدود ۷۰ پرستار نیز تا امروز شهید شدهاند.
طبق نظر اکثر متخصصان از جمله ۶۵ رئیس دانشگاه علوم پزشکی و سایر صاحبنظران، برای مهار بیماری، ظاهرا چاره کار حداقل تعطیلی دو هفتهای جهت قطع زنجیره بیماری است، هر چند میدانیم این امر میتواند آثار اجتماعی و اقتصادی بویژه بر اقشار ضعیف جامعه داشته باشد اما مطمئنا حفظ نیرو و افزایش توان نظام سلامت و سطح سلامتی مردم در اولویت بالاتر قرار دارد و قطعا یک سرمایهگذاری بزرگ اقتصادی خواهد بود.
***
[۱۱۷۳۷ مبتلا و ۴۶۱ فوتی جدید]
تعداد مرگومیر ناشی از کرونا در ایران همچنان بالاتر از 450 نفر در روز است تا متاسفانه کشورمان در جدول جهانی کرونا همچنان رتبه ششم را در اختیار داشته باشد. به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته اعلام شد 461 نفر بر اثر ابتلا به کرونا در 24 ساعت (ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه) فوت کردهاند و این در حالی است که فقط کشورهای آمریکا، برزیل، ایتالیا، مکزیک و انگلستان بیش از ایران قربانی کرونا داشتند. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان و قربانیان کرونا گفت: از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۳۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۹۶۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۴۶۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۵۴۶ هزار و ۶۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۶۳۰ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.به گفته لاری، تاکنون ۵ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۴۷۹ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت استانهای درگیر کرونا نیز گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. وی ادامه داد: همچنین استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستانوبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
ارسال به دوستان
اخبار
سردار هادیانفر:
برگزاری کلاس آییننامه برای اخذ گواهینامه رانندگی اجباری نیست
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: برگزاری کلاسهای آییننامه اجباری نیست و امتحان عملی (شهری) به صورت فردی برگزار میشود. سردار سیدکمال هادیانفر در گفتوگو با صداوسیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برگزاری کلاسهای آییننامه اجباری است یا اختیاری، اظهار داشت: بر اساس مصوبه جدید، برگزاری کلاس آییننامه اجباری نیست و کاملا اختیاری است. اگر آموزشگاهی برگزاری کلاسهای آییننامه را الزام کند، حتما تخلف کرده است. وی افزود: از نظر پلیس آن چیزی که الزام دارد طی کردن کلاسهای مهارتی برای هنرجویان است. منظور از کلاسهای مهارتی همان دورههای ۱۰ جلسهای آموزش رانندگی است. وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر نحوه سوار کردن هنرجویان به منظور امتحان رانندگی، خاطرنشان کرد: در قدیم ۴ نفر با هم سوار ماشین میشدند و تکتک از آنها امتحان گرفته میشد اما در حال حاضر به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی، به صورت تکتک افراد سوار میشوند و از آنها امتحان گرفته میشود.
***
بارش باران و تگرگ در راه است
معاون پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی با اشاره به بارش باران در بسیاری از نقاط کشور، گفت: از یکشنبه ۲۵ آبان موج بارشی جدیدی وارد کشور میشود. محمد اصغری در گفتوگو با فارس با تشریح آخرین وضعیت جوی کشور بیان کرد: روز شنبه ۲۴ آبان فعالیت سامانه بارش در شرق و جنوب شرق کشور بویژه در استانهای سیستانوبلوچستان، کرمان و هرمزگان جریان دارد و سپس از کشور خارج میشود. وی بیان کرد: از یکشنبه ۲۵ آبان موج بارشی دیگری وارد کشور میشود که از طرفی جنوب غرب کشور شامل استانهای فارس، بوشهر، خوزستان و کهگیلویهوبویراحمد را تحت تاثیر قرار میدهد و از سوی دیگر در برخی نقاط از غرب سواحل خزر و همچنین شمال غرب کشور موجب بارش پراکنده خواهد شد. معاون پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز دوشنبه ۲۶ آبان این سامانه تقویت شده و در جنوب غرب کشور موجب رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و نیز در برخی نقاط غرب سواحل خزر و شمال غرب سبب ریزش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد میشود.
***
۲۳ جهش ژنتیکی کرونا شناسایی شد
معاون فناوری پژوهشگاه ملی ژنتیک و زیست فناوری گفت: با مطالعه بیش از ۲۰۰ توالی ژنی و ژنوم کرونا، ۲۳ جهش ژنتیکی این ویروس شناسایی شد که ۴ جهش آن مختص ایران است. دکتر محمدعلی ملبوبی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: ویروس کرونا در مقیاس بسیار بالایی تکثیر میشود؛ بر اساس منابع علمی هر ویروس روزانه حدود ۹۰۰ ویروس جدید تولید میکند. وی افزود: برخی مردم بر این باور غلط هستند که تعداد کم ویروس نمیتواند مشکلی ایجاد کند، به طور مثال اگر یک ویروس وارد بدن شود روز اول به حدود ۹۰۰ ویروس تکثیر میشود و در روز دوم به حدود یک میلیون ویروس میرسد و پس از آن به میلیاردها ویروس، به عبارتی این ویروس به سرعت بدن را فرا میگیرد. ملبوبی با یادآوری اینکه تاکنون بیش از ۱۲ هزار جهش در ژنوم ویروس کرونا در جهان شناسایی شده است، ادامه داد: ویروسها سعی میکنند با جهشهای متعدد، بقای خود را در جمعیت میزبان حفظ کنند که این کار سلامت انسانها را به خطر میاندازد. وی یادآور شد: ۲۳ جهش ژنتیکی ویروس کرونا در ایران شناسایی شده است که از مطالعه بیش از ۲۰۰ توالی ژنی و ژنوم به دست آمدهاند. برخی از این توالییابیها در داخل کشور و برخی از ویروس کرونا از بدن بیمار ایرانی با سابقه مسافرت به خارج انجام شده است.
بهرهبرداری از ۲۰۰۰ کلاس جدید درس تا نیمه نخست سال آینده
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به افتتاح پروژههای آموزشی، پرورشی و رفاهی در ۳۱ استان و ۳۳۸ شهرستان، اعلام کرد تا دهه فجر ۱۰۰۰ کلاس و ۱۰۰۰ کلاس دیگر هم قبل از پایان دولت به بهرهبرداری میرسد. به گزارش ایسنا، محسن حاجیمیرزایی در مراسم افتتاح متمرکز ١٥٥٠ پروژه آموزشی، تربیتی و رفاهی سراسر کشور که از طریق ویدئوکنفرانس و با حضور رئیسجمهور برگزار شد، گفت: این فضاها شامل ۸۰۰۰ کلاس، ۱۲۳ کتابخانه، کانون تربیتی، نمازخانه و دارالقرآن با یک میلیون و ۱۲۸ هزار مترمربع مساحت و اعتباری معادل ۳۸۳۰ میلیارد تومان است که ۳۰ درصد را خیران پرداختهاند و تا دهه فجر ۱۰۰۰کلاس و ۱۰۰۰ کلاس دیگر هم قبل از پایان دولت به بهرهبرداری میرسد. حاجیمیرزایی ادامه داد: همچنین۲۳۰ هزار کلاس درس با جایگزینی سامانههای استاندارد ایمنسازی و بخاریهای نفتی غیراستاندارد در مناطق برخوردار از گاز شهری نیز جمعآوری شده است.
***
مبارزه با حمل، فروش و استفاده از سلاح در اولویت کار پلیس
فرمانده انتظامی تهران بزرگ تاکید کرد مبارزه با هر گونه حمل و استفاده از سلاح، جزو اولویتهای پلیس است. سردار حسین رحیمی در گفتوگو با ایسنا، درباره خرید و فروش سلاح و میزان استفاده از آن از سوی افراد غیرمرتبط گفت: مبارزه با سلاح و برخورد با کسانی که به هر شکلی از آن استفاده کنند جزو اولویتهای برخوردی پلیس است و ما به طور جد با آن برخورد خواهیم کرد. در این میان حتی اگر یک تیر مشقی هم شلیک شود، پلیس حساسیت ویژهای داشته و با آن برخورد خواهد کرد. وی با بیان اینکه هر گونه اقدامی در ارتباط با سلاح اعم از حمل، استفاده و نگهداری برای پلیس مهم است و آن را دنبال میکند، گفت: خوشبختانه وضعیت خوبی داریم و تقریبا موضوع قابل ذکری را در تهران در این باره نداریم اما با جدیت این موضوع را دنبال میکنیم.
ارسال به دوستان
شهروندان تهرانی به کاهش ساعت خدماتدهی مترو و اتوبوس معترضند
قطار بیتدبیری
شهرداری تهران در ساعت سرویسدهی مترو و اتوبوس محدودیت اعمال کرده؛ اقدامی که شلوغی ایستگاههای مترو و اتوبوس را دوچندان کرده و به تبع آن گلایه مسافران را در برداشته است.
ساعت ۲۰ دوشنبه ۱۹ آبانماه شهرداری تهران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد ساعت سرویسدهی مترو و اتوبوس آن هم با مجوز ستاد ملی کرونا را کاهش میدهد. صدور این اطلاعیه آن هم یک روز قبل از اجرای طرح سراسری در حالی که تمهیدات لازم اتخاذ نشده بود، شرایط تردد را برای بسیاری از شهروندان سخت کرد.
کاهش ساعت سرویسدهی مترو و اتوبوس که برای برخی شهروندان تنها وسیله رفت و آمد است مشکلاتی را ایجاد کرده، به گونهای که هم شاهد ازدحام بیشتر جمعیت در ساعات پایانی خدماتدهی هستیم و هم حق استفاده از مترو و اتوبوس برای شاغلان «شبکار» نادیده گرفته شده که موجبات گلایه شهروندان شده است. «علی» که خود را کارگر فنی یک واحد ارائهدهنده خدمات معرفی میکند، میگوید: من کارگر بخش فنی هستم و باید تا ساعت ۲۲ سرکارم بمانم، همان طور هم که میبینید هم ماسک دارم و هم تا حد امکان فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنم و خدا را شکر تا الان هم به کرونا مبتلا نشدهام.
وی میافزاید: من از ارم سبز تا ایستگاه شوش را با مترو میروم و تا امروز هم مشکلی نبود اما حالا باخبر شدم که مترو تا ساعت ۲۰ بیشتر فعال نیست؛ چرا؟ خب! من و امثال من که ساعت کاریمان دیر تمام میشود چه کنیم؟ این چند روز که این طرح اجرا شد من یا مجبور بودم از ارم سبز با تاکسی یا سواری به پایانه آزادی بروم و مسیری را که میتوانستم یکساعته طی کنم با تغییر چندباره وسیله نقلیه 3-2 ساعته طی کنم یا موتور دربست بگیرم که حالا با وجود بارندگی و سرد شدن هوا واقعا سخت است.
«فرزانه» نیز که کارمند یک شرکت بخش خصوصی است با اشاره به ضربالمثل «سواره خبر ندارد از حال پیاده»، میگوید: من کارمند یک شرکت خصوصی هستم؛ شرکتی که نه کرونا میشناسد و نه مصوبات دورکاری دولت و ستاد ملی کرونا را. حق اعتراض هم نداریم و البته واقعیت این است که در این وانفسای اشتغال، جرات اعتراض هم نداریم. حالا من باید چه کنم؟ ساعت کاری مترو و اتوبوس را کم کردند در حالی که من تا کارم تمام شود و بخواهم از اداره خارج شوم ساعت حوالی ۲۱ است.
وی ادامه میدهد: قبلا با اتوبوس مسیر ونک تا راه آهن را طی میکردم اما حالا باید چکار کنم؟ میتوانم یکی دو روز از مدیر مجموعه کاریام بخواهم که زودتر بروم تا حداقل به آخرین اتوبوس برسم اما تا کی میتوان این کار را کرد یا تا کی میتوان تاکسی اینترنتی گرفت در حالی که آنقدر کرایههایش متغیر و بالاست که نمیتوان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد. خب! حداقل مسؤولان به جای کاهش ساعت کل سرویس اتوبوسرانی، تعداد اتوبوسها را کم میکردند نه اینکه کلا سرویسدهی را متوقف کنند.
مناف هاشمی، معاون حملونقل شهرداری تهران به این اعتراضات واکنش نشان داده و میگوید: «شهرداری تهران پیشنهاد کاهش ساعت فعالیت حملونقل عمومی (مترو و اتوبوسرانی) را ارائه نکرده و تصمیمگیری مذکور توسط ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شده است، به گونهای که ستاد ملی مقابله با کرونا به شهرداری کلانشهرها دستور داده است ساعت فعالیت حملونقل عمومی کاهش داده شود».
به گزارش ایسنا، کاهش ساعت سرویسدهی مترو و اتوبوس بدون توجه به نحوه رفت و آمد افراد شاغل در مشاغل ضروری که بعد از ساعت ۱۸ نیز اجازه فعالیت دارند و همچنین ازدحام و شلوغی واگنهای مترو و اتوبوسها که در این چند روز تصاویر آن در فضای مجازی پخش شد، اعتراضات و گلایههای مردم را به همراه داشته و شاید باید اجرای این طرح در همین روزهای ابتدایی مورد بازنگری قرار گیرد تا شهروندانی که مجبورند برای تامین معیشتشان در این روزهای کرونایی به بیرون از خانه بروند، حداقل سفری ایمن و راحت داشته باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|