|
دروازهبان اسبق تیم ملی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت
کیوان نیکنفس، دروازهبان اسبق تیم ملی فوتبال و باشگاه پاس تهران به دلیل ابتلا به ویروس کرونا دار فانی را وداع گفت. این در حالی است که همسر و فرزند مرحوم نیکنفس هم طی روزهای گذشته بر اثر همین بیماری فوت کردند. مرحوم نیکنفس در دهههای ۴۰ و ۵۰ با بازیکنان بزرگی مانند حسن حبیبی، مرحوم محمود یاوری، حسین کازرانی، همایون شاهرخی، مهدی مناجاتی، پرویز میرزاحسن، مجید حلوایی و مسعود مژدهی در پاس همبازی بود.
ارسال به دوستان
پیروزی ۲ بر صفر شاگردان اسکوچیچ در سارایوو
امیدوار مثل تیم ملی
تیم ملی فوتبال ایران که خود را برای حضور در ادامه مسابقات انتخابی جامجهانی آماده میکند، در دیداری تدارکاتی با ارائه یک نمایش قابل قبول برابر تیم بوسنی و هرزگوین به برتری رسید. کاوه رضایی و مهدی قائدی برای ایران در این بازی گل زدند. تیم ملی فوتبال ایران در این دیدار با امیر عابدزاده، مرتضی پورعلیگنجی، شجاع خلیلزاده، محمدحسین کنعانیزادگان، میلاد محمدی، صادق محرمی (۷۷ سیامک نعمتی)، احسان حاجصفی (۶۱ امید نورافکن)، احمد نوراللهی (۸۴ علی کریمی)، علی قلیزاده (۸۲ مهدی قائدی)، وحید امیری و کاوه رضایی (۶۱ کریم انصاریفرد) به میدان رفت.
ملیپوشان کشورمان در هوای بارانی و سرد شهر سارایوو نمایش قابل قبولی در نیمه اول داشتند و موقعیتهایی را روی دروازه حریف ایجاد کردند و در مقابل روی حملات تیم میزبان با نظم عمل کرده و اجازه ندادند دروازه امیر عابدزاده با خطر جدی مواجه شود. تیم ملی ایران که با روشی متفاوت در برابر بوسنی بازی میکرد و کاوه رضایی را در پیشانی خط حمله داشت و امیری و قلیزاده از کنارهها به وی اضافه میشدند، با استفاده از قدرت حمل توپ این ۲ بازیکن توانست موقعیتهایی را روی دروازه حریف ایجاد کند. در جریان این دیدار دروازهبان تیم ملی بوسنی در دقیقه ۲۰ بازی به دلیل مصدومیت جای خود را به گلر دوم تیم داد. در دقایق پایانی نیمه اول تیم بوسنی حملات خطرناکتری را روی دروازه ایران پیریزی کرد و تیم اسکوچیچ را تحت فشار قرار داد. در دقیقه ۴۵ این دیدار پورعلیگنجی پشت محوطه جریمه روی بازیکن حریف مرتکب خطا شد که این ضربه به خط دفاعی ایران برخورد کرد و به جریان بازی برگشت.
با شروع نیمه دوم ایران خیلی زود به گل رسید. توپربایی وحید امیری از بازیکن حریف در جناح راست وی را در موقعیت پاس به کاوه رضایی قرار داد و این بازیکن هم درون محوطه جریمه پس از حرکتی زیبا توپ را با یک ضربه فنی به تور دروازه بوسنی کوبید. در ادامه ملیپوشان کشورمان نمایش با برنامه و کماشتباهی داشتند و مقابل حملات بوسنی ایستادند و اجازه ندادند دروازه عابدزاده با خطر جدی مواجه شود. البته بوسنی در این دیدار توان فنی بالایی نداشت و نتوانست فشار زیادی روی دروازه ایران وارد کند. سفیدپوشان میزبان هر چند در نیمه دوم تلاش کردند گل خورده را جبران کنند اما در خط حمله خیلی مقتدر نبودند و اسیر دفاع خوب و کماشتباه بازیکنان ایران شدند. در ۳۰ دقیقه پایانی اسکوچیچ دست به تغییراتی در ترکیب تیمش زد تا سایر بازیکنان هم بتوانند از این بازی برای محک خود استفاده کنند. 5 دقیقه پایانی این بازی با دفاع پرتعدادتر ایران و حملات بوسنی همراه بود و تیم ایران دل به ضدحملات بسته بود و تلاش میکرد توپ را به مهدی قائدی برساند و از سرعت این بازیکن استفاده کند. همین تاکتیک هم جواب داد و روی پاس سعید عزتاللهی تیم ایران توسط مهدی قائدی به گل دوم هم رسید. در دقیقه ۹۱ این دیدار قائدی پاس خوب عزتاللهی را از سمت چپ محوطه جریمه دریافت کرد و با ضربهای دقیق به جناح مخالف، دومین گل ایران را وارد دروازه میزبان کرد. دراگان اسکوچیچ که در نخستین بازی تدارکاتی خود با تیم ملی ایران نیز برابر ازبکستان به برتری رسیده بود، با کسب دومین پیروزی در دیدارهای تدارکاتی، کارنامهاش در تیم ملی را مثبت کرد و حالا باید منتظر دیدارهای رسمی تیم ملی باشد.
* نکتههای یک برد
بازی خوب تیم ملی ایران باعث تحسین بسیاری از کارشناسان فوتبال شد. تیم ملی ایران در این ۲ دیدار دوستانه، با 4 سیستم جدید بازی کرد که در سالهای اخیر شاهد آن نبودیم. تیم ملی در بازی نخست با سیستمهای 2-4-4 لوزی و در ادامه با سیستم 2-4-4 خطی مقابل ازبکستان به میدان رفت. در بازی دوم مقابل بوسنی بازیکنان تیم ملی ابتدا با سیستم 3-4-3 بازی را شروع کرده و در ادامه به سیستم 2-5-3 روی آوردند که در این سیستم با ورود سعید عزتاللهی به زمین، ایران با رأس عقب هافبک بازی کرد.
با برنامه بودن تیم ملی ایران در انتقالها باعث شده بود هم از دفاع به حمله و هم از حمله به دفاع در هر ۲ نیمه، تیم ایران فوقالعاده خوب و برنامهدار بازی کند. در نیمه اول روی پرسها نیز بازیکنان ایران بسیار موفق بودند. وجود وحید امیری و کاوه رضایی به تیم ملی در این دیدار خیلی کمک کرد، چرا که در خط اول پرس، بسیار با برنامه بودند و بارها روی این موضوع موقعیت ایجاد شد که گل اول ایران نیز از این طریق به ثمر رسید.
بازی فوقالعاده امیر عابدزاده در این بازی هم مشهود بود. زمانی که ایران در خط دفاع توپ را در اختیار داشت، عابدزاده توپ را خوب میچرخاند، همچنین جاگیری مرتضی پورعلیگنجی که از خط دفاع جدا و به خط هافبک اضافه میشد و عابدزاده را به رأس عقب یک لوزی تبدیل میکرد و اگر بوسنی با 3 نفر پرس میکرد، مدافعان ایران 4 در مقابل 3 میشدند و اگر آنها با 4 نفر پرس میکردند، با پاسهای قطری خوب عابدزاده، خط اول پرس بوسنی خیلی خوب شکسته میشد. امیر عابدزاده در خروجها و ارسال از جناحین حریف، بسیار فوقالعاده کار کرد. او در این بازی یک گلر بسیار باکلاس بود و بازی با پای قویای نیز از خود نشان داد.
وحید امیری و علی قلیزاده در این بازی به سمت داخل متمایل بودند و زمانی که توپ در اختیار ایران بود، برتری عددی با شاگردان اسکوچیچ بود به نحوی که انگار ایران 4 هافبک میانی داشت. این کار خیلی به تیم ملی ایران کمک کرد. هر گاه توپ در هر جناحی بود، هافبک مخالف توپ با جمع بازی کردنش، به توپگیری در جناحین کمک کرد که این توپگیری در مناطق خطرناکی از زمین حریف انجام و باعث خلق موقعیت میشد.
با انجام تعویضها، سیستم تیم ملی عوض شد. علی کریمی در گردش توپ و سعید عزتاللهی در توپگیریها فوقالعاده موثر بودند. قبل از گل دوم ایران، پاسهای سالم علی کریمی باعث کاستن از فشار تیم بوسنی شد و فرصت را برای پاس نهایی به قائدی نصیب ایران کرد تا گل دوم ایران به ثمر برسد. برای انتقال توپ از دفاع به حمله، در صورتی که قرار باشد پلکانی لایههای پرس حریف برداشته شود، علی کریمی بهترین گزینه موجود است.
اسکوچیچ نشان داد تیم ملی ایران در این 2 بازی فوقالعاده با برنامه است. او در حال ساخت یک تیم ملی جدید است. او نفرات جدیدی را به تیم ملی دعوت میکند و نشان داده طرح و برنامهای در دست دارد. باید به او زمان داد تا بتواند این برنامه را در تیم ملی حاکم کند.
تیم ملی ایران بازیکنان خوبی در اختیار دارد. البته بازیکنان دیگری نیز بودند که در این 2 دیدار یا دیدارهای آینده میتوانند بازی کنند. نگاه مثبت اسکوچیچ به بازیکنان حاضر در لیگ برتر قابل تحسین است. استفاده از مهرههایی نظیر مهدی قائدی و سیامک نعمتی و عملکرد خوب قائدی در این 2 بازی، نشاندهنده نگاه اسکوچیچ به بازیکنان لیگ است. گفتنی است تیم ملی بوسنی هم در این دیدار چند موقعیت خطرناک ایجاد کرد. آنها چند شوت خطرناک از پشت محوطه جریمه داشتند و چند ارسال هم داشتند که با خروجهای امیر عابدزاده تماما خنثی شد. کمی روی توپهای برگشتی از خط دفاع، دفع توپ مناسب انجام نشد و در چند مورد هم جاگیری خط هافبک زیاد مناسب نبود که از این طریق بوسنی صاحب چند موقعیت شد. در مجموع در طول بازی، عملکرد تیم ملی امیدوارکننده بود و به نظر میرسد میتوان به این تیم برای صعود به جامجهانی امیدوار بود. با همه نقایص و کمبودهایی که از نظر سختافزاری و نرمافزاری در فوتبال ایران وجود دارد، عملکرد بازیکنان تیم ملی و کادر فنی در این 2 دیدار تدارکاتی نشان داد همچون بیشتر تیم ملیهای ادوار گذشته، ایران شایستگی حضور در جامجهانی را دارد.
ارسال به دوستان
تنها با پرداخت ۲۵۰ هزار تومان کشتیگیر شوید
گوش شکستههای تقلبی!
جوانان و ورزشکاران تازهکار در رشتههای کشتی و رزمی به گوش شکسته علاقه دارند و همین امر باعث شده برخی سودجویان اقدام به شکستن گوش به صورت دستی کنند. از گذشته تاکنون وقتی کسی مدعی کشتیگیر بودن یا بوکسوری است ابتدا به گوشهایش نگاه میکنند تا ببینند شکسته یا نه. گوششکستهها در بین جامعه ورزشی و حتی محلات قدیمیتر از احترام ویژهای برخوردارند؛ میان جوانترها هم گویا امتیاز ویژه برای برتری یا باابهت بودن در بین همسنوسالان خودشان است. این امر سبب شده عدهای سودجو با گوشهای مردم کسبوکار راه بیندازند، کافی است سری به صفحات مجازی بزنیم تا تبلیغات این افراد را با شعارهای مختلف پیدا کنیم.
لازم است بدانید گوش شکستن چگونه رخ میدهد؛ هنگامی که ضربه شدیدی به گوش وارد میشود سبب خونریزی در میان غضروف و بافت پوست میشود و این امر هماتوم یا خون مردگی را به وجود میآورد.
گوششکستگی بیشتر در میان ورزشکاران رشتههایی همچون کشتی، جودو، بوکس، راگبی و ورزشهای رزمی رواج دارد، جراحت اصطکاکی مکرر به گوش باعث این امر است. به عنوان مثال هنگامی که گوش یک کشتیگیر به طور مکرر توسط حریفان فشرده و مورد اصطکاک قرار میگیرد، غضروف و پوست گوش وی به دلیل خونریزی از هم جدا و سبب جمع شدن خون زیر پوست میشود.
برای جویا شدن از عوارض این پدیده با رئیس هیأت پزشکی ورزشی خراسان رضوی گفتوگویی را انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
رضا گلدوزیان درباره شکسته شدن گوش ورزشکاران حرفهای اظهار داشت: ورزشکاران حرفهای وقتی گوششان میشکند باید هماتوم یا خون جمع شده در داخل گوش را تخلیه کنند، اگرنه سبب بدشکلی و کاهش شنوایی میشود.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی خراسان رضوی ادامه داد: باید در همان ابتدا که گوش دچار شکستگی میشود با یک سرنگ هماتوم را تخلیه کنند که گوش کمشنوا نشود و عفونت نکند اما اگر دستکاری شود مانند هر زخم دیگری خطرناک است و عفونت میکند.
وی تاکید کرد: کسانی که بدون درگیری در ورزش این کار را انجام میدهند در واقع به بدن خود آسیب میرسانند و این کار بسیار خطرناکی است.
گلدوزیان درباره عوارض شکستن گوش به صورت دستی عنوان کرد: غضروف گوش خونرسانی بسیار کمی دارد، ممکن است زخم دچار عفونت شده و مقداری از گوش از دست برود، البته در جریان مسابقه هم این اتفاق برای ورزشکار بیفتد خطرناک است اما درصد خطر عفونت در روش دستی بسیار بالاتر است.
رئیس هیأت پزشکی ورزشی خراسان رضوی ادامه داد: ممکن است عفونت تمام بافتهای گوش تا گردن را فرا بگیرد، چرا که از زیر پوست این قسمتها به یکدیگر راه دارند و سبب تب شدید نیز میشود.
ارسال به دوستان
ژرمنها هول شدهاند!
مهدی طاهرخانی: در طول چند سال گذشته مهمترین برنامه بلندمدت وزارت ورزش و جوانان برای ۲ تیم پرطرفدار پایتخت، مربوط به ماجرای واگذاری این ۲ تیم به بخش خصوصی بود. ابتدا بحث واگذاری در بورس مطرح شد و سپس به فرابورس رسید. فقط لازم است کلیدواژه واگذاری استقلال و پرسپولیس را در موتور جستوجوگر وارد کنید. میبینید ابتدای سال، وزارت ورزش و جوانان وعده واگذاری در ۶ ماه نخست را اعلام کرده و سپس در نیمه دوم، صحبت پایان سال را مطرح کرده است(!) وزیر ورزش از برچسبهای رنگی که از سوی طرفداران ۲ تیم به او چسبیده خسته شده و تنها راه رهایی را واگذاری میداند. دولت هم چندین سال سعی کرد این کار را به انجام برساند اما به واسطه بدهیهای انباشته و مسائل دیگر، این کار به سرانجام نرسید و بعید است در فرصت باقیمانده تا پایان عمر دولت دوازدهم هم شدنی باشد. عدهای تصور میکنند تنها راه نجات سرخابیها همین بحث واگذاری به بخش خصوصی است اما نگاهی به تجربههای قبل، در دیگر حوزهها مثل هفتتپه و دیگر موارد، نشان میدهد واگذاری به بخش خصوصی لزوما همیشه بهترین راهکار نیست و نخواهد بود.
یک: امروز فوتبال در همه جای جهان به صورت خصوصی اداره میشود اما سوال مهم این است: آیا در وضعیت موجود کشور ما، امکان چنین چیزی برای سرخابیها وجود دارد؟ آیا مباحثی مثل حق پخش تلویزیونی و فروش پیراهن و دیگر منابعی که باشگاههای مطرح جهان بدون آن امکان بقا ندارند، در کشورمان واقعا به صورت حقیقی و راستین فراهم است؟
اگر قرار باشد تنها در وادی شعار و نگاه به خارج و نمونههای بیرونی، بخواهیم برای مدل داخلی خودمان، الگوسازی کنیم بدون هیچ شک و تردیدی، هفتتپههای جدید را در فوتبالمان پدید میآوریم و خدا میداند بعد از آن چه باید بکشیم تا کار به همین روال امروز بازگردد.
دو: امید میرود در دولت بعد، پروژه واگذاری به صورت کامل متوقف شود. استقلال و پرسپولیس وضعیتی دارند که شاید به جرأت بشود عنوان کرد نمونه مشابه آن در جهان فوتبال یافت نمیشود؛ ۲ تیمی که هوادارانش تنها متعلق به یک شهر خاص در کشورمان نیستند و بین جمعیت 80 میلیونی ایران پخش شدهاند.
از این رو نمیشود حتی آن را با بزرگترین تیمهای جهان بسان بارسا، رئال و بایرن مقایسه کرد چرا که این تیمها با وجود اینکه در کل جهان صاحب طرفدار هستند اما در کشورشان تنها در شهرهای خودشان محبوبیت دارند و به هر شهر دیگری بروند، در اقلیت قرار میگیرند.
سه: ما باید نگاه ملی به این ۲ تیم داشته باشیم. طبق قانون، وزارت ورزش حق خرج کردن منابع مالیاش را در ورزش حرفهای ندارد اما میشود با راهکارهای دیگری که هماکنون بخش اعظمی از آن در حال اجراست، هزینههای موجود را تامین کرد. سرخابیها به گونهای اموال ملی به حساب میآیند و وزارت ورزش عوض راحت کردن خودش از شر مدیریت ۲ تیم، بهتر است در انتخاب مدیران آنها و همچنین نظارت، صحیح و اصولی گام بردارد. لازم نیست آنها پولی به این ۲ تیم بدهند؛ اگر مدیری انتخاب شود که بدهیهای «بیجهت» خارجی خلق نکند و اگر مدیریتی بر سر کار باشد که به واسطه بیتجربه بودن، ناگهان قیمت بازیکن را 5 برابر نکند، با همین کارگزاران فعلی که حدودا سالی 100 میلیارد تومان به هر یک از این ۲ تیم میدهند، میشود کار را پیش برد.
این ۲ تیم به گونهای کالای استراتژیک کشور محسوب میشوند و دادن آن به بخش خصوصی مشخص نیست چه چالههای متعددی که بخشی از آن میتواند امنیتی باشد را برای آینده فوتبالمان پدید آورد. تنها تصور کنید یک فرد بخواهد به عنوان مالک، 30 میلیون هوادار را ابزار خود برای رسیدن به مقاصد مختلف کند و دهها موضوع دیگر که قطعا در نمونههای خارج از کشور، به واسطه تفاوت بحث جغرافیای هواداران، وضعیتی متفاوت با کشورمان دارد.
میشود بخش خصوصی را برای حل مشکلات مالی به کمک گرفت اما اگر واگذاری تمامقد به سبک و رویه برخی واگذاریها انجام شود، همانند ورود به بزرگراه بیانتهایی است که مشخص نیست تا کجا آسفالت شده و نورش در شب تا چه زمان تامین میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
فیفا عاقبت اساسنامه فدراسیون فوتبال را تأیید کرد
رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال با اعلام خبر تایید اساسنامه اصلاحی این فدراسیون گفت: نامه اخیر فیفا در واقع همان سندی است که سالها خلأ آن را در فدراسیون فوتبال کشورمان احساس میکردیم. به گزارش ایسنا، احمدرضا براتی، رئیس کمیته حقوقی و تدوین مقررات فدراسیون فوتبال اظهار کرد: فیفا روز پنجشنبه پیرو مکاتبات قبلی خود، نامه تایید نهایی درباره اساسنامه، مقررات انتخاباتی و دستورالعمل برگزاری مجمع را به فدراسیون فوتبال ارسال کرد و این به آن معناست که اساسنامه پیشنهادی به مجمع دارای همه استانداردها و الزامات قانونی مورد نظر فیفاست. شایسته است این موفقیت را به همه اهالی ورزش و فوتبال ایران تبریک بگویم. وی ادامه داد: فیفا با برگزاری مجمع عمومی در تاریخ ۸ آذر موافقت و اعلام کرد اکنون میتوانیم اساسنامه را جهت تصویب نهایی در اختیار اعضای محترم مجمع قرار دهیم. براتی افزود: نامه اخیر فیفا در واقع همان سندی است که سالها خلأ آن را در فدراسیون فوتبال کشورمان احساس میکردیم و الحمدلله با پشتیبانی، ممارست و ارائه طریق فدراسیون فوتبال و کار شبانهروزی که در ماههای گذشته انجام شد امروز این سند و تاییدیه در اختیار ماست و انشاءالله بعد از تصویب مجمع عمومی فدراسیون، اساسنامه جدید به عنوان عالیترین سند حقوقی فوتبال کشور بزودی اجرایی خواهد شد.
***
رونالدو به علی دایی نزدیکتر شد
کاپیتان تیم ملی فوتبال پرتغال از ثبت ۱۰۰ پیروزی در بازیهای ملی خوشحال است. به گزارش اسپورت، تیم ملی فوتبال پرتغال در دیداری دوستانه توانست با ۷ گل آندورا را از پیشرو بردارد. کریستیانو رونالدو که به عنوان بازیکن تعویضی وارد میدان شد توانست یکی از گلهای تیمش را به ثمر برساند. او با این پیروزی به رکورد ۱۰۰ پیروزی ملی دست پیدا کرد. رونالدو بعد از بازی گفت: بسیار خوشحالم که یک رکورد تاریخی دیگر را با تیم ملی پرتغال به ثبت رساندم؛ ۱۰۰ پیروزی ملی. این فوقستاره پرتغالی تاکنون توانسته ۱۰۲ گل با پیراهن تیم ملی فوتبال کشورش به ثمر برساند و با رکورد تاریخی علی دایی، اسطوره فوتبال ایران تنها 7 گل فاصله دارد. رونالدو در صورتی که مصدوم نشود پرتغال را در جام جهانی ۲۰۲۲ هم همراهی خواهد کرد، البته به شرط اینکه تیم ملی این کشور جواز حضور در این رقابت بزرگ را به دست آورد. با توجه به سن و سال این بازیکن و بازیهای زیادی که پیشرو دارد به نظر میرسد او براحتی رکورد علی دایی را جابهجا کند.
***
تساوی عراق برابر اردن با حضور بشار رسن
تیم ملی فوتبال عراق در دیداری دوستانه با تساوی بدون گل برابر اردن متوقف شد. تیم ملی فوتبال عراق یکی از حریفان ایران در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ است. عراق که خود را آماده دور برگشت این رقابتها میکند، در دیداری دوستانه به مصاف اردن رفت که این بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید. بشار رسن، هافبک عراقی پرسپولیس در این دیدار در ترکیب تیم ملی فوتبال کشورش به میدان رفت. عراق در جدول مقدماتی گروه C با ۱۱ امتیاز در صدر جدول ردهبندی جای دارد و بحرین هم با ۹ امتیاز دوم است. ایران با یک بازی کمتر و ۶ امتیاز در رده سوم جای دارد.
***
پاسخ منفی یک گزینه دیگر پرسپولیس
مهاجم تیم فوتبال ماشینسازی تبریز به جمع شاگردان یحیی گلمحمدی در پرسپولیس اضافه نمیشود.
یحیی گلمحمدی، سرمربی پرسپولیس برای جذب هفتمین خرید لیگ برتری خود لیست خریدی را در اختیار جعفر سمیعی، مدیرعامل باشگاه قرار داده است تا بازیکن مدنظرش را جذب کنند.
اولویت سرمربی پرسپولیس برای جذب هفتمین بازیکن لیگ برتری پرسپولیس که قرار است جانشین عیسی آلکثیر شود مدافع میانی است. اما سرمربی سرخپوشان پایتخت خواهان به خدمت گرفتن مهاجم دیگری نیز برای تیمش است.
باشگاه پرسپولیس که موفق به جذب ایمان سلیمی و رضا قوچاننژاد نشده بود باب مذاکره با پیمان بابایی، مهاجم ماشینسازی که فصل گذشته به عنوان بازیکن قرضی به سومقامیت آذربایجان رفته بود را آغاز کرد اما این بازیکن و باشگاه وی چندان تمایلی نسبت به این انتقال نداشتند تا بابایی نیز به جمع خریدهای ناموفق پرسپولیس بپیوندد.
بابایی در حالی با ماشینسازی تمرین میکند که از تراکتور نیز پیشنهاد دارد اما هنوز تصمیمی برای حضور در جمع شاگردان علیرضا منصوریان در تراکتور نگرفته است.
از این رو باشگاه پرسپولیس قصد دارد سراغ ۲ گزینه آخر خود در دفاع و حمله برود که همچون گوچی نیز صاحب اسم و رسم نیستند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|