|
فرانسه: با خروج آمریکا از افغانستان و عراق مخالفیم
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه مخالفت پاریس را با خروج نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان اعلام کرد. لودریان در این باره گفت، در دیدار با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا مخالفت دولت فرانسه با خروج یکجانبه آمریکا از افغانستان و عراق را اعلام خواهد کرد. وزیر خارجه فرانسه که قرار است دوشنبه در پاریس با پمپئو دیدار کند، علت مخالفت خود با خروج نیروهای آمریکایی از غرب آسیا را ادامه مبارزه با گروه تروریستی داعش عنوان کرد.
ارسال به دوستان
طرفداران ترامپ امروز در واشنگتندیسی تجمع برپا میکنند
تشدید دوقطبی در آمریکا
باراک اوباما در واکنش به اوضاع آمریکا: اختلافات ما عمیق و دموکراسیمان در آستانه سقوط است
گروه بینالملل: با وجود گذشت 11 روز از برگزاری انتخابات آمریکا، نتیجه نهایی انتخابات همچنان در گیرودار کشمکش میان دموکراتها و جمهوریخواهان است. دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهوری مستقر آمریکا اگر چه بنا بر آنچه رسانههای آمریکایی اعلام کردهاند نتیجه را به بایدن دموکرات واگذار کرده اما با پیگیریهای حقوقی و دلگرمی به 70 میلیون نفری که به وی رای دادهاند، امیدوار است بتواند نتیجه انتخابات را به سود خود برگرداند.
یکی از مهمترین اقدامات کمپین ترامپ که از فردای برگزاری انتخابات وعده آن داده شد، برگزاری راهپیمایی میلیونی است. در همین ارتباط کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، کلیپی تصویری را با موضوع فراخوان از هواداران برای برپایی تظاهرات گسترده در روز چهاردهم نوامبر (24 آبان) در واشنگتن منتشر کرد. در تصاویر این کلیپ، هواداران ترامپ پلاکاردهایی در دست دارند که روی آنها نوشته شده است: اگر بایدن برنده شود، چین برنده شده است؛ چین مالک بایدن است؛ من دیدم مردهها داشتند رای میدادند؛ دزدی را متوقف کنید. در این آگهی تبلیغاتی از مردم آمریکا خواسته شده «ایستادگی کنند و در برابر انتخابات سراسر تقلب(!) بجنگند و کاری کنند که صدایشان شنیده شود».
دعوت به راهپیمایی توسط حامیان ترامپ در حالی که دموکراتها اعلام پیروزی در انتخابات کردهاند، در کنار تحولات اخیر آمریکا معنایی جز افزایش عمق دوقطبی ایجاد شده در آمریکا ندارد؛ امری که افرادی مثل اوباما هم اخیرا به آن اشاره کردهاند.
* ترامپ: ایالتهای مورد تردید باید به فهرست پیروزی من اضافه شوند
همزمان با اعلام راهپیمایی طرفداران ترامپ در آمریکا، ترامپ دیروز در توئیتی نوشت: «ایالتهای مورد تردید باید فورا به فهرست پیروزی ترامپ اضافه شوند. بایدن پیروز نشد، او با فاصله شکست خورد». ترامپ پیش از آن هم در توئیتی مردم را به دیدن ۲ برنامه در فاکسنیوز دعوت کرد و نوشت: «این برنامهها تاییدکننده سیستم رأیگیری وحشتناک، نادرست و ناایمن آمریکاست که باعث شد دهها هزار رای من دزدیده شده و به بایدن تعلق گیرد». ترامپ پیشتر هم گفته بود 7/2 میلیون رأی قانونی او در سراسر این کشور حذف شده است. «گزارش: شرکت دومینیون 7/2 میلیون از آرای ترامپ را در سراسر کشور حذف کرده است. تحلیل دادهها نشان میدهد ۲۲۱۰۰۰ رأی پنسیلوانیا از رئیسجمهور ترامپ به بایدن تغییر داده شده است. ۹۴۱۰۰۰ رأی ترامپ حذف شده است. ایالتهایی که از سامانههای شرکت دومینیون استفاده کردهاند ۴۳۵ هزار رأی را از ترامپ به بایدن تغییر دادهاند». توئیتر زیر این پیام ترامپ برچسبی را منتشر کرد و نوشت: «این ادعا درباره تخلف انتخاباتی، مورد مناقشه است».
* باراک اوباما: اختلافات ما در آمریکا عمیق است
باراک اوباما، رئیسجمهوری سابق آمریکا که نقش مهمی در پیروزی بایدن در انتخابات ایفا کرد، بعد از اعلام رسانههای آمریکایی مبنی بر پیروزی بایدن، همچنان حضور خود در صحنه را حفظ کرده است. در همین حال هفته آینده کتابی از وی به نام «سرزمین موعود» منتشر میشود. خبرگزاری فرانسه که توانسته به نسخهای از این کتاب دسترسی پیدا کند، نوشته اوباما در کتابش خاطرنشان کرده است چقدر اختلاف و دودستگیها در آمریکا عمیق است و کنار رفتن دونالد ترامپ از قدرت، صرفا برای برطرف کردن این اختلافها کافی نخواهد بود. اوباما در بخشی از نخستین جلد این کتاب نوشته است:«شاید نگرانکنندهترین مساله این باشد که به نظر میرسد دموکراسی ما در آستانه سقوط در بحران است»؛ بحرانی ریشهای که به گفته وی رویارویی میان ۲ نگرش از آمریکایی است که هست و آمریکایی که باید باشد. اگر چه باراک اوباما در این کتاب پیروزی جو بایدن، معاون سابقش را به وی تبریک میگوید اما درباره هر گونه نگرش ملکوتی به سالهای پس از ترامپ نیز هشدار میدهد به طوری که نوشته است: «من این موضوع را میدانم که صرف انتخابات مشکل را حل و فصل نخواهد کرد؛ ضمن آنکه اختلافهایمان درون آمریکا عمیق است، چالشهایمان نیز قابل ملاحظه است».
* معیارهای دوگانه اوباما برای دموکراسی
وی همچنین در مصاحبهای با شبکه خبری «سیبیاسنیوز» چهرههای ارشد حزب جمهوریخواه را متهم کرد با صف کشیدن در کنار دونالد ترامپ در رد نتیجه انتخاباتی که بازنده آن شد، مشغول تضعیف دموکراسی هستند. انتقاد اوباما از تضعیف دموکراسی توسط جمهوریخواهان و ترامپ در حالی است که وی بارها از ادعای تقلب یکی از نامزدهای انتخابات در سایر کشورها حمایت کرده است. کافی است در یکی از کشورهایی که با آمریکا رابطه حسنهای ندارد انتخاباتی برگزار شود و نامزد مخالف غرب پیروز شود؛ آنگاه آمریکاییها با همه پتانسیل سیاسی و رسانهای خود وارد فاز حمایت از نامزد شکست خورده اما متمایل به غرب میشوند. اوباما همچنین در حالی که هنوز بحث جدال حقوقی ترامپ درباره نتیجه انتخابات ادامه دارد، گفت: بایدن به روشنی برنده انتخابات امسال شده و ادعاهای کذب درباره تقلب انتخاباتی ناشی از یأس ترامپ از شکست است. اوباما گفت: من بیشتر از این واقعیت نگرانم که سایر مقامهای جمهوریخواه که به وضوح از واقعیت خبر دارند، [با دونالد ترامپ] همراهی میکنند. این یک گام دیگر در جهت مشروعیتزدایی نه فقط از دولت آینده بایدن، بلکه به طور کلی نظام دمکراتیک خواهد بود که پا گذاشتن در مسیری خطرناک است.
* نانسی پلوسی: این سیرک مضحک را متوقف کنید
بعد از اوباما، نانسی پلوسی و چاک شومر از سران حزب جمهوریخواه خواستند نتیجه انتخابات را بپذیرند تا کنگره بتواند روی تصویب بسته جدید کمکی ویروس کرونا تمرکز کند. آنها گفتند امتناع جمهوریخواهان از پذیرش پیروزی جو بایدن، برگزاری جلسه در این باره را با مانع مواجه کرده است. نانسی پلوسی گفت: «آنها وسط یک سیرک مضحک قرار دارند و از پذیرش واقعیت سر باز میزنند. این سیرک را متوقف کنید و کاری را انجام دهید که برای مردم آمریکا واقعا اهمیت دارد؛ سلامتی و امنیت اقتصادی آنها». چاک شومر، رهبر دموکراتهای سنا هم جمهوریخواهان کنگره را به تسلیم شدن در مقابل دونالد ترامپ که از پذیرش شکست در انتخابات سر باز زده و اتهاماتی درباره تقلب در انتخابات را مطرح کرده، متهم کرد. وی گفت: جمهوریخواهان سنا! انکار واقعیت را متوقف کنید. از نشان دادن تردید در روند دموکراتیک ما به عمد و بدون پروا دست بکشید و بر کرونا تمرکز کنید.
* درخواست دسترسی بایدن به گزارشهای امنیتی
حتی اگر بایدن بتواند از جدال حقوقی خود با ترامپ سربلند خارج شود، یکی از مهمترین مشکلات او به رسمیت شناخته نشدن پیروزیاش توسط ترامپ و تیم فعلی کاخ سفید است. همین هم سبب شد تا تیم انتقال قدرت بایدن در وضعیت مبهمی قرار بگیرد. با این حال گروهی متشکل از بیش از ۱۵۰ مقام امنیتی و دیپلمات پیشین آمریکا در نامهای، درباره تأخیر در روند انتقال قدرت به بایدن، نامزد حزب دموکرات و پیروز انتخابات ریاستجمهوری هشدار دادند. به نوشته نشریه پولیتیکو، این مقامات پیشین که در دولتهای مختلف دموکرات و جمهوریخواه فعالیت داشتهاند، خطاب به اداره خدمات عمومی نوشتند، بایدن به عنوان رئیسجمهور منتخب و کاملا هریس به عنوان معاون او باید دسترسی به اطلاعات لازم برای پیشبرد مسائل امنیت ملی نظیر جلسات روزانه و تصمیمات غیرقطعی درباره استفاده احتمالی از نیروهای نظامی را داشته باشند. این نامه توسط ۱۶۱ مقام امنیتی سابق از جمله چاک هیگل وزیر پیشین دفاع، مایکل هیدن رئیس پیشین آژانس امنیت ملی (NSA) و آژانس اطلاعات مرکزی (CIA)، ویسلی کلارک فرمانده بازنشسته و سامانتا پاور نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل، امضا شده است. نام شماری از مقامات سابق دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از جمله داگ سیلیمن سفیر پیشین آمریکا در بغداد، جاوید علی مدیر ارشد پیشین بخش مبارزه با تروریسم شورای امنیت ملی آمریکا و الیزابت نیومن دستیار وزیر امنیت داخلی آمریکا در امور مبارزه با تروریسم نیز پای این نامه به چشم میخورد. طبق قانون آمریکا، امیلی مورفی، رئیس اداره خدمات عمومی باید به طور رسمی به دولت انتقالی اجازه مداخله در امور آژانسهای مختلف دولت و بازبینی لیست کارکنان آنها را بدهد. او نیز کارمند ترامپ است و تاکنون حاضر به امضای چیزی نشده است.
* استعفاهای زنجیرهای مقامات امنیتی و نظامی آمریکا
بعد از اخراج توئیتری وزیر دفاع آمریکا و استعفای چند نفر از سران پنتاگون، الکسیس راس، معاون رئیس ستاد کارکنان وزارت دفاع آمریکا هم روز پنجشنبه استعفای خود را اعلام کرد. جن استوارت، رئیس ستاد کارکنان وزارت دفاع آمریکا و مدیر راس نیز روز سهشنبه استعفای خود را اعلام کرده بود. دونالد ترامپ دوشنبه هفته پیش تنها با یک پیام توئیتری، اخراج اسپر را اعلام کرد. او در این پیام توئیتری نوشت کریستوفر سی. میلر، مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم را به عنوان سرپرست وزارت دفاع برگزیده است. اخراج اسپر، موجی از استعفا را در پنتاگون به راه انداخت. علاوه بر این وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز شاهد استعفای برایان وِیر، دستیار مدیر امنیت سایبری در بخش آژانس امنیت زیرساختی و سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا و والری بوید، دستیار وزیر در امور بینالملل این وزارتخانه بود. کریستوفر کِرِبس، مدیر امنیت سایبری در بخش آژانس امنیت زیرساختی و سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا هم به دستیاران خود گفته که انتظار دارد کاخ سفید او را اخراج کند. در پنتاگون نیز، به گزارش نشریه «پولیتیکو»، دستیار وزیر دفاع در امور سیاسی، دستیار وزیر دفاع در امور امنیت و دستیار وزیر دفاع در امور اطلاعات استعفاهای خود را ارائه دادهاند. سیانان اخیرا گزارش داد ترامپ 3 مقام ارشد دیگر از جمله رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را تا پیش از پایان دولتش برکنار خواهد کرد.
* واکنش آژانس امنیت داخلی آمریکا به سخنان ترامپ
مطرح شدن بحثهایی چون ایجاد عامدانه باگ نرمافزاری و شمرده شدن آرا به سود بایدن از سوی ترامپ سبب شد پای نهادهای دولتی درگیر در انتخابات هم به این ماجرا باز شود. در همین ارتباط به گزارش دویچه وله، آژانس امنیت سایبری و زیرساختهای آمریکا (CISA) وابسته به آژانس امنیت داخلی و شورای هماهنگی انتخابات (GCC) با صدور یک بیانیه مشترک تایید کردند مدارک و اسنادی دال بر تغییر آرا، شمارش نشدن آرا یا گم شدن برگههای رای وجود ندارد. نهادهای یادشده دولتی همچنین تایید کردهاند انتخابات سوم نوامبر ریاستجمهوری آمریکا امنترین انتخابات در طول تاریخ این کشور بوده است.
* واکنش دادستان کل آریزونا به شکایت ترامپ
آریزونا یکی از ایالتهایی بود که ترامپ بارها از تقلب سیستماتیک دموکراتها در آن به سود بایدن سخن گفته بود. همین هم باعث شد برنوویچ، دادستان کل ایالت آریزونا در مصاحبهای با شبکه فاکسبیزنس درباره شکایت ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و احتمال پیروزی وی در این ایالت صحبت کند. برنوویچ گفت: ما در حال حاضر درباره کمتر از ۲۰۰ رأی که درباره آنها شک و تردید وجود دارد، صحبت میکنیم. دادستان کل آریزونا در صحبتهای خود همچنین گفت: به نظر میرسد جو بایدن در آریزونا پیروز خواهد شد. وی افزود: هیچ شواهد یا حقیقتی وجود ندارد تا دیگران را به این باور برساند که نتایج انتخابات تغییر خواهد کرد.
***
کنایه سندرز به پمپئو: نه آقای پمپئو! خبری از انتقال قدرت به دولت دوم ترامپ نخواهد بود. این رقابت به پایان رسیده و جو بایدن رئیسجمهوری بعدی ما خواهد بود. چطور میتوانید سایر دولتها را موعظه کنید به دموکراسی و اینکه به اراده مردمشان احترام بگذارند؛ وقتی خودتان نجابت انجام همین کار را ندارید؟
ارسال به دوستان
پادگان نظامی «تداوین» در مأرب در غرب یمن و تأسیسات نفتی جازان در عربستان هدف حمله مقاومت یمن قرار گرفت
شلاق انصارالله به گاو شیرده ترامپ
گروهبینالملل: یمنیها پنجشنبهشب از هوا و دریا سعودی و همپیمانان نظامی آن در یمن و عربستان را هدف حملات برقآسای خود قرار دادند که در پی آن علاوه بر وارد آمدن تلفات جانی به فرماندهان ارشد سعودی، تاسیسات نفتی عربستان هم با صدمات جدی مواجه شد. به نظر میرسد این مجموعه حملات دور تازهای از عملیاتهای نظامی از سوی انصارالله و کمیتههای مردمی یمن است که علاوه بر عربستان، نیروهای اماراتی حاضر در یمن را هم هدف قرار خواهد داد و در آینده منجر به تغییر معادلات در صحنه نبرد بویژه در جنوب یمن خواهد شد.
* موج جدید حملات موشکی یمن علیه ائتلاف سعودی
به گزارش «وطن امروز»، پادگان نظامی «تداوین» در مأرب در غرب یمن که پنجشنبهشب میزبان نشست فرماندهان رده بالای ائتلاف سعودی بود، از سوی یگان موشکی ارتش و کمیتههای مرکزی یمن هدف حمله موشکی بالستیک قرار گرفت و تمام کسانی که در آن نشست حضور داشتند کشته یا بشدت زخمی شدند. تارنمای یمنی الخبریالیمنی در خبری اختصاصی با اشاره به این حمله نوشت: احتمال میرود «محمد المقدشی» وزیر دفاع و «صغیر بنعزیز» رئیس ستاد مشترک ارتش دولت مستعفی یمن در این حمله موشکی کشته شده باشند. بر اساس این گزارش، ۳ افسر سعودی به نامهای «احمد الکعبی»، «شامی محمد العسیری» و «طارق احمد المحبشی» نیز در این حمله موشکی زخمی شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش، عربستان سعودی و دولت مستعفی یمن (عبدربه منصور هادی) واکنشی به این حمله موشکی نشان ندادند. پادگان نظامی تداوین که در محاصره نیروهای ارتش و انصارالله قرار دارد، پیش از این نیز هدف حمله موشکی قرار گرفته بود. نوع حمله و اطلاع از زمان و مکان نشست فرماندهان عالیرتبه باعث شده است عناصر دولت منصور هادی یکدیگر را به خیانت و جاسوسی برای دولت صنعا متهم کنند. مأرب مهمترین و باارزشترین پایگاه ائتلاف سعودی و دولت هادی محسوب میشود و نیروهای ارتش و انصارالله یمن ماههاست در اطراف شهر مأرب مستقر شده و این شهر را در حالت نیمهمحاصره قرار دادهاند. پنجشنبهشب همچنین تلویزیون سعودی اعلام کرد: ریاض ۳ فروند پهپاد بمبگذاری شده را که توسط حوثیها (جنبش انصارالله یمن) به سمت عربستان به پرواز درآمده بود، سرنگون کرد. این شبکه جزئیات بیشتری در این باره نگفت.
* حمله به تأسیسات نفتی جازان
بامداد جمعه، ساعاتی پس از حمله موشکی به نشست فرماندهان ائتلاف سعودی، تلویزیون رسمی سعودی از حمله قایقهای انتحاری یمنی به یک سکوی فرآوردههای نفتی در جازان عربستان واقع در جنوب غرب این کشور و آتشسوزی گسترده در این مکان خبر داد. شبکه خبری الجزیره هم با انتشار این خبر نوشت آتشسوزی نزدیک یک سکوی شناور تخلیه ایستگاه توزیع فرآوردههای نفتی در جازان رخ داده است. در همین حال وزارت انرژی عربستان اعلام کرد این آتشسوزی به دنبال یک عملیات که توسط حوثیها (انصارالله یمن) با هدف لطمه زدن به امنیت صادرات فرآوردههای نفتی انجام شده، رخ داده است. این وزارتخانه همچنین مدعی شد نیروهای انصارالله ۲ فروند قایق بمبگذاری شده را در این محل منفجر کردهاند. وزارت انرژی عربستان در عین حال اعلام کرده این آتشسوزی تلفات جانی در پی نداشته است.
* نقش قدرت موشکی یمن در تغییر موازنه قدرت
با گذشت بیش از 5 سالونیم از آغاز جنگ همهجانبهای که عربستان سعودی در قالب ائتلاف با چندین کشور عربی و فرامنطقهای علیه مردم یمن به راه انداخته است، این جنگ نهتنها نتیجهای جز شکست و افزایش اختلاف میان همپیمانان نظامی حاضر در ائتلاف برای عربستان نداشته است، بلکه هزینههای زیادی را به اقتصاد عربستان تحمیل کرده است. این ائتلاف که با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی یمن شکل گرفته، حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی را متوجه یمن کرده است. هر چند در سالهای گذشته تلاشهایی برای برقراری آتشبس شده اما به دلیل نقض عهدهای مکرر ائتلاف سعودی، انصارالله حملاتش به مراکز حساس نظامی سعودی را از سر گرفته است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
اعلام زمان برگزاری سومین جلسه دادگاه نتانیاهو
در بحبوحه جولان همهگیری ویروس «کووید-۱۹» در فلسطین اشغالی اکنون خبر میرسد تاریخ برگزاری جلسه سوم دادگاه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز مشخص شده است. دادگاه قدس اشغالی فردا یکشنبه سومین جلسه رسیدگی به پروندههای فساد مالی و دولتی نتانیاهو را با حضور 3 قاضی برگزار میکند. بر این اساس، از جمله مسائلی که قرار است در این جلسه دادگاه بررسی شود، تعیین تکلیف شاهدان دولتی است که باید در ماه ژانویه (۲۰۲۱) علیه نتانیاهو در دادگاه شهادت بدهند که از ماه مه تاکنون بر سر حضور برخی از آنها مجادلات بسیاری شده است. پلیس رژیم صهیونیستی 3 پرونده درباره فساد دولتی و مالی علیه وی تشکیل داده و طی ۳ سال اخیر از منابع مختلفی شامل دستیاران و وزیران پیشین کابینه، بازجویی کرده است. دومین جلسه محاکمه نتانیاهو بیستونهم تیرماه بعد از وقفهای ۵۵ روزه به دلیل شیوع ویروس کرونا، با قرائت دادخواست دادستانی رژیم صهیونیستی و پلیس علیه او در جریان پرونده موسوم به «پرونده ۱۰۰۰»، برگزار شد. دیگر متهمان این پرونده، «شائول الوویچ» صاحب امتیاز نشریه واللا و مالک شرکت «بیزک» بزرگترین اپراتور مخابراتی رژیم صهیونیستی و همچنین «آرنون موزس» صاحب امتیاز نشریه «یدیعوت آحارانوت» هستند. پیشتر، رونی الشیخ، رئیس پلیس سابق رژیم صهیونیستی گفته بود اگر نتانیاهو تا پایان روند دادرسی در این سمت باقی بماند، اسرائیل هزینه غیرقابل پرداختی را متحمل میشود، پس باید زودتر استعفا دهد.
***
رایزنی فرماندهان ارشد نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکایی
سایت ارتش رژیم صهیونیستی دیروز از گفتوگوی آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با مارک میلی، همتای آمریکایی او خبر داد.
پایگاه خبری شبکه المیادین به نقل از سایت ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: کوخاوی، رئیس ستاد با میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به صورت ویدئوکنفرانس درباره وضعیت منطقه بحث و تبادل نظر کرده است. این اعلام در حالی است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز قرار است هفته آینده وارد فلسطین اشغالی شود.
***
سفر پمپئو به 7 کشور
پایگاه خبری آکسیوس خبر داد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا قصد دارد از بلندیهای جولان اشغالی سوریه دیدن کند. آکسیوس در گزارشی به نقل از منابع آگاه خبر داد سفارت آمریکا در فلسطین اشغالی و دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به صورت فشرده در حال فراهم کردن زمینه سفر بیسابقه وزیر خارجه آمریکا هستند؛ سفری که قرار است طی آن، پمپئو از بلندیهای جولان اشغالی، برخی شهرکهای کرانه باختری و یک کارخانه در پساگوت دیدن کند. طبق این گزارش، پمپئو نخستین وزیر خارجه آمریکا خواهد بود که از ۲ منطقه یادشده دیدن خواهد کرد. این سفر در حالی است که تمام دولتهای پیش از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا سیطره رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه و ساخت شهرک در کرانه باختری را غیرقانونی خوانده بودند. آکسیوس در بخشی از گزارش خود در این ارتباط نوشت: به نظر میرسد هدف از این سفر تأکید بر برخی تغییرات در سیاست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال اسرائیل است. وزیر خارجه آمریکا دور جدیدی از سفرهای خود را از دیروز آغاز کرد. طبق اظهارات پمپئو، او به فرانسه، ترکیه، گرجستان، فلسطین اشغالی، عربستان سعودی، امارات و قطر سفر خواهد کرد و درباره آنچه آن را تلاشهای تاریخی ترامپ برای برقراری صلح و همکاری در خاورمیانه خوانده، رایزنیهایی را انجام خواهد داد.
***
فرمان ضدچینی ترامپ
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی بستر قانونی منع سرمایهگذاری در آن دسته از شرکتهای چینی را که آمریکا ادعا میکند با ارتش چین مرتبط هستند، فراهم کرد. این فرمان اجرایی از روز ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ اجرایی خواهد شد؛ یعنی چند روز پیش از آغاز به کار دولت جو بایدن که طبق برآورد رسانهها موفق شده در انتخابات ریاستجمهوری سال جاری ترامپ را شکست دهد. ترامپ در این فرمان اجرایی از شماری از شرکتهای مشهور چینی از جمله شرکت هواوی نام برده و آنها را به همکاری با ارتش چین متهم کرده است. کاخ سفید از چند ماه پیش تلاشهای گستردهای را برای منع فروش محصولات آمریکایی به شرکت هواوی آغاز کرده است. وزارت دفاع آمریکا تابستان سال جاری فهرستی شامل دهها شرکت چینی منتشر و آنها را به همکاری با ارتش چین متهم کرد. شرکتهای مخابراتی، هواپیمایی، کشتیرانی و ساختوساز در این فهرست قرار داشتند. فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ شهروندان آمریکایی را از تملک یا مبادله اوراق بهادار متعلق به این شرکتها منع کرده است.
***
رهبر القاعده در شمال آفریقا کشته شد
وزیر دفاع فرانسه از کشته شدن رهبر القاعده در شمال آفریقا خبر داد. فلونرس پاترلی، وزیر دفاع فرانسه دیروز جمعه اعلام کرد در عملیات نظامیان این کشور در کشور مالی، رهبر القاعده در شمال آفریقا کشته شده است. این فرد باموسی دیارا نام دارد و پیشتر از فرماندهان ارتش بوده است. به گفته بارلی، وی مسؤول انجام چندین حمله به نظامیان کشور مالی و نیروهای خارجی بوده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|