|
اخبار
در عملیات مشترک نیروهای نظامی و امنیتی «اکرم نارویی» از عوامل حمله تروریستی به فرماندهی انتظامی راسک کشته شد
هلاکت تروریست دانهدرشت
تامینکننده تجهیزات و پشتیبانیکننده تیم تروریستی حادثه مقر فرماندهی انتظامی شهر راسک به هلاکت رسید. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به دنبال عملیات مشترک اداره کل اطلاعات، قرارگاه قدس جنوب شرق و فرماندهی فراجای سیستان و بلوچستان، دیروز محل اختفای شرور متواری «اکرم نارویی» در محدوده روستای بهشتآباد از توابع شهرستان بمپور شناسایی و در درگیری و تبادل آتش دوطرفه، وی به درک واصل شد.
این شرور مسلح از عناصر اصلی تأمینکننده تجهیزات و پشتیبانی تیم تروریستی حادثه مقر فرماندهی انتظامی شهر راسک بود که در آن حادثه ۱۱ نفر شهید و ۸ نفر مجروح شدند.
نامبرده نقش بسزایی در ورود تروریستها به داخل کشور و پشتیبانی اطلاعاتی - عملیاتی و اقدام تروریستی در حادثه بهمن سال ۱۴۰۱ داشت که در آن حادثه 2 نفر از پرسنل فراجای شهرستان بمپور به شهادت رسیدند.
در این عملیات یک نفر از اعضای تیم تروریستی وابسته به شرور معدوم نیز دستگیر و مقادیر قابل توجهی سلاح و مهمات نیز کشف و ضبط شد. جمعه 24 آذر امسال در پی حمله ناجوانمردانه تروریستهای جیشالظلم به یک مقر انتظامی در شهرستان راسک، 11 نفر از پرسنل انتظامی به شهادت رسیده و تعدادی از نیروهای فراجا نیز مجروح شدند. در این حمله تروریستی که بیش از یک ساعت به طول انجامید، نیروهای پلیس حاضر در این مقر شجاعانه با این تروریستها به مقابله پرداختند و تعداد زیادی از آنها را مجروح کردند.
گروهک تروریستی «جیشالظلم» مسؤولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفته بود. در پی حمله تروریستی به مقر انتظامی راسک، مسلم شجاعیان، احسان بابایی، پوریا شیخ، ابوالفضل شهریاری، محمدحسن براهویی، علیرضا اکبرمزار، علی دشتپوری، حسن بابانیا، احمد خمری، مجید فیروزنیا و حمید رضاییامین به شهادت رسیدند.
***
عیادت نمایندگان رهبر انقلاب از مجروحان حمله تروریستی کرمان
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران به نمایندگی از حضرت آیتالله العظمی خامنهای از مجروحان حمله تروریستی گلزار شهدای کرمان عیادت کرد.
به گزارش فارس، حجتالاسلام رمضانعلی موسویمقدم نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران به نمایندگی از مقام معظم رهبری و تعدادی دیگر از نمایندگان مقام معظم رهبری از مجروحان حمله تروریستی گلزار شهدای کرمان عیادت کردند.
بر اساس این گزارش، از 284 مجروح در بیمارستان استان، 59 نفر هنوز بستری هستند و حال 9 نفر نیز وخیم است.
***
وزیر دفاع:
در مرحله طراحی مفهومی ساخت بالگرد بومی هستیم
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه در مرحله طراحی مفهومی ساخت بالگرد ملی یا بومی هستیم، گفت: در زمینه تعمیرات اساسی بالگردها، در حوزه شرقی و غربی در حال انجام کار هستیم و هیچ مشکلی در تعمیرات اساسی نداریم.
امیر محمدرضا آشتیانی درباره ساخت بالگرد ملی بیان کرد: ساخت بالگرد ملی در حقیقت دستیابی به این فناوری است که بتوانیم ابتدا در تعمیرات و ساختن قطعات همه بخشهای بالگرد اقدام کنیم که این کار انجام و طراحی مفهومی نیز تمام شده و باقی مراحل دنبال میشود لذا در آینده نه چندان دور حتما ساخت بالگرد ملی به سرانجام خواهد رسید.
وزیر دفاع درباره فروش دستاوردهای وزارت دفاع به سایر کشورها گفت: غالب کشورهای آزادیخواه و مستقل از دستاوردهای ما استفاده میکنند، چرا که آنها به دنبال تأمین امنیت خودشان هستند.
وی اضافه کرد: ما از سوی کشورهایی که مشکلات مرزی و مشکلات مقابله با مواد مخدر و تروریست دارند، در خواستهای بسیار زیادی برای خرید سلاح داریم. با توجه به اینکه در کمک کردن به کشورها یکسری ملاحظات، شرایط و قوانین را باید رعایت کنیم، با حفظ این ملاحظات و قوانین به این کشورها کمکهایی در این زمینه صورت میگیرد.
***
رئیسجمهور به استان هرمزگان میرود
عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی از سفر قریب الوقوع رئیسجمهور به این استان خبر داد و خواستار توجه ویژه به مشکلات مردم این استان در سفر رئیسجمهور شد.
احمد جباری نماینده مردم بندر لنگه، پارسیان و کیش در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود در جریان جلسه علنی مجلس گفت: در آستانه سفر رئیسجمهور به استان هرمزگان بیان چند موضوع را ضروری میدانم. از آنجایی که سفرهای استانی رئیسجمهور منشا اقداماتی بوده است، اعلام میکنم در این سفر متفاوت از سفر گذشته در استان هرمزگان اقدام کنند و به امورات مردم که به لحاظ دستورالعملها و بخشنامههای وزرای مرکزنشین دچار مشکلاتی شدهاند، رسیدگی شود.
ارسال به دوستان
جهاد تبیین، امیدآفرینی و خدمت سرلوحه کار مسؤولان در دهه فجر باشد
معاون اول رئیسجمهور گفت: جهاد تبیین، رویکرد امیدآفرینی و رویکرد خدمت باید سرلوحه کار مسؤولان بویژه در دهه فجر انقلاب اسلامی باشد، به نحوی که مردم بتوانند به صورت مستقیم با مسؤولان ارتباط بگیرند و مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند. محمد مخبر با تاکید بر اینکه باید دستاوردهای نظام را به جامعه و نسل جوان معرفی کنیم، تصریح کرد: لازم است در دهه فجر انقلاب کارنامه جمهوری اسلامی ایران، پیشرفتهای علمی و صنعتی و دستاوردهای فناورانه جدید را برای جامعه و نسل جدید تبیین کنیم.
ارسال به دوستان
تحرکات گسترده سفیر جدید عربستان در ایران؛ آیا سفیر ایران در ریاض نیز امکان فعالیتهای مشابه همتای سعودی خود را دارد؟
چه خبره؟
گروه سیاسی: نزدیک به یک هفته پیش تصاویری از رقص عربی سفیر عربستان سعودی در ایران در شب گردشگری اروند منتشر شد؛ حرکتی که هرچند در ظاهر امر خلاف پروتکلهای مرسوم دیپلماتیک نبود اما میتواند هشداردهنده باشد.
به گزارش «وطن امروز»، با برقراری مجدد روابط میان تهران و ریاض در آخرین روزهای سال گذشته و بازگشایی سفارتخانههای 2 کشور در پایتخت یکدیگر در تابستان سال جاری، مناسبات میان ایران و عربستان بعد از یک تنش 7 ساله وارد عصر جدیدی شد. 2 کشور ضمن اینکه روابطشان را با همدیگر از سر گرفتند در مواضع خود نیز از گسترش مناسبات با یکدیگر استقبال کردند. سفر چندی پیش رئیسجمهور به ریاض برای شرکت در اجلاس سران کشورهای اسلامی با موضوع بحران انسانی غزه و دیدار محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نیز نشانهای بر پایان یک دوره پرتنش از روابط 2 کشوری است که همواره به عنوان رقبای منطقهای شناخته میشوند. در این فضا بهبود روابط تهران - ریاض را از جهات متعدد میتوان آغازگر فصل جدید همکاری میان 2 کشور دانست که تاثیرات مثبتی بر دیگر مناسبات منطقه نیز خواهد داشت. چنانکه وضعیت فاجعهبار یمن در یک سال گذشته دستخوش تغییراتی شده و دیگر خبری از محاصره 9 ساله این کشور نیست.
جمیع این شرایط اما نباید باعث ضعف در ادراک صحیح مناسبات میان ایران و عربستان سعودی شود؛ 2 کشوری که به عنوان بزرگترین کشورهای منطقه همواره و در دل فراز و فرود روابط حسنه و پرتنشی که با هم داشتهاند رقیب یکدیگر نیز به حساب میآیند. دولت آلسعود همواره شیعیان را به عنوان یک تهدید برای جایگاه خود به عنوان رهبر جهان اسلام به حساب آورده است و طبیعتا ایران به عنوان بزرگترین کشور شیعه جهان که از قضا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 مشی اسلامی داشته یک رقیب معنوی برای این کشور شمرده شده است تا جایی که با فراگیر شدن اندیشه مقاومت اسلامی که جمهوری اسلامی ایران سردمدار آن بوده، آلسعود اقدامات فراوانی را برای تضعیف موقعیت ایران در منطقه انجام داد. از سوی دیگر عربستان همواره با تاکید بر هویت عربی منطقه به دنبال تضعیف جایگاه 2 رقیب دیگر خود یعنی ایران و ترکیه بوده است. با این حال جمعیت چندمیلیونی اعراب در جنوب ایران از دیگر انگیزههای عربستان و دولتهای حاشیه خلیجفارس برای دمیدن بر مولفههای برآمده از ناسیونالیسم عرب بوده است. آنها به جنوب غرب ایران از منظر عرب بودن ساکنان شیعهاش و به جنوب شرق ایران از منظر اهل سنت بودنش نگاه خاصی داشتهاند.
* از رقص عربی تا شیطنت ورزشی
در این فضا با آغاز رسمی روابط میان تهران و ریاض، ضمن توجه به ظرفیتهای این همکاری نباید چشم بر نگاه ویژه دولت عربستان به جمعیت عرب و اهل سنت ایران بست و صرفا به بهانه تقویت روابط و اثبات حسننیت به طرف مقابل، دستش را برای حضور فعالانه در این 2 میدان باز گذاشت.
در یکی از این موارد هفته گذشته «عبدالله بن سعود العنزی» سفیر عربستان سعودی در ایران در حاشیه برنامه شب گردشگری اروند با حضور در جمع هموطنان عربمان با آنها رقص عربی کرد؛ اقدامی که تصاویر آن از قضا در شبکههای اجتماعی انتشار گستردهای یافت. سوالی که در این میان طرح میشود این است: با توجه به نگاه ویژه قومیتی عربستان سعودی به خوزستان و جمعیت عرب ساکن آن، آیا باید امکان نقشآفرینی و حضور فعال در چنین مجامعی را برای سفیر عربستان سعودی فراهم کرد؟
دولت عربستان در همه ادوار یک سیاست مشترک در قبال همکاری با ایران داشته و آن سیاست عبارت بوده از عدم امکان شکلگیری ارتباط میان شیعیان این کشور با ایران، تا جایی که به ندرت اجازه سفر شیعیان شرق عربستان به ایران داده شده است. عربستان همواره در قبال شیعیانش سیاست سرکوب و انزوا را در پیش گرفته است. در این فضا و با توجه به بیشفعالی سفارت عربستان در ایران و حضور تبلیغاتی در جمع عربهای ایران، این سوال مطرح میشود: آیا سفیر ایران در ریاض نیز این امکان را در شهر قطیف یا مجامع شیعیان عربستان دارد و آلسعود به راحتی چنین اقدامی را به بهانه بهبود روابط میپذیرد؟
البته پرونده فعالیت سفیر عربستان به این رقص جنجالی محدود نمیشود. «عبدالله بن سعود العنزی» در یک ماه گذشته تا جایی که امکان داشته در مجامع مختلف حاضر شده است که جنجالیترین مورد آن دیدار با مدیرعامل یکی از باشگاههای فوتبال پایتخت و وعده برگزاری سوپرجام فوتبال ایران در عربستان بوده است؛ اقدامی که اعتراض فدراسیون فوتبال کشورمان را به همراه داشت و آنها این اقدام سفیر عربستان را دخالت در مسیر رسمی تصمیمگیریهای فوتبالی کشور از طریق سوءاستفاده از هیجانات هواداران یک تیم پرطرفدار خواندند. این مساله زمانی تاملبرانگیزتر میشود که به سرمایهگذاری عربستان برای افزایش قدرت نرمش از طریق فوتبال نگاه بیندازیم؛ مسالهای که حواشی آن در جریان دیدار پرسپولیس - النصر در ورزشگاه آزادی و برگزار نشدن بازی سپاهان - الاتحاد در ورزشگاه نقشجهان خود را نمایان ساخت.
در کنار این موارد حضور در کنسرت مجید انتظامی، سفر به قم و دیدار با نماینده آیتالله سیستانی و موارد دیگر نشان از فعالیت چندجانبه این سفیر در همین چندماه دارد.
تامین منافع ملی ایران در گرو فهم صحیح واقعیات خارجی و دوری جستن از افراط و تفریط است. به همان میزان که از کاهش تنش در منطقه باید استقبال کرد نباید به بهانه تقویت روابط با دیگر دولتها، چشم بر واقعیات و پسزمینههای سیاسی هر رابطهای نیز بست.
* گردشگری و بلاگری سفرای خارجی
با تغییراتی که در یک دهه گذشته در حوزه عمومی به وجود آمده است سفرای خارجی نیز برای تقویت جایگاه عمومی خود کارویژههای جدیدی تعریف کردهاند. تا جایی که برخی از سفرای خارجی حاضر در ایران تلاش میکنند بیش از آنکه به عنوان یک دیپلمات با عرف کلاسیکش شناخته شوند میخواهند از خود یک چهره متفاوت برای افکارعمومی خلق کنند.
برای نمونه سفیر انگلیس در تهران به بهانه مناسبتهای مختلف همچون شب یلدا تلاش میکند با انتشار ویدئوهایی که نشاندهنده اهتمام و احترامش به آداب و رسوم ایرانیان است پل ارتباطی به افکارعمومی بزند.
اما شاید آشناترین نمونه در این زمینه سفیر سابق آلمان در ایران باشد. اردیبهشت1399 «وطن امروز» در مطلبی با عنوان «جاسوس صهیونیستها» پرده از نقش اصلی «میشائیل کلور برشتولد» سفیر وقت آلمان در تهران برداشت و نوشت: «سفیر پرکار آلمان که در سالهای اخیر سعی کرده با نشان دادن وجهه عمومی متفاوت از خود باعث ترمیم چهره دولتش در پیگیری رفتارهای ایرانستیزانه شود و از حضور در بازار تهران و کوههای زاگرس و میهمان شدن در سیاهچادرهای بختیاری و استادیوم ورزشی تا ملاقات با ورزشکاران ایرانی تنها بخش کوچکی از اقدامات او را شامل میشود، سابقه روشن و قابل تاملی در زمینه فعالیتهای جاسوسی دارد. وی یکی از افسران سرویس اطلاعات و امنیت برونمرزی آلمان یا همان BND است که 28 سال با پوشش دیپلماتیک برای این سرویس فعالیت کرده است. او در مقطعی معاون سازمان اطلاعات آلمان هم بوده است و عمده مسؤولیتهایش در وزارت خارجه آلمان نیز مسائل امنیتی است و همین موضوع کارویژه این مهره اطلاعاتی - امنیتی برای آلمانها را مشخص میکند اما نکته قابل تامل درباره برشتولد، روابط نزدیک او با موساد است. برشتولد از افسران ارشد اطلاعاتی آلمان است که حلقههای مشترک با سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی را رهبری کرده و چند سال نیز به عنوان دیپلمات در سفارت آلمان در تلآویو بوده است. برشتولد اگر در تلآویو به عنوان یک دیپلمات فعال بوده، حالا در تهران به عنوان سفیر آلمان، دستهای بازتری برای پیگیری اقدامات خود دارد».
هرچند در زمان انتشار این گزارش مقامات آلمانی به انحای مختلف جاسوس بودن سفیرشان را که مانند مارکوپولو از شمال تا جنوب ایران در حال تردد بود تکذیب کردند اما چند هفته بعد از گزارش «وطن امروز» و در حالی که برشتولد تا پایان سال میلادی به عنوان سفیر آلمان در ایران حکم داشت اما به یکباره اواسط خرداد 1399 خبر از پایان دوره سفیریاش در تهران داد.
* بیدارباش نهادهای سیاست خارجی و امنیتی
با پوستاندازی حوزه عمومی و گسترش دایره فعالیت سفرای خارجی در چارچوب ارتباطگیری با بدنه جامعه، وزارت امور خارجه و نهادهای امنیتی نیز باید با شاخصهای جدیدی به فعالیت سفرای خارجی دقت کنند و به ارتباطات سفرا با گروههای مرجع اجتماعی و تاثیرگذاری بر شکافهای مذهبی، قومی و... توجه مضاعف داشته باشند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه به رغم آغاز مجدد روابط رسمی تهران - ریاض، کماکان اختلافات میان 2 کشور در مسائلی همچون محور مقاومت جدی است، در این فضا بسط ید سفارتهای خارجی به بهانه تقویت روابط میتواند در آینده خطرآفرین باشد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در همایش کارگزاران گزینش کشور:
گزینش شایستگان، متأثر از نگاههای جناحی نباشد
گروه سیاسی: رئیسجمهور با تاکید بر اینکه گزینش شایستگان نباید متاثر از نگاههای حزبی و جناحی باشد، گفت: اگر چانهزنی، توصیه و سفارش جای عدالت را بگیرد، این همان جایی است که حقوق مردم ضایع میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز - دوشنبه - در «همایش سراسری کارگزاران گزینش کشور» در محل سالن اجلاس سران، عدالت اداری را یکی از محورهای مهم و اساسی در موضوع گزینش دانست و تصریح کرد: اجرای عدالت اداری پایه و اساس مهمی برای تحقق سلامت و تحول نظام اداری کشور و نیز تحقق عدالت در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. رئیسجمهور مسؤولیت مدیران و کارگزاران گزینش را جلوهای مهم و راهبردی از عدالت اداری برشمرد و افزود: نخستین گام در این مسیر شایستگی خود مسؤولان گزینش است، زیرا مدیران و کارگزاران مومن به انقلاب اسلامی، کارآمدی ادارات و باورمند به ضرورت تحول در نظام اداری میتوانند بهترینها را گزینش کنند. رئیسی با اشاره به اینکه در مقاطعی با توجه به برخی نگاهها و سلایق سیاسی خاص، تلاش شد گزینشها کارایی خود را از دست بدهند، خاطرنشان کرد: این اتفاق به صلاح نظام اداری کشور نبود، چرا که گزینش برای حفظ سلامت و کارآمدی نظام اداری ضروری است.
* جایگزینی سلایق سیاسی و حزبی با ضوابط آفت گزینش است
رئیسجمهور نکته مهم دیگر در فعالیت گزینش را نظارت و ارزیابی همه سطوح اداری دانست و با تاکید بر شروع گزینش از سطح مدیران و تسری توأمان آن به سطوح اداری و کارشناسی و خدماتی افزود: اگر سطحی از سطوح سازمانهای اداری از گزینش مستثنا شود، سلامت نظام اداری از همان سطح مستثناشده آسیب خواهد دید.
رئیسی در ادامه حاکمیت سلایق سیاسی و حزبی به جای رعایت ضوابط را، از آفات گزینش دانست و بر پرهیز از گزینش متاثر از نگاههای حزبی، سیاسی و جناحی و لزوم تکیه بر اصول انقلاب و دیدگاههای امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در گزینش تاکید کرد.
رئیسجمهور همچنین ایستادگی در مقابل توصیهها و سفارشات را جهاد گزینشگران در مسیر اجرای عدالت و سلامت اداری توصیف کرد و افزود: گزینشگران در کار خود با ۲ حقالناس در عرصه فردی و اجتماعی مواجه هستند؛ اول حق شخصی فرد گزینششونده و دوم حق عمومی مردم که فرد گزینشکننده باید مراقبت کند نه حق فردی گزینششونده و نه حق عمومی مردم، ضایع نشود.
وی سفارشات و توصیهها را از دیگر آفات در کمین کار گزینشگران دانست و افزود: اگر توصیه و چانهزنی جای ضابطه را گرفت، حقالناس و حق عمومی مردم ضایع شده و عدالت از بین میرود. رئیسی با تاکید بر اینکه شأن اجرای عدالت اجازه سفارشپذیری و توصیه احدی را ندارد، خاطرنشان کرد: ممکن است توصیهای مبتنی بر حق و عدالت باشد اما باید در برابر سفارشاتی که منطبق بر حق نیست، محکم بایستید. اگر غیر از این باشد عدالت و تحول اداری محقق نشده و مردم احساس کارآمدی در نظام اداری را نخواهند داشت.
* ضرورت بازنگری در ابزار و روشهای گزینش با محوریت نیروهای باتجربه
رئیسجمهور همکاری، هماهنگی و همافزایی مجموعه بخشهای مسؤول در جذب، نگهداری و ارتقای نیروی انسانی را باعث تضمین سلامت نظام اداری دانست و با تاکید بر ضرورت بازنگری در چارچوبها و قواعد گزینش و بهرهگیری از ابزار و روشهای نوین، بهترین و باصلاحیتترین اشخاص برای این بازنگری را نیروهای باتجربه گزینش دانست. رئیسی با بیان اینکه عدالت، تحول و کارآمدی نظام اداری محقق نمیشود، مگر با گزینش شایستگان گفت: نگاه برآمده از ترحم و رویکرد امدادی با وجود اینکه در بسیاری مواقع خوب است اما در امر گزینش مطلقا نباید وجود داشته باشد، چرا که مانع انتخاب و گزینش شایستگان و تحقق تحول و سلامت اداری خواهد شد. بهره گرفتن از فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی، تاکید بر آسیبشناسی نظام گزینش در نشستهای تخصصی و تاکید بر تلاش برای تصویرسازی صحیح و مثبت از اهمیت گزینش در سلامت و شکلگیری نظام اداری عادلانه، اهمیت جذب و نگهداری و ارتقای نیروهای صالح و طرد نیروهای ناصالح از نظام اداری، ضرورت تداوم ارزیابی، نظارت و گزینش افراد پس از مرحله جذب، بازنگری عملکرد گذشته هستههای گزینش با هدف ارتقا و بهبود و تقویت گزینش، ضرورت گزینش به دور از افراط و تفریط، توجه توأمان به هر ۲ عرصه تخصصی و اعتقادی در گزینش و یافتن و دعوت به کار افراد صالح و توانمندی که به دلیل مناعت طبع، اهل عرضه کردن خود برای مسؤولیتها نیستند، از دیگر نکات مهم مطرح شده از سوی رئیسی در این نشست بود.
رئیسجمهور همچنین از همه کارگزاران گزینش کشور خواست اقتضائات روز کشور، سیاستها و قوانین بالادستی، کارآمدی، پاسخگویی بهنگام و بهروز بودن را در عملکرد خود و در بازنگری گذشته با هدف ارتقا و تقویت گزینش مدنظر قرار دهند تا علاوه بر برقراری عدالت، احساس عدالت و سلامت عملکرد نظام اداری کشور نیز نزد مردم ارتقا یابد.
***
مبارزه با تروریسم هدف مشترک همکاری تهران و دوشنبه
رئیسی در دیدار «رستم امامعلی» رئیس مجلس ملی تاجیکستان، روند گسترش روابط تهران - دوشنبه در 2 سال اخیر را مطلوب توصیف کرد و با بیان اینکه توسعه همکاریهای پارلمانی مهم و پشتوانه همکاریهای سیاسی و اقتصادی است، بر تقویت و ارتقای روابط فرهنگی ۲ کشور تاکید کرد.
رئیسجمهور همچنین مبارزه با «تروریسم، جرائم سازمانیافته و مواد مخدر» را از الزامات همکاریهای ایران و تاجیکستان عنوان کرد و با اشاره به مسائل مشترک ۲ کشور به عنوان همسایگان افغانستان، بر ضرورت مقابله فعال همه کشورهای منطقه با جریانهای تروریستی از جمله داعش تاکید کرد و اظهار داشت: این گروه تکفیری دستپرورده آمریکا و رژیم صهیونیستی همانند صهیونیستها در غزه، به دنبال کشتار زنان و کودکان بیگناه است.
رئیس مجلس ملی تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به افزایش مداوم حجم تجارت ایران و تاجیکستان در 2 سال اخیر، ناامنی در منطقه را نگرانی مشترک ۲ کشور و عاملی مخاطرهآمیز برای همکاریهای تجاری عنوان کرد. رستم امامعلی همچنین با اعلام حمایت کشورش از تشکیل دولت مستقل فلسطینی، جنایت صهیونیستها در به شهادت رساندن بیش از 23 هزار غیرنظامی فلسطینی در غزه را محکوم کرد.
ارسال به دوستان
انگشتهای آتشآفرین
محمدعلی صمدی: ۹۵ روز از آخرین «تک» رزمندگان فلسطینی علیه اشغالگران صهیونیست و پاتک «لجوجانه»، «پرتلفات» اما «بیثمر» ارتش تحت فرمان «تلآویو» میگذرد. صرف نظر از طرفین اصلی درگیری، ۲ جبهه فعال و پرشور نیز به پشتیبانی از مدافعان غزه، تقریبا در تمام این مدت فعال بودهاند؛ «حزبالله لبنان» و «یمن انقلابی». «بلندیهای فوق استراتژیک لبنان» و «گذرگاه مافوق استراتژیک دریای سرخ» ۲ جبههای که مقاومت کلاسیک جهان عرب، هیچگاه نتوانست از آنها استفاده کند، امروز توسط ۲ جنبش مقاومت، به تلخترین کابوس ژنرالهای پرمدعای صهیونیست تبدیل شدهاند. رزمندگان این ۲ جنبش، به لطف خیرهسریهای اسرائیل و رپتیلینهای جهان عرب، در «نبرد نامتقارن» به مبرزترین اساتید جهان در «تاریخ نظامیگری معاصر» تبدیل شدهاند و فعلا هیچ نیرویی حریف آنان نیست. میزان خسارت مالی واردشده از سوی پابرهنگان «یمن انقلابی» (با بیش از ۲ هزار کیلومتر فاصله از میدان جنگ)، با ناامن کردن «تنگه بابالمندب» چنان نجومی و مستأصلکننده است که ابرقدرت آخرالزمانی کاپیتالیست را به اتحاد با کوچکترین و کمجمعیتترین کشور قاره آفریقا وادار ساخت، در حالی که غولهای اقتصادی منطقه و جهان از ورود به این ائتلاف «چشم گردکن» برای به اصطلاح بازگرداندن امنیت به «دریای سرخ» سر باز زدهاند. «حزبالله لبنان» اما وضعیتی متفاوت دارد. چریکهای سبک اسلحه «جبل عامل» برای سرخ کردن گونه «تلآویو»، مسافتی به اندازه پرتاب آب دهان در برابر خود دارند. کشوری که نزدیک به ۴ دهه، میدان مشق نیروی هوایی و تفرجگاه نیروی زمینی ارتش صهیونیستی بود، امروز در قلهای ایستاده است که رهبر حزبالله، صرفا با یک «تهدید ۲ کلمهای» دهها هزار شهرکنشین اسرائیلی را به پناهگاهها میفرستد.
نیمنگاهی به گذشته بیندازیم تا بلندای این ارتقای تاریخی ملموستر شود. نیم قرن پیش، کماندوهای ارتش اسرائیل، برای ترور رهبران فلسطینی، شبانه به پایتخت لبنان حمله برده و علاوه بر اهداف از پیش تعیینشده، هر شهروند لبنانی را که مانع خود دیدند از میان بردند. پایتخت یک کشور مستقل عربی، عملا کافهای بود که هفتتیرکشهای یهودی، هرچند وقت، مهمات تاریخ مصرف گذشته خود را آنجا خالی میکردند. هم تفریح بود، هم قلقگیری و هم تمرین میدانی اما همین چند روز قبل، پس از ترور سردار «صالح العاروری» از رهبران «حماس» در لبنان، سخنگوی ارتش اسرائیل بدون اینکه کسی توضیحی از رژیم متبوعش بخواهد، بلافاصله اعلام کرد هیچ شهروند لبنانی در این عملیات کشته نشده و هیچ هدفی برای وارد کردن خسارت به لبنان در نظر نبوده است. البته این توضیحات تنها به پوزخند فرماندهان یگانهای موشکی حزبالله ختم نشد و باران موشک بر کوه «مرون»، محل بزرگترین پایگاه جاسوسی و امنیتی رژیم صهیونیستی، یک بار دیگر خطوط قرمز جدید را در رژیم امنیتی برقرارشده پس از «جنگ ۳۳ روزه» به یگانهای گولاخ اسرائیل در مرزهای لبنان یادآوری کرد. علاوه بر این، حزبالله طی ۳ ماه جنگ، تابوت بیش از ۱۳۰ عضو خود را که در نبرد با صهیونیستها شهید شده بودند به زادگاههایشان فرستاد و این نشان میدهد سطح درگیری مقاومت لبنان با اشغالگران، بسیار بالاتر از بازتابهای رسانهای آن است اما به دلایل کاملا قابل درک، ۲ طرف هیچ اصراری ندارند درباره حجم درگیریها در جبهه لبنان، پوشش رسانهای سنگینی ایجاد کنند اما ۶۷۰ حمله به اهداف اسرائیل طی ۳ ماه چیزی نیست که بتوان آن را نبرد کمشدت یا صرفا عملیات پشتیبانی به شمار آورد. در این میان البته به موج رسانهای مشکوکی علیه مقاومت لبنانی در رسانههای منطقهای و ایرانی دامن زده میشود که با تکیه بر جهل عمومی نسبت به مختصات جغرافیایی درگیری و پنهانکاری قابل تحسین صهیونیستها درباره میزان خسارات وارد آمده توسط حزبالله، توانسته است تردیدهایی را در افکار عمومی «مدافعان محور مقاومت» ایجاد کند. زمزمههایی که هرازگاهی پژواک رسانهای نیز پیدا میکنند مبنی بر اینکه «چرا تهدیدهای حزبالله عملی نمیشود؟» و «چرا حزبالله برای دفاع از غزه وارد جنگ با اسرائیل نمیشود؟» حاصل همین موج است البته توجه به این آمار مهم که حزبالله با سرانه روزی ۷ حمله به مواضع اشغالگران و تقدیم روزی ۲ شهید طی ۳ ماه، عملا نشان داده است درگیر عملیاتی در ابعاد «جنگ ۳۳ روزه» است و حتی اگر دوستداران شاید کماطلاع محور مقاومت ندانند، صهیونیستها خوب میدانند تهدیدات رهبر مقاومت و مشت گره کرده رزمندگان حزبالله، آنقدر سنگین است که هر قابلیتی برای سهلاندیشی در برابر آن را غیرقابل بخشش میسازد. امروز «تلآویو» میداند تنها با انگشت اشاره «ابوعبیده» مواجه نیست و زمانی که انگشت اشاره «سیدحسن» و «سیدعبدالملک» نیز مقابل دوربینها تکان بخورد، باید به دنبال پناهگاه بود!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|