|
اخبار
تولد 29 هزار چند قلو در سال 1402
مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، تعداد ولادتهای ثبت شده برحسب چندقلوزایی در 9 ماهه سال 1402 را منتشر کرد. مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: بر اساس آمارهای موجود در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۹ هزار و ۷۲۸ مورد چندقلوزایی در کشور به ثبت رسیده است که بر اساس این گزارش تعداد ۲۸ هزار و ۱۴۸ رویداد دوقلو، یک هزار و ۵۰۶ رویداد سهقلو، ۶۴ رویداد چهارقلو و تعداد ۱۰ رویداد پنجقلو بوده است. بر این اساس حدود 3.7 درصد ولادتهای ثبتشده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ مربوط به چند قلوزایی بوده است که استانهای تهران با ۴ هزار و ۳۱۸ رویداد، خراسان رضوی با ۲ هزار و ۶۲۲ رویداد و خوزستان با ۲ هزار و ۳۵۱ رویداد بیشترین تعداد چندقلوزایی را در کشور به خود اختصاص دادهاند، همچنین بر اساس گزارش مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بیشترین تعداد ولادتها - ۲۹۶ هزار و ۸۸۶
نوزاد - مربوط به فرزند دوم بوده است که سهم تعداد ولادتها بر حسب مرتبه تولد، 36.4 درصد مربوط به فرزند اول، 38.9 درصد مربوط به فرزند دوم، 17.6 درصد مربوط به فرزند سوم، 5.1 درصد مربوط به فرزند چهارم و ۲ درصد مربوط به فرزند پنجم است.
***
ریزش آوار در شهرک ولیعصر تهران با 4 کشته و مصدوم
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران گفت: در شهرک ولیعصر یک ساختمان 3 طبقه ریزش کرد و تاکنون این حادثه 2 کشته و 2 مصدوم برجا گذاشته است. سیدجلال ملکی دیروز در گفتوگو با مهر گفت: حوالی ساعت ۱۰:۱۵ دقیقه امروز دوشنبه ریزش ساختمان مسکونی 3 طبقه در خیابان حیدری شمالی شهرک ولیعصر به نیروهای آتشنشانی اعلام شد. وی با اشاره به اینکه نیروهای نزدیکترین ایستگاه در اسرع وقت به محل حادثه اعزام شد، افزود: مجاور این ساختمان یک گودبرداری ساختمان دیگر انجام شده است، همچنین متأسفانه تا این لحظه 2 نفر جان باخته و ۲ نفر مصدوم شدهاند که توسط کارشناسان اورژانس استان تهران به مراکز درمانی انتقال یافتند. سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: به گفته مردم حاضر در محل، احتمال محبوس شدن 2 نفر زیر آوار وجود دارد که تلاش برای نجات این افراد ادامه دارد.
***
ارائه فناوری نرمافزار پیامک با خدمات افزوده
مدیرعامل شرکت همراهان همراه عصر که نخستین شرکت تولیدکننده نرمافزارهای پیامک دارای کاربردها و خدمات افزوده است، گفت: این شرکت در حوزه تله ارتباطات و فناوری اطلاعات با تخصص و گرایش پیامک (SMS) فعالیت میکند. علیرضا احمدیانزارچی با بیان اینکه حدود 23 سال پیش خودم سیستم اساماس را وارد کشور کردم، گفت: اکنون پس از سالها این شرکت نرمافزاری را تولید کرده است که میتواند جایگزین نرمافزار پیامکی شود. به گفته وی، اکنون به صورت خیلی پیشرفته شرکت با تیمهایی که داشته سرمایهگذاری کرده است و به نقطهای رسیده که نسخه جدیدی از نرمافزاری را طراحی کرده که مدعی هستیم این اپلیکیشن حرف اول را در دنیا میزند. ویژگیهای این اپلیکیشن که اسمش «اساماس آنلاینز» است، به معنای اساماس روی خطوط است. این سیستم تمام ویژگیهایی را که برنامههای پیامکی دارند، دارد. ارسال پیامک رنگی یکی از این ویژگیهای آن است، همچنین این امکان فراهم شده است که از طیف رنگهای مختلف برای نوشتن متن پیامک استفاده شود. از دیگر ویژگیهایی که تا به حال کسی در سطح دنیا آن را ارائه نکرده است، امکان پاسخ به یک پیام خاص را تمهید کردهایم که به ریپلای مشهور است. مثلا میتوان پیامکی را که 6 ماه پیش ارسال شده انتخاب کرد و به آن پاسخ داد. ویژگی سوم این نرمافزار به زیباییشناسی و جلوه بصری مربوط است، بنابراین این امکان را به وجود آوردهایم که کاربر بتواند پسزمینه صفحه پیامک خود با آن مخاطب را انتخاب و شخصیسازی کامل کند، به نحوی که مثلا عکس مخاطب را روی صفحه پیامک میان خود با مخاطب بگذارد.
ارسال به دوستان
معتادان تا زمان ترک کامل مواد باید در اردوگاههای ترک اعتیاد تحت نظر باشند
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر دادگستری از بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در کمیسیون حقوقی ـ قضایی مجلس شورای اسلامی خبر داد. علی فرهادی در این باره گفت: بر اساس لایحه مذکور، معتادان تا زمان ترک کامل مواد باید در اردوگاههای ترک اعتیاد تحت نظر باشند. در صورت موافقت مجلس، اردوگاههای ترک اعتیاد در صورت لزوم در اماکن تحت نظر نیروهای مسلح تشکیل خواهد شد.
ارسال به دوستان
یک اقلیمشناس در گفتوگو با «وطن امروز»: کاهش بارشها ناشی از تغییرات اقلیمی است؛ سرقت ابرها و دستکاری جو ناممکن است
فراری در کار نیست
سازمان هواشناسی: سامانه بارشی امروز وارد کشور میشود؛ آغاز بارش برف و باران در اغلب استانها
گروه اجتماعی: این روزها حرف و حدیثهای زیادی درباره سرقت ابرها یا دستکاری در جو و اقلیم مطرح است اما اغلب کارشناسان هواشناسی و اقلیمشناسی معتقدند چنین پدیدهای هیچ واقعیت و سندیت علمی ندارد و پربارشی یا کمبارشیها در فصول پاییز، زمستان و بهار ناشی از تغییرات اقلیمی، همچنین گرم شدن زمین در برخی مناطق است.
هرچند تفاوت بارشها در ایران و کشورهای همسایه مشهود است و این پدیده دستمایهای شده تا برخیها شبکههای اجتماعی و فضای مجازی بدون هیچ سند و مدرکی از ربایش ابرها بگویند و در واقع دست به تشویش اذهان عمومی بزنند اما شواهد نشان میدهد چنین پدیده جویای حتی در برخی استانهای کشور نیز به عینه دیده میشود به طوری که در مرز 2 استان ارتفاعات یک استان پوشیده از برف و دیگر استان هممرز با کاهش نزولات جوی مواجه است؛ رخدادی طبیعی که پژوهشگران آن را نتیجه تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، همچنین تاثیرگذاری مصرف انرژی و آلودگی هوا عنوان میکنند.
طبق دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تا ۱۰ دی امسال بارش در ۲۹ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت منفی بوده است. در مجموع میزان بارشها در کشور نیز از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۰ دی ۱۴۰۲ نسبت به دوره بلندمدت 44.8 درصد کاهش یافته است. کاهش نزولات جوی اگرچه برای برخی استانهای کمآب نگرانکننده است اما به گفته کارشناسان، تغییرات جوی در فلات ایران به شکلی است که نمیتوان گفت تا پایان سال بارشی اتفاق نمیافتد و در واقع اوج بارشها برای تامین منابع آبی و کشاورزی معمولا زمستان و بهار است.
در همین ارتباط رئیس مرکز ملی اقلیم و سرپرست بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور میگوید: علت بارش برف در ترکیه این است که مناطق کوهستانی این کشور به سمت بادسوی جریان است، یعنی جریانات مرطوب ابتدا وارد جنوب شرق ترکیه و بعد وارد ایران میشوند، مثل شمال و جنوب البرز؛ جریانهای هوا که از دریای خزر میآید، وارد گیلان و مازندران میشود و بارندگی بیشتری دارد که اقلیم آن منطقه را متفاوت میکند ولی در جنوب رشته کوه البرز مثل استان تهران بارندگی خیلی کمتر است؛ آن طرف کوه برف است و این طرف خبری نیست که این به دلیل اختلاف توپوگرافی است.
به گفته احد وظیفه در ترکیه هم همین اتفاق میافتد و جریانات مرطوب به کوه برخورد کرده و مجبور به صعود کوهساری شده و سرد شده و شروع به بارش میکنند اما جریانی که از کوه عبور میکند خشکتر است. در همه دنیا شرایط به همین صورت است. شمال هیمالیا فلات تبت است و جنوب آن هندوستان و نپال و میبینید که سمت هندوستان سبزتر است و فلات تبت خشکتر. در زاگرس نیز ایلام، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و لرستان که سمت جریان هوا و غرب کوهستان هستند، بارندگی خوبی دارند و وقتی به آن سمت کوه یعنی استان اصفهان میرویم، همه چیز خشک میشود؛ این اتفاقات جزئی از طبیعت و اقلیم است.
همچنین محمدحسین رامشت، اقلیمشناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با «وطن امروز» درباره علل تغییرات جوی و کمبارشیها در کشور طی 2 ماه اخیر گفت: تغییرات اقلیمی پدیدهای است که از دیرباز وجود داشته اما درباره آن اطلاعرسانی دقیقی نشده است. به گفته وی، هر 50 سال یک بار یک دوره چند ساله نوسان نزولات جوی یا کمبارشی و حتی خشکسالی در کشور رخ میدهد، البته ایران چند سال است با پدیده کمبارشی مواجه است اما خیلی نگرانکننده نیست، چرا که اگر متناسب با ویژگی هویت اقلیمی سرزمین برنامهریزی شود و سیاستهای راهبردی برای مدیریت منابع آبی اجرا شود، حتی کمبارشیها نیز هیچ مشکلی برای کشور ایجاد نمیکند.
این اقلیمشناس در ادامه افزود: از آنجا که تمام مناطق غرب کشور از شمال غرب تا جنوب، مناطق زاگرسنشین و حتی البرز در سالهای کمبارشی، از بارشهای نسبتا مناسبی برخوردارند، بنابراین چنانچه در ایران یک شبکه سراسری آب ایجاد شود، از این طریق میتوان نیاز آبی همه استانها را تامین کرد، چرا که میزان بارشها در مناطق نامبرده در طول سال قابل توجه است اما این منابع بدرستی مدیریت و ذخیره نمیشود. وی با اشاره به پدیده ابردزدی که این روزها نقل هر محفلی است، اظهار داشت: بحث ابردزدی واژهای است که برخیها درست کردهاند. اینکه رفتار آسمان برای بارش باران دستکاری شود، خیلی به واقعیات نزدیک نیست، هر چند میتوان با فناوریها ابرها را بارور کرد، البته به شرط اینکه ابرها در مناطقی بارور شوند که شرایط و زمینه لازم را برای بارش داشته باشند. به طور مثال بارور کردن ابرها در استان یزد بخوبی جواب نمیدهد اما این امکان در مناطق سردسیر بخوبی اتفاق میافتد. از طرفی در برخی مناطق کشور به دلیل تغییر در اقلیم و گرمایش زمین ابرها شکل نمیگیرند.
به گفته رامشت، در ایران 12 سیستم بارشی مناسب طی سال وجود دارد که اگر این بارشها ضعیف اتفاق بیفتد، کمبارشی رخ میدهد و بهعکس. البته باید قبول کرد در این سالها میزان مجموعه آبها ناشی از نزولاجات جوی کم شده است و در صورتی که مدیریت آب با ایجاد شبکه سراسری آب اعمال نشود، ادامه چنین پدیدهای میتواند در سالهای آینده نگرانکننده باشد. از آنجا که ایران دارای 4 کانون مهم افزایش منابع آبی به دلیل بارشهای نرمال در سال است، بنابراین براحتی میتوان با ذخیرهسازی و مدیریت منابع از بحران کمبود آب در زمان خشکسالی عبور کرد.
* سامانه بارشی از امروز وارد کشور میشود
سامانه بارشی که از اواخر هفته گذشته وارد کشور شد، نیمی از استانهای کشور را با بارش برف و باران مواجه کرد، حال طبق پیشبینی سازمان هواشناسی، قرار است سامانه بارشی جدید دیگری از امروز عصر وارد کشور شود؛ سامانههایی که به دلیل افت دمای هوا، پیشبینی میشود موجب بارشهای مناسب در اغلب مناطق کشور بویژه استانهای غربی شود. سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی اواخر وقت سهشنبه و آغاز بارش برف و باران در نوار غربی و شمالغرب و کاهش محسوس دما در برخی مناطق خبر داد. بر اساس پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم است که با توجه به پایداری و سکون هوا شرایط برای انباشت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی فراهم است. از اواخر وقت سهشنبه با ورود سامانه بارشی در برخی مناطق آذربایجان غربی بارش باران و برف روی میدهد. روز چهارشنبه در برخی مناطق شمال غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز مرکزی و غرب سواحل دریای خزر، پنجشنبه در مناطقی از نوار غربی، استانهای ساحلی دریای خزر، دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و البرز مرکزی و جمعه در مناطقی از نوار غربی، دامنههای و ارتفاعات زاگرس مرکزی و استانهای واقع در دامنه جنوبی البرز مرکزی بارش باران، برف، وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات کولاک برف پیشبینی شده است. روز جمعه همچنین در برخی مناطق شمال غرب، غرب، شمال شرق، جنوب شرق و بخشهایی از مرکزی کشور وزش باد به نسبت شدید پیشبینی میشود. چهارشنبه و پنجشنبه نیز در نوار شمالی و غرب کشور کاهش محسوس دما روی میدهد.
ارسال به دوستان
ارقام سیاهه آلودگی هوا نگرانکننده است
بازگشت آلایندهها به پایتخت
پس از گذشت چند روز هوای قابل قبول در تهران، هوای پایتخت از دیروز دوباره در شرایط ناسالم قرار گرفت. بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای این کلانشهر روز گذشته در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. شاخص آلودگی هوای تهران روز گذشته 18 دی روی عدد 115 قرار گرفت و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس گزارش شد. بر اساس روزشمار شاخص آلودگی هوای پایتخت، از ابتدای سال تاکنون، تهران ۹ روز در وضعیت پاک، 192 روز وضعیت قابل قبول، 81 روز وضعیت ناسالم برای گروههای حساس و 11 روز ناسالم برای همه شهروندان را تجربه کرده است. بر این اساس هوای تهران در هیچ روزی در وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک قرار نداشته است. در همین ارتباط رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران گفت: اعداد و ارقام سیاهه آلودگی هوا نگرانکننده است. سیدجعفر تشکریهاشمی در جریان بازدید از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن تقدیر از اقدامات مثبت و تلاشهای موثر شرکت در پایش آلودگی هوا و همکاری با نهادهای مرتبط گفت: اعداد و ارقام سیاهه آلودگی هوا نگرانکننده است و مطابق این سیاهه، سهم آلودگی خودروهای دیزلی ۳۳ درصد برآورد شده و بر این اساس باید تمرکز جدی روی خودروهای سنگین باری و مسافری داشت. وی افزود: شهردار تهران تأکید جدی بر برقی شدن اتوبوسها دارد و اگرچه این اقدام خوب است اما باید ضمن توجه به مسائل فنی، متناسب با سهم هر ناوگان برنامه مشخصی داشت. تشکریهاشمی بیان کرد: باید در مکانیابی ایستگاههای اندازهگیری، معیارهایی تعریف کرد که اطلاعات قابل اعتمادی به ما بدهند، مثلا ایستگاهی که در کنار یک معبر پرتراکم است، امکان دارد میزان آلودگی را چند برابر ایستگاهی که داخل بوستان است، نشان دهد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: برای برنامهریزی دقیق نیازمند دادههای قابل اعتمادتری هستیم و با کوشش این شرکت رسیدن به این دادهها کاملا دسترسپذیر است. تشکریهاشمی با اشاره به ردیف مربوط به موتوسیکلتهای برقی اظهار کرد: در حوزه موتوسیکلت برقی که مهمترین پروژه شرکت کنترل کیفیت هواست، گله داریم و باید مشخص شود چرا با وجود بودجه ۷۰۰ میلیارد تومانی، پیشرفتی ایجاد نشده و کار قابل قبولی انجام نشده است.
ارسال به دوستان
فرمانده فراجا: هادیانفر به وزارت راه میرود
مردم از ترافیکهای سنگین گلهمندند
مراسم تودیع و معارفه رئیس پلیس راهور برگزار شد. در این مراسم فرمانده فراجا از ماموریت فرمانده پیشین پلیس راهور در وزارت راه خبر داد. سردار احمدرضا رادان در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید پلیس راهور فراجا که دیروز در مرکز همایشهای نورالرضا برگزار شد، گفت: بنا داشتیم از سردار هادیانفر در یکی از حساسترین مراکزمان در پلیس یعنی فرماندهی قرارگاه تحلیل داده استفاده کنیم اما متاسفانه این امر محقق نشد. وی درباره چرایی عدم تحقق این انتصاب گفت: واقعیت این است که وزیر راه با من تماس گرفت و از من خواست با ماموریت سردار هادیانفر در این وزارتخانه موافقت کنم. سردار رادان ادامه داد: ما دیدیم این وزارتخانه سهم ۳۸ درصدی در کاهش تصادفات دارد، در حالی که پلیس سهم ۱۹ درصدی دارد. از این رو با حضور ایشان در وزارت راه موافقت شد و سردار هادیانفر به وزارت راه میروند و من مطمئنم در آنجا منشأ اثر خواهند بود. رئیس جدید پلیس راهور فراجا نیز در این مراسم گفت: مردم از ترافیکهای سنگین و مهمتر از آن از بینظمی در ترافیک گلهمندند و ما باید با اقدامات علمی و غیرهیجانی برای آن چاره کنیم. سردار سیدتیمور حسینی در حاشیه مراسم معارفه خود به عنوان رئیس جدید پلیس راهور با حضور در جمع خبرنگاران گفت: در ابتدا به رسم ادب از تلاشهای سردار هادیانفر تشکر میکنم و به ایشان، خسته نباشید میگویم. نظام و کشور باید از تجربه، توان و دوراندیشی سردار هادیانفر استفاده کند. وی با بیان اینکه ما حتما اقدامات مفید و موثر سردار هادیانفر را ادامه خواهیم داد، گفت: در طول سالهای طولانی خدمتم از یک افسر پلیس راه تا مامور تصادفات و... مشکلات را با تمام وجود لمس کردم و از این رو معتقدم باید از کارهای هیجانی پرهیز کنیم. وی افزود: 2 اقدام را در همین راستا در دستور کار قرار دادیم؛ یک پیوست اجتماعی و دیگری طرح توجیهی با هدف تاثیر بر کاهش تصادفات. از این به بعد هر طرحی در راهور اجرا شود، باید این دو مولفه را داشته باشد. حسینی ادامه داد: ترافیک منظم 2 نفع جدی دارد؛ یک اینکه تا 30 درصد کاهش بار ترافیک را خواهیم داشت، دو اینکه سبب کاهش تصادف میشود.
* استفاده از لامپ زنون در خودرو ممنوع است
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از جریمه بیش از ۳۴۰۰ خودروی سواری به دلیل نصب لامپ زنون در تهران خبر داد. سرهنگ فیروز کشیر با اشاره به ممنوعیت نصب لامپهای زنون روی خودروهای سواری گفت: لامپ زنون حدود ۱۰ تا ۱۰۰ برابر یک لامپ رشتهای نور دارد و رنگ آن نیز سفید است. این نور شدید در حین رانندگی مشکلاتی را برای رانندگان دیگر خودروها ایجاد کرده و به نوعی با آثاری که روی چشم میگذارد، برای لحظاتی دید راننده دیگر خودروهای سواری را محدود میکند، به همین دلیل نیز استفاده از آن در خودروی سواری ممنوع است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|