|
اخبار
برگزاری آخرین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه(س) در محضر رهبر انقلاب
آخرین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از محبان آلاللهعلیهمالسلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم حجتالاسلاموالمسلمین طباطبایینژاد در سخنانی لازمه تمسک به سیره حضرت زهرا سلاماللهعلیها را شناخت شیوههای دشمن دانست و به تبیین روشهای سلطهگران برای تسلط بر جوامع پرداخت.
همچنین آقای مهدی رسولی در رثای حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها به مرثیهسرایی و نوحهخوانی پرداخت.
***
امیر خاموشی: دستاوردهای جدید هوانیروز دهه فجر رونمایی میشود
فرمانده هوانیروز ارتش گفت: آیین رونمایی از اقدامات و دستاوردهای جدید هوانیروز ارتش دهه فجر برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ دوم خلبان سیدقاسم خاموشی به مناسبت ۱۵ آذر سالروز شهادت سرلشکر احمد کشوری گفت: هوانیروز به عنوان بزرگترین ناوگان بالگردی غرب آسیا در سالهای گذشته بویژه در سالهای دفاعمقدس و پس از آن در خدمت نظام، کشور و مردم عزیز بوده و هر کجا به حضور این یگان نیاز شده، با تشخیص سلسله مراتب و مقامات کشور در کمترین زمان ممکن برای خدمترسانی به مردم حضور پیدا کرده است.
وی افزود: نمونه بارز خدمات هوانیروز به مردم، اورژانس هوایی کشور است که بیش از ۲۱ استان تحت پوشش این خدمت قرار دارد و این امر در حالی است که آمادگی رزمی خود را حفظ کرده و ارتقا دادهایم.
فرمانده هوانیروز ارتش درباره قطعهسازی و خودکفایی هوانیروز عنوان کرد: در بحث قطعهسازی و خودکفایی بالگردی و آماده به کار بودن بالگردها سالهای اخیر رشد بسیار ارزشمندی داشتهایم.
وی در ادامه گفت: البته در کنار آن، تجهیزات روز دنیا مانند دوربین دید در شب و ارتقای برد موشکهای نقطهزن هوانیروز در سالهای اخیر بهروز شده و با تدابیر فرماندهان ارتش، امروز هوانیروز در اوج آمادگی خود قرار دارد و هر کجا نیاز باشد با قدرت حضور پیدا خواهد کرد و این حضور با استفاده از کارکنان جوان با استعداد و ایثارگر هوانیروز و همکاری شرکتهای دانشبنیان انجام خواهد شد که مورد تاکید فرمانده معظم کل قوا قرار دارد.
***
خطیب جمعه تهران: ایران هیچگاه برابر آمریکا تسلیم نخواهد شد
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه هیچوقت در مذاکره با آمریکا عزتی کسب نکردیم و قدمی پیش نرفتیم، تصریح کرد: ایران تا امروز در دوران طلایی انقلاب با نثار این همه قربانی هیچ وقت زیر بار ننگ تسلیم در برابر آمریکا نرفته و هرگز هم نخواهد رفت.
حجتالاسلام کاظم صدیقی در ادامه با اشاره به حضور تروریستهای تکفیری در سوریه تصریح کرد: امروز مساله سوریه یکی از حساسترین نقاطی است که در تاریخ برای منطقه به وجود آمده است. سوریه از لوث وجود تکفیریهای دستساز آمریکا، انگلیس و اسرائیل خلاص شده بود. جای شهید سلیمانی سردار دلها و همه شهدایی که با رشادت و عشق به شهادت رفتند، در مصاف با تکفیریها خالی است.
خطیب موقت جمعه تهران در ادامه با اشاره به مساله مذاکره با آمریکا تاکید کرد: آمریکا در تمام تعهدات خود در طول تاریخ با ما، عهدشکن بوده و برای مذاکره با ایران صلاحیت خود را از دست داده است، چون او مذاکره نمیکند، بلکه باج میگیرد.
وی افزود: آمریکا در مساله آزاد کردن گروگانها به عهد خود عمل نکرد؛ در وساطت ایران در آزادی گروگانها در لبنان قرار بود اموال ما را برگردانند اما به آن هم عمل نکردند، زیر مذاکره با دولت موقت زدند و برجام را پاره کردند و از دایره تعهد کنار رفتند؛ مگر چند بار آدم از یک سوراخ گزیده خواهد شد.
***
بقایی: فرانسه رویکرد مستقل برای کمک به ثبات بینالمللی داشته باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه به مقامات فرانسه توصیه کرد با اتخاذ رویکرد مستقل و سازنده، از جایگاه مهم این کشور برای تقویت صلح و ثبات در جهان استفاده کنند.
اسماعیل بقایی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره ادعاهای مطرحشده توسط رئیسجمهور فرانسه در مصاحبه با یکی از روزنامههای منطقهای گفت: ابراز نگرانی رئیسجمهور فرانسه نسبت به توانمندی موشکی یا فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران هیچ مبنای منطقی ندارد.
وی تصریح کرد: توانمندی موشکی ایران در چارچوب سیاست دفاعی جمهوری اسلامی ایران و در راستای اعمال حق ذاتی دفاع مشروع در برابر هرگونه تجاوز طراحی شده و برای حفاظت از امنیت ملی ایران و حفظ صلح و ثبات منطقه ضروری است.
بقایی همچنین تکرار نگرانیهای بیمبنا و بیاساس درباره برنامه هستهای صلحآمیز ایران - آن هم از سوی کشوری که خود دارنده حجم عظیمی از سلاحهای کشتارجمعی است - را مزورانه و غیرقابل قبول دانست و با اشاره به رویکرد مبتنی بر حسن نیت ایران طی ۲ دهه گذشته برای رفع نگرانیهای ادعایی راجع به فعالیتهای هستهای صلحآمیز کشورمان، عملکرد مخرب طرفهای اروپایی در این زمینه را یادآور شد و تاکید کرد فرانسه به عنوان یکی از 3 کشور اروپایی عضو برجام باید پاسخگوی خلفوعدههای خود و نیز رفتار ناموجه و تقابلی علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد.
ارسال به دوستان
رکوردشکنی ماهوارهبر سیمرغ با تزریق محموله 300 کیلوگرمی به مدار 400 کیلومتری زمین
سامان در مدار ۷۰۰۰ کیلومتری
گروه سیاسی: دیروز یک روز تاریخی دیگر برای صنعت فضایی ایران بود، چرا که ماهوارهبر سیمرغ توانست ماهواره «فخر۱»، محموله تحقیقاتی سازمان هوافضای وزارت دفاع و همینطور بلوک انتقال مداری «سامان ۱» را با موفقیت در مدار تزریق کند. ماهوارهبر سیمرغ پیشتر ۷ پرتاب دیگر نیز انجام داده بود اما این بار رکورد بزرگترین و سنگینترین تزریق محموله فضایی در مدار را شکست و با حمل مجموع ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی را در این زمینه برای کشور ثبت کرد.
به گزارش «وطن امروز»، دیروز ماهوارهبر سیمرغ وزارت دفاع، محموله تحقیقاتی سازمان هوافضای وزارت دفاع، بلوک انتقال مداری «سامان ۱» ساخت سازمان فضایی ایران و ماهواره «فخر ۱» متعلق به ارتش جمهوری اسلامی ایران را با موفقیت در مدار تزریق کرد. بلوک انتقال مداری «سامان ۱» ساخت سازمان فضایی ایران و ماهواره «فخر 1» به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صاایران وزارت دفاع ساخته شده است که هر ۳ این محمولهها به وسیله ماهوارهبر سیمرغ با موفقیت در مدار ۴۰۰ کیلومتری قرار گرفتند.
چنانکه پیشتر نیز اشاره شد، در این پرتاب، ماهوارهبر سیمرغ که یک ماهوارهبر سوخت مایع دو مرحلهای است، توانست با تزریق موفق بلوک انتقال مداری «سامان ۱» و ماهواره «فخر ۱» با وزن مجموع ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی را در کشور رقم بزند. ماهوارهبر سیمرغ تنها پرتابگر توسعه داده شده در کشور جهت انتقال چنین محمولههایی به مدارات LEO است.
دقت در تامین سرعت مورد نیاز تزریق، با تلورانس کمتر از ۵۰ متر در ثانیه در سرعتی معادل ۷۷۵۴ متر بر ثانیه (کمتر از 0,۱ درصد) از دستاوردهای بزرگ این پرتاب، برای ماهوارهبر سیمرغ است. همچنین مشخصات پروازی ماهوارهبر سیمرغ در پرتاب انجام شده وزن ماهوارهبر: حدود ۸۰ تن، زمان کارکرد در مرحله اول: حدود ۱۰۵ ثانیه، زمان کارکرد مرحله دوم: ۳۴۰ ثانیه و سرعت در لحظه تزریق: ۷۷۵۴ متر بر ثانیه بود.
* به نام شهید فخریزاده
ماهواره «فخر 1» که به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط صاایران ساخته شده است، به منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر «محسن فخریزاده» به نام «فخر 1» نامگذاری شده است. این ماهواره دارای ابعاد 3 واحدی (3U) بوده و جرم آن کمتر از 10 کیلوگرم است. ماهواره «فخر 1» با ماموریت اثبات فناوریهای کلیدی در منظومه ماهوارههای مکعبی و به عنوان محموله جانبی توسط پرتابگر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شد. تثبیت فناوری پرتاب چندگانه توسط پرتابگر سیمرغ، هدف اولیه این ماموریت فضایی به شمار میرود.
زیرسامانههای کلیدی به کار رفته در ماهواره «فخر 1» شامل رایانه مرکزی، انرژی و مدیریت توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است که اغلب تجهیزات آنها در مقیاس نانوماهوارهها توسط شرکتهای دانشبنیان داخلی، بومیسازی شده و برای نخستینبار به فضا پرتاب میشوند.
ارزیابی عملکرد زیرسامانههای یادشده تحت شرایط اقلیم فضا، به منظور بررسی توانایی منظومه ماهوارههای مکعبی در اجرای ماموریتهای فضایی تصویربرداری و پایش طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره «فخر 1» به شمار میرود.
ساعتی بعد از پرتاب «فخر 1» توسط ماهوارهبر سیمرغ، خبر رسید این ماهواره بعد از جدایش از ماهوارهبر، دادههای تلهمتری را که شامل اطلاعات زیر سامانهها و حسگرهای ماهواره است ارسال کرده است. این ماهواره همچنین در گذر اول فرمانهای ارسالی از ایستگاههای زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد. دریافت دادههای تلهمتری ماهواره از ایستگاههای زمینی در گذر بعدی نشانگر تثبیت ماهواره در مدار است.
* اولین بلوک انتقال مداری
در عملیات پرتابی دیروز، نخستین بلوک انتقال مداری به فضا انجام شد که ماموریت آن حرکت از مدار 400 کیلومتری زمین به مدار 7000 کیلومتری زمین است. حسینیمونس، سخنگوی فضایی وزارت دفاع در این باره گفت: این محموله چند دور که دور زمین میچرخد، ارتفاع را به حدود 7000 کیلومتر میرساند.
حسینیمونس افزود: این افزایش ارتفاع با سیستم پیشرانشی انجام میشود که برای آن طراحی شده است.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره پرتاب ماهوارههای فخر ۱ و بلوک انتقال مداری سامان ۱ گفت: بامداد ۱۶ آذرماه حدنصاب جدیدی در صنعت فضایی کشور ثبت شد. به این ترتیب محمولهای با وزن ۳۰۰ کیلوگرم در مدار تزریق شد.
وی ادامه داد: در این چرخه علاوه بر ماهوارهبر و ماهواره؛ بلوک انتقال مداری را در اختیار داریم. این ماموریت با محوریت سازمان هوا فضای وزارت دفاع با ماهوارهبر سیمرغ توسعه داده شده و بلوک انتقال مداری نیز در مجموعه وزارت ارتباطات و ماهواره فخر نیز در وزارت دفاع (صایران) تولید شده است.
حسینیمونس تصریح کرد: بعد از اینکه محموله به مدار تزریق میشود، این قابلیت وجود دارد تا بعد از تثبیت از مدارهای پایین به سمت مدارهای بالاتر حرکت اتفاق بیفتد و ارتقای مدار شکل بگیرد. بلوک انتقالی سامان وظیفه دارد طی این ماموریت در مدار قرار گرفته و در مرحله نخست ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری را تثبیت کند و بعد از گذشت چند ساعت محموله را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری ارتقا دهد. این موضوع در ماموریتهای فضایی و برای منظومهسازی و پرتاب چند ماهواره به صورت همزمان اهمیت و کاربری بسیار دارد.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع ضمن اظهار امیدواری بیش از پیش در توسعه صنعت فضایی تاکید کرد: مجموعه وزارت دفاع روی بلوکهای انتقال مداری با سوخت مایع و جامد تحقیقاتی را در دستور کار قرار داده تا این توانمندی به صورت حلقههای زنجیرهای مکمل هم باشند.
دکتر محرم غیاثوند، رئیس گروه فضایی صنایع الکترونیک وزارت دفاع هم درباره پرتاب انجام شده دیروز گفت: هدف اولیه تثبیت پرتابهای چندگانه در کشور است.
غیاثوند همچنین ماموریت اصلی ماهواره «فخر 1» را اثبات فناوریهای کلیدی مورد نیاز در منظومه ماهوارههای مکعبی دانست که توانایی پشتیبانی از ماموریتهای تصویربرداری و پایش طیف الکترو مغناطیس را داراست.
غیاثوند همچنین گفت: «فخر 1» به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صنایع الکترونیکی ایران و مشارکت دانشگاه مالک اشتر طراحی و ساخته شده است. این ماهواره دارای ابعاد 3 واحدی بوده و جرم کمتر از 10 کیلوگرم دارد، بنابراین جزو دسته نانوماهوارهها طبقهبندی میشود.
وی زیر سامانههای به کار رفته در ماهواره «فخر 1» را شامل رایانه مرکزی، مدیریت توان و انرژی، ارتباطات رادیویی و... دانست که اغلب تجهیزات آنها توسط شرکتهای دانشبنیان داخلی برای نخستین بار بومیسازی شدهاند.
* رکوردهای ماهوارهبر سیمرغ
ماهوارهبر سیمرغ قویترین ماهوارهبر ایرانی است که قدرت واکنش اولیه آن در زمان نخست 144 تن است. یعنی میتواند 144 تن را از زمین بلند کند. این ماهوارهبر ساخت سازمان هوافضای وزارت دفاع بهمنماه سال 88 رونمایی شد اما تا مدتها به صورت عملی پرتابی نداشت تا اینکه فروردین 95 برای نخستین بار از پایگاه فضایی سمنان برای یک پرواز تحقیقاتی زیرمداری پرتاب شد.
سپس مرداد 1396 دومین پرواز تحقیقاتی و دی 1397 سومین پرواز تحقیقاتی این ماهوارهبر انجام شد. البته هر دو پرتاب، موفقیتی در بر نداشتند. بعد از آن بهمن 1398 پرتاب چهارم انجام شد و نهایتا پس از چند بار پرتاب ناموفق، هشتم دی 1400، ماهوارهبر سیمرغ پنجمین پرتاب خود را با موفقیت انجام داد. از آن تاریخ به بعد، سیمرغ تبدیل به یکی از فعالترین ماهوارهبرها در ایران و جهان شد و هر بار رکوردهای بهتری را در سطح کشور از خود برجا گذاشت.
با مرور تاریخچه پرتابهای ماهوارهبر سیمرغ، میبینیم که در بهمنماه سال گذشته این ماهوارهبر ایرانی توانست برای نخستین بار 3 ماهواره ایرانی را به صورت همزمان به فضا پرتاب کند. این رکوردشکنی هشتم بهمن 1402 انجام شد که طی آن سیمرغ توانست ماهوارههای «مهدا» و ۲ نانو ماهواره ساعتی را با موفقیت در مدار قرار دهد.
تا سال 1402 اینطور پیشبینی میشد که ایران با ماهوارهبر سیمرغ میتواند رکورد پرتاب ماهوارههای تا 250 کیلوگرم در فاصله 500 کیلومتری زمین را به دست آورد اما دیروز شاهد بودیم که چطور سیمرغ در یک جهش قابل توجه توانست محمولههایی به وزن 300 کیلوگرم را پرتاب کند و از این حیث رکورد جدیدی را به ثبت برساند.
آنطور که سیداحمد حسینیمونس، سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفته، پرتابی که دیروز توسط ماهوارهبر سیمرغ انجام شد نسبت به پرتابهای قبلی قابلیت بالاتری را به ثبت رساند و در آینده با توسعه و بهینهسازیهایی که قرار است روی ماهوارهبر سیمرغ انجام گیرد، وزن محمولههای پرتابی تا 500 کیلوگرم افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
برگزاری نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه در بغداد
عراقچی: سوریه هرچه درخواست کند در اختیارش میگذاریم
گروه سیاسی: نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه درباره تحولات سوریه و منطقه در مقر وزارت خارجه عراق در بغداد برگزار شد. طبق آنچه منابع خبری پیشتر اعلام کرده بودند، نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، عراق و سوریه در بغداد برای بررسی تحولات سوریه برگزار شد.
در این نشست عراقچی تأکید کرد: ایران همیشه از سوریه حمایت کرده و خواهد کرد و با تمام قوا هر آنچه نیاز باشد و دولت سوریه از ما درخواست کند انجام میدهد.
پس از حملات غافلگیرکننده گروههای تروریستی در سوریه و اشغال برخی مناطق این کشور، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته به منظور رایزنی و گفتوگو درباره تحولات سوریه در سفری منطقهای به سوریه و ترکیه رفت و مواضع ایران را نسبت به این تحولات بیان کرد. عراقچی در سفر خود به سوریه با بشار اسد، رئیسجمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد. چه در دمشق و چه در آنکارا، عراقچی با تاکید بر ادامه حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم سوریه و مقاومت برای مقابله با تجاوزات و تعرضات رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی، این رویکرد راهبردی را در راستای حفاظت از ثبات و امنیت پایدار در منطقه و حمایت از امنیت همه کشورهای منطقه توصیف کرده بود.
عراقچی دیروز قبل از برگزاری نشست سهجانبه با وزرای خارجه سوریه و عراق، دیداری نیز با فواد حسین وزیر خارجه عراق، همچنین محمد شیاع السودانی نخستوزیر این کشور و عبداللطیف رشید، رئیسجمهور عراق داشت. وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار فواد حسین به رایزنیهای مستمر با عراق درباره مسائل دوجانبه و منطقهای، سفر خود به بغداد را با هدف تبادل نظر درباره تحولات سوریه متعاقب هجوم گروههای تروریستی مورد حمایت طرفهای خارجی به شهرهای سوریه دانست و بر اهمیت هماهنگی و رایزنی با کشورهای منطقه برای جلوگیری از گسترش ناامنی تاکید کرد. وزیر امور خارجه تصریح کرد: تداوم ناامنی و بیثباتی در سوریه تهدیدی برای امنیت همه کشورهای منطقه است، چرا که گروههای تروریستی - تکفیری با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا برنامه درازمدتی برای ایجاد هرج و مرج و خشونت در منطقه طراحی کردهاند.
عراقچی افزود: برای دولت و مردم عراق با توجه به تجربه تلخ و البته گرانسنگی که در جریان مبارزه موثر با تروریسم داعشی کسب کردند، تهدید تروریسم بسیار بیشتر از دیگران قابل درک است و طبیعی است ایران و دیگر کشورهای منطقه تمایل به افزایش هماهنگی و رایزنی با این کشور و فیمابین خود برای مواجهه با چالش جدید داشته باشند. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در دیدار با نخستوزیر عراق، با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران بر استمرار رایزنیها بین ۲ کشور در شرایط حساس کنونی تاکید کرد دولت و مردم عراق خاطرات بسیار تلخی از گسترش پدیده شوم تروریسم دارند و شاهد مجاهدتها و فداکاریهای زیادی از سوی دولت و مردم و مرجعیت عراق برای فائق آمدن بر آن شرایط دشوار و شکست تروریسم بودیم. عراقچی افزود: عدم اهتمام کشورهای منطقه به مبارزه و ریشهکنی تروریسم در سوریه، موجب تبدیل این کشور به پایگاه و مامنی برای گروههای تروریستی و گسترش تروریسم در سراسر منطقه خواهد شد و از این رو حمایت و پشتیبانی همه کشورهای منطقه از دولتهای سوریه و عراق برای مبارزه و ناکام گذاشتن تروریستها ضروری و حیاتی است. السودانی نخستوزیر عراق هم در دیدار عراقچی، استمرار رایزنیها با برادران ایرانی بویژه در شرایط کنونی را که منطقه دستخوش تحولات مختلف و بسیار حساسی بویژه در سوریه شده حائز اهمیت دانست و بر ضرورت رایزنی و همفکری ۲ کشور تاکید کرد. وی با اشاره به اهمیت امنیت و ثبات سوریه برای عراق و همه منطقه، آمادگی عراق را برای حمایت و کمک به دولت و مردم سوریه برای فائق آمدن بر شرایط کنونی و مبارزه با تروریسم اعلام کرد. همچنین وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه گذشته (14 آذر) با اشاره به سفرش به بغداد، اعلام کرده بود پس از بغداد به دوحه خواهد رفت تا به همراه وزرای خارجه ترکیه و روسیه، نشست وزرای خارجه آستانه را در قطر البته بدون حضور مقامات کشور میزبان (قطر) برگزار کنند. عراقچی اعلام کرد به دلیل حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه در اجلاس دوحه، این نشست در دوحه برگزار خواهد شد. وی تأکید کرد قطر در این نشست حضور نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
ایران خواستار توقف حمایت اوکراین از تروریستها در سوریه شد
کنایه ایران به زلنسکی
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف حمایت اوکراین از تروریستها در غرب آسیا شد.
مجتبی دمیرچیلو، دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه، با اشاره به برخی گزارشها درباره تجارت غیرقانونی تسلیحات دریافتی از آمریکا توسط برخی مقامات اوکراین و حمایتهای این کشور از گروههای تروریستی شناسنامهدار در سوریه، این اقدامات را نقض صریح تعهدات بینالمللی دولتها در رابطه با پیشگیری و مقابله با تروریسم دانست و خواستار توقف فوری آن شد.
مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه با یادآوری ماهیت خطرناک عناصر تروریستی - تکفیری در سوریه که از مدتها قبل در فهرست گروههای تروریستی شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند، استفاده از چنین گروههایی جهت ناامنسازی غرب آسیا را سیاستی غیراخلاقی و مغایر همه اصول و موازین حقوق بینالملل توصیف و تاکید کرد: تجربه نشان میدهد ائتلاف با تروریسم، تنها موجب گسترش ناامنی و خشونت در جهان شده و دیر یا زود دامن حامیان آن را میگیرد.
دمیرچیلو همچنین با تقبیح ادعاهای تکراری و بیاساس مقامهای اوکراینی درباره نقش ایران در منازعه اوکراین که با نیت همداستانی با رژیم نسلکش صهیونیستی و آمریکا و جلب حمایتهای مالی و تسلیحاتی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی انجام میشود، مجددا موضع جمهوری اسلامی ایران را خاطرنشان و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا مخالفت خود را با جنگ اعلان کرده، هیچ مداخلهای در این منازعه نداشته و همواره طرفها را به گفتوگو برای یافتن راهحل دیپلماتیک برای اختلافات خود دعوت کرده است.
یادآور میشود اوکراین از ابتدای جنگ با روسیه، همواره ایران را به ارسال و فروش پهپاد و موشک به روسیه متهم کرده است. بهرغم آنکه ایران بارها و بارها ادعای مقامات اوکراینی را تکذیب کرده است اما کییف بدون ارائه اسناد و مدارک لازم به اتهامزنی خود ادامه میدهد.
چنانکه شهریور امسال، وزارت خارجه اوکراین هشدار داد اگر ایران موشکهای بالستیک به روسیه بدهد، «عواقب مخربی برای روابط دوجانبه اوکراین و ایران خواهد داشت». اوکراین این هشدار را در واکنش به گزارشهای اخیر رسانهها مبنی بر ارسال موشکهای بالستیک ایران برای تقویت نیروهای روسیه در بحبوحه تهاجم این کشور به اوکراین بیان کرده بود.
اما مدتی بعد، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در کنفرانس خبری مشترک در نشست اوکراین و کشورهای نوردیک مجبور شد اعتراف کند ایران و روسیه گفتوگوهایی جدی درباره انتقال موشک داشتهاند اما بر اساس اطلاعات ما ایران هنوز به روسیه موشک نداده است.
بهرغم اعترافی که رئیسجمهور اوکراین داشت اما اتحادیه اروپایی طی ماههای اخیر چند شرکت هواپیمایی و کشتیرانی ایران را به اتهام ارسال پهپاد و موشک از ایران به روسیه، در لیست تحریمهای خود قرار داد.
حالا اوکراین که بارها کشورمان را به ارسال سلاح به روسیه متهم کرده، درباره ارسال سلاح و آموزش به نیروهای تروریست تحریرالشام در حملات به دولت قانونی و رسمی سوریه در مظان اتهام قرار گرفته است؛ موضوعی که دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه کشورمان در موضعگیری اخیرش به آن اشاره کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|