|
اخبار
همراهی ۲۵۰ هزار معلم در طرح اکرام ایتام و محسنین
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد گفت: بیش از ۲۵۰ هزار معلم در طرح اکرام ایتام و محسنین کمیته امداد مشارکت دارند. حبیبالله آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور در دیدار با مدیرکل آموزشوپرورش استان خراسان شمالی با اشاره به استقبال خوب معلمان و فرهنگیان از پویش مهرآموز، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ هزار معلم در طرح اکرام ایتام و محسنین کمیته امداد مشارکت دارند. وی با اشاره به اینکه سهم خراسان شمالی از این طرح مشارکت بیش از 5 هزار معلم و فرهنگی است، خاطرنشان کرد: معلمان و فرهنگیان با ترویج فرهنگ خیر و احسان در بین دانشآموزان میتوانند آنها را به عنوان سفیران آینده فرهنگ خیر و احسان معرفی کنند. حبیبالله آسوده با اشاره به اینکه برنامه راهبری خیر و احسان از طریق گروههای مردمی توسط کمیته امداد در حال اجراست، اظهار کرد: گروههای مردمی از جمله موسسات خیریه و مراکز نیکوکاری با مردمی کردن نحوه ارائه خدمت به مددجویان به عنوان بازوان پرتوان این نهاد در دستگیری از نیازمندان هستند. معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با بیان اینکه روحیه تعاملی مدیران سازمانی به عنوان سرمایه اجتماعی این نهاد است، گفت: کمیته امداد در کنار توانمندسازی مددجویان به عنوان مهمترین رسالت این نهاد ترویج فرهنگ خیر و احسان را در دستور کار دارد. وی با اشاره به اجرای پویش مهرآموز با همکاری آموزشوپرورش ادامه داد: معلمان میتوانند دانشآموزان را به سمت خیر و احسان و کمک به همنوع سوق دهند.
***
ضرورت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در دانشآموزان
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه هر چقدر فعالیتهای ایجابی کم شود به میزان آسیبهای اجتماعی در دانشآموزان افزوده میشود، گفت: توسعه و ترویج برنامههای قرآنی و انس با قرآن در پیشگیری از آسیبها موثر است. علیرضا کاظمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از بهترین برنامهها در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بین دانشآموزان فعالیتهای ایجابی است گفت: اثر فعالیتهای ایجابی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی چندین برابر فعالیتهای دیگر است. وی با بیان اینکه اگر فعالیتهای ورزشی تعریف و تجهیزات ورزشی و فعالیتهای فوقبرنامه برای دانشآموزان مهیا شود، در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی موثرتر است افزود: توسعه و ترویج برنامههای قرآنی و انس با قرآن نیز چندین برابر در پیشگیری از آسیبها موثر است. وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه هر چقدر فعالیتهای ایجابی کم شود به میزان آسیبهای اجتماعی در دانشآموزان افزوده میشود، ادامه داد: زیرا نمیتوان جایگزین خوبی برای اوقات فراغت دانشآموزان مهیا کرد، لذا دانشآموز با ورود به پارک، فضای مجازی و فضاهای فاسد، آلوده میشوند. کاظمی اظهار کرد: وقتی برای دانشآموز اشتغالات و اوقات فراغت درست مهیا نشود از سمت دیگر آسیب خواهد دید.
***
بهرهبرداری از ۴ طرح آبزیپروری بنیاد برکت
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: ستاد اجرایی با تمرکز بر ایجاد و توسعه کسبوکارهای بخش کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی در 2 زنجیره سبز و آبی را در اولویت خود قرار داده است. سید امیرحسین مدنی در مراسم بهرهبرداری از این طرحها گفت: با عنایت به اهمیت تولید کالاهای استراتژیک و تأمین امنیت غذایی کشور، ستاد اجرایی فرمان امام با تمرکز بر ایجاد و توسعه کسبوکارهای بخش کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی در ۲ زنجیره سبز و آبی را در اولویت خود قرار داده است. مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: اجرای ۱۹۹۲ طرح زنجیره آبی برکت در قالب طرحهای آبزیپروری در مقیاس کسبوکارهای کوچک و خانگی و نیز حمایت تسهیلاتی از ۸۲ کارگاه و بنگاه کوچک، با اعطای ۱۳۸۵ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه در سالهای اخیر در دستور کار قرار گرفته که این اقدامات منجر به ایجاد بیش از ۳۳۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده است. وی تاکید کرد: رونق و تقویت فعالیتهای حوزه آبزیپروری با تمرکز بر حل مسائل و چالشهای اساسی این حوزه، در قالب حمایت از رستههای اولویتدار و استفاده از خدمات پیشرانهای حوزه آبزیپروری از دیگر برنامههای توانمندسازی و محرومیتزدایی بنیاد برکت در سالهای آینده است که موضوعاتی چون پرورش ماهیان سردابی، گرمآبی، میگو و طرحهای پرورش ماهی در قفس و سایر حوزههای مرتبط با شیلات از جمله این فعالیتهاست که در استانهای مختلف کشور برنامهریزی و باعث ایجاد ۲۵ هزار فرصت شغلی خواهد شد.
***
پیامکهای حاوی لینک درباره رعایت شؤونات، کلاهبرداری است
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتای فراجا اعلام کرد: پیامهای الزام به رعایت شؤونات، حاوی لینک نیستند و هر گاه فرد به درگاه بانکی ارجاع داده شد، قطعا کلاهبرداری است. سرهنگ رامین پاشایی با هشدار نسبت به کلاهبرداریهای اینترنتی گفت: یکی از ترفندهای مجرمان سایبری این است که برای دسترسی به اطلاعات مردم از شیوههای مختلف استفاده میکنند. اگر قرار باشد یک سازمان دولتی پیامکی به مردم بدهد قطعا از طریق پیامک متنی و با سرشماره و متن مشخص این کار را انجام میدهد. وی با اشاره به پیامهایی با محتوای توهینآمیز و مغایر با شؤونات اسلامی در شبکههای اجتماعی افزود: همواره برخی نهادها و سازمانها شبکه اجتماعی را رصد میکنند و احتمال دارد پیامی مبنی بر عدم رعایت شؤونات اسلامی به کاربر داده شود اما باید توجه داشت اگر لینکی در آن پیوست باشد به هیچ عنوان مورد تأیید نیست، زیرا پیامهای الزام به رعایت حاوی لینک نیستند.
ارسال به دوستان
نگاهی به برنامهریزی برای ایجاد زیرساختهای توسعهای در «جزیره بوموسی» با هدف جذب گسترده توریست
«بوموسی»؛ کیش دوم
سفر به جزیره ابوموسی دیگر به معرفینامه و تأیید فرمانداری نیاز ندارد و برای همه آزاد است
محمدحسین فرقدانی: تصمیم اخیر درباره حذف شروط سفر به جزیره بوموسی، گامی بزرگ در جهت تقویت حاکمیت ملی، توسعه پایدار و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی و گردشگری این جزیره راهبردی است. این اقدام فقط پاسخ قاطع به ادعاهای واهی برخی کشورهای همسایه نیست، بلکه پیامی روشن به همه ایرانیان است: جزایر سهگانه، از جمله بوموسی، نهتنها بخش ابدی خاک ایران هستند، بلکه سرمایههایی بینظیر برای رشد و شکوفایی کشور به شمار میروند.
طی مصاحبهای چهارشنبه هفته گذشته مرتضی احتشام، فرماندار جزیره بوموسی اعلام کرد: «با پیگیریهای انجامشده در سطح استان و کشور مجوزهای لازم برای پذیرش گردشگر و سفر هموطنان بدون استعلامهای پیشین صادر شده است». تا پیش از این، سفر به بوموسی نیازمند معرف محلی یا مجوزهای ویژه از فرمانداری بود؛ محدودیتی که میتوانست شائبهای ناخوشایند درباره دسترسی آزادانه ایرانیان به این جزیره ایرانی ایجاد کند. اکنون با حذف این شروط، بوموسی به روی تمام هموطنان گشوده شده است. این تغییر نشاندهنده عزم دولت و استانداری هرمزگان برای تقویت پیوندهای ملی و بهرهگیری از ظرفیتهای جزیره در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی است.
بوموسی با سواحل بکر، طبیعت بینظیر و موقعیت استراتژیک، پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطبهای اصلی گردشگری داخلی و حتی خارجی را دارد اما این امر مشروط به توسعه زیرساختها، تجهیز امکانات اقامتی و آموزش راهنمایان گردشگری است. همانگونه که مرتضی احتشام، فرماندار بوموسی تأکید کرده است، این جزیره میتواند به سرنوشتی مشابه جزیره کیش دست یابد اما نیازمند کار اساسی و برنامهریزی دقیق است.
تلاشهای برخی شیخنشینهای منطقه برای بینالمللی کردن مساله جزایر سهگانه، همواره با پاسخهای قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است اما به نظر میرسد زمان آن رسیده است از بیانیهخوانی صرف فراتر رفته و به عملگرایی در توسعه این جزایر روی آوریم. تقویت زیرساختها و ایجاد فرصتهای اقتصادی در بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، پاسخی عملی به ادعاهای بیاساس خواهد بود و حق حاکمیت ایران را بیش از پیش تثبیت خواهد کرد. نقشههای تاریخی معتبر، اسناد سازمان ملل و مکاتبات کنسولی دوران استعمار، همگی حاکی از مالکیت دیرین ایران بر جزایر سهگانه هستند. بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، نهتنها بخشی از هویت ملی ما، بلکه میراثی ابدی برای نسلهای آیندهاند. اکنون، با رفع محدودیتهای سفر به بوموسی، فرصتی تاریخی پیش روی ما است تا با توسعه این جزیره، پیام حاکمیت ملی خود را به جهان مخابره کنیم و از یک فرصت سوخته، نقطهای درخشان در تاریخ ایران بسازیم.
* بوموسی؛ مسیر توسعه پایدار
برنامه هفتم توسعه با تأکید بر «اقتصاد دریامحور»، بستر لازم برای توسعه زیرساختها در جزایر ایرانی را فراهم کرده است. مواد ۶۰ تا ۶۳ این برنامه، نهادهای کلیدی کشور را مکلف میکنند تا در راستای تقویت اقتصادی استانهای ساحلی، اقداماتی بنیادین انجام دهند. در ماده ۶۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران آمده است: «دولت مکلف است نسبت به فعالسازی حداکثری ظرفیتهای متنوع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان با محوریت جزایر مربوط، با تأکید بر استقرار و ارائه خدمات برتر در سطوح فراملی، ملی و محلی اقدام کند».
توسعه گردشگری، ایجاد زیرساختهای پایدار، و تقویت خدمات عمومی در جزیره بوموسی، از جمله مواردی هستند که در این قانون به آنها اشاره شده است. این اقدامات نهتنها جایگاه اقتصادی این جزیره را ارتقا میبخشند، بلکه آن را به یکی از نمادهای برجسته حاکمیت ملی ایران تبدیل میکنند.
توسعه بوموسی نیازمند نگاهی جامع به زیرساختهاست. ایجاد اسکلههای مجهز، تجهیز فرودگاه محلی، ساخت اقامتگاههای استاندارد و تقویت خدمات عمومی از جمله حملونقل، آموزش و بهداشت، گامهایی ضروری در این مسیر است. این جزیره با جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی و بهرهمندی از منابع برنامه هفتم توسعه، میتواند به الگویی برای توسعه پایدار در جزایر ایرانی تبدیل شود. یکی از مهمترین فرصتهای پیشروی بوموسی، توسعه گردشگری است. سال 1402، میزان درآمد حاصل از فروش نفت ایران بهطور تقریبی حدود 35 میلیارد دلار برآورد شده است. این در حالی است که طبق آمار منتشرشده در وبسایتهای جهانی، امارات عربی متحده سال 2023 (معادل 1402 شمسی) توانست با تکیه بر صنعت گردشگری، درآمدی در حدود 52 میلیارد دلار کسب کند. این مقایسه برجسته، اهمیت گردشگری را بهعنوان یک منبع پایدار و رو به رشد برای اقتصاد کشورها در برابر اتکای صرف به منابع طبیعی مانند نفت نشان میدهد.
حذف شرایط محدودکننده سفر به این جزیره، دروازهای برای ورود گردشگران داخلی و خارجی باز کرده است اما برای بهرهبرداری کامل از این ظرفیت، باید زیرساختهای گردشگری بهسرعت تقویت شود. توسعه اکوتوریسم، برگزاری جشنوارههای فرهنگی و تاریخی و بهرهبرداری از جاذبههای طبیعی جزیره، میتواند بوموسی را به یکی از مقاصد اصلی گردشگری خلیجفارس تبدیل کند.
در دنیای امروز، توسعه زیرساختها و رونق اقتصادی در مناطق استراتژیک، ابزاری مؤثر برای تثبیت حاکمیت ملی است. بوموسی، بهعنوان یکی از نمادهای بارز حاکمیت ایران در خلیج فارس، میتواند با سرمایهگذاری و توسعه هوشمندانه، به الگویی از توسعه پایدار و اقتدار ملی تبدیل شود.
* نام بوموسی فقط کلمه نیست
سالهاست نام این جزیره به جای بهرهبرداری از هویت تاریخی و بومی آن، به «ابوموسی» تغییر یافته است؛ نامی که ریشههای آن با پیشینه جغرافیایی و فرهنگی این منطقه همخوانی ندارد. جزیره بوموسی در اسناد تاریخی و نقشههای کهن با نام بوموو (Boumouw) یعنی آب و نیز با نامهای گپ سبز (به معنای جای سبز) و بومسوز یا بومسو (Boumsou) به ثبت رسیده است. بوم به معنی مکان است و سو چندین معنا دارد. یکی از آن معانی در فارسی کهن، سبز است و در مجموع میتوان «بوموسو» را سرزمین سبز نامید. نام تاریخی «گپ سبزو» به معنای بزرگ خرم، ریشهای فارسی دارد و با طبیعت این جزیره، که در گذشته سبز و حاصلخیز بوده، هماهنگی کامل دارد.
بازگشت به این نام ایرانی، نهتنها به احیای هویت تاریخی جزیره کمک میکند، بلکه میتواند زمینهای برای آغاز توسعه گردشگری پایدار و رونق اقتصادی در این منطقه باشد. تغییر نام یک جزیره، اقدامی صرفا سمبلیک نیست، بلکه اقدامی استراتژیک و چندوجهی است که ابعاد مختلفی مانند تاریخ، جغرافیا، فرهنگ، سیاست، امنیت ملی و حتی زبانشناسی را دربر میگیرد. وقتی صحبت از بوموسی به میان میآید، تغییر نام میتواند حامل پیام قویتری به جهان باشد: «این جزیره، بخشی جدانشدنی از ایران است».
دولتها معمولا به تغییر نام از زاویه امنیت ملی نگاه میکنند. درباره بوموسی نیز این تغییر میتواند علاوه بر تأکید بر حاکمیت ملی ایران، پاسخی قاطع به یاوهگوییهای برخی کشورهای همسایه باشد که تلاش دارند هویتی جعلی برای این جزایر بسازند.
تصمیم اخیر برای تسهیل سفر به جزیره بوموسی، فرصتی بینظیر برای بازتعریف هویت ملی و بهرهبرداری از ظرفیتهای این سرزمین ارزشمند است. بوموسی نهتنها نگینی درخشان در خلیج فارس، بلکه گواهی زنده بر حاکمیت و پیوند تاریخی ایرانیان با این آب و خاک است. با برداشتن محدودیتها، زمان آن فرا رسیده که با توسعه زیرساختها، بازگشت به نامهای تاریخی و سرمایهگذاری هوشمندانه، این جزیره را به الگویی از توسعه پایدار و اقتدار ملی تبدیل کنیم. این اقدام، تنها پاسخی به ادعاهای واهی نیست، بلکه پیامی به تمام جهان است که بوموسی همان بوم سبز ایرانیان، نهتنها بخشی جدانشدنی از ایران، بلکه سرمایهای برای آینده روشن این کشور است.
ارسال به دوستان
بیماران تنفسی استان تهران تا ۳ روز دیگر از خانه بیرون نروند
هوای پایتخت در وضعیت قرمز آلودگی
هوای تهران و اغلب کلانشهرها طی روزهای آینده به دلیل سکون جوی و عدم وزش باد در حالی آلوده پیشبینی میشود که روز گذشته شاخص کیفیت هوای پایتخت با میانگین ۱۵۲ در شرایط ناسالم و وضعیت قرمز قرار گرفت. البته لازم به ذکر است ساکنان تهران و شهرهای صنعتی در روزهای گذشته نیز با چنین پدیدهای مواجه بودند. تداوم این وضعیت باعث شد مدیر کل مدیریت بحران استان تهران دیروز با صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا، به پایتختنشینها توصیه کند «شهروندان عزیز بویژه بیماران تنفسی از شنبه تا دوشنبه ۱۹ آذرماه در خانه بمانند و از تردد در فضای باز بپرهیزند». به گفته حامد یزدیمهر، هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا و عدم تردد در فضای باز برای افرادی که دارای بیماری زمینهای یا قلبی و تنفسی هستند به این دلیل است که شاهد پایداری جو همراه با تداوم انباشت آلایندههای جوی و تشدید کاهش کیفیت هوا، بویژه در مناطق مرکزی و نیمه جنوبی استان تهران خواهیم بود. وی با اشاره به اثر مخاطره این کاهش کیفیت هوا، گفت: طی مدت مذکور، افزایش غبار محلی، کاهش دید، کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروههای حساس تا ناسالم و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک)، گاهی کاهش کیفیت هوا در حد بسیار ناسالم (بویژه در مناطق پرتردد مرکزی و جنوبی) را خواهیم داشت. مدیرکل مدیریت بحران استان تهران همچنین بر ضرورت خودداری از تردد غیرضروری برای تمام گروهها و استفاده از ماسک برای ترددهای ضروری در مناطق پرتردد شهری تاکید کرد. توصیه اکید مدیریت بحران، پرهیز از فعالیتهای فیزیکی سنگین و طولانیمدت و فعالیتهای ورزشی در فضای باز است. مدیرکل مدیریت بحران استان تهران همچنین بر ضرورت مدیریت منابع ثابت و متحرک آلاینده هوا، آمادگی دستگاههای امدادرسان بویژه در بخشهای بهداشت و درمان و اتخاذ تدابیر مدیریتی جهت جلوگیری از افزایش غلظت آلایندههای جوی تاکید کرد.
* افزایش غلظت آلایندههای جوی
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور نیز ضمن تشریح وضعیت جوی استانهای مختلف طی روزهای پیش رو و ورود سامانه بارشی به غرب کشور در اواسط هفته، از افزایش غلظت آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت تهران، کرج، اراک و اصفهان در روز یکشنبه 18 آذر خبر داد. صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی استانها طی ۵ روز آینده، اظهار کرد: شنبه (۱۷ آذرماه) در سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی افزایش ابر گاهی بارش پراکنده، وزش باد و کاهش نسبی دما و در نوار شرقی کشور وزش باد پیشبینی میشود. یکشنبه (۱۸ آذرماه) در کل کشور جوی آرام و پایدار مستقر میشود و در شهرهای صنعتی و پرجمعیت تهران، کرج، اراک و اصفهان افزایش غلظت آلایندههای جوی انتظار میرود. همچنین بعدازظهر در شمال غرب افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ میدهد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه دوشنبه (۱۹ آذرماه) با ورود سامانه بارشی به غرب کشور در برخی نقاط شمال غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز، سواحل دریای خزر، برخی نقاط مرکز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار و رعد و برقی گاهی وزش باد شدید پیشبینی میشود، یادآور شد: در مناطق مرتفع و سردسیر بارش برف انتظار میرود و از اواخر جمعه و روز شنبه خلیجفارس مواج است.
ارسال به دوستان
به صورت رایگان توسط هلالاحمر انجام میشود
غربالگری قند و فشار خون در مترو
به منظور آگاهی شهروندان از وضعیت سلامت خود همچنین شناسایی افراد مستعد به دیابت و فشار خون، جمعیت هلالاحمر با ایجاد میز خدمت در مترو اقدام به تست قند و انجام فشار خون از شهروندان میکند. رئیس جمعیت داوطلبان هلالاحمر گفت: طرح غربالگری قند و فشار خون در مترو با همکاری مراکز مترو اجرا میشود تا افراد مستعد دیابت و فشار خون بالا شناسایی شوند و آگاهی لازم برای بازگشت به چرخه درمان به آنها داده شود. وحید سلیمی، رئیس جمعیت داوطلبان هلالاحمر اظهار کرد: سال 1985، مجمع عمومی سازمان ملل 5 دسامبر را به عنوان روز جهانی داوطلب نامگذاری کرد و از همه جمعیتهای هلالاحمر و صلیب سرخ خواست این روز را گرامی بدارند. وی افزود: بر اساس قانون مدیریت بحران، جمعیت هلالاحمر بویژه در بند ماده 14، وظیفه جذب، هدایت و توزیع کمکهای غیردولتی داخلی و خارجی را برعهده دارد. در حوادثی نظیر بحران لبنان و غزه نیز این امر مستثنا نبوده و با هماهنگی با سایر دستگاههای خدمترسان، کمکهای چشمگیری جمعآوری شد. رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر ادامه داد: تا امروز بیش از 400 میلیارد تومان کمکهای نقدی جمعآوری شده است که شامل داروها و اقلام دارویی، زیستی، بهداشتی و غذایی بوده و به کشور هدف ارسال شده است. وی درباره غربالگری قند و فشار خون گفت: بر اساس اساسنامه جمعیت هلال احمر، این نهاد وظایفی همچون امداد و نجات در حوادث، توسعه آموزشهای همگانی و نحوه مقابله با مخاطرات را بر عهده دارد. جمعیت هلالاحمر تنها یک دستگاه امدادی نیست، بلکه یک نهاد اجتماعی است. در حال حاضر، 3 میلیون داوطلب در این جمعیت فعالیت میکنند. رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر درباره شرایط حضور داوطلبان گفت: افرادی که علاقهمند به خدمت داوطلبانه در جمعیت هلالاحمر هستند، میتوانند با مراجعه به سامانه «هلال من» اطلاعات خود را ثبت کنند. ما متناسب با نیازهای پیشآمده در حوادث و برنامههای اجتماعی با آنها ارتباط برقرار و از ظرفیتهای آنها استفاده میکنیم. وی ادامه داد: به مناسبت هفته داوطلب، پروژههایی تحت عنوان «طرح ماهتاب» تعریف کردهایم. داوطلبانی که به خدمات انساندوستانه علاقهمندند، میتوانند در قالب این پروژهها فعالیت کنند. برای نمونه با توجه به مشکلات معیشتی در برخی نقاط حاشیهنشین، یونیتهای دندانپزشکی سیاری تهیه کردهایم که به همت دندانپزشکان جمعیت هلالاحمر در نقاط مختلف مستقر میشوند و خدمات رایگان دندانپزشکی ارائه میدهند. سلیمی افزود: همکاران ما در جمعیت هلالاحمر تهران با مراکز مترو هماهنگیهای لازم را انجام دادهاند و طرح غربالگری را در مترو اجرا خواهیم کرد. به افرادی که مستعد دیابت و فشار خون هستند، آگاهی لازم داده میشود تا به چرخه درمان بازگردند. ارسال به دوستان
مراقب ویروس بسیار مسری باشید
نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که موجب التهاب معده، روده یا هر دو میشود و یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به آن شستن دستها با آب و صابون است. به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نوروویروس یک ویروس بسیار مسری است که نیاز است برای جلوگیری از انتشار آن اقداماتی انجام شود. یکی از این اقدامات شستن دستها با آب و صابون است؛ بهتر است توجه کنید ضدعفونیکننده دست به تنهایی در برابر نوروویروس ایمنی ایجاد نمیکند. هنگام ابتلا به این بیماری لازم است از تهیه و دست زدن به غذا یا مراقبت از دیگران حداقل به مدت ۴۸ ساعت خودداری کنید. این ویروس در مدفوع یا استفراغ قبل از شروع علائم هم وجود دارد، همچنین میتواند به مدت ۲ هفته یا بیشتر پس از بهبود نیز در مدفوع باقی بماند. در طول این مدت نوروویروس از فرد مبتلا قابل سرایت است. نوروویروس از طریق سطوح، آب یا غذای آلوده منتقل میشود. علائم نوروویروس این است که افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. معمولا علائم در فرد ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض نوروویروس بروز میکند. شایعترین علائم آن اسهال، استفراغ، حالت تهوع و درد معده است. سایر علائم شامل تب، سردرد و بدندرد است. توصیه کارشناسان بهداشت این است که برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری دستهای خود را با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید، بویژه بعد از استفاده از توالت یا تعویض پوشک. قبل از مصرف خوراکیها و... نیز میتوانید علاوه بر شستن دست از ضدعفونیکنندههای دست هم استفاده کنید اما ضدعفونی کردن جایگزین شستوشوی دست نمیشود. علاوه بر این میوهها و سبزیجات را با دقت بشویید. آگاه باشید نوروویروسها به نسبت در برابر گرما مقاوم هستند و میتوانند در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت زنده بمانند. فرآیندهای بخارپز کردن سریع، غذاها را به اندازه کافی گرم نمیکند، بنابراین آلودگی به نوروویروس باقی میماند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|