|
اخبار
ایروانی: سازمان ملل حمله به اماکن دیپلماتیک ایران را محکوم کند
نماینده ایران در سازمان ملل از دبیرکل و شورای امنیت خواست حمله تروریستها به اماکن دیپلماتیک و کنسولی ایران را محکوم و اقدامات لازم برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک را اتخاذ کنند. امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه خود به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل افزود: این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (۱۹۶۱) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (۱۹۶۳) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آنهاست. ایروانی اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران تأکید میکند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آنها باید همواره مطابق با حقوق بینالملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقضهایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست میکند این نقضهای فاحش را به طور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ کنند».
***
عارف: تسویهحساب سیاسی در شأن نظام ما نیست
معاون اول رئیسجمهور گفت: متاسفانه تسویهحسابهای سیاسی و باندی که در شأن حکومت و نظام اسلامی نیست، باعث میشود گاه ارتباط وزرای سابق و جدید قطع شود. به گزارش مهر، محمدرضا عارف در نشست وزرای ادوار انقلاب اسلامی که در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، با بیان اینکه چند دهه آرزوی برگزاری چنین جلسهای را داشتم، گفت: در دولتهای گذشته درباره اهمیت این مجمع بارها با مسؤولان صحبت کردم اما هیچکدام کاری جدی انجام ندادند. حالا در دولت وفاق ملی بهدنبال برگزاری و کمک گرفتن از این مجمع هستیم. وی افزود: نظرات این مجمع به حدی برای ما مهم است که در نخستین روزهای دولت، بخشنامهای برای تمام وزارتخانهها صادر کردم و از آنها خواستم با مجمع وزرای ادوار که مخزن اطلاعات و مرجع آگاهی درباره هر وزارتخانه و سازمانی هستند همکاری کنند. در دولت چهاردهم، راهبرد ما استفاده از همه نیروهاست تا بتوانیم از ظرفیت بالای وزرای ادوار استفاده کنیم. معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تشکر از سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و همکارانش به خاطر کمک به برگزاری این نشست، گفت: ظرفیتی را که در این مجمع وجود دارد در کمتر تشکلی میتوان سراغ گرفت، تمام وزرا از ابتدای انقلاب تا وزرای دولت چهاردهم، میتوانند در این مجمع عضویت داشته و به ما کمک کنند. عارف افزود: تلاش میکنیم جلسات در همین سطحی که برگزار شد و دوستان زیادی حضور داشتند ادامه یابد. نیاز امروز کشور این است که هر چند ماه یکبار، بدون در نظر گرفتن تعلقات حزبی و اصلاحطلب یا اصولگرا بودن، برای پیشرفت ایران عزیز و گذر از مشکلات دور یک میز بنشینیم، نفس جمع شدن باتجربههای دولتهای مختلف جمهوری اسلامی دور یک میز، برکت است و باعث میشود بسیاری از پیشداوریها رفع شود.
***
جزئیات فرآیند انسداد مرزی در شرق کشور
فرمانده قرارگاه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش جزئیات فرآیند انسداد مرزی در شرق کشور را تشریح کرد. امیر سرتیپ امیر غلامعلیان، فرمانده قرارگاه منطقهای جنوب شرق نیروی زمینی ارتش در گفتوگو با فارس، با اشاره به اقدامات نیروی زمینی ارتش طی ماههای اخیر در حوزه انسداد مرزی گفت: یکی از ماموریتهای بسیار مهم که سال ۱۴۰۳ به نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران محول شد، بحث انسداد کامل مرزهای شرق کشور مشرف به افغانستان است. وی افزود: از ابتدای ابلاغ ماموریت با تشکیل قرارگاه فرماندهی در آن منطقه و به کارگیری 4 گروه مهندسی در شمال شرق و جنوب شرق کشور، بحث انسداد به طور کامل در حال اجراست. بنا به گفته امیر غلامعلیان، این انسداد صرفا یک انسداد فیزیکی نیست، بلکه کاملا مبتنی بر لبه فناوری و دربرگیرنده همه الزاماتی است که برای یک حفاظت فیزیکی امن در نوار مرزی حاکم است. فرمانده قرارگاه جنوب شرق نیروی زمینی ارتش در ادامه با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده برای انسداد مرزی افزود: دیوار، سنسورهای مرزی، برجکهای دیدهبانی، فیبر نوری و همه تجهیزاتی که برای استقرار لازم است از جمله وسایل هستند. وی با اشاره به ابعاد مختلف پروژه انسداد مرزی تاکید کرد: این کار پیشرفت بسیار خوبی داشته است و در تمام نقاطی که مورد اختلافی با کشور افغانستان نداشتیم، انسداد را با به کارگیری گروههای مهندسی با قدرت پیگیری میکنیم. امیر غلامعلیان افزود: کار پیشرفت بسیار خوبی داشته و حدود ۳۵ کیلومتر دیوارکشی به طور کامل انجام شده است و اگر با همین سرعت کار پیش برود، قطعا فاز نهایی کار را نیز انجام خواهیم داد.
***
سخنگوی دولت: سوریه را رصد میکنیم
سخنگوی دولت درباره تحولات سوریه عنوان کرد: تعیین سرنوشت را به مردم سوریه واگذار میکنیم و بهدقت تحولات سوریه را رصد میکنیم. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری با اصحاب رسانه در رابطه با تحولات سوریه گفت: درباره سوریه لازم است مقدمهای داشته باشم. همه دنیا شاهد اتفاقات در سوریه بودند و با توجه به اینکه ارتش سوریه به نوعی ناتوان بود یا اراده برای جلوگیری از نظامیها را نداشت، شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم. روابط ما در سوریه مبتنی بر احترام، وحدت و حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشور سوریه است و طبیعتا برای مردم سوریه آرزوی بهترینها را میکنیم.
ارسال به دوستان
یادداشت
مأموریت 13 ساله ایران و رؤیای خام جولانی
محمد جلیلی
* در 11 روز چه بر سر سوریه آمد؟
ترکیه - با رؤیای تشکیل اتحاد عثمانی بزرگ و آموزش سنیهای معارض منشعب از داعش و جبهه النصره- به تشویق اطلاعاتی و تأمین تسلیحاتی آمریکا - با هدف بازگشت امنیت تدریجی به اسرائیل، بهره از نفت و همجبههسازی توسعهطلبی ترکی با اهداف سیاست خارجی غرب - ضمن حمایت عملیاتی اسرائیل – به عنوان پشتیبان هوایی گروههای تروریست و تخریبکننده زیرساختهای نظامی، آموزشی و عمرانی سوریه به نیابت از داعش برای آلوده نشدن چهره بزککرده معارضان به توحش گذشته - همچنین با کمک مالی و پهپادی اوکراین و آلمان و سازماندهی 25 هزار شبهنظامی مسلح - تروریستهای سابق گردآمده از 1400 گروهک مستقر در سوریه و عراق و نومسلمانان افراطی جذبشده از مساجد سلفی مستقر در 90 کشور - به اشغال سرزمینی سوریه در روز آتشبس اسرائیل و لبنان دست زد. این عملیات مسلحانه که با عنوان جنبش مردمی تبلیغ میشد، 11 روز پس از تصرف حلب به سقوط دمشق و خروج بشار اسد انجامید و با شادی گروههایی از مردم همراه بود که با عکسهایی از صدام به جشن و پایکوبی میپرداختند؛ گروههایی که خاندان علوی اسد را به دلایل عقیدتی، از مرتدان اسلام خوانده و از احتمال به قدرت رسیدن طوایف امویمسلک خود خشنود بودند.
* چرا سقوط سوریه بهسرعت اتفاق افتاد؟
از آنجا که خاندان اسد - پدر و پسر - از سال 1971 بر مسند قدرت نشسته و 53 سال بر اریکه سیاست بودند، بسیاری از گروهها و اقوام دیگر سوری نیز در سر خیال به قدرت رسیدن طوایف بومی خود را داشتند اما ساختار سیاسی سوریه شرایط را برای این رقابت سیاسی به منظور حضور چنین تفکراتی مهیا نمیکرد و در مقاطعی با تحرکات و اعتراضات آنان برخوردهای سرکوبگرایانه و اقتدارمنشانهای میشد که نارضایتیهای برحق و صداهای دلسوز را نیز خاموش میکرد. بنابراین تکصدایی نسبی سیاسی وجود داشت و اگرچه سوریه با اختلافی بسیار از برخی کشورهای عربی منطقه - مانند مصر، عربستان، اردن و امارات - به طرزی دموکراتیک و غیردینی سیاستهای کلی خود را پیش میبرد و انتخاباتی - هرچند غیررقابتی - هنوز در آن جریان داشت اما از آنجا که رژیم بشار وابسته به بلوک شرق بود و با تمایلات آمریکایی سازگاری نمیکرد، مدام در نقشه عبری - عربی غرب، تحت فشار تبلیغاتی و تهدیدات امنیتی قرار داشت. بنابراین از سال 2011 که از سمت کشورهایی چون قطر، اسرائیل و عربستان - با چراغ سبز آمریکا - تصمیم به اسقاط بشار از طریق تسلیح معارضان داخلی آن و صدور تروریستهای جهانی به سوریه گرفته شد، با از بین بردن تعمدی زیرساختهای سوریه و تصرف چاههای نفت شمال به دست این گروهها، دولت بشار بشدت فقیر ماند و مردم سوریه نیز خود را در ناامنی و تورم 700 درصدی فزاینده اقتصادی، مبتلا به بیکاری 80 درصدی و فقر و ناامیدی 5 برابری و یک فرسایش اجتماعی و سیاسی مداوم یافتند. 500 هزار کشته و 7 میلیون آواره حاصل از جنگهای داخلی با گروههای تروریستی معارض و بیش از 200 میلیارد دلار خسارت به زیرساختهای عمرانی آن، مساوی با ورشکستگی روانی و عقبماندگی 50 ساله سوریه بود. اگرچه با کمک ایران و تشکیل محور مقاومت، بالاخره داعش منحل شد و بشار بهرغم تخاصم غرب و کمک 400 میلیارد دلاری ناتوی عربی باقی ماند اما مردم آسیبدیده و خسته از جنگ و ارتش فقیری که در ماه کمتر از 100 دلار حقوق میگرفت، دیگر پس از 15 سال انگیزهای برای رخداد جنگی جدید و کشتاری نو نداشتند، بنابراین از هر نوع تغییری به تمنای تحقق فصلی تازه حمایت میکردند و دل به شعارهای جدید گروهی نوظهور به نام تحریرالشام دادند که وعده استقرار حکومتی عادلانه، آزاد و دموکراتیک شعارش بود و دیگر تصویری از هجوم نیروهای خارجی و قتل و غارت مخابره نمیکرد. این وعدهها در کنار بنبست سیاسی - اجتماعی و البته پروپاگاندای مستمر رسانهای در تطهیر چهره جدید نیروهای معارض - که با شورشهای محدود برخی مسلحان پنهانشده در شهرها و ارسال تصاویر ضبطشده از آنان با عنوان سقوط پیاپی شهرها بود - باعث شد دیگر انگیزهای برای مقاومت و رؤیایی برای اصلاح شرایط سیاسی و بهبود اوضاع اقتصادی در آینده این کشور به چشم نیاید، لذا مردم و ارتش رسمی به جای تقابل با معارضان، در خانه مانده یا در خیابان به تماشای سقوط خود نشستند.
* چرا ایران از حامیان بشار و حاضر در سوریه بود؟
حضور ایران در سوریه به خواست دولت سوریه به انجام رسید که به طور رسمی، دست یاری برای مقابله با تروریستهای مسلحی دراز کرد که پرچم سیاه تشکیل دولت شام و عراق را بر دست گرفته و به هر شهر و دیاری که میرسیدند، قتلعام مردان و کشتار کودکان و تعرض به نوامیس ایشان و اسارت زنان علوی و ایزدی از خصوصیات ثابتشان بود. بنابراین ایران با درک ضرورتهای امنیتی و وظایف انسانی خود، تصمیم به حضور مستشاری و سپس، سازماندهی و مدیریت میدانی نیروهای مقاومت مردمی و منطقهای گرفت و از میانه کار نیز روسیه را نیز متقاعد کرد حمایت از شریک سیاسی خود را با بمباران مواضع تروریستها تضمین کند. حضور ایران، نه فقط جنبه حمایت از کشور و دولتی را داشت که پرسابقهترین شریک راهبردی و از معتمدترین همسایگان منطقهای بود، بلکه در حقیقت ضرورتی فوری در تأمین امنیت مرزهای غربی کشور به شمار میرفت که در مقطعی شاهد حضور داعش در 60 کیلومتری کرمانشاه ایران بود. با این حساب، ایران هم برای حفظ شریک راهبردی و کهنههمراه سیاسی خود و هم برای دفاع از مردمی که جان، مال و ناموسشان بازیچه مطامع غربی و اسلام جعلی آدمکشان تکفیری شده بود، همچنین برای دفاع از اماکن مقدس سوریه و حراست از عمق استراتژیک و دسترسی کریدوری خود به مدیترانه و لبنان، عقلانیت را در حضور شایسته دید. البته این واضح بود که رفتار خاندان اسد در شیوه حکمرانی و نحوه سیاستورزی داخلی ایشان، مورد نقد و حتی تذکر ایران بود اما این را باید در نظر میداشت که شرایط نابسامان داخلی این کشور و تنوع خصمانه سلایق سیاسی آن نیز جایی برای تحقق شرایط دموکراتیک باقی نمیگذاشت. به واقع توقع زیادی از بشار در بهبود اقتصاد عمومی با آن همه خسارت تحمیلشده از دشمنان خارجی و تروریستهای مواجببگیر معارض نبود. با درک مشکلات تاریخی این کشور برآمده از سایکس - پیکوی انگلیسی - فرانسوی، میتوان گفت ایران جایگزینی بهتر از خاندان اسد برای حفظ تمامیت ارضی سوریه، تأمین ثبات و امنیت مردم و البته قطع دست آمریکا و اسرائیل از این کشور نمیدید. آن هم دولتی که تنها حامی ایران در تمام دوران دفاعمقدس و تأمینکننده نخستین موشکهای ایرانی علیه دیکتاتوری متجاوز صدام بود. دولتی که بهرغم اعتقاد به سکولاریسم سیاسی، تدین علوی، اصالت عربی و اندیشه چپ سوسیالیستی خود، هیچگاه پشت جریان مقاومت را خالی نکرد و تمام تهدیدات آمریکایی، اروپایی و اسرائیلی را تا مرز ترور و تجاوز و جنگ، به جان خرید اما تا آخرین روز هم، وفاداری خود به ایران و لبنان را نفروخت و خام تعصبات عربی و وعدههای غربی نشد.
* چرا ایران مخالفتی نکرد و سوریه را واگذار کرد؟
ایران برای انجام هرگونه اقدامی در جهت کمک به اوضاع سوریه، حفظ دولت و رهایی مردم از تجاوز و اشغالگری آمادگی داشت و نمایندگانش را هم برای طرح کیفیت این موضوع و طرحهای موجود به دولت مستقر این کشور فرستاد اما دیگر نه بشار انگیزهای در ادامه و امیدی به آینده برای تداوم خود میدید، نه ارتش بیجیره و مواجب عزمی برای دفاع داشت و نه مردمی که در تنگنای اقتصادی تحریمهای آمریکایی و خرابیهای برجا مانده از جولان تروریستهای خارجی بودند، تصمیم به ادامه آن شرایط داشتند. بنابراین با پایان درخواست یاری از ایران و بیفایدگی تداوم حضور برای مردم سوریه، منطقیترین کار، سپردن سرنوشت خودساخته این کشور به اراده جدید مردم بود. سیاست تاریخی ایران، با سیاست آمریکاییها در تعارض جدی است؛ آمریکا عادت به این رفتار دارد که علیه کشورهای معارض با منافع خود، تروریست پرورش دهد و به جان ایشان بیندازد و بعد با طرح ضرورت نجات مردم، بدون کسب دعوتنامه رسمی به خاک آن کشور تجاوز کرده و تا هر زمان که صلاح بداند، اشغالگریاش را دائمی کند؛ سر آخر نیز با مشکلاتی بیش از گذشته آن را واگذار کند؛ مثل خیانتی که آمریکا در افغانستان به مردم کرد اما مادام که ایران بود، امنیت سرزمینی سوریه تداوم داشت، دولت مستقر بود، حرمها در احترام کامل و جان و مال و ناموس مردم در آرامش به سر میبرد. اینکه سوریها به دلایل گوناگون، بخواهند این بار سرنوشت خود را با ترکها بسازند یا فرد دیگری را جایگزین دولت کشورشان کنند، تصمیم با خودشان است اما پیشبینی ایران با درک واقعیتهای قومی و مذهبی سوریه و دخالتهای متجاوزانه طرفهای عربی، ترکی، عبری و غربی، این است که این کشور بدون بشار و نیروهای مقاومت، سرنوشتی جز هرجومرج، جنگ داخلی، توسعه فقر و ناامنی و در نهایت تجزیه سرزمینی نخواهد داشت. ماموریت ایران به پایان رسید تا فصل تازهای از درسهای تاریخ برسد!
* آیا هزینههای مادی و انسانی ایران در سوریه هدر رفت؟
ایران در تمام این مدت حدودا 13 ساله، چندده میلیون دلار هزینه کرد که در مقایسه با هزینه 7 هزار میلیارد دلاری آمریکا در طرح محاصره ایران با اشغال عراق و افغانستان و تجهیز تروریستهای منطقهای معارض مقاومت، بسیار ناچیز است. ما 5000 شهید و چندین هزار جانباز مقاومت نیز تقدیم آرامش و امنیت منطقه کردیم. سوال بهتر آن است که بپرسیم: اگر ایران به سوریه نمیرفت، هزینه حوادث دومینووار بعدی برای توسعه و امنیت ملی ایران چقدر بود؟ هزینه سقوط 13 سال پیش بشار، هزینه تکثیر و تجهیز 13 ساله تروریستها در سوریه و عراق، هزینه روی کار آمدن مهره سیاسی مطلوب غرب در سوریه و تبدیل بهترین حامی سیاسی - امنیتی در منطقه به اصلیترین مخالف منطقهای، هزینه قطع دست ایران از پروژههای عمرانی و اقتصادی و عدم دسترسی ارتباطی ایران به مدیترانه و لبنان چقدر بود؟ هزینه توسعه تهدیدات داعش و تبدیل آن به یک دشمن بیقاعده یا اسرائیل دوم که به سوی مرزهای ایران میآمد، با چه میزان خرج جبران میشد؟ به معنای بهتر، اگر 5000 شهید مدافع حرم، جان گرانمایهشان را اهدای تشکیل محور مقاومت و حفظ سوریه و حرمهای شریف نمیکردند، چندصد هزار ایرانی باید در تهران، اصفهان، تبریز، کرمانشاه، خوزستان و خراسان، در حملات تروریستی این دولت منحوس تروریستی از بین میرفتند؟ اگر ایران چندده میلیون دلار از بودجه چند هزارمیلیاردیاش را به دفاع از امنیت منطقهای اختصاص نمیداد، هزینه 13 سال جنگ مرزی و نفوذ انتحاریهای شهری به ایران کشیده شده و عقبماندگی از توسعه 13 ساله، تعطیلی دانشگاهها و فعالیتهای فرهنگی و هنری، نقصان خدمات عمومی و بهداشتی، توقف گردشگری داخلی و جذب سرمایهگذاران خارجی و آسیبهای روانی و یأس اجتماعی این گروههای معارض به زیرساختهای عمرانی و دفاعی و سیاسی ایران چقدر بود؟ اصلا میشود گفت اگر ایران به امنیت سوریه و جلوگیری از گسترش داعش فکر نمیکرد، آیا امروز وجود خارجی داشت؟
باید توجه داشت راجع به 120 هزار تروریست مسلح و متوحشی صحبت میکنیم که قرار بود منطقه را بگیرند و تمام امکانات غرب در اختیارشان قرار داشت تا ضمن اسلامهراسی، پایان مقاومت منطقهای و تشکیل ائتلاف عبری - عربی، پیشرفت ایران را مختل کنند و این اعلان رسمی آنها بود که دشمن اولمان شیعیان رافضی و صفویهای فارسی ایران هستند! بهتر است بگوییم اگر ایران 13 سال پیش به داد سوریه نمیرسید، امروز کدام نیروی منطقهای به داد خودش میرسید؟
آیا پایگاه منطقهای و همسایهای همسو برای از دست دادن داشت که امنیت و توسعه داخلیاش را با ارتقای توسعه و علم و فناوریهای صنعتی و دفاعی تضمین کند و بتواند از درون کشورهای منطقه، یک اعتقاد راسخ مقاومتجویانه برای دفاع از ارزشهای اسلام راستین سیاسی و ضدیت با نقشه غرب در خانه شرق، برون آورد؟
* آیا ایران آینده سوریه را به طرح ترکیه و اسرائیل باخت؟
غرب سال 2015 سوریه را از آن خود میدید، این ایران بود که برای 13 سال سوریه را از چنگال توطئهگران غربی و سلفی بیرون آورد و سیاستهای منطقهای خود را با همراهی این کشور پیش برد. لبنان را تقویت کرد، اجازه تأسیس کریدور جایگزین اسرائیل را نداد و از طرفی قدرت منطقهای و بازدارندگی امنیتیاش را با ۲ عنوان توان نظامی و شرکای راهبردی - به بیان غربیها نیروهای نیابتی - تأمین میکرد. ایران در این سالها توانست قدرت موشکی و پهپادیاش را با سرعتی تصاعدی در حجم و کیفیتی خارقالعاده ارتقا دهد و نیروهای بومی و خودجوش در سوریه تربیت کند که به طرح مقاومت معتقد بوده و با اهداف ایران همسو باشند. از طرفی حضور ایران در سوریه نمایش باشکوهی از افزایش قدرت منطقهای آن برای شروع کار مشترک با قدرتهای جهانی چون روسیه بود، تا حدی که پس از 10 سال، روسها را به عنوان ابرقدرت نظامی جهان متقاعد کرد به تسلیحات ارتقایافته ایرانی و استراتژیستهای امنیتی آن نیازمندند. ایران از تهدید فرصت ساخت و حالا که حائز بازدارندگی متکی به خودیاری شده است، از زمین سوریه بازمیگردد؛ زمینی که دیگر ظرفیت تهدیدآفرینی آن علیه منافع ایران کاهشیافته و ترکیه نیز بزودی درخواهد یافت تنها ابزاری برای اجرای مقصود غرب بوده تا دست ایران را - بهزعم خود - از عاملیت در این سرزمین کوتاه کند. در حقیقت اردوغان با جاهطلبیهای هیجانیاش، سوژه دوم اجرای یک کودتای غربی خواهد شد و سوریه نیز توان تبدیل به مهرهای سیاسی برای غرب را دیگر نخواهد داشت اما ایران بازی خود را به نحو احسن به نمایش گذاشت و حالا با کمترین هزینه و منافعی بسیار، با خرید یک فرصت 13 ساله میتواند در ردای یک شریک منطقهای برای روسیه و چین و صادرکننده ایده مقاومت بومی، ضمن ارتقای قدرت بازدارندگی خود تا مرز موشکهای دوربرد و پهپادهای فوق پیشرفته و غنیسازی 60 درصد - ایستاده در فاصله چندروزه تا توان دستیابی به تسلیحات اتمی - در برابر تهدیدات غرب ظاهر شود اما پیشبینی تلخ ایران نسبت به آینده سوریهای که دیگر اراده مقاومت ندارد و در روز نخست اسقاط دولت اسد، بیش از 100 بار مورد تهاجم جنگندههای اسرائیلی و بمباران زیرساختهای نظامی و اقتصادیاش قرار گرفت، خوشایندتر از قبل نیست. وقتی با خروج نیروهای مقاومت و انصراف تاکتیکی ایران از بازی در زمین سردرگم سوریه، ارزش پول ملی آن تا 50 درصد سقوط کرد، روزگار فردای تسلیمشدگان تاریخ، معلوم است.
ارسال به دوستان
نمایش بخشی از اقتدار نظامی ایران در نمایشگاه بینالمللی صنعت هوایی در کیش
توسعه در آسمان
* وزیر دفاع: قدرت هوایی مؤلفهای حیاتی در قدرت ملی است/ * محسن رضایی: امروز ایران در همه حوزههای نظامی در حال تولید محصول است
گروه سیاسی: دیروز دوازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت هوایی و هوانوردی ایران با حضور ۱۷۰ شرکت داخلی و خارجی به همراه نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، مالزی و پاکستان در کیش آغاز به کار کرد. یکی از بخشهای جذاب این نمایشگاه، نمایش هوایی جنگندهها و عملیات هوایی متنوع است؛ جنگندههایی نظیر F-14 تامکت، F-4 فانتوم، میگ ۲۹، جت آموزشی YAK-30، جنگنده صاعقه، جت آموزشی یاسین و هواپیمای ترابری هوایی سیمرغ به همراه انواع بالگردها و هواپیماهای سبک و فوقسبک در این نمایشگاه به نمایش درآمدند.
با گذشت 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و حرکت ایران به سمت ساخت و ارتقای انواع تسلیحات دفاعی، امروز ایران میتواند از نظر نظامی خود را به عنوان یکی از قدرتمندترین و در عین حال، مستقلترین صنایع نظامی جهان معرفی کند. خصوصا در دورهای که منطقه خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری دستخوش تحولات گوناگون است و از جنگافروزی رژیم صهیونیستی در منطقه گرفته تا سقوط نظام بشار اسد و سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از این وضعیت، خواسته غالب مردم از نیروهای مسلح این است که با افزایش توان نظامی و بالا بردن سطح آمادگی خود، حریم امنی برای کشورمان ایجاد کنند.
در همین راستا اخیرا سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه مردم بابت آمادگی نیروهای مسلح خیالشان راحت باشد، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همه ملت با هم از آرمانهای کشور دفاع میکنند.
امیر موسوی اظهار کرد: نیروهای مسلح وظیفه دارند همواره برای مقابله با هر گونه تهدیدی که متصور است، خود را آماده کنند و این آمادگی به طور دائم وجود دارد. وی افزود: کشور ما تنها متکی به نیروهای مسلح نیست؛ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همه ملت با هم از آرمانهای کشور دفاع میکنند.
احتمال حمله تروریستها به عراق سخن از آمادگی نیروهای مسلح و افزایش میزان توان این نیروها همواره وجود داشته است اما به نظر میرسد اکنون خاورمیانه دوران جدیدی را تجربه میکند که میتواند هر لحظه آبستن حوادث غیرقابل پیشبینی باشد. دیروز محسن رضایی در حاشیه نمایشگاه بینالمللی هوا فضا که در کیش برگزار میشود، تحلیلی از شرایط منطقه ارائه داد و گفت احتمال دارد در ماههای آینده، تروریستهای حاضر در سوریه به عراق نیز حمله کنند.
رضایی گفت: «همین حادثه اخیر که از غزه آغاز شد، وارد لبنان شد و 2 هفته اخیر وارد سوریه شد و قصد دارند طی ماههای آینده به عراق حمله کنند و در رویا و خوابشان هست که به ایران هم حمله کنند، حکایت از رویارویی استبداد بینالمللی با استقلالخواهی ملتهای منطقه دارد».
وی افزود: «در شمال سوریه یک اردوگاه آمریکایی وجود دارد که ۱۱ هزار داعشی با خانوادههای خود در این ۴ سال گذشته آموزش داده شدهاند و احتمال دارد در ماههای آینده اینها به موصل یا تکریت عراق حمله کنند».
آنچه این روزها در سوریه میگذرد، صرفنظر از سرعت تحولات و باورناپذیر بودن فروپاشی نظام اسد آن هم طی تنها 11 روز، داستانی تاسفبار از هدف قرار گرفتن سرمایههای نظامی و تحقیقاتی کشور سوریه توسط اسرائیل، آمریکا و گروههای تروریستی است. از بمباران فرودگاههای نظامی گرفته تا نابودی کشتیهای پهلو گرفته در بندر لاذقیه و حتی درز گزارشهایی از ترور برخی نخبهها و دانشمندان کشور سوریه، همگی حکایت از خوی وحشیگری و تجاوزکاری صهیونیستها و حامیانشان دارد که گویی قرار است در منطقهای چون خاورمیانه، تنها یک قدرت حضور داشته باشد و آن هم رژیم اشغالگر قدس است. در همین باره محسن رضایی با اشاره به اینکه دشمن درصدد ایجاد شرایط جدید در غرب آسیا است، بیان کرد: هرگونه کاهش امنیت در منطقه آسیبهای جبرانناپذیری به کشورها وارد خواهد کرد که همه در این راستا باید هوشیار باشند؛ آمریکا و همدستانش به دنبال تضعیف ملتها و غارت اموال آنان هستند. وی ادامه داد: باید از تاریخ عبرت گرفت؛ تاریخ نشان داده غرب حتی به دستنشاندههای خود نیز رحم ندارد و غارت منابع کشورهای دیگر از اولویتهای اصلی آنان است.
* توان تولید تمام تسلیحات را داریم
فرمانده کل اسبق سپاه پیشرفتهای امروز کشور در عرصه نظامی را نشان خودباوری در این حوزه دانست و گفت: ما امروز با افتخار در همه حوزههای نظامی در حال تولید محصول هستیم؛ ما هیچگاه روزهایی را که برای خرید هواپیما و تعمیر آنها ملت ایران را تحقیر کردند فراموش نمیکنیم و این مسیر پیشرفت را ادامه خواهیم داد. وی اضافه کرد: ما به یاد داریم همان تجهیزات نظامی که پیش از انقلاب خریداری شده بود به دلیل عدم پشتیبانی و تجهیزات موجود، در جنگ 8 ساله زمینگیر شد؛ در جنگ تمام کشورهایی که حتی قرارداد همکاری نظامی با ما داشتند به ایران پشت کردند اما ما با دست خالی و با اعتماد به نفس در برابر دشمنان ایستادیم و به امروز رسیدیم. فرمانده کل سپاه در دوران جنگ تحمیلی با بیان اینکه ما از یک خریدار دست چندم نظامی به تولیدکننده و فروشنده سلاح تبدیل شدیم، اظهار کرد: ایران آماده فروش سلاح بویژه به کشورهای عربی برای ایجاد امنیت در منطقه است.
رضایی همچنین تقویت صنعت هوایی و فضایی کشور را ضروری دانست و بر توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به این حوزه تاکید کرد و گفت: در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا از هرگونه پیشرفت نظامی در صنعت هوایی کشور حمایت میشود.
* قدرت هوایی مؤلفه حیاتی در قدرت ملی
امیر عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم دیروز در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی هوایی و فضایی ایران گفت: تولید سوخت برای هواپیما یکی از نیازهای اصلی صنعت هوایی است که در این حوزه بحمدالله توان خوبی داریم. امیر نصیرزاده با اشاره به اهمیت قدرت هوایی برای تقویت قدرت ملی کشور، گفت: قدرت هوایی یک مولفه حیاتی در قدرت ملی است که به هیچ وجه نمیتوان آن را فقط محدود به بخش نظامی دانست. این قدرت بر تمام جوانب قدرت ملی از جمله قدرت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تأثیرگذار است.
وی افزود: همه کشورهای جهان در تلاش هستند از طریق توسعه قدرت هوایی، رقابت ژئوپلیتیک خود را تقویت کنند. قدرت هوایی یکی از مؤلفههای اصلی این رقابت است و میتواند به شکل مؤثری در افزایش قدرت ملی کشورها تأثیرگذار باشد.
امیر نصیرزاده همچنین با اشاره به ابعاد مختلف قدرت هوایی، اظهار کرد: قدرت هوایی در 2 بعد ساختاری کار میکند. اول، توسعه فناوریهای پیچیده در حوزه صنعت هوایی که از پیچیدهترین تکنولوژیهای موجود در جهان است. دوم، ایجاد زیرساختهای مناسب و خدمات هوایی که در این زمینه، موقعیت جغرافیایی ایران و خطوط هوایی فعال آن فرصتهای بسیار خوبی برای تقویت این حوزه فراهم کرده است. وی در ادامه به اهمیت هاب فرودگاهی در کشور اشاره کرد و گفت: هابهای فرودگاهی نهتنها در اقتصاد کشور تأثیرگذار هستند، بلکه در ترسیم نقشههای استراتژیک و توسعه پایگاههای هوایی نیز نقش اساسی دارند.
وزیر دفاع با اشاره به نقش حیاتی آموزش در تقویت قدرت هوایی، تأکید کرد: آموزش نیروی انسانی متخصص در حوزه هوایی یکی از ارکان اساسی برای موفقیت در این عرصه است. کشور ما در این زمینه موفق عمل کرده و نیروی انسانی حرفهای و کارآمد در این حوزه پرورش دادهایم.
وی همچنین بر لزوم تولید سوخت مورد نیاز ناوگان هوایی داخلی تأکید کرد و گفت: تولید سوخت برای هواپیما یکی از نیازهای اصلی صنعت هوایی است که در این حوزه توان خوبی داریم.
امیر نصیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تحولات اخیر در حوزه هوایی، به ظهور فناوریهای نوین همچون ریزپرندهها، پهپادها و کوادکوپترها اشاره و اظهار کرد: این فناوریها نهتنها در حوزه نظامی، بلکه در کاربردهای مختلف دیگر مانند توریسم و گردشگری نیز نقش مهمی دارند.
وی در پایان با تأکید بر همکاریهای ملی و بینالمللی وزارت دفاع در حوزه هوایی گفت: ما در وزارت دفاع آمادگی کامل برای همکاری با شرکتهای دانشبنیان و بخشهای مختلف کشور داریم و همکاری و تعامل در این حوزه را توسعه خواهیم داد. امیر نصیرزاده همچنین با یادآوری شهیدان عزیز رنجیر و پیرزاده که حین پرواز و مأموریت دچار سانحه شده و به شهادت رسیدند، افزود: این بزرگواران نماد ایثار و فداکاری در راه تقویت قدرت هوایی کشور هستند و همیشه یادشان گرامی خواهد ماند.
* نیروی هوایی توانمندیهای خود را ارتقا داده است
امیر حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در همایش صنعت هوایی و هوانوردی ایران با اشاره به توانمندیهای نیروی هوایی کشورمان گفت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در 46 سال گذشته در شرایط تحریمی گسترده توانست نیازهای خود را در بخشهای مختلف تأمین کند و تجهیزات و تسلیحات خود را ارتقا داده است.
امیر واحدی افزود: نیروی هوایی ارتش در 8 سال دفاع مقدس علاوه بر ایجاد بازدارندگی، در حوزه امنیت اقتصادی با اسکورتهای شبانهروزی توانست مبادی صادرات نفت را امن کند و به اقتصاد دریامحور در دریای عمان و خلیج فارس کمک کند.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: قدرت هوایی در حوزههای تثبیت قدرت اقتصادی و مقابله با بحرانها هم مؤثر است.
امیر واحدی در پایان خاطرنشان کرد: نیروی هوایی با اتکا به توان داخلی و حرکت در مسیر دانش و بومیسازی در بزنگاههای تاریخی موفق عمل کرده است.
***
فرمانده کل ارتش: ارتقای توان رزمی ارتش را با قدرت دنبال میکنیم
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه باید در ارتش کاری کنیم که همرزمان ما دغدغهای جز انجام ماموریت نداشته باشند، گفت: ارتقای توان رزمی را در نیروهای ارتش با قدرت، سرعت و عمق بیشتری دنبال میکنیم.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی افزود: باید در ارتش کاری کنیم که همرزمان ما دغدغهای جز ماموریت نداشته باشند و دغدغه آنها مسکن و معیشت نباشد؛ هر چند هدف بزرگ و پرچالشی است.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که وقتی به قله نگاه میکنیم، راه طولانی در پیش داریم اما باید از پایین هم نگاه کنیم که راه زیادی آمدهایم تا اراده و انگیزه خود را تثبیت کنیم و به پیش برویم و ادامه دهیم تا به هدف برسیم.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشتر درباره توان نیروهای مسلح کشورمان گفته بود: نیروهای مسلح مثل همیشه وظیفه دارند که همواره برای هر گونه تهدیدی که تصور میکنند، خود را آماده کنند و این آمادگی دائمی است. نیروهای مسلح برای هرگونه تهدیدی آماده هستند.
ارسال به دوستان
سرلشکر سلامی در جلسه غیرعلنی مجلس درباره تسلط ایران بر دشمن اطمینانخاطر داد
دستور کار: اسقاط صهیونیستها
سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران دیروز به مجلس رفته بود تا درباره تحولات اخیر منطقه و موضوع سقوط نظام اسد توضیحاتی ارائه دهد. وی در این جلسه غیرعلنی تاکید کرد: اسقاط صهیونیستها از دستور کار خارج نمیشود. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه غیرعلنی صبح دیروز مجلس با حضور سرلشکر حسین سلامی، گفت: در این جلسه فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۵ نفر از نمایندگان نظرات خود را درباره مسائل کشور و منطقه مطرح کردند. ابراهیم رضایی بیان کرد: سرلشکر سلامی در این جلسه ضمن تحلیل شرایط منطقه، تاکید کرد که ما ضعیف نشدهایم و چیزی از قدرت ایران کم نشده است. همچنین وی تاکید کرد اسقاط رژیم صهیونیستی از دستورکار خارج نمیشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب بیان کرد که مقاومت امروز خودکفا شده است. وی در ادامه اظهار کرد: سرلشکر سلامی به نقش حاج قاسم سلیمانی در نابودی گروه تروریستی داعش اشاره و از آن تجلیل کرد. همچنین وی اشارهای به اتفاقات و رخدادهای ۱۵ سال اخیر سوریه کرد و از نقش شهید سلیمانی در نابودی داعش و تروریستها سخن گفت و اینکه در آن مقطع طرح آمریکاییها علیه جهان اسلام شکست خورد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه با سرلشکر سلامی گفت: فرمانده کل سپاه پس از تحلیل شرایط فعلی منطقه تاکید کرد که چیزی از قدرت ایران کم نشده، بر همه منافع حیاتی دشمن مسلط هستیم و اسقاط صهیونیستها از دستور کار خارج نمیشود. ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در رابطه با جلسه مجلس با سرلشکر سلامی نوشت: «در مجلس، فرمانده کل سپاه پس از تحلیل شرایط فعلی منطقه تاکید کرد چیزی از قدرت ایران کم نشده، بر همه منافع حیاتی دشمن مسلط هستیم و اسقاط صهیونیستها از دستور کار خارج نمیشود».
احمد نادری، عضو هیاترئیسه مجلس نیز در همین رابطه گفت: بحث کلی در این جلسه استراتژیهای نظامی ما در منطقه و همچنین تشریح عملیاتهای اسرائیل و عملیات ما علیه اسرائیل بود و همچنین وضعیت امنیتی، اطلاعاتی و نظامی که در منطقه حاکم است. عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در این جلسه بحث فروپاشی دولت اسد در سوریه و آینده تحولات منطقه مورد بحث قرار گرفت. این موضوع همچنین مطرح شد که تا لحظه آخر یعنی قبل از سقوط دولت بشار اسد، مستشاران نظامی و نیروهای ما در سوریه حضور داشتند. اکنون هیچ نیرویی از ایران در سوریه حضور ندارد. نادری در پایان گفت: 5 نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به بیان اظهاراتشان پرداختند و سردار سلامی در 2 نوبت صحبت کرد و به جمعبندی پرداخت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|