printlogo


کد خبر: 10570تاریخ: 1393/6/11 00:00
قیمت برنج و انواع مواد پروتئینی افزایش یافت
موافقت با گرانی برخی کالاها

گروه اقتصادی: شهروندان از گرانی‌های دوباره نگران هستند. آنها به واقع انتظار ندارند که در وضع کنونی، کالای جدیدی افزایش قیمت داشته باشد و می‌خواهند این افزایش شافیت لازم را دارا باشد. اظهارنظر محمد نهاوندیان در این‌باره قابل توجه است. نهاوندیان درباره نگاه دولت به مقوله تثبیت قیمت‌ها و کنترل بازار می‌گوید: برای ایجاد ثبات در قیمت‌ها نباید به‌طور نمایشی قیمت‌ها را تثبیت کنیم بلکه باید به صورت ریشه‌ای این کار را انجام دهیم و به‌طور ریشه‌ای تورم را کنترل کنیم و رویه این دولت همین است. به‌عنوان نمونه افزایش پایه پولی با استفاده از منابع بانک مرکزی منجر به تورم شد اما دولت تصمیم گرفت بدون مصوبه قانونی به منابع بانک مرکزی دست نزد و با این روش تورم را پایین آورد طوری‌که اکنون هدفگذاری تورم 25 درصد محقق و به 23 درصد رسیدیم و کمتر از 20 درصد هم خواهد شد. این بهترین کمک به تولید است و به تبع آن نرخ سود بانکی هم کاهش خواهد یافت و در اقتصاد آرامش حاکم می‌شود و با این اقدامات کار ریشه‌ای برای ثبات قیمت‌ها انجام می‌شود. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اضافه می‌کند که ما باید نگران رکود باشیم و دادن یارانه تولید اشکالی ندارد؛ در برخی موارد باید اقتصادی برخورد کنیم نه بخشنامه‌ای. یعنی دولت باید واقعیت اقتصادی را در نظر بگیرد. به اعتقاد نهاوندیان، مردم اگر در کار دولت صداقت ببینند، همکاری خواهند کرد.
افزایش قیمت کالاهای تنظیم بازاری
در همین حال دولت به‌تازگی در جلسه ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت انواع مواد پروتئینی و برنج موافقت کرده است. بر این اساس هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی اروگوئه 2600 تومان، گوشت منجمد گوساله وارداتی 16700 تومان، گوشت منجمد گوساله داخلی 15500 تومان، مرغ منجمد 5800 تومان و مرغ کامل پاک شده تنظیم بازاری 7360 تومان تعیین شده است. (وزن هر مرغ تنظیم بازاری 1000 تا 2500 گرم است) مهر با انتشار این خبر در ادامه آورده است که دولت به‌تازگی در جلسه ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت انواع مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز و مرغ و نیز برنج وارداتی موافقت کرده و بر این اساس، نرخ‌های جدید در مراکز توزیع کالاهای دولتی اجرا شده است. در حالی که شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز برابر دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت دیگر حق ورود به حوزه خرید کالاهای اساسی را ندارد و به‌طور کامل در اختیار بخش خصوصی قرار دارد. از سوی دیگر بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل تازه بسته‌بندی کیسه‌ای 6350 تومان، مرغ کامل تازه بسته‌بندی بشقابی 6470 تومان، مرغ کامل تازه بسته‌بندی بشقابی پاک شده 7360 تومان، همچنین قیمت هر کیلوگرم ران مرغ با پوست بدون چربی 7300 تومان، ران مرغ بدون پوست 8600 تومان، ران و سینه با پوست 8500 تومان، ران و سینه بدون پوست 9200 تومان، سینه بدون پوست 9800 تومان، سینه با پوست 8950 تومان، ساق مرغ با پوست 9800 تومان و ساق مرغ بدون پوست 10800 تومان است. همچنین قیمت مغز ران با پوست 9800 تومان، مغز ران بدون پوست 10500 تومان، مرغ 4 تا 8 تکه 7300 تومان و جوجه کباب بدون استخوان ساده 9800 تومان و جوجه بدون استخوان ساده 13950 تومان است. در عین حال، گوشت منجمد گوساله وارداتی (ران) نیز 16700 تومان، گوشت منجمد گوساله وارداتی (سردست) 16500 تومان، گوشت منجمد گوساله داخلی 15700 تومان، گوشت منجمد گوساله داخلی(سردست) 15500 تومان، راسته پاک کرده 23800 تومان، ران پاک کرده 22000 تومان و سردست پاک کرده 21000 تومان است، همچنین چرخکرده مخلوط نیز 18600 تومان و خورشتی 22000 تومان تعیین شده است.
مرغ گران شد
از سوی دیگر مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با اعلام اینکه با مصوبه دولت مرغ کیلویی ۷۰۰۰تومان شد، گفت: کشورهای اطراف ایران نیازمند واردات 3 میلیون تن مرغ هستند و می‌توانیم با ورود به این بازارها به‌راحتی مازاد تولید را صادر کنیم. همایون دارابی در گفت‌وگو با تسنیم، افزود: قیمت خرید مرغ توسط دولت با مصوبه ستاد تنظیم بازار از 6 هزار و 500 تومان به 7 هزار تومان افزایش یافته است. وی اضافه کرد: قرار شد شرکت پشتیبانی امور دام، کیفیت خرید مرغ را طوری افزایش دهد که این مرغ‌ها قابلیت صادرات داشته باشند و به چرخه مصرف داخلی برنگردند. وی اضافه کرد: کشورهای خارجی مرغ‌هایی وارد می‌کنند که وزن این مرغ‌ها بین یک کیلو تا یک کیلو و700 کیلوگرم باشد اما در کشور ما تولیدکنندگان همیشه مرغ‌هایی با وزن‌های بالا پرورش می‌دادند و این مرغ‌ها از طرفی چربی دارند که برای مصرف‌کنندگان مطلوب نیست و از سوی دیگر پرورش آنها مصرف دام را افزایش می‌دهد و این در اقتصاد ملی به ضرر کشور است. وی با بیان اینکه سن مطلوب یک مرغ حدود 42 روز یا پایین‌تر از آن است، ادامه داد: مرغی که در این سن قرار داشته باشد قابلیت صادرات دارد به همین خاطر قرار شده شرکت پشتیبانی مرغ‌هایی را بخرد که از این کیفیت برخوردار باشد و این شرکت با یافتن بازارهای صادراتی آنها را صادر کند. دارابی تصریح کرد: خرید شرکت پشتیبانی بین 4 تا 5 درصد تولید است و این شرکت نمی‌تواند کل تولید را خریداری کند. بحث تولید مرغ بحث عرضه و تقاضاست. هم‌اکنون این تعادل در کشور بهم خورده و عرضه بیش از تقاضاست. بخشی از این عرضه توسط شرکت پشتیبانی جمع‌آوری می‌شود اما قیمت برای مصرف‌کننده تابع این قیمتگذاری نیست و عرضه و تقاضا این قیمت را تعیین می‌کند.


Page Generated in 0/0064 sec