printlogo


کد خبر: 125505تاریخ: 1393/6/30 00:00
دیپلماسی

مذاکرات نیویورک آخرین فرصت آمریکایی‌هاست
 سیدحسین نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارات اخیر «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا که گفته بود مذاکرات نیویورک آخرین فرصت ایران برای رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای است، گفت: آمریکایی‌ها همواره برای پوشاندن کاستی‌ها و نقاط ضعف‌شان از روش فرار به جلو استفاده می‌کنند که این اظهارات نیز نوعی فرار به جلو در سیاست خارجی آمریکا محسوب می‌شود. به گزارش تسنیم، وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با حسن‌نیت کامل وارد مذاکرات هسته‌ای شده است، افزود: ایران پس از توافق ژنو هم به‌طور کامل به بندهای این توافق عمل کرده و به آنها پایبند بوده است؛ ما حتی در حوزه بازرسی اقدامات فراتر از توافق ژنو انجام دادیم، به‌طوری که اقدامات داوطلبانه‌ای برای اثبات حسن‌نیت‌مان به جامعه جهانی انجام دادیم. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه اظهار داشت: آمریکایی‌ها از همان ابتدای مذاکرات در پی این بودند که مذاکرات هسته‌ای را به بن‌بست بکشانند. آنها پس از توافق ژنو هم با اقدامات عجیب و غریب خودشان بر‌خلاف توافقات سعی کردند مذاکرات را به بن‌بست برسانند. نقوی‌ همچنین ایجاد داعش و تشکیل ائتلاف برای مقابله با آن و نیز طرح موضوعات غیرهسته‌ای را از اقدامات آمریکایی‌ها برای مانع‌تراشی در مسیر مذاکرات هسته‌ای دانست و تأکید کرد: آمریکایی‌ها بلافاصله پس از توافق اولیه، تحریم‌های جدید را ‌خلاف توافق ژنو و نیز زیاده‌خواهی‌های
فرا «ان‌پی‌تی» را مطرح کردند و از این طریق موانعی بر سر راه مذاکرات ایجاد کرده‌اند، بنابراین ما به غربی‌ها توصیه می‌کنیم و اخطار هم می‌دهیم که مذاکرات نیویورک آخرین فرصتی است که غربی‌ها برای توافق دارند و اگر از این فرصت استفاده نکنند، حتماً پشیمان خواهند شد.

آمریکایی‌ها می‌گویند ارتباط سانتریفیوژهای‌تان را قطع کنید
پیشنهاد یا توهین؟
روزنامه نیویورک تایمز به طرحی اشاره کرده است که طی آن با تغییر در ساختار آبشار سانتریفیوژ‌ها ایران خواهد توانست تعداد زیادی از سانتریفیوژ‌های خود را البته به صورت صوری و بدون کاربری لازم حفظ کند و در عین حال زمان به اصطلاح گریز هسته‌ای آن نیز افزایش یابد. تسنیم به نقل از نیویورک تایمز نوشت: طی سالیان گذشته آمریکا تلاش‌ زیادی برای توقف تولید سوخت در ایران انجام داده است؛ از خرابکاری گرفته تا حملات سایبری و تحریم‌های اقتصادی. هم‌اکنون دیپلمات‌ها سعی دارند با تلفیق بین نوعی دیپلماسی که وجهه‌‌ها را حفظ می‌کند با تکنولوژی پیشرفته، به رهیافت جدیدی دست یابند. ایده غربی‌ها این است که ایرانی را متقاعد کنند که تعداد زیادی از لوله‌هایی که سانتریفیوژ‌های هسته‌ای را به یکدیگر متصل کرده‌اند جدا سازند. اورانیوم از طریق این اتصالات از سانتریفیوژی به سانتریفیوژ دیگر رفته و غنی‌سازی می‌شود. در این حالت ایرانی‌ها می‌توانند مدعی شوند که در برابر درخواست‌های غربی‌ها تسلیم نشده و سانتریفیوژ‌های خود را که میلیاردها دلار و غرور ملی را صرف آن کرده‌اند، برنچیده‌اند. اگر این لوله‌ها برداشته شود، متخصصان در آزمایشگاه‌های ملی آمریکا به اوباما خواهند گفت که آمریکا و متحدان آن می‌توانند مدعی شوند که زمان لازم برای دستیابی ایران به مواد اولیه بمب هسته‌ای را به میزان کافی افزایش داده‌اند تا توانایی واکنش به آن را داشته باشند.

دیپلمات غربی: حل مساله داعش بدون حضور ایران دشوار است
یک دیپلمات غربی می‌گوید بدون نقش‌آفرینی ایران در مبارزه با داعش، دستیابی به راه‌حل برای این بحران، دشوار است. فارس به نقل از رویترز نوشت: این دیپلمات ارشد غربی که خواست نامش فاش نشود، در این رابطه به رویترز گفته است: «در بلندمدت، یافتن راهکاری (برای مقابله با داعش) بدون حضور ایران، دشوار است». وی افزود: «مهم‌ترین مخالف ایران، آمریکاست اما در عین حال هنوز برخی اعضای عرب منطقه هستند که با اینکه با ایران پشت یک میز بنشینند، راحت نیستند». در ماه‌های اخیر با افزایش تحرکات گروه تروریستی داعش و پس از آنکه آمریکا به بهانه مبارزه با این گروه جنگنده‌های خود را به عراق اعزام کرده و تصمیم به تشکیل ائتلاف گرفته است، رسانه‌های غربی گمانه‌زنی‌هایی را نیز در رابطه با احتمال همکاری با ایران برای مبارزه با داعش مطرح کرده‌اند. تهران همچنین اعلام کرده است طرف آمریکایی بارها این درخواست را مطرح کرده اما ایران با بیان اینکه این گروه با حمایت واشنگتن قدرت گرفته است، چنین همکاری‌ای را رد کرده است. جان کری، وزیر خارجه آمریکا شب گذشته نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل بار دیگر خواستار نقش‌آفرینی ایران در این زمینه شد.
 


Page Generated in 0/0067 sec