printlogo


کد خبر: 125650تاریخ: 1393/7/1 00:00
خمیر مرغ از ۲ سال پیش ممنوع بود

سازمان ملی استاندارد از مرداد سال ۹۱ استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام کرده و هر واحد تولیدی متخلف را تعلیق می‌کند. وحید مرندی‌مقدم، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه استفاده از چربی‌های گیاهی در لبنیات ممنوع و اگر کارخانه‌های تولید مواد لبنی از روغن پالم استفاده کنند، تخلف است، اظهارداشت: هم سازمان ملی استاندارد و هم وزارت بهداشت با کارخانه‌های متخلف برخورد و به دادگاه معرفی کرده‌اند که اگر مرجع قضایی اجازه دهد، معرفی خواهند شد. وی افزود: پس از سه سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیرا نظر استاندارد را درباره استفاده از خمیر مرغ پذیرفته و پروانه ساخت واحدهایی که از این کالا برای تولیدات خود استفاده می‌کنند را باطل کرده است. وی اضافه کرد: در سه سال گذشته، این سازمان استفاده از خمیر مرغ را مجاز ندانسته اما وزارت بهداشت پروانه ساخت برای واحدهای تولیدی صادر کرده است. وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروانه ساخت واحدهایی که به صورت غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی استفاده می‌کنند را ابطال کرده و سازمان ملی استاندارد نیز در پروانه‌های استاندارد این واحدها تجدیدنظر خواهد کرد. وی تصریح کرد: اسامی متخلفان در زمینه استفاده غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده‌های لبنی میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت یکسان نیست.  مقدم با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد پیش از اظهارنظر وزارت بهداشت، اقدام به بررسی لبنیات موجود در بازار به منظور چگونگی استفاده از روغن‌های گیاهی کرده بود، گفت: در زمان توزیع سبد کالا سازمان ملی استاندارد و بازرسی کل کشور، پنیرهای موجود در این سبد کالا را مورد بررسی قرار دادند و پروانه استاندارد واحدهایی که از چربی گیاهی در تولید برخی از محصولات خود استفاده می‌کردند را ابطال کرد. مرندی مقدم خاطرنشان کرد: در 80 مورد از نمونه‌های لبنیاتی استفاده از چربی گیاهی محرز شد. وی افزود: تمام سوسیس و کالباس‌های موجود در بازار دارای پروانه و علامت استاندارد، فاقد خمیر مرغ هستند و مشکلی برای مصرف توسط مشتریان ندارند.
 


Page Generated in 0/0052 sec