printlogo


کد خبر: 125691تاریخ: 1393/7/1 00:00
تقویم تاریخ

 حمله نیروی هوایی ارتش به خاک دشمن متجاوز یک روز پس از آغاز جنگ (1359 ش)
پس از تعرض هواپیماهای عراق به حریم هوایی ایران و بمباران مناطق حساس کشور، در کمتر از 20 ساعت140 فروند جنگنده ایرانی در حریم هوایی بغداد ظاهر شده و طی عملیاتی برق‏آسا، چندین پایگاه نظامی و دیگر مراکز مهم و حساس را در بغداد و سایر شهرهای عراق بمباران کردند. در این حملات، تعداد زیادی از هواپیماهای عراقی که روی باند مستقر شده بودند، منهدم شدند. این عملیات و نفوذ در خاک عراق تا مناطقی نزدیک مرز سوریه و اردن حیرت کارشناسان نظامی خارجی را نیز برانگیخت که خلبانان ایرانی چگونه توانسته‏اند از دیوار توپ‏های ضدهوایی و موشک‏های زمین به هوای عراق عبور کنند. این حمله، توان و قابلیت رزمی نیروی هوایی را به منصه ظهور رساند و به طرز باشکوهی به نمایش گذاشت.
تصرف بغداد توسط تیمور گورکانی و قتل هزاران نفر از مردم(804ق)
تیمور گورکانی معروف به تیمور لنگ طی دوران سلطنت 36 ساله‏اش، 3 یورش وحشیانه‏ سه، پنج و هفت ساله به نواحی اطراف ایران داشت و در هر نوبت، صدها هزار نفر را قتل‌عام کرد. وی پس از فتح هر شهر، از سرهای کشتگان، مناره‏ها می‏ساخت و یادبودی از قساوت و سنگدلی در یادها می‏گذاشت. در جریان یورش 7 ساله‏ تیمور، وی شهر بزرگ بغداد را که در قتل و غارت هلاکوخان مغول در سال 565ق ویران شده بود تصرف کرد و چون چند سرباز او در آن شهر کشته شده بودند، دستور داد تا هر یک از سربازان او دو سر حاضر کنند و به دنبال آن، قتل‌عام سختی در بغداد رخ داد و هزاران نفر از کوچک و بزرگ و زن و مرد بی‏گناه، در پنجه قهر سربازان خونخوار تیمور لنگ مبتلا و کشته شدند. تیمور سرانجام پس از جنایات فراوان و غارت بغداد، آن را همچون ویرانه‏ای ترک کرد.
مرگ زیگموند فروید، روانپزشک و روانکاو معروف اتریشی (1939م)
او زاده شهر پریبور در جمهوری چک کنونی و امپراتوری اتریش پیشین است. خانواده وی از یهودیان اشکنازی بودند. پدرش پارچه‌فروش بود که 3 سال بعد از تولد زیگموند به دلیل مشکلات مالی همراه خانواده خود به لایپزیک رفت و پس از مدتی به وین مهاجرت کرد. نخست می‌خواست حقوق بخواند اما بعد در سال ۱۸۷۳ به دانشکده پزشکی دانشگاه وین رفت و در سال ۱۸۷۵ برای بورس تحصیلی در رشته جانورشناسی به تریست ایتالیا رفت. در ۱۸۸۲ مدرک پزشکی خود را گرفت و در همان زمان با مارتا برنز ازدواج کرده و در بیمارستان عمومی وین مشغول به کار شد. در ۱۸۸۵ برای تحقیقات عصب‌شناسی وارد پاریس شد و در بیمارستان سال‌پتریه با ژان مارتن شارکو که بزرگ‌ترین روانپزشک زمان به شمار می‌رفت آشنا شد. شارکو روی کاربرد هیپنوتیزم در درمان هیستری کار می‌کرد. سپس به وین بازگشت و مطبی باز کرد و به درمان بیماران روانی با استفاده از هیپنوتیزم پرداخت. فروید بعدها تصمیم گرفت به جای هیپنوتیزم، تداعی آزاد و تحلیل رویاها را برای تشخیص و درمان بیماران روانی به کار گیرد. یکی از بیماران او نام «سخن‌درمانی» را بر این شیوه گذاشت.
کشف سیاره نپتون توسط دو دانشمند فرانسوی (1846م)
نپتون هشتمین سیاره منظومه شمسی است که در 23 سپتامبر سال 1846م توسط یوهان گوتفرید گاله، منجم آلمانی رصد شد. وی براساس محاسبات دانشمندان قبل از خود، موفق به کشف این سیاره شد. قبل از وی دو دانشمند فرانسوی که جان کاوچ آدامز و اوریان لوودیه نام داشتند ضمن مشاهده و مطالعه درباره اورانوس، دیگر سیاره منظومه شمسی، با توجه به تند و کند شدن حرکات آن در مدار خویش، به وجود سیاره‏ای دیگر در کنار آن پی بردند. از این‏رو، هر دو دانشمند به محاسبه محل احتمالی سیاره‏ای پرداختند که آن را ندیده بودند و وجود آن را احتمال می‏دادند. آنها سپس نتایج محاسبات خود را به رصدخانه برلین فرستادند و توسط دانشمندان آن محل آن کشف شد. مدت گردش این سیاره به دور خورشید 165 سال و قطر متوسط آن، در حدود 4940 کیلومتر است و فاصله آن از خورشید 4497 میلیون کیلومتر است. نپتون دارای دو قمر و طول شبانه‌‌روز آن برحسب ساعت زمین، 15/7 ساعت است.


Page Generated in 0/0079 sec