محاصره منزل «امام خمینی»(ره) در نجف اشرف توسط رژیم بعث عراق (1357 ش)
نیروهای امنیتی دولت بعثی عراق به منظور همکاری با رژیم شاه و پیشگیری از پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران، بیت رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی را در نجف محاصره کردند. دولت عراق براساس روابط حسنهای که با رژیم فاسد شاه داشت، از پیشوای نهضت اسلامی میخواست از مصاحبه با خبرنگاران، صادر کردن اعلامیه و ایراد نطق و خطابه سیاسی خودداری کند. امام در پاسخ فرمودند: «من هرجا که باشم به وظیفه شرعی خود عمل میکنم.» اندکی پس از آن، رژیم بعث عراق، رهبر بزرگ انقلاب اسلامی را وادار به ترک عراق کرد، بدین ترتیب مقدمات هجرت تاریخی معظمله به پاریس و زمینههای اوجگیری و پیروزی نهضت اسلامی و رهاییبخش مردم مسلمان ایران فراهم شد.
رحلت فقیه بزرگ شیعه آقاضیاءالدین عراقی، استاد بزرگ حوزه علمیه نجف (1361 ق)
آقا ضیاءالدین عراقی از بزرگان علمای شیعه در قرن چهاردهم هجری، در سال 1278 ق در قریه سلطانآباد اراک به دنیا آمد. او علوم مقدماتی را در زادگاهش فراگرفت و سپس در نجف در محضر آقاسیدمحمد فشارکی حضور یافت. آقاضیاء عراقی سپس در حلقه درس مدرسان ناموری همچون حاج میرزاحسین خلیلی، آخوندملامحمدکاظم خراسانی، شیخالشریعه اصفهانی و علامه یزدی جای گرفت و فقیهی والامقام، اصولی و محدث رجالی و از مراجع تقلید تراز اول عصر خویش شد. آقاضیاء پس از وفات آخوند خراسانی، حوزه درس خارج خود را تشکیل داد و بسیاری از شاگردان آخوند را به مجلس خود جذب کرد. از این پس، او مرجعیت یافت و به عنوان استاد مسلم اصول و مجدد این عالم به حساب آمد. وسعت مشرب وی سبب شد مجلس درسش پذیرای طلاب فاضلی باشد و حوزه درس فقه و اصول او محل استفاده بزرگان قرار گیرد. آقا ضیاءعراقی در لطافت بیان و روانی کلام، شیوه نگارش و حسن تحریر از دیگران امتیاز داشته است. کتاب مقالات الاصول و شرح تبصره علامه از آثار قلمی این شخصیت بزرگ است. آقاضیاء در فقه نیز تألیفات دیگری دارد. وی در ذیقعده سال 1361 قمری در 83 سالگی در نجف اشرف بدرود حیات گفت و در صحن شریف علوی مدفون شد.
بمباران ورشو توسط هواپیماهای آلمانی در جریان جنگ دوم جهانی (1939م)
با آغاز جنگ دوم جهانی، لهستان مورد هجوم نیروهای نازی قرار گرفت و در 16 سپتامبر 1949 ورشو به محاصره آلمان درآمد. در این میان مقاومت مردم ورشو باعث شد تصرف شهر به تأخیر افتد در نتیجه از 24 سپتامبر همین سال به مدت 3 روز حملات هوایى وسیع و گستردهای علیه ورشو انجام شد. از سوی دیگر سقوط و تسلیم ارتش لهستان موجب ایجاد وحشت میان مردم شد. در پی بمباران شهر ورشو پایتخت لهستان توسط هواپیماهای آلمان نازی به مدت 3 روز، بیش از 15 هزار نفر از مردم این شهر کشته شدند. پیش از آن، هیتلر به فرماندهان ارتش نازی دستور داده بود به هر قیمتی این شهر را تصرف کنند تا اینکه سرانجام این شهر پس از 11 روز مقاومت سرسختانه، تسلیم آلمانیها شد.
هفته جهانی دریانوردی (آخرین هفته سپتامبر)
سازمان جهانی دریانوردی همهساله روز جهانی دریانوردی را گرامی میدارد. تاریخ دقیقی که به این مناسبت اختصاص یافته است بین کشورها و دولتهای جهان متغیر است اما معمولاً هفته آخر سپتامبر (مصادف با اوایل مهرماه) در بیشتر نقاط جهان به این مهم پرداخته میشود. با عنایت به اینکه صنعت دریانوردی به عنوان صنعتی فراگیـر در جهان معاصر مطرح است، کشور ایران نیز میتواند در این فرآینـد جهانی نقش ویژهای ایفا کند. جمهوری اسلامی ایران که چون پلی بین کشورهای حاشیه خزر و آبهای آزاد جهان قرار گرفته، ارزانترین راه ترانزیتی بین کشورهای آسیای میانه و دریاهای آزاد جهان است. صدور نفت و گاز و صادرات غیرنفتی از پایانهها و بنادر خلیجفارس، ورود کالا و افزایش این میزان با پذیرش کالاهای ترانزیتی و وجود منابع پروتئینی غنی در خلیجفارس، دریای عمان و اقیانوس هند، همگی انگیزههایی بسیار قوی برای دولت جمهوری اسلامی ایران در توجه به این صنعت و توسعه آن است.