printlogo


کد خبر: 125863تاریخ: 1393/7/5 00:00
موج دوم لاماسیا در راه است

امین ابطحى : لاماسیا همچنان در حال معرفى ستاره‌هاى جوان است، مدرسه فوتبال بارسا در سال‌هاى اخیر به یک مرکز آموزشى مدرن تبدیل شده است. چندین استعداد بزرگ در این باشگاه حضور دارند که روزى پا جاى پاى بزرگانى همچون پپ گوآردیولا، کارلوس پویول، ژاوى، آندرس اینیستا و سرجیو بوسکتس خواهند گذاشت. سران باشگاه بارسلونا به کار روى تیم‌هاى پایه‌اى خود افتخار مى‌کنند، چون در بیشتر مواقع توانسته‌اند نیازهاى اصلى تیم اصلى خود را در زمینه بازیکن تامین کنند؛ نقطه اوج این احساس غرور و افتخار در سال 2012 هنگامى که هر 3 کاندیداى معرفى شده جهت دریافت توپ طلاى آن سال در لاماسیا پرورش یافته بودند، نمایان شد.پپ گوآردیولا خود دانش‌آموز لاماسیا بوده است و هنگام سرمربیگرى در بارسلونا، او معمولا 10 بازیکن از لاماسیا را براى ترکیب اصلى تیم خود انتخاب می‌کرد. تیتو ویلانووا جانشین پپ گوآردیولا در بارسلونا حتى پا را از آن نیز فراتر نهاد و در بازى خارج از خانه مقابل لوانته در سال 2012 هر 11 بازیکن تیم خود را از فارغ‌التحصیلان و پرورش‌یافتگان آکادمى جوانان این باشگاه معروف به لاماسیا انتخاب کرد. لوئیز انریکه، سرمربى کنونى بارسلونا نیز آشنایى خوبى در کار با جوانان دارد. او بین سال‌هاى 2008 تا 2011 سرمربى تیم دوم بارسلونا بوده و مایل است تیم خود را با اعتماد به بازیکنان جوان بازسازى کند، تصمیمى که با توجه به محرومیت نقل‌وانتقال بارسا در سال 2015 بسیار منطقى و مثبت ارزیابى مى‌شود. محرومیت بارسلونا برای فعالیت در بازار نقل و انتقالات و تخلفاتى که این باشگاه در جذب بازیکنان جوان از آمریکاى لاتین براى  پرورش در لاماسیا مرتکب شده،‌ در نظر گرفته شده است. با این حال سران بارسا اعلام کرده‌اند در آینده نیز به فلسفه کارى خود در زمینه بازیکن‌سازى ادامه خواهند داد. در فصل جدید برخى بازیکنان جوان بارسا نظیر جرارد دلوفو و دنیس سوارز به صورت قرضى به سویا منتقل شده‌اند و در انتهاى فصل به این باشگاه بازخواهند گشت و برخى دیگر در حال حاضر در تیم دوم بارسلونا حضور دارند و مى‌توانند در سال‌هاى آتى به تیم اصلى منتقل شوند. این یادداشت سعى در معرفى این ستارگان آینده‌دار خواهد داشت.
ژان مارى دونگو (19 ساله، مهاجم): این مهاجم جوان در حقیقت توسط بنیاد ساموئل اتوئو به بارسا معرفى شده و همانند اتوئو بازیکن سابق بارسلونا، مهاجم باهوش و توانمندى است. وى از سرعت بالایى برخوردار است و با تکنیکى که دارد توانایى عبور از هر خط دفاعى را خواهد داشت. در این فصل او موفق شده 4 گل در لیگ پایین‌تر اسپانیا به نام
 Segunda Division  بزند. در فصل 14-2013 دونگو حتى موفق به انجام 3 بازى براى تیم اصلى بارسا نیز شد، البته وى باید در این فصل کمى صبور باشد، چون  مونیرالحدادى و ساندرو رامیرز از رقباى او در حال حاضر از شانس بیشترى براى قرار گرفتن در ترکیب اصلى برخوردار هستند.
مونیر الحدادى (19 ساله، مهاجم): الحدادى سال 2014 را به خوبى آغاز کرده است، در طول چندین ماه او از یک استعداد ناشناخته به یکى از مهاجمان اصلى بارسلونا و بازیکن ملى‌پوش اسپانیا تبدیل شده است. وى که اصلیتى مراکشى دارد در اطراف مادرید بزرگ شده و از سال 2011 به لاماسیا پیوسته است البته الحدادى سابقه حضور در تیم‌هاى پایه اتلتیکومادرید را نیز دارد. در ماه آوریل سال جارى او با گل فوق‌العاده‌اى که در رقابت‌هاى جوانان یوفا به ثمر رساند، معروف‌تر شد و با اعتماد به نفس کامل در اردوى آماده‌سازى تیم اصلى بارسا حاضر شد و عملکردى درخشان از خود بر جاى گذاشت. او در اولین بازى خود براى بارسا مقابل الچه موفق به گلزنى شد و در دیدار مقابل مقدونیه نیز اولین تجربه ملى خود را جشن گرفت.
آلکس گریمالدو (18 ساله مدافع چپ): یوردى آلبا مدافع چپ کنارى بارسلونا نیز در لاماسیا پرورش یافته است و آلکس گریمالدو در سال‌هاى پیش‌رو رقیبى جدى براى آلبا براى این پست خواهد بود. از گریمالدو به عنوان مدافعى استثنایى یاد مى‌شود که در کار دفاعى بی‌نقص بوده و با توجه به فیزیک بدنى و هوش بالایى که دارد، کارشناسان آینده خوبى را براى وى پیش‌بینى می‌کنند. علاوه  بر این او بازیکنى انعطاف‌پذیر است که در پست هافبک دفاعى نیز مى‌تواند درخشان ظاهر شود. گریمالدو در ضربات ایستگاهى نیز مى‌تواند خطرساز و موقعیت‌آفرین باشد و در بازى‌هاى تیم دوم بارسا، بارها از روى این ضربات به گل رسیده است.
یوردى مسیپ (25 ساله، دروازه‌بان): بارسا در این فصل 2 سنگربان جدید را به اختیار گرفته و به همین دلیل آینده مسیپ در بارسا کمى پرسش برانگیز به نظر مى‌رسد. در حال حاضر او دروازه‌بان سوم تیم به حساب مى‌آید و فرصت زیادى براى قرار گرفتن در ترکیب اصلى نصیب او نمى‌شود البته در دوران آماده‌سازى پیش‌فصل بارسلونا او عملکرد قابل قبولى از خود به نمایش گذاشته است. در حال حاضر او دچار شکستگى از ناحیه انگشت شده است و در پایان ماه سپتامبر به تمرینات تیمى ملحق خواهد شد. به هر حال براى تبدیل شدن به سنگربان اصلى بارسلونا او مسیرى دشوار پیش‌روى خود دارد و شاید بهتر باشد براى اثبات کیفیت خود، بارسلونا را ترک کند.
سرخى سامپر (18 ساله، هافبک): بارسلونا در پرورش هافبک‌هاى خلاق سنت دیرینه‌اى دارد. سامپر نیز مى‌تواند به یکى دیگر از چنین هافبک‌هاى خلاقى تبدیل شود و بسیارى از هواداران او را وارث سرخیو بوسکتس مى‌دانند. بوسکتس البته هنوز 26 سال دارد و مى‌تواند سال‌هاى زیادى در خدمت بارسا باشد و با سامپر براى قرار گرفتن در ترکیب اصلى به رقابت بپردازد. سامپر در پست هافبک دفاعى نیز از کیفیت بالایى برخوردار است و مى‌تواند تیم را به خوبى با پاس‌هاى دقیق و قدرتى که در شناسایى فضاهاى خالى دارد به سمت جلو هدایت کند. آرسن ونگر، سرمربى آرسنال نیز به دلیل قابلیت‌هاى سامپر، پیش از این خواهان جذب وى شده بود اما لوئیز انریکه هرگز مایل به واگذارى او به تیم‌هاى دیگر نبوده است. با توجه به درخششى که سامپر در اردوى پیش‌فصل بارسا داشته است، احتمال اینکه انریکه در این فصل شانسى را براى بازى او در ترکیب اصلى تیم قائل شود، زیاد به نظر مى‌رسد.
ساندرو رامیرز (19 ساله، مهاجم): ساندرو در اولین حضور خود در بارسا رویایى ظاهر شد و توانست در بازى مقابل ویارئال به عنوان بازیکن تعویضى تک گل پیروزى‌بخش تیمش را به ثمر برساند. او همانند پدرو هم‌تیمى خود اهل جزایر قنارى است و از 14 سالگى به بارسلونا پیوسته است. رامیرز در کناره‌ها نیز قابلیت بازى دارد و در همه رده‌هاى تیم‌هاى پایه‌اى اسپانیا حضور داشته است.پای راست قدرتمند و سرعت بالاى او از نقاط قوت رامیرز به حساب مى‌آیند و پیش از پایان مدت محرومیت لوئیز سوارز، وى مى‌تواند امیدوار به حضور بیشتر در ترکیب اصلى بارسلونا باشد.
آداما ترائوره (18 ساله، هافبک کنارى): ترائوره  یکى از بهترین بازیکنان کنارى آینده‌دار دنیا به‌حساب مى‌آید. او نیز از سرعت بالا و قدرت شوتزنى حیرت‌انگیزى برخوردار است. با توجه به قدرت بالاى دریبلینگ خود، در حال حاضر به کابوسى براى تمام حریفان در لالیگاى دو تبدیل شده است. آندره ویلاش بوآش در فصل گذشته مایل به انتقال او به تاتنهام بود، اما بارسا چنین مجوزى را صادر نکرد. تاتا مارتینو، سرمربى فصل گذشته بارسا نیز بر روى ترائوره حساب ویژه‌اى باز کرده بود و به وى در 2 بازى شانس حضور در تیم اصلى بارسلونا را داد. ترائوره در بارسلونا به دنیا آمده و والدین او اهل کشور مالى هستند و به دلیل سرعتى که دارد به او لقب «La Flecha» به معناى تیر داده‌اند.


Page Generated in 0/0123 sec