printlogo


کد خبر: 126461تاریخ: 1393/7/16 00:00
تأکید روحانی بر مسؤولیت‌پذیری دانشگاهیان در حوزه‌های مختلف کشور
تنها دولت مسؤول اقتصاد نیست

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور دیروز برای ششمین بار در دولت یازدهم در جمع دانشگاهیان حضور یافت که 3دیدار از این 6دیدار با دانشجویان بوده است. به گزارش
«وطن امروز»، دانشجویان امسال نیز چون سال گذشته سهم قابل توجهی برای ابراز نظراتشان در حضور رئیس‌جمهور پیدا نکردند. با این تفاوت که امسال فضا نسبت به سال قبل امنیتی‌تر نیز شده بود. اگر سال گذشته در 22مهر و اولین حضور دانشگاهی رئیس‌جمهور از میان تمام طیف‌ها و تشکل‌های دانشجویی تنها 2 نماینده امکان صحبت پیدا کردند یا در دیدار روحانی با دانشجویان در 16 آذر سال گذشته در دانشگاه شهید بهشتی، سوالات دانشجویان با فیلتر مجری قرائت شد اما امسال به همان هم اکتفا نشد و تنها یک نماینده از میان دانشجویان علوم پزشکی تهران رخصت حضور در مقابل رئیس‌جمهور را پیدا کرد. آن هم با رد شدن از فیلترهای خاص به طوری که حتی اجازه همراه آوردن یک کاغذ نیز به وی داده نشد، موضوعی که مورد کنایه این دانشجو نیز قرار گرفت و در حضور رئیس‌جمهور گفت: مسؤولان برگزاری مراسم به دلایل امنیتی نگذاشتند کاغذی همراه خود داشته باشم و اگر چیزی را فراموش کردم، حضار ببخشند.
 اما رئیس‌جمهور دیروز در دانشگاه تهران به موضوعات مختلفی اشاره کرد. لزوم ورود دانشگاه برای حل موضوعات اقتصادی، محیط‌زیست و...، تاکید بر باز بودن فضاهای دانشگاهی و امکان بحث و گفت‌وگو در زمینه‌های مختلف و تشکیل شهرک آی‌تی در کشور از جمله مهم‌ترین موضوعات مورد اشاره روحانی در دانشگاه تهران بود. رئیس‌جمهور درباره معضلات موجود در کشور در حوزه‌هایی همچون اقتصاد و محیط‌زیست تاکید کرد تنها دولت مسؤول نیست و جامعه دانشگاهی نیز در این زمینه مسؤولیت دارد و باید طرح و ایده برای حل مشکلات ارائه کند. به گزارش تسنیم، روحانی اظهار داشت: اگر در کشور ما از لحاظ محیط‌زیست مشکل داریم تنها دولت مسؤول نیست، بلکه دانشگاه‌های ما هم مسؤول هستند و باید به میدان آمده و این مشکل را حل کنند، اگر مشکل اقتصادی داریم تنها دولت مسؤول نیست بلکه دانشگاه‌های ما هم مسؤولند و باید نظر و پیشنهاد و راه‌حل بدهند. اگر در کشوری زندگی می‌کنیم که در کمبود آب هستیم، کشاورزی ما مکانیزه نیست، آبیاری ما علمی نیست، فقط دولت مسؤول نیست، دانشگاه هم مسؤول است. اگر در امور پزشکی و داروسازی مشکلی داشته باشیم فقط دولت و وزارت بهداشت مسؤول است یا دانشگاه هم مسؤول است؟ دانشگاه که برای مدرک نیست، عده‌ای را بیاوریم اینجا و واحدهایی را بگذرانند و ورقه‌ای تحت عنوان مدرک بگیرند؛ دانشگاه برای این است که انسان‌های مسؤول و مشارکت‌جو بسازیم و آماده کنیم برای فعالیت‌ها. وی گفت: تلاشمان بر این بوده اگر فردی با دلایل ضعیف کنار گذاشته شده به سر کار یا کلاس خود بازگردد. تلاش ما بر این بوده در دانشگاه‌های ما فضای آرامش باشد. ضمن اینکه همه گروه‌ها نظرات سیاسی خود را داشته باشند و نقد خود را داشته باشند ولی در عین حال همه بدانند که اینجا دانشگاه است، باشگاه سیاسی نیست، مرکز فعالیت احزاب نیست، ضمن اینکه هرکسی می‌تواند در مسائل سیاسی و اجتماعی حضور یابد. حضور دانشگاه و دانشجو در مسائل سیاسی و اجتماعی فقط به این معنا نیست که صرفاً درباره مسائل سیاست داخلی و خارجی اظهارنظر شود. محیط‌زیست و شرایط آب و هوایی چه می‌شود؟ نباید اظهارنظر کنیم؟ خشکسالی چه؟ موضوع کم‌آبی یا بی‌آبی چه؟ راجع به صادرات و واردات چه؟ نباید اظهارنظر کنیم؟ راجع به تعادل میان استان‌ها و مرکز و پیرامون چه؟ حالا خوشبختانه راجع به مسائل اقتصادی عده‌ای از اساتید اظهارنظر می‌کنند، بعضی‌شان جای تشکر دارد.
 روحانی: و ما ادریک ما البورسیه!
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود در دانشگاه تهران به اتفاقات صورت گرفته در وزارت علوم طی یک‌سال گذشته اشاره کرد. رئیس‌جمهور با ابراز تاسف از برکناری فرجی‌دانا از وزارت علوم به صورت تلویحی استیضاح فرجی دانا را مرتبط با طرح بورسیه‌ها دانست و گفت: فرجی‌دانا را آوردیم شروع به کار کرد، بورسیه و ماادریک ما البورسیه. رئیس‌جمهور در حالی از تاکید خود به نجفی، سرپرست فعلی وزارت علوم برای پیگیری موضوع بورسیه‌ها خبر داد و تاکید کرد در این زمینه صداقت و دقت و قانون مورد توجه قرار نگرفته که نجفی روز دوشنبه گفته بود با بررسی‌های انجام شده تاکنون مشخص شده است 2100 بورسیه از 3000 بورسیه کاملا قانونی بوده و مابقی نیز در دست بررسی است.  روحانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه «تنها چیزی که در علم از آن فاصله می‌گیریم، علمی است که از اخلاق فاصله بگیرد» گفت: ما دنبال سلاح کشتار جمعی و هسته‌ای و میکروبی نمی‌رویم چرا که آن را خلاف اخلاق و موازین دینی می‌دانیم. رئیس‌جمهور اضافه کرد: این دولت چقدر دارد هزینه می‌دهد تا اخلاق علمی را دنبال کند. روحانی گفت: البته حق مجلس است که به وزیری تحت عنوان استیضاح رأی ندهد اما ما هم نمی‌توانیم تأسف خود را ابراز نکنیم از اینکه یک وزیر عالم دانشمند انقلابی را از دست دادیم. وقتی آن‌همه اساتید دانشگاه برای من نامه می‌نویسند که آقای دکتر فرجی‌دانا شایستگی دارد تا مدیریت این وزارتخانه را به‌عهده بگیرد، من با فشار این و آن حاضر شوم به او بگویم استعفا دهد؟ این با اخلاق و با چارچوبی که دولت از روز اول به مردم قول داده انطباق دارد؟ پارسال ما آمدیم اینجا برای شروع مراسم تحصیلی، وزیر نداشتیم و وزارتخانه سرپرست داشت؛ حالا امسال دانشگاه هم سرپرست دارد، هر دو. وی افزود: در طول یک سال ما 4 وزیر و سرپرست را تجربه کردیم، آقای میلی‌منفرد را مجلس نپسندید اشکالی ندارد، آقای دکتر توفیقی سرپرستی را قبول کردند از یمین و یسار به ما فشار آمد: معرفی‌اش نکن، گفتیم: اهلاً و سهلاً، سر فرود آوردیم تا دانشگاه و کشور آرام باشد. فرجی دانا را آوردیم شروع به کار کرد، بورسیه و ماادریک ما البورسیه. رئیس‌جمهور ادامه داد: به هر حال همه باید به اخلاق علمی توجه کنیم. نمی‌توانیم در مساله‌ای که صداقت و دقت و قانون مورد توجه قرار نگرفته آن را رها کنیم. از روز اولی که دکتر نجفی سرپرست شدند اولین کلامم به او این بود که مساله بورسیه را باید دنبال کنی در این دوره. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما الآن در فکر ساخت شهرک آی‌تی در ایران با همکاری یک کشور بزرگ هستیم. این فکر که «اتوبان سرعتش زیاد است از اتوبان استفاده نکن، چون ممکن است تصادف کنی» درست  نیست. نمی‌شود گفت برو در کوره‌راهی که هیچ ماشینی نیست. باید از اتوبان استفاده کرد ولی مراقب هم بود. دنیای امروز دنیای رقابت است، اگر عقب افتادیم عقب افتادیم. حتی استقلال و قدرت ملی آن کشور به خطر می‌افتد. می‌گویند اگر تماس داشته باشیم با خارج و اساتید بروند و بیایند نکند یکی در آنها جاسوس در بیاید؟ دست بردارید از این بهانه‌جویی‌ها. لااقل این رئیس‌جمهور در امنیت ملی متخصص است، اگر در چیز دیگری تخصص نداشته باشد. ما باید احتیاط و مراقبت کنیم ولی بگذاریم اساتید خارجی بیایند و اساتید ما بروند خارج و ارتباط داشته باشیم. ایرانیان بسیار فرهیخته‌ای در خارج داریم. یک ترم دانشجو را بفرستیم کشور خارج. لااقل یک دانشگاه درست کنیم که زبانش در کلاس انگلیسی باشد تا بتوانیم دانشجوی خارجی جذب کنیم.
اعتراض تشکل‌های دانشجویی به سانسور مجدد
اما فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه تهران در زمان حضور روحانی و حذف سخنرانی فعالان دانشجویی، با واکنش تشکل‌های بزرگ دانشجویی کشور همراه بود. نکته قابل توجه در این بین اعتراض شخص رئیس‌جمهور به حذف سخنرانی دانشجویان در این نشست بود و روحانی این اقدام را مایه تاسف دانست(!) رئیس‌جمهور  گفت: آنچه امروز جزو برنامه گذاشته نشده که تشکل‌های دانشجویی سخنان خود را بیان کنند مایه تأسف من شد. وی خاطرنشان کرد: آمدن من به دانشگاه بیشتر برای شنیدن است تا حرف‌زدن. پارسال آن دقایقی که دانشجویان عزیز صحبت کردند بسیار لذتبخش و آموزنده بود. نقد دانشجویی زیبایی دیگری دارد. دانشجو نقدش بی‌غل و غش است. دانشجو آنچه در دل دارد و می‌فهمد تبیین می‌کند و نشاط دانشگاه به همین است.
مسؤولان تشکل‌های دانشجویی کشور در گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با «وطن امروز» به حذف دوباره از برنامه رئیس‌جمهور در جمع دانشگاهیان اعتراض کردند که در ادامه می‌آید:
 


Page Generated in 0/0063 sec