جلسه اختصاصی؛ جبران تأسف روحانی
میکائیل دیانی دبیر تشکیلات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در گفتوگو با «وطن امروز»، با اشاره به سخنان رئیسجمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها در دانشگاه تهران اظهار داشت: ما میخواستیم در حضور آقای رئیسجمهور سخنان خود را مطرح کنیم نه اینکه از طریق رسانهها موارد موردنظرمان را به گوش آقای روحانی برسانیم. وی افزود: رفتار امروز دولت تنها مربوط به امروز و این ساعت نیست بلکه طی یک سال گذشته مشی تعامل حداقلی را با جریان دانشجویی کشور پی گرفته است و باید بگوییم این فضای یکطرفه ساخته و پرداخته رفتارهای امنیتی دولت تدبیر و امید است. دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل همچنین با اشاره به ابراز تاسف رئیسجمهور از حذف سخنرانی دانشجویان در حضور وی گفت: تاسف رئیسجمهور با برگزاری جلسه اختصاصی با تشکلهای دانشجویی جبران میشود. دیانی با بیان اینکه جلسه روز سهشنبه که با حضور رئیسجمهور در دانشگاه تهران برگزار شد صرفا جلسهای فرمایشی با هماهنگی نهاد ریاستجمهوری بود، گفت: حاضران برنامه، مسؤولان و اساتید گلچین شده و تنها تعداد محدودی از اعضای تشکلهای دانشجویی بودند. دیانی حل و فصل هرچه سریعتر مساله دانشجویان بورسیه را از دیگر موارد تقاضای عموم دانشجویان از رئیسجمهور دانست و افزود: امروز مساله بورسیهها به ابزاری سیاسی تبدیل شده و در این روند به قشر قابل توجهی از فضای دانشجویی ضربه جدی وارد شده است. دولت باید هرچه سریعتر به این مساله خاتمه دهد، با بورسیههای غیرقانونی برخورد کند و از دانشجویانی که بدون مشکل و با طی روند قانونی بورسیه شدهاند عذرخواهی کند.
جلسه رئیسجمهور فرمایشی بود
محسن میرحاجی، مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با «وطن امروز» با انتقاد از فرمایشی بودن جلسه دیروز رئیسجمهور در دانشگاه تهران گفت: اگر قرار بود رئیسجمهور برای اساتید و کارمندان صحبت کنند بیرون دانشگاه هم شدنی بود. مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران افزود: امروز همه طیفهای دانشجویی منتقد این رفتار دولت هستند و نمیشود از کنار این مساله بهسادگی گذشت که چرا و چگونه برنامه برای دانشجویان ترتیب داده شده در حالی که ظرفیت برای حضور اعضای تشکلها فقط پنج نفر است؟! میرحاجی همچنین از برگزاری جلسات گلچینشده بدین شکل انتقاد کرد و گفت: این چه آزادی بیان و گفتوگوی دوطرفهای است که سالن مملو از همراهان و اساتید همطیف آقای رئیسجمهور است و دانشجویان جزو حداقلی تشکیلدهنده جلسه هستند، جلسهای که مشابه جلسه سال گذشته آقای رئیسجمهور کاملا فرمایشی بود. میرحاجی افزود: اگر واقعا رئیسجمهور از نشنیدن صدای دانشجویان متاسف است چاره آن برگزاری یک جلسه با تشکلهای دانشجویی است؛ اتفاقی که طی یک سال گذشته رخ نداده است! خوب است آقای رئیسجمهور از علائقشان درباره شنیدن سخنان تشکلهای دانشجویی با زیردستانشان صحبت کنند. وی افزود: بعد از چند روز پیگیری تشکلهای دانشجویی آنان با تیغ تیز سانسور وزارت علوم مواجه شدند. مسؤولان خود را گول نزنند که در فضای دانشجویی حاضر شدند. جایی که رئیسجمهور سخنرانی کرد نشانی از دانشگاه نداشت. جو خفقانآور امنیتی دانشگاه، بستن خیابانهای اطراف دانشگاه و منع رفت و آمدها همه نشان از فضای امنیتی این مراسم داشت و در کنار آن تنها 5 سهمیه حضور به تشکلهای دانشجویی داده بودند.
نگاه امنیتی از دانشگاه برداشته شود
علی پهلوان، دبیرکل اتحادیه دانشجویی جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور در گفتوگو با «وطن امروز» با انتقاد از تداوم رویه امنیتی در جلسات رئیسجمهور با دانشگاهیان اظهار داشت: سال گذشته نیز در برنامه 16 آذر و حضور رئیسجمهور در دانشگاه شهید بهشتی ابتدا قرار بود تشکلهای دانشجویی امکان صحبت داشته باشند اما متاسفانه این اتفاق صورت نگرفت. وی افزود: در حضور سال گذشته رئیسجمهور در دانشگاه تهران نیز فضای کاملا امنیتی بهخوبی ملموس بود و حتی اجازه حضور به اعضای جامعه اسلامی دانشجویان داده نشد. پهلوان ادامه داد: این یک رویه معمول در دانشگاهها بود که دانشجویان امکان صحبت رو در رو با رئیسجمهور را داشته باشند ولی بعد از ریاستجمهوری آقای روحانی بهرغم تاکیدات چندین باره وی بر لزوم باز بودن فضای دانشگاهها اما این فضا نهتنها وجود ندارد بلکه ما با امنیتیترین برخوردها مواجه هستیم. دبیرکل اتحادیه دانشجویی جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه این نگاه امنیتی در جلسه دیروز رئیسجمهور نیز وجود داشت، تاکید کرد: آقای روحانی از عدم سخنرانی تشکلهای دانشجویی در حضورش ابراز تاسف کرد در صورتی که تدارک این موضوع در دست دانشجویان نیست. وی ادامه داد: چطور ایشان در موضوعی مثل بورسیهها که در سطح ریاستجمهوری نیست صراحتا ورود میکند و میگوید به آقای نجفی گفتهام این موضوع را پیگیری کند اما به وزارت علوم تاکید نکرده است که لازم است به دانشجویان تریبون داده شود؟ پهلوان با بیان اینکه این برخوردها را حاصل دور بودن آقای روحانی از جامعه دانشگاهی میدانیم، تصریح کرد: توصیه من به آقای روحانی این است که دولت به دانشجویان اعتماد داشته باشد و نگاه امنیتی از دانشگاهها برداشته شود.
سانسور دانشجو زیبنده نیست
علی بیانی، دبیر دفتر تحکیم وحدت در گفتوگو با «وطن امروز» ضمن ابراز ناراحتی از عدم حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی در این دیدار اظهار داشت: جلسه دیروز رئیسجمهور با دانشجویان بیشتر فرمایشی بود تا یک جلسه دانشجویی. بیانی ضمن انتقاد از مواضع دولت درباره مسائل هستهای، گفت: اگر در مراسم دیروز بودیم از شعار «هر توافقی بهتر از عدم توافق» وزارت امور خارجه میپرسیدیم. علی بیانی با انتقاد از صحبتهای رئیسجمهور درباره استیضاح وزیر، ارتباط دادن استیضاح با موضوع بورسیهها را غیرمنطقی دانست. دبیر دفتر تحکیم وحدت درباره سخنرانی روز سهشنبه رئیسجمهور در دانشگاه تهران و مطالبات دانشجویان در این زمینه، اظهار داشت: جای تأسف دارد که رئیسجمهور محترم برای چندمین بار در دانشگاه حضور مییابند و مانند 16 آذر سال گذشته از صحبت نمایندگان تشکلهای دانشجویی ممانعت میشود و این موضوع برازنده دولتی که شعار تدبیر و امید و آزاداندیشی را مطرح میکند، نیست. وی ادامه داد: توقع داریم در 16 آذر امسال بعد از اینکه یک سال و نیم از دولت جدید میگذرد دانشجویان بتوانند پرسشهای خود را از رئیسجمهور بپرسند. دبیر دفتر تحکیم با اشاره به اینکه رئیسجمهور موضوع بورسیهها را پیش میکشد در صورتی که همیشه میگوید بدون ثابت شدن جرم نباید قضاوت کرد، اظهار داشت: موضوع بورسیهها هنوز به اثبات نرسیده است و با بررسی 3000 پرونده مشخص شده که 2100 پرونده بدون مشکل بوده و این برای ما سؤال است که چگونه رئیسجمهور استیضاح وزیر را به موضوع بورسیه ارتباط میدهد.