printlogo


کد خبر: 126532تاریخ: 1393/7/16 00:00
تقویم تاریخ

صدور بیانیه امام خمینی به سران دولت‌های اسلامی برای بسیج علیه رژیم صهیونیستی (1352 ش)
در هشتمین روز از ماه رمضان 1393 ق برابر با 14 مهر 1352 ش، ارتش‏های مصر و سوریه با هماهنگی یکدیگر به نیروهای اسرائیلی مستقر در کانال سوئز و ارتفاعات جولان حمله کردند و این دو منطقه اشغال شده توسط صهیونیست‏ها را باز پس گرفتند. در این جنگ که به «جنگ رمضان» موسوم شد شکستن خط بارلو در صحرای سینا به عنوان یکی از افتخارات ارتش مصر ثبت شد. دولت عراق با درخواست ایجاد رابطه با ایران، مساله باز کردن جبهه جدیدی علیه اسرائیل را مطرح کرد. دولت ایران در اولین عکس‏العمل خود از درگیری اعراب و اسرائیل صرفاً اعلام نگرانی کرد. در این موقعیت، امام خمینی در اعلامیه‏ای به دول و ملل اسلامی، از همگان بویژه دول عربی خواستند که با توکل به خدای متعال و تکیه بر قدرت لایزال، همه قوا و نیروی خویش را بسیج کنند و در این جهاد مقدس شرکت کنند. امام خمینی(ره) همچنین در این پیام از دولت‏های نفتخیز اسلامی خواستند که از نفت و دیگر امکاناتی که در اختیار دارند به عنوان حربه علیه اسرائیل و استعمارگران استفاده کنند. از دیدگاه حضرت امام، ملت اسلام به حکم وظیفه انسانی و اخوت و طبق موازین عقلی و اسلامی، موظف بودند همه نوع همکاری و فداکاری را در این راه مبذول دارند.
دستگیری و تبعید شبانه آیت‏الله مدرس به خواف به دستور رضاخان (1307 ش)
در پی مخالفت‏های مکرر آیت‏الله سیدحسن مدرس با دیکتاتوری رضاخان پهلوی، به دستور رضاخان، رئیس شهربانی تهران به همراه تعدادی از نیروهای نظامی به منزل آیت‏الله مدرس هجوم بردند. پس از ضرب و شتم، ایشان را بدون عمامه، عبا و کفش از خانه بیرون برده و به مأموران شهربانی مشهد تحویل دادند. آیت‏الله مدرس، پس از آن به شهر خواف تبعید شد تا آنکه پس از 9 سال تبعید، در 10 آذر 1316 توسط دژخیمان رضاخانی به شهادت رسید.
انعقاد دومین پیمان اهل یثرب معروف به عقبه دوم با پیامبر در مکه (13 بعثت)
پیمان عقبه‏ دوم، میان پیامبر و عده‏ای از اهل یثرب که به حج آمده بودند منعقد شد و یثربیان از پیامبر اسلام(ص) درخواست کردند که آن حضرت به مدینه مهاجرت کند. در این پیمان، آنها مسؤولیت دفاع از پیامبر را برعهده گرفتند. این پیمان مهم و سرنوشت‌ساز چندی پس از پیمان عقبه‏ اول منعقد شد. مسلمان شدن شماری از مردم یثرب موجب شد آیین حیاتبخش اسلام در بین بسیاری از اهالی این شهر رواج یابد. در این حال مردم یثرب پس از دیدار با پیامبر(ص) از او خواستند به شهر آنها برود و این مقدمه‏ هجرت بزرگ پیامبر(ص) به مدینه بود.
افتتاح دانشگاه سوربن فرانسه در پاریس (1256م)
بنیانگذار مرکز علمی سوربُن، روبرت دو سوربن، کشیش دربار لویى نهم بود. او آرزو داشت مؤسسه‏ای ویژه برای دانشجویان فقیر دایر کند تا آنان بتوانند در آن علم الهی بیاموزند و به تبلیغ مسیحیت بپردازند. از این رو، مرکز علمی سوربُن در 8 اکتبر 1256م در پاریس افتتاح شد.
صدور فرمان تفوق و قطع رابطه کلیسای انگلیس با کلیسای کاتولیک رم (1534م)
هنری هشتم که دومین پادشاه سلسله «تودو» در انگلستان بود، به سلطنت در سال 1509م در آغاز رابطه‏ای خوب و دوستانه با پاپ کِلِمان هفتم در رم داشت. اما زمانی که کلیسا، تقاضای هنری هشتم را برای طلاق دادن همسرش رد کرد روابط پادشاه انگلستان با پاپ تیره شد. در نتیجه، پاپ، هنری هشتم را تکفیر کرد و مجلس انگلستان نیز تحت نفوذ هنری هشتم، قانونی را تصویب کرد که براساس آن، رابطه کلیسای انگلیس با کلیسای کاتولیک رم، قطع شد. این قطع رابطه به عنوان فرمان معروف به «فرمان تفوق» در 8 اکتبر 1534م به تصویب رسید که براساس آن به نوعی اعلام جنگ با پاپ مطرح شده بود. این فرمان به پادشاه انگلستان حق می‏داد که امور مذهبی این کشور را خود اداره کند و در واقع وی تنها رهبر مذهبی در سراسر بریتانیا به حساب می‏آمد.


Page Generated in 0/0058 sec