هشدار مدیرعامل آب منطقهای نسبت به کاهش شدید ذخایر آب
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه در حال حاضر سدهای پنجگانه استان تهران ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب دارند و روزانه 6/1 میلیون مترمکعب آب از این سدها برای شرب تهران استفاده میشود، گفت: اگر وضعیت بارندگی در دو ماه آینده خوب نباشد، برای تأمین آب تهران به مشکل میخوریم. به گزارش فارس، خسرو ارتقایی گفت: از ابتدای سال آبی جدید 94-93 (اول مهرماه) تاکنون در حوزه استان تهران بارندگی جدی نداشتیم، بهطوری به طور متوسط 9/1 میلیمتر بارندگی گزارش شده است. وی با اشاره به اینکه طبق پیشبینی سازمان هواشناسی کشور بارندگی در استان تهران در 3 ماهه پاییز نرمال پیشبینی شده است، گفت: در حال حاضر ورودی آب به سدهای استان تهران نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. وی ادامه داد: ذخایر سدهای تهران بهگونهای است که تنها 20 درصد از آب این سدها را میتوانیم ذخیره و در سال آینده استفاده کنیم، بنابراین باید متذکر شوم که میزان ورودی آب به سدهای استان تهران به دلیل کمبود بارشها کاهش زیادی داشته است. ارتقایی گفت: حجم ورودی آب به سدهای استان تهران در سال آبی گذشته 93-92 یک میلیارد و 39 میلیون مترمکعب بوده است که این میزان معادل مصرف یک سال تهران است، البته این میزان آب ورودی به این معنی نیست که صد در صد آن سهمیه شرب باشد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران ادامه داد: در سال آبی92 - 91 یک میلیارد و 294 میلیون مترمکعب ورودی آب به سدهای تهران بوده است و در سال آبی91 - 90 که سال نرمالی از بابت بارندگی داشتیم، ورودی آب سدهای تهران 2 میلیارد و 274 میلیون مترمکعب بوده است.
تعامل با مجلس برای راه میانه در تسویه بدهی با تسعیر ارز
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد ضمن تأکید براینکه تسویه بدهی دولت به بانک مرکزی از محل تسعیر نرخ ارز تورمزا نیست، گفت: مجلس با بخشی از این پیشنهاد موافق است ولی بحث تغییر رقم پیشنهاد شده مطرح نیست. شاپور محمدی، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در گفتوگو با تسنیم گفت: بناست بخشی از تعهدات بانک مرکزی که بینالمللی است در این رابطه مورد قبول قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه بررسی درباره محورهای دیگر پیشنهاد تسویه بدهی از محل تسعیر نرخ ارز در حال انجام است، تصریح کرد: راه حل میانهای را میخواهیم در این باره انتخاب کنیم. معاون وزیر اقتصاد ضمن بیان اینکه رقم و میزان بدهی بعد از اقدامات کارشناسی مشخص خواهد شد، افزود: بخشی از محورهای این ماده مورد قبول مجلس است اما بخش دیگری کماکان نیازمند بررسی است.محمدی پرداخت بدهیهای دولت به بانکهای دولتی و بانک مرکزی را از نکات مورد مخالفت مجلس دانست و گفت: مجلس این بند را نیازمند بررسی میداند.وی در پاسخ به تاکید خبرنگار «وطن امروز» مبنی بر اینکه بنابراین بنا نیست که رقم پیشنهاد شده برای تسویه بدهی از محل تسعیر نرخ ارز تغییر کند؟ اظهار داشت: رقم مطرح نیست؛ ماهیت طرح این است که جایگاه مجلس هم باید در نظر گرفته شود ضمن آنکه با تصویب این پیشنهاد مسائل کشور باید حل و فصل شود.
تکمیل برقرسانی به روستاهای ۲۰ استان کشور
مجری طرحهای برقرسانی روستایی شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از تکمیل برقرسانی به روستاهای سکنه دایم بالای ۱۰ خانوار ۲۰ استان کشور خبر داد. ولیالدین مصلحتیشربیانی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تا مهرماه تعداد 65 روستای کشور با 1095 خانوار با احداث 128 کیلومتر شبکه فشار متوسط و 46 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب 76 دستگاه ترانسفورماتور به ظرفیت 3450 کیلوولت آمپر از نعمت برق برخوردار شدهاند. وی افزود: کل روستاهای برقدار شده در کشور تاکنون 55 هزار و 256 روستا با چهار میلیون و 278 هزار و 989 خانوار است که 41 هزار و 858 روستا بالای 20 خانوار و 13 هزار و 398 روستا زیر 20 خانوار جمعیت دارند. بهگفته وی، برای برقرسانی به این روستاها 187 هزار و 717 کیلومتر شبکه فشار متوسط و 99 هزار و 224 کیلومتر شبکه فشار ضعیف احداث و تعداد 73 هزار و 690 دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت 7 میلیون و 363 هزار و 141 کیلوولت آمپر نصب شده است. مصلحتی با بیان اینکه روستاهایی که در مناطق بسیار سختگذر یا دورافتاده یا بدون مجوز احداث شبکه برق قرار دارند، از طریق انرژیهای نو برقرسانی خواهند شد، گفت: تاکنون 138 روستا با 1386 خانوار و هزینه 160 میلیارد ریال از طریق انرژیهای نو برقدار شدهاند. وی گفت: در سالجاری 1070 روستای فاقد برق بالای 10 خانوار سکنه از طرف شرکتهای توزیع نیروی برق جهت برقرسانی پیشنهاد شد اما تعدادی از آنها بهدلیل نداشتن کد روستایی و مجوزهای لازم از منابع طبیعی واجد شرایط نیستند.