هشدار آیتاللهالعظمی جوادیآملی به آلسعود
آیتاللهالعظمی جوادیآملی با انتقاد از حکم دادگاه عربستان درباره شیخ نمر اظهار داشت: شیخ نمر حق گفته و دارند او را اعدام میکنند و این را عدل میدانند، این عربستان اگر بیدار نشود ملت بیدارش میکند، مگر میشود خون پاک این فرد را بر زمین ریخت؟ وی با انتقاد از رفتار دوگانه در قبال حقوق بشر افزود: در حقوق بشر هم دستشان خالی است، اینها صبغه علمی ندارد، عدل را خودشان معنا میکنند، تروریسم بد و خوب را خودشان معنا میکنند، یک روز ایران را محور شرارت میدانند، چون جای اشیا را خودشان تعیین میکنند. دنیا آشوب شده است، اینکه برخی میگویند زن و مرد مساوی است به همین دلیل است، اینکه قرآن میگوید در ارث دست نزنید و نگویید میان برادر و خواهر چه تفاوتی هست، خدا میفرماید شما چه میدانید شاید چیزی رخ دهد که به نفع شما باشد.
سکوت هاشمی درباره آیتالله نمر
درحالی که اقدام دادگاه سعودی در صدور حکم اعدام برای «آیتالله نمر باقر النمر» اعتراضات بسیار زیادی در دنیا و بویژه در ایران داشته است اما حجتالاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی تاکنون درباره این اقدام سعودیها اظهار نظر نکرده و سکوت اختیار کرده است. به گزارش «وطن امروز» درحالی که پیش از این اطرافیان هاشمی روابط دوستانه و نزدیک رفسنجانی با عبدالله، پادشاه عربستان را به عنوان یک برگ برنده برای ایران تلقی میکردند اما مشخص نیست چرا هاشمی رفسنجانی نسبت به این حکم اعدام سکوت کرده است. درحالی که قبل از صدور حکم اعدام، مراجع تقلید کشورمان به عربستان سعودی هشدار داده بودند؛ اما صدور این حکم اعدام در واقع نوعی بیاعتنایی به این هشدارها بود. طی روزهای اخیر مراجع تقلید در کشورمان به مقامات سعودی هشدار دادند در صورت اجرای این حکم با واکنش قاطع و هزینهساز مواجه خواهند شد. به نظر میرسد در چنین شرایطی، سکوت رفسنجانی نسبت به اقدامات ضدشیعی دوستانش در عربستان قابل توجیه نباشد.
بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیرامون عملکرد دولت
انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر با انتشار بیانیهای از پرداختن دولت به حاشیهها انتقاد کرد. به گزارش «وطن امروز» در بخشی از این بیانیه آمده است: جای بسی تأمل است که با وجود بسیاری از مسائل کلان کشوری اعم از داخلی و بینالمللی، اقدامات روشنی از طرف دولت جهت رفع آنها صورت نمیگیرد. در این برهه خاص از زمان که دوره توافقنامه هستهای رو به اتمام است، بیکاری، رکود و تورم بیداد میکند و مسائلی همچون پروندههای قطور نفتی نیاز به روشنگری دارند، پرداختن دولت به مسائل حاشیهای، خبر از نوعی گروکشی سیاسی برای دورههای بعدی ریاستجمهوری میدهد. عدم تمرکز رسانه ملی به طور جدی بر مسائلی که در بالا قید شد، حاکی از شکل سازمان یافتهای از فرافکنی دولتی است. سیاستهای اقتصادی و صنعتی دولت که رنگ و بوی نهادگرایی میدادند و در ماههای اول با جدیت دنبال میشدند تا مشکلات اسفبار دوره قبلی ریاستجمهوری را التیام دهند، نتوانستهاند جز اندک منفعتی، بار سنگینی را از دوش قشر متوسط و ضعیف جامعه بردارند. تورمی که در دولت قبل به شکل سرسامآوری رشد کرد و اقشار ضعیف جامعه زیر فشار آن خرد شدند، همچنان قربانی میگیرد. قدرت خرید تنها اندکی افزایش یافته است. این مسائل هیچ تطبیقی با شعارهای دولت تدبیر و امید ندارد. از دولت این انتظار میرود که وقت خود را صرف علنی کردن مسائلی کند که مستقیماً به حقوق ملت ایران مرتبط است و پنهانکاری در آنها موجب رنجش اقشار مختلف مردم است.
بخش زیادی از راه را رفتهایم
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان گفت: در مذاکرات اخیر با 1+5 در بعضی جزئیات پیشرفتهایی داشتهایم اما در مسائل اساسی هنوز توافق حاصل نشده است. سیدعباس عراقچی در دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران افزود: موضوعات بسیار مهمی باقی مانده که درباره آنها هنوز توافقی حاصل نشده است؛ البته کار زیادی صورت گرفته و روی گزینههای مختلف فکر، بحث و مذاکره شده است. وی اضافه کرد: درباره انتخابهای مختلفی که وجود دارد کار شده است و کارشناسان در جلسات مختلف آن را بررسی کردهاند. معاون وزیر امور خارجه همچنین از ادامه مذاکرات کارشناسی در وین در چهارشنبه و پنجشنبه این هفته خبر داد و افزود: زمان مذاکرات بعدی 1+5 بزودی تنظیم میشود و فکر میکنم شاید 2 هفته دیگر مجدداً جلسه سهجانبهای میان آقای ظریف، خانم اشتون و آقای کری برگزار شود. وی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات نماینده روسیه مبنی بر حل و فصل 90 درصد اختلافات گفت: خیلی به این درصدها اعتقاد ندارم، مهم این است که ما بخش زیادی از راه را رفتهایم و مسیر مذاکرات به مقدار بسیار زیادی طی شده است اما آیا اینکه به توافق رسیدهایم یا میتوانیم برسیم هنوز محل سؤال است.