printlogo


کد خبر: 127088تاریخ: 1393/7/28 00:00
روز سرد ملی صادرکنندگان!

گروه اقتصادی: چندین روز تبلیغ کردند و حتی 2 روز هم زودتر برگزار کردند و گفتند رئیس‌جمهوری در مراسم روز ملی صادرات شرکت می‌کند. با این حال انتقال مراسم روز ملی صادرات از 29 به 27 مهر نیز نتوانست حسن روحانی را به جمع صادرکنندگان برتر بکشاند. از سوی دیگر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری با حضور پر از عجله خود پس از ایراد سخنانش و دادن لوح تقدیر به 3 صادرکننده برتر به سرعت سالن اجلاس سران را ترک کرد. اما این همه ماجرا نبود چراکه بی‌نظمی موجود در سالن و چندگانگی مدیریت این مراسم سبب شد تا هم به صادرکنندگان برتر کشور توهین و هم مراسم این روز ملی به سردی برگزار شود. به‌راستی چرا رئیس‌جمهوری به مراسم نیامد و معاون اول تا پایان مراسم نماند؟‌ چرا برگزارکنندگان مراسم، جلسه را تا اندازه‌ای به حال خود رها کردند که در دوسوم زمان پایانی جلسه، مجری با فشار داد و خواهش تلاش می‌کرد تا نظم را به مراسم برگرداند اما بازهم نتوانست. البته هیچ یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حضور نداشتند.
جهانگیری چه گفت؟
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در این مراسم گفت: برای ادامه شرایط تحریم یا شرایط دشوارتر برنامه‌ریزی کرده‌ایم. وی از تصمیم جدید دولت برای کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی تا 10 درصد خبر داد و گفت: امکان فروش ارز حاصل از صادرات به نرخ آزاد به سیستم بانکی تصویب شد. وی ادامه داد: دولت دهم در 2 و 3 سال قبل با 2 میلیون و 100 هزار بشکه با قیمت جهانی 130-120 دلار بودجه خود را تقویت می‌کرد اما دولت امروز یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و از این یک میلیون بشکه حدود 50 درصد به حساب صندوق توسعه و جاهای دیگر می‌رود و تنها 50 درصد آن به دولت می‌رسد و ما در واقع با 500 بشکه نفت دولت را اداره می‌کنیم.
نعمت‌زاده چه گفت؟
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با بیان اینکه در بسته خروج از رکود تدابیر موثری برای رفع مشکلات صادرکنندگان پیش‌بینی شده است، افزود: تشکیل شورایعالی صادرات یکی از اقدامات مناسب برای توسعه صادرات است که هر 3 ماه یک بار با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود. وی اضافه کرد: فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی، لغو تعهدسپاری ارزی و اعمال مالیات بر صادرات، حذف مقررات دست و پاگیر و تهیه بسته خروج از رکود را باید از جمله اقدامات مهم شورایعالی صادرات دانست. وی اضافه کرد: افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات و افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات نیز در قالب یک لایحه به مجلس تقدیم شده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 60 درصد از تسهیلات بانکی صرف سرمایه در گردش صنایع خواهد شد و سیستم بانکی باید به این موضوع توجه کند.
افخمی‌راد چه گفت؟
در ادامه ولی‌الله افخمی‌راد، رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اهمیت پیوستن به سازمان تجارت جهانی برای تحقق اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ گفت: در کشور برای پیوستن به این سازمان اجماعی وجود ندارد. افخمی‌راد با طرح این پرسش صادرکنندگان ایرانی با تعرفه‌های ورودی بالا و متغیر یا انواع تغییرهای غیرتعرفه‌ای همچون بهانه‌های واهی غیراستاندارد یا غیربهداشتی بودن در بازارهای منطقه‌ای و جهانی روبه‌رو می‌شوند، افزود: با این شرایط به‌راستی چگونه می‌توان به اجرای کامل سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی دست یافت. وی خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهانی است از این رو سازمان توسعه تجارت درصدد است تا به موازات ایجاد پیوندهای تجاری دوجانبه و منطقه‌ای به فرآیند الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت شتاب بخشد.
شافعی چه گفت؟
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز اظهار داشت: متاسفانه در طول سال‌های گذشته به دلیل عدم توجه به توسعه تولید در کشور، هزینه‌ها افزایش پیدا کرد و این موضوع باعث شد تا حوزه رقابت‌پذیری تولیدات کشور سهم اندکی را در عرصه بین‌المللی کسب کند. وی بر لزوم طبقه‌بندی کردن مشکلات در حوزه صادرات تاکید کرد و گفت: در طول سال‌های گذشته توجه اساسی به توسعه صادرات صورت نگرفته و استفاده از روش‌های مرسوم ما را از رقابت‌پذیری باز داشته است. وی اضافه کرد: متاسفانه به‌رغم اعلام آمار و ارقام در حوزه صادرات در بسیاری از بازارها این آمار جمع جبری مثبتی را نشان نمی‌دهد که در این‌باره باید تصمیم مناسبی را به کار بگیریم. شافعی افزود: تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسی بازارهای صادراتی صادرکنندگان را کاهش داده و صادرکنندگان در این شرایط نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه بدهند.
وی پیشنهاد کرد بانک تخصصی توسعه صادرات با صندوق ضمانت صادرات تلفیق شده تا در این راستا اعطای تسهیلات منسجم‌تر و یک سازمان برای خدمت به صادرکنندگان وجود داشته باشد. وی اضافه کرد: به اعتقاد بنده سازمان توسعه تجارت باید اعتبارات و ابزارهای خاصی را برای حمایت از صادرکنندگان در اختیار داشته باشد.


Page Generated in 0/0069 sec