printlogo


کد خبر: 127268تاریخ: 1393/8/1 00:00
گزارشی از دومین عصر هنر انقلاب اسلامی
قدمی، سرباز پیاده و تک‌تیرانداز بی‌تکلف

دومین عصر هنر انقلاب اسلامی به پاسداشت خالق شب خاطره، محمدحسین قدمی اختصاص یافت. در ابتدای این مراسم که در سازمان هنری و رسانه‌ای اوج برگزار شد، حسین قرایی، دبیر برگزاری این برنامه گفت:‌ محمدحسین قدمی از نویسندگان صادق و نویسنده‌ای است که 23 سال است چراغ شب خاطره را روشن نگه داشته است و رهبر انقلاب در تاریخ 6 بهمن 1370 در کتاب جشن حنابندان تقریظ نوشته‌اند و این نشان از اهمیت اثر قدمی دارد. وی با طرح این سوال به سخنانش ادامه داد: برخی مدیران فرهنگی و وزارتخانه‌ها چه زمانی می‌خواهند کار فرهنگی کنند. اگر برخی نهادهای فرهنگی تنها به کتاب‌هایی که رهبری تقریظ نوشته‌اند توجه می‌کردند وضع ما بهتر از اینها بود. چرا به قدمی‌ها، سرهنگی‌ها و بهبودی‌ها که رهبری انقلاب می‌فرمایند اگر شاعر بودم قصیده در مدح‌شان می‌گفتم توجه نمی‌شود؟ چرا به تاریخ شفاهی فرهنگ انقلاب توجه جدی نمی‌شود؟ اگر شما فقط هیچ کاری نمی‌کردید و تاریخ شفاهی قدمی‌ها و سرهنگی‌ها را می‌نوشتید بیش از 10 جلد کتاب شده بود.
مظفر: قدمی معلمی دردمند و اخلاق‌مدار است
پس از سخنان دبیر برگزاری مراسم، حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت با ابرازخوشحالی از حضور در مراسم  گفت: خوشحالم در مراسمی که مربوط به فردی فرهیخته، معلم اخلاق، دلسوز و مسؤول است، شرکت کردم. قدمی معلمی دردمند، اخلاق‌مدار و دلسوز است، ایشان هم در حوزه اجتماع و هم در سیاست و دفاع مقدس نقش فعالی داشتند و به‌عنوان رزمنده و تک‌تیرانداز در جبهه نقش ایفا می‌کردند. مظفر گفت: ایشان رویدادهای جبهه را هم پوشش خبری می‌دادند؛ مراسم شب خاطره‌ای که ایشان در حوزه هنری راه‌اندازی کرده و 23 سال است آن را برگزار می‌کند در راستای احیای یاد و خاطره شهدای سرافراز میهن اسلامی است.
سرهنگی: شب خاطره مقدمه شناخت جنگ شد
مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در ادامه مراسم درباره برگزاری این جلسه گفت:  این جلسه خوبی برای ما است، نه برای آقای قدمی، برای اینکه 23 سال شانه به شانه با او کار کردیم؛ یکی از برکات آشنایی من با آقای قدمی شهید آوینی بود؛ شهید آوینی به من گفتند که ایشان گزارش‌هایی را نوشته است و قرار ملاقات گذاشتیم و این مقدمه شروع نوشتن کتاب جشن حنابندان شد. این نویسنده افزود: در شب‌های خاطره از اسرای عراقی هم دعوت کردیم و بسیاری از آنها شیعه شدند و برخوردی که ما با آنها داشتیم شگفت‌زده‌شان کرد؛ شب خاطره در واقع مقدمه شناخت جنگ است؛ ما از 19 کشور اسیر داشتیم اما وقتی اسم کشورها را در مستندی بیان می‌کنیم صداوسیما پخش نمی‌کند و می‌گوید ما با این کشورها رابطه داریم. زهرا حسینی، راوی کتاب «دا» از دیگر میهمانان این برنامه بود. او درباره قدمی اینگونه گفت: قدمی انسانی است که لیاقتش بیش از اینهاست؛ زحمات زیادی برای حفظ ارزش‌ها و فرهنگ دفاع‌مقدس کشیده است و برای او طول عمر باعزت آرزو می‌کنم. وی افزود: نکوداشت خوب است اما مهم‌تر این است که وقتی زحمتی کشیده می‌شود باید قدر آن را دانست و اجازه ندهیم این زحمت هدر برود؛ خیلی از افراد سودجو و جویای نام فرهنگ دفاع مقدس را محلی برای سوءاستفاده خود قرار می‌دهند؛ نباید اجازه دهیم این اتفاق رخ دهد.
حسینی: سوءاستفاده سکولارها از فرهنگ دفاع‌مقدس
حسینی که به‌تازگی از کتابش به زبان انگلیسی رونمایی شده است،  افزود: کسانی که با فرهنگ فمنیسم بزرگ شدند و تعبیه فکری‌شان از سکولارها و لائیک‌ها است می‌خواهند از فرهنگ دفاع‌مقدس سوءاستفاده و خودشان را مطرح کنند؛ ما باید این گنجینه را حفظ کنیم.
مؤمنی: تجربیات قدمی الگوی افسران جوان فرهنگی
در برنامه عصر هنر انقلاب، محسن مومنی‌شرف، رئیس حوزه هنری نیز حضور داشت. او ضمن تسلیت به دلیل ارتحال آیت‌الله مهدوی‌کنی گفت: برگزاری این بزرگداشت‌ها برای بزرگان ادب و هنر لازم و ضروری است که اگر دوستان موسسه اوج این کار را نمی‌کردند معلوم نبود نهادهای دیگر این کار را انجام می‌دادند یا نه. افسران جوان فرهنگی باید تجربیات و سلوک قدمی را الگوی خود قرار دهند و کارهای فرهنگی اگر تداوم داشته باشد تاثیرگذار خواهد بود اگرنه تاثیر چندانی ندارد. مومنی گفت: 25 سال است قدمی را می‌شناسم. ایشان در گذر زمان و اتفاقاتی که در گذشته وجود داشت انگیزه‌های انقلابی‌اش را حفظ کرده و تغییر نکرده  است و به معنای واقعی کلمه یک عنصر فرهنگی است و در همه حوزه‌های فرهنگی هنری اهل فن، ابتکار و نوآوری است؛ وی شخصیتی کم‌نظیر و بی‌تکلف دارد.
در بخش دیگری از مراسم عصر هنر انقلاب سعید قاسمی مراسم را بدعت نامید و گفت:  این مراسم بدعتی بود برای کسانی که زنده هستند و باید از دست‌اندرکاران آن تشکر کرد؛ این جلسه برای پاسداشت بچه رزمنده‌ای است که از تک‌تیراندازی کارش را شروع کرده و سرباز پیاده بوده است و به نوعی آچارفرانسه بود. واقعیت این است که افرادی مثل قدمی خیلی خوب سنگرهایی را که مطرح نیستند در جامعه درک و حفظ کرده‌اند؛ ایشان در روزهای سخت و غریب مراسم‌ شب خاطره را برگزار کرده و دنبال کارها و سمت‌های نان و آبدار نرفته است.
قاسمی: مقابل داعش فرهنگی اثرپذیر هستیم
قاسمی تاکید کرد: ضربان بچه‌حزب‌اللهی واقعی باید با ضربان قلب رهبر هماهنگ باشد؛ رهبری دغدغه فرهنگی دارند و بارها به این مساله اشاره و تاکید کرده‌اند؛ فتنه 88 نشان داد که زیر غبار آتش بدتر از کربلای 5 در تهران با 2 کوچه پایین‌تر از بیت رهبری فتنه‌گران فتنه‌گری کردند. وی گفت: این مساله باعث شده است تا رهبری در بیشتر سخنرانی‌هایشان به فتنه 88 اشاره کنند؛ کسانی که در فتنه 88 علیه اصل ولایت فقیه شعار دادند اکنون عنوان می‌کنند که این مساله را رها کنید و از این فتنه عبور کنید؛ اینها ما را تا پرتگاه بردند و اکنون هر روز نمایندگان فتنه خزعبلات می‌گویند. وی ادامه داد: ما داعشی‌ای مثل رجوی را از ابتدای انقلاب در کردستان، خوزستان، گنبد و سیستان و بلوچستان داشتیم که این گروهک‌های تروریستی به روایتی 18 هزار و به روایتی 12 هزار نفر از جوانان ما را به شهادت رساندند اما این انقلاب حفظ شد؛ ما مقابل تهاجم نظامی دشمن متحد می‌شویم اما در مقابل داعش فرهنگی اثرپذیر هستیم که برای نمونه این مساله در فتنه 88 در منازل ما هم نفوذ کرد و سر سفره خانواده‌ها انشقاق ایجاد کرد. قاسمی گفت: پتروس فداکار هلندی را در کلاس چهارم دبستان داشتیم که با فشارهایی که وارد شد از این کتاب‌ها حذف شد؛ این داستان به گفته خود هلندی‌ها از اساس دروغ بود. دومین مراسم عصر انقلاب روز سه‌شنبه (28 مهرماه) با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا، حسین مظفر، مجتبی رحماندوست، سعید قاسمی، محسن مومنی‌شریف، محمدرضا زائری، مرتضی سرهنگ، محمدرضا کمره‌ای، سیده رضا زهرا حسینی، اصغر نقی‌زاده، سیدجواد هاشمی، پرویز سروری، گلعلی بابایی و حمید هنرجو برگزار شد.


Page Generated in 0/0184 sec