printlogo


کد خبر: 127738تاریخ: 1393/8/8 00:00
تقویم تاریخ

وفات عالم و محدث شهیر شیعه، سیدرضی، گردآورنده‏ نهج‏البلاغه(406 ق)
محمد بن حسین، معروف به سیدرضی در سال 359 قمری دیده به جهان گشود. پدرش ابواحمد حسین بن موسی نام دارد که نسبش با 4 واسطه به امام موسی بن جعفر(ع) می‏رسد. سیدرضی از بزرگان شیعه و دارای مقام و منزلت در دولت بنی‏عباس و دولت آل‏بویه بود و برادرش، سیدمرتضی، از بزرگان علما و فقهای شیعه در قرن پنجم هجری قمری و صاحب تألیفات فقهی و اصولی است. سیدرضی از همان اوایل کودکی با اشتیاق فراوان به محضر درس شیخ مفید حاضر شد و به همراه برادر، مراتب ترقی و کمال را پیمود. سیدرضی از بزرگ‌ترین صاحبان فصاحت و بلاغت بود که از درکی صحیح و ذوقی سلیم بهره داشت. او در 9 سالگی چنان مهارتی در شعر از خود نشان داد که باعث شگفتی همگان شد. وی در 30 سالگی کل قرآن را در مدت کوتاهی حفظ کرد. او در کنار فعالیت‏های سیاسی، به تدریس و تالیف همت گماشت و شاگردانی فاضل و آثاری ماندگار از خود به جای گذاشته است. شیخ طوسی، مفید نیشابوری، مهیار دیلمی، ابوالحسن هاشمی و... از شاگردان سیدرضی هستند. معانی القرآن، تَلخیص البَیان عن مجازات‌القرآن از جمله تالیفات او است. شریف رضی در اقدامی بی‏نظیر، کلمات، خطابه‏ها، نامه‏ها و مواعظ امام علی(ع) را گردآوری کرد و با نام «نهج‌البلاغه» به جامعه‏ بشری اهدا کرد. سرانجام، سیدرضی این عالم شهیر اسلامی در محرم سال 406 قمری در 47 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد. بدن پاک سید را پس از تشییعی با شکوه در منزلش به امانت به خاک سپرده و بعدها به حرم امام حسین(ع) در کربلا منتقل کردند.
تولد تئودور داستایوفسکی، شاعر و نویسنده برجسته روس (1821م)
فئودور میخاییلوویچ داستایوسکی زاده ۳۰ اکتبر ۱۸۲۱- درگذشته ۹ فوریه ۱۸۸۱، نویسنده مشهور روسی. ویژگی منحصر به‌فرد آثار وی روانکاوی و بررسی زوایای روانی شخصیت‌های داستان است. فئودور میخاییلوویچ فرزند دوم خانواده داستایوسکی در ۳۰ اکتبر ۱۸۲۱ به دنیا آمد. پدرش پزشک بود و از اوکراین به مسکو مهاجرت کرده بود و مادرش دختر یکی از بازرگانان مسکو بود. در 10 سالگی والدینش مزرعه‌ای کوچک در حومه شهر تولا در نزدیکی مسکو خریدند که از آن به بعد تابستان‌ها را در این مکان می‌گذراندند. در سال ۱۸۳۴ همراه با برادرش به مدرسه شبانه‌‌روزی رفتند و 3 سال آنجا ماندند. در 15 سالگی مادرش از دنیا رفت. در همان سال امتحانات ورودی دانشکده مهندسی نظامی را در پترزبورگ با موفقیت پشت سر گذاشت و در ژانویه سال ۱۸۳۸ وارد دانشکده شد. در تابستان سال ۱۸۳۹ خبر فوت پدرش به او رسید. در فاصله سال‌های ۶۴-۱۸۶۲ کتاب‌های خاطرات خانه مردگان و آزردگان را به چاپ رسانید. در آغاز سال ۱۸۷۳ سردبیر مجله «گراژ دانین» شد و تا ماه مارس سال بعد به این کار ادامه داد. جوان خام را در زمستان ۷۵‐۱۸۷۴ نوشت که در طول سال ۱۸۷۵ در مجله «اوتچستیه زابیسکی» انتشار یافت.
برپایی کنفرانس صلح خاورمیانه در مادرید در چهارشنبه سیاه (1991م)
در روز 30 اکتبر 1991م همایش به‌اصطلاح صلح خاورمیانه میان رژیم اشغالگر قدس و مصر، اردن، سوریه، لبنان و سازمان آزادیبخش فلسطین و با حضور جورج بوش (پدر) رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در شهر مادرید پایتخت اسپانیا برگزار شد. در این اجلاس و جلسات دیگر که برای سازش بین اعراب و اسرائیل تشکیل شد، رژیم صهیونیستی بر اصل «صلح در برابر صلح» تأکید می‏کرد اما دولت‏های عربی اصل زمین در برابر صلح را مطرح می‏کردند. سرانجام تل‌آویو به کمک واشنگتن توانست در صف مذاکره‌کنندگان عرب اختلاف ایجاد کند. این کنفرانس که در 4 نوامبر همان سال خاتمه یافت و سایر جلسات و مذاکرات به عمل آمده، باعث شد در سال‏های بعد، سازمان آزادیبخش فلسطین و اردن، جداگانه با رژیم اشغالگر قدس پیمان به‌اصطلاح صلح امضا کردند. اما در واقع در طول سالیان گذشته، رژیم صهیونیستی نه‌تنها به تعهدات خود در برابر دولت‏های عربی و سازمان آزادیبخش فلسطین عمل نکرده است بلکه بر سرکوب فلسطینیان افزوده و نشان داده که صلح واقعی با چنین رژیم نژادپرستی، امکان‏پذیر نیست.


Page Generated in 0/0061 sec