printlogo


کد خبر: 127765تاریخ: 1393/8/10 00:00
مشکل عدم حمایت مسؤولان از تولید داخل چه زمان حل می‌شود؟
تعطیلی کارخانه تولید کیسه‌های خون در قم

تنها کارخانه تولیدکننده کیسه‌های خون‌گیری در کشور، به دلیل عدم حمایت مسؤولان و واردات از خارج در آستانه تعطیلی قرار گرفت. به گزارش مهر، تولید برخی محصولات جنبه استراتژیک دارد و می‌تواند برای هر کشوری در مقاطع مختلف از جمله در زمان‌های بحران و رویارویی با حوادث و بلایای طبیعی و همچنین در زمان جنگ بسیار حائز اهمیت و تعیین‌کننده باشد. تولید کیسه‌های خون‌گیری یکی از این محصولات استراتژیک است که معدود کشورهایی به دانش تولید آن دست یافته‌اند و خوشبختانه این محصول در کشورمان بر پایه توان متخصصان داخل تولید می‌شود. مجتمع صنعتی بعثت وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای تولید کالا‌ها و تجهیزات پزشکی و دارویی در سال ۷۹ در قم راه‌اندازی شد که در طول این سال‌ها با تلاش دانشمندان و متخصصان کشور توانسته گام‌هایی در جهت خودکفایی تولید محصولات استراتژیک در حوزه بهداشت و درمان بردارد که یکی از محصولات این کارخانه، کیسه‌های خون‌گیری است. در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و به منظور شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی، ارتقای کارآیی بنگاه‌های اقتصادی و بهره‌وری منابع مادی و انسانی و فناوری و کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیت‌های اقتصادی، مجتمع صنعتی بعث در سال ۹۰ به شرکت ورمل واگذار شد و این شرکت تولید کسیه‌های خون را برعهده گرفت. این کارخانه در حال حاضر می‌تواند سالانه یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار ست کیسه‌های خون تولید کند که بخشی از آن به مصرف داخل می‌رسد و بخشی نیز به سایر کشور‌ها صادر می‌شود و مسؤولان کارخانه در سال‌های اخیر تلاش کردند مواد اولیه تولید کیسه‌های خون را نیز بومی کنند که تاکنون ۷۰ درصد مواد اولیه آن در داخل تولید و ۳۰ درصد نیز وارد کشور می‌شود اما امروز با وجود همه پیشرفت‌هایی که در کارخانه تولید کیسه‌های خون صورت گرفته است مسؤولان این شرکت از مشکلی به نام عدم حمایت مسؤولان از تولید داخل رنج می‌برند. این در حالی است که معاون وزیر بهداشت و درمان و رئیس سازمان غذا و دارو در نامه‌ای به رؤسای علوم پزشکی سراسر کشور با استناد به بخشنامه هیات وزیران درباره توجه به ابلاغ‌ سیاست‌های کلی تولید ملی و نیز حمایت از کار و سرمایه ایرانی توسط رهبر معظم انقلاب، خرید کالاهای تولید داخل را الزام قانونی اعلام کرده اما ظاهرا این دستور درباره خرید کیسه‌های خون ساخت داخل کشور محقق نشده است. مسؤولان کارخانه تولید کیسه‌های خون به دلیل عدم خرید محصولاتشان از سوی سازمان‌های ذی‌ربط و انجام واردات کیسه‌های خون از سایر کشور‌ها، نامه‌نگاری‌های بسیاری به مسؤولان داشته‌اند که تاکنون جوابی دریافت
نکرده اند و به همین دلیل عصر روز گذشته تصمیم گرفتند در جمع تعدادی از اصحاب رسانه و مطبوعات استان قم از تعطیلی قریب‌الوقوع این کارخانه خبر دهند. مدیر کارخانه تولیدکننده تجهیزات پزشکی و دارویی ورمل، با بیان اینکه این کارخانه توانایی تولید 5/1 میلیون ست کیسه‌های خونی در طول سال را دارد، افزود: سازمان انتقال خون در طول یک سال، بین ۲ و نیم میلیون تا ۳ میلیون کیسه خون احتیاج دارد. محسن بهمن بیان داشت: ما سایت دوم کارخانه تولید کیسه‌های خون را هم ایجاد کردیم و هم‌اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با افتتاح و بهره‌برداری از آن می‌توانیم تمام نیازهای داخل کشور را تامین کنیم و علاوه بر آن، به امر صادرات نیز بپردازیم. وی گفت: در سال جاری با وجود اعلام آمادگی برای تولید یک‌میلیون و نیم ست کیسه‌های خون به مسؤولان اما تاکنون سفارشی در این زمینه نداشته‌ایم که با توجه به اینکه در داخل کشور تنها سازمان انتقال خون می‌تواند از این کیسه‌های خون استفاده کند به دلیل عدم دریافت سفارش، تولید این کارخانه کاهش یافت. وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون در حال حاضر اکثر کیسه‌های خونی مورد نیاز خود را از سایر کشور‌ها وارد می‌کند، افزود: این موضوع جای تامل دارد که چرا در سالی که به نام سال حمایت از اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده، سازمان انتقال خون حمایتی از این صنعت نمی‌کند و با وارد کردن محصول کیسه‌های خون‌گیری از خارج کشور، توانمندی داخل در این عرصه را نادیده می‌گیرد. مدیر کارخانه تولیدکننده کیسه‌های خون‌گیری، عنوان کرد: شرکت ورمل استانداردهای بین‌المللی تولید کیسه‌های خونی را داشته و درباره کیفیت محصولات تولیدی، مشکلی وجود ندارد و امروز با تلاش‌های محققان این مجموعه ۷۰ درصد از مواد اولیه ساخت کیسه‌های خون در داخل کشور بومی بوده و تنها ۳۰ درصد وارد می‌شود. بهمنی ادامه داد: برای بومی کردن ۳۰ درصد باقیمانده مواد اولیه تولید کیسه‌های خون در حال تامین تجهیزات و ایجاد دانش تولید آن هستیم که امیدواریم در سال‌های آینده این امر محقق شود.
واردات کیسه‌های خون با تعرفه ۴درصدی
مدیر بازرگانی شرکت ورمل نیز با بیان اینکه در دنیا شرکت‌هایی که کیسه‌های خون را تولید می‌کنند انگشت‌شمارند، افزود: کیسه‌ خون یک محصول استراتژیک است که در خارج از کشور حمایت‌های بسیاری از این صنعت به‌عمل می‌آید و سازمان‌های نظامی تولید آن را برعهده می‌گیرند. احمدرضا عزیزی با بیان اینکه شرکت ورمل، تنها تولیدکننده کیسه‌های خون در کشور است، افزود: در این شرکت انواع کیسه‌های خون با بهترین کیفیت تولید می‌شود اما امروز این کارخانه با محدودیت‌ها و مشکلاتی مواجه است. وی ادامه داد: این روا نیست که محصول کیسه‌های خون با تعرفه‌های ۴ درصدی وارد کشور شود در حالی که در داخل توانمندی تولید آن وجود دارد و در مقابل تعرفه ورود مواد اولیه این محصول ۲۲ درصد است که این نوع نگاه انگیزه‌ای برای تولیدکننده داخل باقی نخواهد گذاشت و در ‌‌‌نهایت به تعطیلی خط تولید منجر می‌شود. مدیر بازرگانی شرکت ورمل گفت: طی دو سالی که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده نه‌تنها ارزی از دولت دریافت نشده بلکه میزان اشتغال تا ۳ برابر افزایش یافته است که این امر نشان‌دهنده ظرفیت و توانمندی‌ این کارخانه است.

تولید کیسه های خونی در قم از استانداردهای لازم برخوردار است
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ورمل اظهار داشت: مشتری ۹۰ تا ۹۵ درصد از محصولات کارخانه تولید کیسه‌های خونی، سازمان انتقال خون است و انتظار ما از مسؤولان است که نیازهای خود را از تولید داخل تامین کنند و از کارخانه‌ای که حتی یک ریال هم وام دریافت نکرده و وقتی این کارخانه در شرایط بحرانی بسر می‌برد، بخش خصوصی آن را خریداری کرده است، خرید تضمینی داشته باشند تا بتوان ضمن تامین امنیت شغلی افرادی که در این کارخانه مشغول به کار هستند، موجبات ارتقای کیفی محصول تولیدی را نیز فراهم کرد. حمیدرضا سعیدی از تعطیلی قریب‌الوقوع این کارخانه به دلیل عدم حمایت مسؤولان خبر داد و گفت: با وجود اینکه بر اساس دستورالعملی که خود وزارتخانه آن را بخشنامه کرده است، باید از تولید داخل استفاده شود اما سازمان انتقال خون ایران، مناقصه خرید کیسه‌های خونی را به صورت غیرقانونی بر گزار کرده و سفارش ۵۰۰ هزار ست کیسه‌های خون‌گیری را در ۲ نوبت به شرکت‌های واردکننده داده است. وی با بیان اینکه بنده شرایط سرمایه‌گذاری و اقتصادی خوبی در جاهای دیگر داشتم اما این کار را افتخار و توشه‌ای برای دنیا و آخرتم می‌دانم، خطاب به رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت و درمان گفت: من ریالی از دولت پول دریافت نکردم و کارخانه‌ای که به حالت نیمه‌تعطیل بوده را خریدم و بعد از یک سال آن را به عنوان مجموعه‌ای دانش‌بنیان معرفی کردم اما امروز این انتظار را دارم که قوانین رعایت شود و به‌جای خرید از خارج و واردات، تولید داخل کشور مورد توجه باشد. وی ابراز داشت: تولیدات این کارخانه تمام استانداردهای مورد نیاز بین‌المللی را دارد و ما به‌دنبال تدوین استانداردهای تولید کیسه‌های خون در ایران و منطقه برای اولین‌بار هستیم که سازمان استاندارد این امر را به شرکت ورمل محول کرده است.


Page Generated in 0/0083 sec