printlogo


کد خبر: 128391تاریخ: 1393/8/22 00:00
اشتغال کارگران چینی باز هم افزایش یافت
واردات کالاهای بنجل

گروه اقتصادی: واردات کالاهای چینی در حالی افزایش یافته که خبر می‌رسد کالاهای متروکه و غیراستاندارد چینی نیز براحتی وارد کشور می‌شود. رئیس اتاق ایران و چین با گلایه از ورود کالاهای متروکه‌ به بازار داخل گفت: کالاهایی که استاندارد تایید نمی‌کند به جای بازگردانده شدن به کشور مبدأ در گمرک مانده و براحتی وارد بازار داخل می‌شوند.
به گزارش میزان، اسدالله عسگراولادی در نشست بررسی کیفیت استاندارد کالاهای چینی گفت: کالاهایی که استاندارد تایید نمی‌کند باید به کشور مبدأ بازگردانده شود اما اتفاقی که در کشور می‌افتد این است که این کالاها چند ماه متروکه شده و توسط برخی سازمان‌ها و ارگان‌ها به حراج گذاشته می‌شود.
عسگراولادی با گلایه از این موضوع افزود: چطور کالاهایی که غیرمجاز واقعی هستند از طریق کانال‌های دیگر وارد کشور شده و به مصرف داخل می‌رسد؟
به گفته وی، اگر قرار است کالایی با قصد عمد واردکننده، وارد کشور شود و سپس متروکه شده و در حراج متروکه‌ای وارد بازار داخل شود پس تمام زحمات واردکنندگان هدر می‌رود و ضرر می‌کنند.
وی با بیان اینکه در بین یکهزار و صد قلم کالای صادراتی فقط 5 قلم کالا مجوز استاندارد دارند، تاکید کرد: از سازمان استاندارد درخواست داریم به طور موقت تمام صادرکنندگان برندهای مشهور و صادرکنندگان نمونه با تعهد خودشان از لیست کالاهای اجباری حذف شوند. زیرا تحریم‌ها باعث شده هر کالایی که مهر استاندارد دارد را نتوانیم بفروشیم.
افزایش اشتغال برای کارگران چینی!
غیر از موضوع واردات کالاهای بنجل چینی، اصل افزایش واردات از چین نیز یکی از مباحث قابل تامل است. آمارها نشان می‌دهد در 7 ماهه نخست سال جاری واردات از چین بیش از 48 درصد از لحاظ وزنی و بیش از 54 درصد از لحاظ ارزش افزایش یافته است. این در حالی است که حسن روحانی در نخستین روزهای آذر ۹۲ در گزارش 100 روزه عملکرد دولت یازدهم با اشاره به آمار واردات بی‌رویه از چین در سال‌های گذشته گفته بود: «در سال‌های اخیر، شغل زیاد درست کردیم، منتها برای چینی‌ها و کره جنوبی مرتب شغل اضافه کردیم».روحانی در آن زمان تاکید کرد: «نمی‌خواهم بگویم همه مشکلات اقتصادی‌مان مربوط به تحریم است. عمدتا مربوط به بی‌تدبیری بود. درست وقتی می‌رفتیم به سمت تحریم و دولت می‌گفت تحریم کاغذپاره‌ای بیش نیست، دولت وابستگی‌اش به خارج را بیشتر می‌کرد. قبل از سال ۸۴ ما وارداتمان حدود ۳۸ میلیارد بوده که در سال ۹۰ به ۷۵ میلیارد رسیده است». او در آن روزها با انتقاد از دولت سابق، اقتصاد ایران را اینگونه توصیف کرد: «شما می‌دانید در سال قبل از ۸۴، واردات کشور حدود ۳۸ میلیارد دلار بود ولی بعد به کجا رسید؟ در سال ۹۰ به ۷۵ میلیارد دلار رسید. می‌بینید وقتی با دنیا در حال مبارزه هستید باید به خودتان و داخل تکیه کنید، با شعار که نمی‌شود مقابله کرد، باید تدبیر کنیم و در برابر زورگویی‌ها بایستیم. اولین راهش این است که به خودمان متکی شویم و واردات را کم کنیم، اینکه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی بارها و بارها تاکید کردند، به همین دلیل است که کشوری که می‌خواهد بایستد، باید روی پای خودش بایستد، نه اینکه به دیگران بیشتر تکیه کند». حال بیش از یک سال از عمر دولت یازدهم گذشته و این دولت بارها بر لزوم تقویت صادرات، کاهش واردات و حمایت از تولید و ایجاد شغل برای بیکاران تاکید کرده اما تاکنون هیچ گام موثری در این زمینه برنداشته است. در مدت یک‌ساله عمر دولت یازدهم واردات از چین ۱۲۲درصد افزایش یافته است. همچنین طی 6 ماه نخست امسال واردات از کشور چین به 9 /5 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 61 درصد رشد نشان می‌دهد. در نیمه اول سال گذشته 6/3 میلیارد دلار کالا از چین وارد کشور شده بود که آمار گمرک از افزایش 3/2 میلیارد دلاری واردات از این کشور در سال جاری حکایت دارد. از لحاظ وزنی نیز واردات از کشور چین در نیمه نخست امسال 53 درصد افزایش یافته است. طبق آمار گمرک، چینی‌ها بیش از یک‌پنجم کل واردات ایران در نیمه نخست امسال را از لحاظ ارزش دلاری به خود اختصاص داده‌اند. حال دولت یازدهم باید پاسخ دهد آیا واقعا در این مدت به‌جای ایجاد شغل برای کارگران ایرانی برای کارگران چینی زمینه بهبود کار فراهم کرده است. چه اتفاقی افتاده که با وجود وعده‌های مکرر دولت نتوانسته هنوز در زمینه ایجاد شغل و حمایت از تولید گام اساسی بردارد؛ مگر نه اینکه براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت باید زمینه‌های وابستگی به واردات را کاهش دهد و به توسعه صادرات کالاهای تولید داخل بپردازد؟
تراز تجاری ایران منفی است
ولی‌الله افخمی‌راد، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره حجم صادرات غیرنفتی در 6 ماه اول امسال، گفت: آمار 6 ماهه حکایت از رشد 20 درصدی دارد چراکه صادرات غیرنفتی در این مدت 2/23 میلیارد دلار شد که این میزان بدون میعانات گازی، 7/16 میلیارد دلار بوده که نسبت به 6 ماه نخست پارسال 10 درصد رشد داشته است. وی تصریح کرد: بالاترین میزان صادرات به کشور چین به میزان 6/4 میلیارد دلار، عراق 8/2 میلیارد دلار، امارات 9/1 میلیارد دلار، افغانستان 2/1 میلیارد دلار و هند 1/1 میلیارد دلار بوده است و در مجموع 70 درصد صادرات به این 5 کشور بوده است. افخمی‌راد درباره واردات هم گفت: 26 میلیارد دلار واردات با رشد حدود 30 درصدی از 5 کشور امارات، چین، هند، کره و ترکیه صورت گرفته که به میزان 5/6 میلیارد دلار از کشور امارات، حدود 6 میلیارد دلار از کشور چین، 2 میلیارد دلار از کشور هند، 9/1 میلیارد دلار از کره و 9/1 میلیارد دلار از کشور ترکیه واردات انجام شده است.
 


Page Generated in 0/0047 sec