printlogo


کد خبر: 129017تاریخ: 1393/9/2 00:00
هسته‌ای

نخبگان دانشگاهی  بر لزوم  ایستادگی در برابر آمریکا و حفظ دستاوردهای هسته‌ای تأکید کردند
دعوت به عزت
گروه سیاسی: ۳۱۳ دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف طی نامه‌ای از همه «اقشار دلسوز جامعه» دعوت کردند برای مطالبه‌ حقوق ملی هسته‌ای در گردهمایی بزرگ «توقف ممنوع» در آستانه سالگرد توافق ژنو به آنها بپیوندند. نخبگان دانشگاه شریف از مردم برای تجمع مقابل رآکتور تهران در روز یکشنبه -امروز- دعوت کردند.  به گزارش نسیم در بخشی از این نامه آمده است: «طی یک سال گذشته با امید بستن به کشورهایی معدود  شاهد غفلت از پیشرفت کشور در برخی زمینه‌ها بودیم. در این مدت عدم تحقق تعهدات طرف آمریکایی، به ما آموخت به وعده‌های پوچ بیگانگان در رابطه با لغو تحریم‌ها نباید دلخوش باشیم و پیشرفت و رشد شتابنده کشور را به تعویق بیندازیم. از این رو، ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به نمایندگی از جامعه نخبگانی کشور، اعلام می‌داریم بدون دل‌بستن به وعده‌های شیطان بزرگ، آماده‌ حرکت علمی جهادی در زمینه‌ تخصص و توانایی‌هایمان برای پیشرفت درون‌زا و هرچه پرشتاب‌تر کشور هستیم و در راه حفظ سرمایه‌های گرانبهایی که ملت ایران برای دستیابی بدان‌ها هزینه‌های بسیاری را متحمل شده، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد و همچون شهید احمدی‌روشن‌ها تا پای جان ایستادگی خواهیم کرد. همچنین از مسؤولین محترم تقاضای همکاری و همراهی در مسیر تلاش برای رشد درون‌زای کشور  و احقاق حق توسعه صنعت ‌هسته‌ای فارغ از وعده‌های دروغین مستکبرین داریم.  در این راستا از همگی دانشجویان، نخبگان و اقشار دلسوز جامعه دعوت می‌نماییم برای مطالبه‌ این خواسته‌ بحق ملی در گردهمایی بزرگ «توقف ممنوع» در روز یکشنبه 2 آذر 1393 (در آستانه سالگرد توافق ژنو)، مقابل رآکتور تحقیقاتی تهران، به‌عنوان نمادی از پیشرفت کشور، به ما بپیوندند.
نامه نخبگان امیرکبیر به رئیس‌جمهور
بیش از ۳۹۰ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر نیز طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور با بیان اینکه غرب می‌خواهد تحریم را به عنوان چماقی همیشگی علیه ملت ایران به‌کار گیرد تاکید کردند لغو یکباره تحریم‌ها، ظرفیت غنی‌سازی به میزان ۱۹۰ هزار سو و حفظ ساختار آب سنگین رآکتور اراک باید خطوط قرمز هرگونه توافقی باشد. در بخشی از  این نامه آمده است: «باید همیشه به این نکته توجه شود که آمریکا برد خود را در نابودی جمهوری اسلامی دنبال می‌کند، رویایی که با ایستادگی ملت ایران چندین سال است که به خوابی پریشان مبدل گشته است لذا تیم مذاکره‌کننده وظیفه دارد که با حفظ عزت و ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمن، از حقوق ملت کوتاه نیاید». در بخش دیگر این نامه آمده است: «تعلیق به جای لغو» موضوعی است که آمریکا دنبال می‌کند تا با حفظ اصل تحریم‌ها و فضای روانی آن، همچنان اثرات تحریم  را استمرار بخشد و از آن به‌عنوان چماقی برای فشار بهره ببرد بنابراین جهت گشایش در مسائل اقتصادی  به هیچ‌وجه نباید به سناریوی «تعلیق به جای لغو» تن داد. این نامه می‌افزاید: «تیم مذاکره‌کننده باید بداند وظیفه مهمی بر دوش دارد که مسلما در تاریخ ثبت خواهد شد و باید در مقابل زیاده‌خواهی‌های آمریکا، این دشمن ملت ایران، ایستادگی نماید چرا که خواست آنان تحمیل توافقنامه‌ای ننگین بر جمهوری اسلامی است و توجه داشته باشیم که در صورت کوتاه آمدن از حقوق مردم و خدشه‌دار گشتن عزت و استقلال ملی باید پاسخگو باشیم».
 
هر ۴ گروه تحریم‌ها علیه ایران باید لغو شود
ابراهیم کارخانه‌ای، رئیس کمیته‌ هسته‌ای مجلس لغو کامل تحریم‌های هسته‌ای و غیرهسته‌ای را شرط اصلی توافق ایران با 1+5 برشمرد و اظهار داشت: انجام توافقنامه منوط به لغو کامل تحریم‌های ظالمانه‌ای است که علیه ملت ایران وضع شده که این تحریم‌ها شامل 4 گروه می‌شود. به گزارش تسنیم، وی درباره این تحریم‌ها خاطرنشان کرد: گروه اول تحریم‌های دولت آمریکاست که با مجوز رئیس‌جمهور اعمال می‌شود. این تحریم‌ها شامل 18 تحریم است که تنها در 3 مورد آن به عدم اشاعه سلاح‌های بیولوژیکی، شیمیایی و هسته‌ای اشاره شده و 15 مورد آن صرفا به حقوق بشر، تروریسم و سایر موارد بازمی‌گردد که اتباع و شرکت‌های آمریکایی را در گستره درون و برون‌سرزمینی شامل می‌شود. گروه دوم تحریم‌های کنگره آمریکا و شامل 10 تحریم است که علاوه بر عدم اشاعه سلاح‌های بیولوژیکی، شیمیایی و هسته‌ای، تحریم‌های حقوق‌بشر، تروریسم و سایر موارد را نیز شامل می‌شود. رئیس کمیته هسته‌ای مجلس ادامه داد: گروه بعدی تحریم‌های شورای امنیت است که در فاصله سال‌های 2006 تا 2010 در 4 مورد علیه ملت ایران وضع شده و آخرین آن قطعنامه 1929 است، گروه چهارم نیز تحریم‌های اتحادیه اروپایی و شامل انواع تحریم‌هاست. کارخانه‌ای، لغو کامل تمام تحریم‌ها، لغو محدودیت دسترسی به اقلام با کاربرد‌های دوگانه غیرهسته‌ای، تضمین لازم و مستحکم برای الزام پایبندی اعضا به انجام تعهداتی که پذیرفته‌اند، تضمین لازم و مستحکم برای عدم تمدید تحریم‌ها در قالب‌های دیگر از قبیل حقوق بشر و سایر موارد و لغو کامل تمام تحریم‌ها (و نه تعلیق) به محض انجام توافق با قید اینکه در صورت عدم لغو هربخش از تحریم‌ها توافقنامه فاقد اعتبار خواهد بود را راهبردهای پیشنهادی خود برای لغو کامل تحریم‌ها برشمرد.


Page Generated in 0/0060 sec