مشاور وزیر بهداشت مطرح کرد
اجرای گام چهارم طرح تحول سلامت
بزودی چهارمین مرحله از اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه آموزش پزشکی آغاز میشود. به گزارش «وطن امروز» عباس زارعنژاد، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ضمن تشکر از توجه کسانی که درباره اجرای طرح تحول نظام سلامت نظراتشان را اظهار کردهاند، گفت: وزارت بهداشت بنا به رسالت خویش پاسخگویی به ابهامات درباره اجرای طرح تحول سلامت را فقط به جهت جلوگیری از مخدوش شدن این طرح ملی، وظیفه خود میداند و معتقد است دریافت نقدها و طرح چالشها میتواند ما را در اصلاح و بهبود روند اجرای آن یاری رساند. مشاور وزیر بهداشت با اشاره به انتشار بیانیهای توسط یکی از تشکلهای دانشجویی، یادآور شد: پیرو دستور وزیر بهداشت، مقرر شد بررسیهای لازم دراینباره صورت گیرد. زارعنژاد در ادامه با اشاره به رضایتمندی مردم از اجرای طرح تحول نظام سلامت، بیان داشت: براساس نتایج نظرسنجیهای صورت گرفته توسط مراکز خارج از مجموعه وزارت بهداشت، ائمه جمعه، مدیران استانی و مردم رضایت 70 درصدی را از اجرای طرح تحول نظام سلامت اعلام داشتهاند. وی از آغاز گام چهارم طرح تحول سلامت در آینده نزدیک خبر داد و افزود: بزودی چهارمین مرحله از اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه آموزش پزشکی آغاز میشود و در حال حاضر جلسات کارشناسی نهایی آن در حال انجام است. مشاور وزیر بهداشت تاکید کرد: چهارمین گام از طرح تحول سلامت منجر به ایجاد تحول بزرگی در حوزه آموزش پزشکی خواهد شد.
برخورد با عرضهکنندگان کالباس خوک و گراز
در حالی که عرضه زیرزمینی کالباس خوک و گراز در سطح شهر تهران مشاهده میشود، معاون سازمان دامپزشکی کشور از ممنوعیت عرضه کالباس گوشت خوک و گراز و برخورد با متخلفان خبرداد. جمالالدین جاویدی، معاون سازمان دامپزشکی درباره اینکه با وجود ممنوعیت خرید و فروش و واردات فرآوردههای گوشتی خوک و گراز در کشور، در برخی مغازههای فستفود پایتخت این فرآوردهها عرضه میشود، گفت: از نظر سازمان دامپزشکی عرضه کالباس خوک و گراز در کشور ممنوع است و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد میشود. وی به ایسنا افزود: تاکنون گزارشی مبنی بر عرضه کالباس خوک و گراز در کشور به سازمان دامپزشکی ارائه نشده است. معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: تمام کارخانههای فرآوردههای گوشتی موظف هستند سوسیس و کالباس تولیدی خود را از گوشت دامهای حلال تولید کنند. به گفته جاویدی عمده تولیدات سوسیس و کالباس کشور از گوشت گاو است.
رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد
جزئیات فهرست محرمانه کالاهای آسیبرسان
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو جزئیات جدیدی از لیست محرمانه کالاهای آسیبرسان به سلامت را تشریح کرد. رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در این باره به مهر اظهار داشت: کالاهای آسیبرسان از نگاه وزارت بهداشت، کالاهایی نیستند که ممنوعیت مصرف داشته باشند بلکه وزارت بهداشت به این قبیل کالاها، نگاه تغذیهای دارد. یعنی، کالایی که در مصرف آن نباید افراط شود. دیناروند از تشکیل کارگروهی در وزارت بهداشت برای پیگیری کالاهای آسیبرسان به سلامت خبر داد و گفت: تمام کالاهایی که مصرف بیش از حد آنها برای یک زندگی سالم مضر است، در این کارگروه احصا شدهاند. معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: کالاهایی که شوری و چربی بیش از حد دارند و کالاهایی که اسید چرب ترانس و شکر بیش از حد دارند، کالاهای آسیبرسان به سلامت هستند. دیناروند تاکید کرد: نمونه دیگری که میتوان تاکید کرد، نوشابه است که مصرف بیش از حد آن برای سلامت فرد مضر است اما دلیل نمیشود که خوردن آن ممنوع باشد. رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که لیست کالاهای آسیبرسان به سلامت مربوط به برند و تولیدکننده خاصی نیست، بلکه نوع کالاست، خاطرنشان کرد: خیارشور از نظر ما آسیبرسان به سلامت است. این لیست، یک جهتگیری تغذیهای است. وی در ارتباط با اظهارات وزیر بهداشت که عنوان داشته 20 قلم کالای آسیبرسان به سلامت در این لیست قرار دارد، تاکید کرد: منظور وزیر، 20 نوع برند یا کارخانه نیست، بلکه 20 نوع کالایی است که هر روز مصرف میکنیم.