printlogo


کد خبر: 129260تاریخ: 1393/9/5 00:00
فیلم‌های دمغ در جشنواره بی‌رمق!

بهمن‌ماه امسال سینمای ایران برای سی‌وسومین بار شاهد برپایی جشنواره فیلم فجر خواهد بود و این روزها سینماگران در تکاپو برای آماده کردن آثارشان برای این رقابت بزرگ هستند. هرچند تا برگزاری سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر بیش از 2 ماه باقی مانده است اما همچون سال‌های گذشته گمانه‌زنی‌ها درباره حضور کارگردانان و فیلم‌ها در این جشنواره بویژه در بخش «سودای سیمرغ» آغاز شده است. دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فیلم فجر که امسال زودهنگام‌تر کار خود را آغاز کرده در خبرهایی اعلام کرد که در این دوره از جشنواره تنها 33 فیلم به بخش سودای سیمرغ جشنواره راه خواهد یافت همچنین در خبر دیگری اعلام شد که تا امروز 61 فیلم برای حضور در بخش سینمای بلند داستانی از سوی سینماگرانی که بیش از یک فیلم در کارنامه خود دارند و به‌اصطلاح فیلم اولی نیستند، ثبت‌نام کرده‌اند. هرچند نام فیلم‌هایی که در این بخش ثبت شده است، تاکنون اعلام رسمی نشده اما با توجه به تلاش کارگردانان و تهیه‌کنندگان برای به پایان رساندن مراحل ساخت فیلم‌هایشان می‌توان حدس‌هایی درباره متقاضیان حضور در این دوره از جشنواره فیلم فجر داشت. در این میان علاوه بر حضور کارگردانان جوان، شاهد فعالیت دوباره تعدادی از کارگردانان سرشناس سینمای ایران هستیم که سال‌هاست دست به تولید فیلم سینمایی نزده‌اند از جمله این کارگردانان می‌توان به مسعود جعفری جوزانی، علیرضا رئیسیان، خسرو سینایی، نادر مقدس، ابوالحسن داوودی، مجید جوانمرد، عبدالحسن برزیده، سیروس الوند، خسرو معصومی و. . . اشاره کرد. در این گزارش به بررسی و معرفی تعدادی از فیلم‌هایی که احتمال حضور در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم را دارند، می‌پردازیم. قطعا این فهرست به مرور می‌تواند دقیق‌تر و بیشتر شود. با مرور اجمالی می‌توان فهمید در جشنواره امسال تنها 2 فیلم شاخص وجود دارد.
 ایران‌برگر (شاخص)
«دلم می‌خواد» با فیلمنامه‌ای از امید سهرابی، داستان مردی است که در شهری زندگی می‌کند که اغلب مردمش افسرده و ناراحت هستند. او بر اثر اتفاقی دچار مشکلی می‌شود. مشکل اینگونه است که گاهی موسیقی خاصی به ذهنش متبادر می‌شود و او را مجبور به حرکات موزون می‌کند و این اتفاق ناخودآگاه، مشکلات خاصی برایش به وجود می‌آورد. مسعود جعفری‌جوزانی آخرین بار در سال 77 فیلم سینمایی «بلوغ» را جلوی دوربین برد و امسال بعد از گذشت 16 سال فیلمی با نام «ایران‌برگر» را جلوی دوربین برده است. فیلمنامه این فیلم توسط محمدهادی کریمی و مسعود جعفری جوزانی به طور مشترک نوشته شده است. داستان این فیلم درباره حرص و طمع و تمایل افراد برای کسب قدرت در شرایط ویژه است و وضعیتی که خیلی از انسان‌ها در آن شرایط درونیات خود را نشان می‌دهند. این فیلم یک کمدی شلوغ است که داستانش در فضای معاصر روایت می‌شود.
 دوران عاشقی
علیرضا رئیسیان هم بعد از گذشت 6 سال فیلم سینمایی «دوران عاشقی» را جلوی دوربین برده است. بستر مسائل روز اجتماعی است و در آن بازیگرانی چون لیلا حاتمی، شهاب حسینی، فرهاد اصلانی، پرویز پورحسینی، بیتا فرهی، لی‌لی فرهادپور، سوگل قلاتیان، نسیم ادبی، سعید داخ،  داریوش فائزی، شهرام جمشیدی، فرزان نجفی، حمیدرضا حیات، حسین کوهستانی و بازیگر خردسال با نام عرشیا خلج حضور دارند.
 جزیره رنگین
خسرو سینایی نیز بعد از 8 سال فیلم سینمایی «جزیره رنگین» را جلوی دوربین برده است. مهدی احمدی به عنوان بازیگر اصلی در این فیلم حضور دارد. داستان این فیلم سینمایی در فضایی کاملا بومی با بازیگران و گویش محلی می‌گذرد و برای اینکه این گویش‌ها برای مخاطب قابل فهم باشد زیرنویس انگلیسی «جزیره رنگین» لحاظ شده است. از دیگر ویژگی‌های اثر جدید خسرو سینایی موسیقی آن است که حال و هوای جنوبی دارد. فیلمبرداری «جزیره رنگین» در جنوب کشور انجام شده است
روباه (شاخص)
بهروز افخمی که سال گذشته با «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشت، امسال با فیلم سینمایی با نام «روباه» می‌تواند در این دوره از جشنواره حضور پیدا کند. این فیلم که نام قبلی آن «تله» بود به ترور شهدای هسته‌ای می‌پردازد و در آن بازیگرانی چون بابک حمیدیان، حمید گودرزی، مرجان شیرمحمدی، آرش مجیدی و جلال فاطمی حضور دارند و محمد پیرهادی تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده دارد.
پرونده‌ای برای سارا
نادر مقدس بعد از گذشت 7 سال با فیلم سینمایی «پرونده‌ای برای سارا» این فرصت را دارد که در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور یابد. داستان این فیلم درباره دختری است که به دنبال حل یک پرونده، ماجراهایی برای او به وقوع می‌پیوندد. شاهرخ فروتنیان، پریان مردانیان، اردلان شجاع‌کاوه، آزیتا لاچینی و آرمیتا مردادی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
رخ دیوانه
ابوالحسن داوودی نیز از جمله کارگردانانی است که بعد از گذشت 6 سال این امکان را دارد که با فیلم سینمایی «رخ دیوانه» به جشنواره بین‌المللی فیلم فجر بیاید. این فیلم سینمایی داستان چند جوان است که در یک قرار اینترنتی با هم آشنا شده و به دنبال یک شوخی و شرط‌بندی در مسیری پیچیده و دلهره‌آور می‌افتند. مسیری که درک جدیدی از زندگی و اجتماع را برای هرکدامشان رقم می‌زند. طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، نازنین بیاتی، امیر جدیدی، سحر هاشمی، رضا آحادی، فرنوش آل‌احمد، بیژن امکانیان، گوهر خیراندیش و امیرمحمد زند از جمله بازیگران این فیلم هستند.
آدم باش
مجید جوانمرد بعد از گذشت 6 سال «آدم باش» را کلید زد که به نظر می‌رسد فیلمش به جشنواره فیلم فجر برسد. داستان این فیلم حال و هوایی طنز دارد و داستان مردی را روایت می‌کند که در برقراری ارتباط با آدم‌ها دچار مشکل است و در عوض تعامل بسیار خوبی با حیوانات دارد. او سال‌ها دور از ایران زندگی کرده و حالا که بازگشته احساس می‌کند هیچ یک از مردم را نمی‌شناسد.  
خداحافظی طولانی
فرزاد موتمن هم از جمله کارگردانان شناخته‌شده سینماست که فیلم «خداحافظی طولانی» را برای جشنواره فیلم فجر آماده دارد. این فیلم عاشقانه‌ای در فضای کارگری و صنعتی است و ماجرای مردی را روایت می‌کند که از اتهام یک قتل جنجالی تبرئه شده ولی جامعه و اطرافیانش هنوز به‌عنوان مجرم نگاهش می‌کنند. مرد که درگیر یک رابطه عاطفی است برای تداوم عشق و زندگی باید بر این بحران غلبه کند.
 این سیب هم برای تو
سیروس الوند پس از 4 سال دوری از سینما امسال فیلم سینمایی «این سیب هم برای تو» را دارد. این فیلم داستان دو دختر جوان است که با هم دوست هستند و در حالی که یکی از آنها نامزد دارد، رابطه عاشقانه‌ای بین نامزد دختر با دوست او برقرار شده است... فیلمنامه این فیلم را نازنین فراهانی، بازیگر سینما و تئاتر نوشته و سیروس الوند یک بار آن را بازنویسی کرده است.
 تابو
خسرو معصومی نیز بعد از گذشت 3 سال، امسال با فیلم سینمایی «تابو» می‌تواند در جشنواره فیلم فجر شرکت کند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: سالار یکی از ملاکین بانفوذ منطقه‌ هزارجریب در آرزوی فرزند تصمیم می‌گیرد برای چهارمین بار ازدواج کند. آق‌عمو که معتاد به مواد مخدر است و در گاوداری صالح مشغول به کار است، می‌‌پذیرد در ازای پرداخت بدهی که به صالح دارد، دخترش را به عقد برادرش سالار درآورد. بهار که از قبل دل در گرو کسری داشته، در مقابل این پیشنهاد بشدت مخالفت می‌کند. . . الناز شاکردوست، هادی دیباجی، جمال اجلالی و. . . در این فیلم سینمایی بازی می‌کنند. صحنه‌های فیلم در شمال کشور بویژه در دریا ضبط شده است.
نهنگ عنبر
سامان مقدم امسال فیلم سینمایی «نهنگ عنبر» را جلوی دوربین برده است. در خلاصه قصه فیلم آمده است: ارژنگ صنوبر (رضا عطاران) مردی 50 ساله است که همراهش می‌شویم تا تجربه‌های متفاوت و پیچیده‌اش از عشق و مصائبی که در زندگی دچارش می‌شود، برایمان بازگو کند.  
آوازهای سرزمین من
عباس رافعی هم به‌تازگی فیلم سینمایی «آوازهای سرزمین من» را ساخته که امکان رقابت در سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر را دارد. «آوازهای سرزمین من» محصول مشترک ایران و لبنان ساخته سال 2014 میلادی به تهیه‌کنندگی امیرحسین شریفی است. داستان فیلم ماجرای یک پسر مسلمان و دختر مسیحی را روایت می‌‌کند که خشونت‌های پیکارجویان داعش بر روابط عاشقانه آنها سایه می‌اندازد و از یک داستان واقعی گرفته شده که در روستای «ربله» در کشور سوریه اتفاق افتاده است. در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون ونی عیسی، نادین ویلسن نجیم، مهدی فخرالدین، آن ماری سلامه، عدی رعد، علی طحان، زینب مغنیه، سعیده برکات، وفا مشداد، حسن فقیه، حسن فرهات و جمال حمدان حضور دارند.
 اسب سفید پادشاه
محمدحسین لطیفی از دیگر کارگردانانی است که بعد از سال‌ها دوباره به سینما آمده است. او در سال جاری و بعد از گذشت 4 سال فیلم سینمایی «اسب سفید پادشاه» را ساخته است. این فیلم داستان زندگی دختری را روایت می‌کند که در جامعه با مشکلاتی روبه‌رو شده و با عشق آشنا می‌شود و در ادامه این عشق، مشکلاتش را برطرف می‌کند. در این فیلم سینمایی بازیگرانی چون الناز شاکردوست، فرهاد قائمیان و مجید یاسر بازی می‌کنند.
مزارشریف
عبدالحسن برزیده فیلم سینمایی «مزارشریف» را به تهیه‌کنندگی منوچهر شاهسواری آماده کرده که به احتمال زیاد اولین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر است. «مزارشریف» داستان کشتار دیپلمات‌های ایرانی در روز ۸ آگوست ۱۹۹۸ مصادف با ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در کنسولگری ایران در مزارشریف است که به دنبال اشغال شهر توسط نیروهای طالبان رخ داد. در ابتدا مرگ 8 دیپلمات گزارش شد، مدتی بعد مرگ دو دیپلمات و یک روزنامه‌نگار دیگر نیز تایید شد، در نهایت تنها یک نفر از کارمندان کنسولگری به ایران بازگشت.
مردی که اسب شد
امیرحسین ثقفی هم می‌تواند در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با فیلم سینمایی «مردی که اسب شد» به تهیه‌کنندگی علی‌اکبر ثقفی حضور یابد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: من دیگر نمی‌توانستم بدون گاری راه بروم یا بایستم. اسب دیگر نمی‌توانست بدون گاری بایستد یا راه برود. من دیگر نمی‌توانستم. . . اسب. . . من. . . اسب. . . .
شکاف
کیارش اسدی‌زاده امسال فیلم سینمایی «شکاف» را جلوی دوربین برده و پیش‌بینی می‌شود که این فیلم در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشته باشد. این فیلم روایت زوج جوانی است که ناخواسته برای مدت کوتاهی از فرزند دوست خود نگهداری می‌کنند اما حادثه‌ای برای کودک باعث می‌شود زندگی این زوج به بحران کشیده شود.
من دیه‌گو مارادونا هستم
پیش‌بینی می‌شود بهرام توکلی امسال با فیلم سینمایی «من دیه‌گو مارادونا هستم» در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کند. این فیلم ماجرای اختلاف خانوادگی میان 2 خواهر یکی از طبقه بالای شهر و دیگری از پایین شهر را روایت می‌کند.
عصر یخبندان
مصطفی کیایی هم این روزها مشغول فیلمبرداری فیلم سینمایی «عصر یخبندان» است. این فیلم سینمایی مضمونی اجتماعی دارد و دومین همکاری مصطفی کیایی با منصور لشکری قوچانی بعد از فیلم «خط ویژه» است. در خلاصه داستان این فیلم آماده است: در عصر یخبندان خارپشت‌ها تصمیم گرفتند رنج خارهای یکدیگر را تحمل کنند اما کنار هم باشند و به هم گرما بدهند. خارپشت‌ها تنها جاندارانی بودند که در «عصر یخبندان» زنده ماندند.
اعترافات خطرناک ذهن من
هومن سیدی در سال جاری فیلم سینمایی «اعترافات خطرناک ذهن من» را جلوی دوربین برد. این فیلم سومین اثر سینمایی این بازیگر و کارگردان جوان سینمای ایران است و جواد نوروزبیگی تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارد.
او پیش از این کارگردانی فیلم‌های «سیزده» و «آفریقا» را در کارنامه خود دارد. در «اعترافات خطرناک ذهن من» بازیگرانی چون سیامک صفرى، نگار جواهریان، عباس غزالى، امیر جعفری، رویا نونهالی، میترا حجار و چکامه چمن‌ماه حضور دارند.
داستان «اعترافات خطرناک ذهن من» در یک ٢٤ ساعت مى‌گذرد و داستان مردى است که در یک روز کامل هیچ چیزى را به یاد نمى‌آورد.
مشرف به کوچه بی‌نام
هاتف علیمردانی امسال با فیلم سینمایی «مشرف به کوچه بی‌نام» به جشنواره فیلم فجر می‌آید. این فیلم داستان دو خانواده در جنوب شهر تهران است. برای این خانواده‌ها اتفاق‌هایی می‌افتد که تغییر و تحولات بسیاری را رقم می‌زند.
خانه دختر
شهرام شاه‌حسینی، کارگردان سینما فیلم سینمایی «خانه دختر» را به تهیه‌کنندگی محمد شایسته در سال جاری جلوی دوربین برد. البته تهیه‌کننده و کارگردان این فیلم نظر قطعی خود را برای حضور «خانه دختر» در جشنواره فیلم فجر نداده‌اند. این فیلم داستان مردی به نام مرتضی است که قصد دارد خانه کوچک‌شان را زیر قیمت بفروشد تا زودتر از محله و نگاه سنگین مردمانش فرار کند.
مادر قلب اتمی
علی احمدزاده هم این فرصت را دارد که با فیلم سینمایی «مادر قلب اتمی» در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کند. تهیه‌کنندگی این فیلم را امیر سیدزاده برعهده دارد. داستان فیلم «مادر قلب اتمی» با مهمونی کامی آغاز می‌شود که قصد دارد ایران را برای همیشه به مقصد تونس ترک کند.  ترانه علیدوستی، محمدرضا گلزار، پگاه آهنگرانی و مهرداد صدیقیان از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
خنده‌های آتوسا
«خنده‌های آتوسا» دومین فیلم بلند علیرضا فرید است که امکان حضور آن در سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر وجود دارد. تهیه‌کنندگی این فیلم را امیرپورکیان برعهده دارد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است که مرجان، موسی، آتوسا، استوارت، شیلا، احسان، بهزاد، شیرین و دکتر طاهری همگی مسافران قطار تهران- استانبول هستند...
ارغوان
امید بنکدار و کیوان علی‌محمدی به‌تازگی ساخت فیلم سینمایی «ارغوان» را به پایان رسانده‌اند. این فیلم داستان یک زن و مرد است که در شب مرگ یک موزیسین معروف، برخورد اتفاقی‌شان روی گذشته و آینده هردوی آنها تاثیر می‌گذارد.
عین شین قاف
فیلم سینمایی «عین شین قاف» نهمین فیلم بلند قاسم جعفری در مقام کارگردان است که مراحل تولید و آماده‌سازی آن سال گذشته به پایان رسید و به منظور شرکت در سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر آماده شده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: گفتند دیوانه را ببین مجنون شده. انتظار را زندگی می‌کند چون یعقوب به وقت حکمرانی یوسف. گفتی مردم عادی چه می‌دانند که یعقوب تمام آن سال‌ها انتظار را عاشقی کرد.
شیفت شب
نیکی کریمی در حال حاضر مشغول ساخت فیلم سینمایی «شیفت شب» است. فیلمنامه‌ این فیلم با طرحی از محمود آیدن توسط علی اصغری و نیکی کریمی به نگارش درآمده است و روایت زنی به نام ناهید است که در خیابان‌های تهران به دنبال شوهرش می‌گردد تا راز زندگی‌شان را کشف کند.
آرمان شهر
حسن ناظر سال جاری فیلم سینمایی «آرمان شهر» را به تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری ساخته است. امیرآقایی فیلمنامه این فیلم را نوشته و داستان آن درباره یک زن افغان است که همسرش 8 سال پیش بر اثر جنگ قطع نخاع شده ولی قصد دارد دوباره امید را به خانه‌اش بازگرداند و به زندگی‌اش تداوم ببخشد و تنها راه این موضوع وجود یک بچه است. این زن تصمیم می‌گیرد با لقاح مصنوعی باردار شود و به همین دلیل برای انجام این کار به هند می‌رود و...
این فیلم در هندوستان، افغانستان، تاجیکستان و انگلستان فیلمبرداری شده است.
«شاید یک معجزه»
کرامت پورشهسواری امسال با فیلم سینمایی «شاید یک معجزه» می‌تواند در سی و سومین جشنواره فیلم فجر شرکت کند. «شاید یک معجزه» که به قلم علی دلگشایی و کرامت پورشهسواری به نگارش درآمده، در روایتی نامتعارف داستان سه خانواده از طبقات مختلف اجتماعی را که با مشکلات پیش روی خود دست و پنجه نرم می‌کنند، به تصویر می‌کشد.
جنجال در عروسی
رضا خطیبی هم فیلم سینمایی «جنجال در عروسی» محصول ایران و فرانسه را ساخته است. در خلاصه داستان آن آمده است: در یک مراسم عروسی کودکان را به محل برگزاری جشن راه نمی‌دهند و به کلبه‌ای در انتهای باغ تبعید می‌کنند. بچه‌ها متوجه می‌شوند برگزارکنندگان مراسم قاچاقچی مواد مخدر هستند، لذا تصمیم می‌گیرند جشن را به هم بزنند و این آغاز ماجراست.
«قول» و «فرار از قلعه رودخان»
محمدعلی طالبی کارگردان فیلم «قول» با کسب پروانه زرین بهترین فیلم بلند و غلامرضا رمضانی کارگردان فیلم «فرار از قلعه رودخان» با دریافت پروانه زرین بهترین کارگردانی در بخش مسابقه سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور خواهند داشت.
داستان فیلم «فرار از قلعه رودخان» به کارگردانی غلامرضا رمضانی به دانش‌آموزانی از شهرستان میبد می‌پردازد که همراه معلم خود به اردوی شمال رفته‌اند و معلم که به آنها قول دریا داده است به دلایلی به قول خود عمل نمی‌کند. تعدادی از دانش‌آموزان تصمیم می‌گیرند از قلعه رودخان برای رفتن به دریا فرار کنند که در میانه راه به افراد خلافکار برخورد می‌کنند و داستان ادامه پیدا می‌کند.  برای تولید این فیلم از بین ۶۰۰ نفر دانش‌آموز در شهرستان میبد، ۵۰ نفر انتخاب شدند و از این تعداد ۲۶ نفر برای ایفای نقش در فیلم سینمایی فرار از قلعه رودخان در نظر گرفته شدند که بار اصلی این قصه بر دوش ۱۰ نفر از آنها بود. داستان فیلم «قول» به کارگردانی محمدعلی طالبی درباره رفاقت دو دوست است و به خاطر ماجرایی که برای یکی از آنان اتفاق می‌افتد، زندگی دیگری به هم می‌ریزد. وضعیت روحی او متلاطم می‌شود چون احساس گناه می‌کند و در نهایت سعی می‌کند با آن اتفاق کنار بیاید و شرایط را بپذیرد.
 


Page Generated in 0/0072 sec