پزشکی قانونی اعلام کرد
مرگ ۱۱ هزار نفر در سوانح رانندگی
در 7 ماهه امسال 10 هزار و 914 نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3/6 درصد کاهش داشته است. به گزارش «وطن امروز»، پزشکی قانونی اعلام کرد در 7 ماه ابتدایی امسال 10 هزار و 914 نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست دادند. در حالی این آمار اعلام شده است که سال گذشته 11 هزار و 643 نفر در این مدت جان خود را از دست داده بودند که نشانگر کاهش 3/6 درصدی تلفات رانندگی است. در این مدت 8 هزار و 410 مرد و 2 هزار و 504 زن در حوادث رانندگی جان باختند که به طور کلی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل روند کاهشی داشته است. براساس این گزارش در این مدت 7 هزار و 88 نفر در حوادث رانندگی برونشهری، 2 هزار و 872 نفر در حوادث درونشهری، 906 نفر در مسیرهای روستایی و
48 نفر در مسیرهای نامعلوم جان باختهاند. همچنین در 7 ماهه امسال استانهای فارس با 931، خراسان رضوی با 851 و تهران با 809 مورد بیشترین و استانهای ایلام با 80 نفر، کهگیلویه و بویراحمد با 117 نفر و اردبیل با 152 نفر کمترین آمار تلفات را داشتهاند. در این مدت 193 هزار و 675 نفر در حوادث رانندگی مصدوم شده و به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردهاند که این آمار نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4/5 درصد کاهش یافته است. در مهر ماه امسال هزار و 604 نفر در حوادث رانندگی جان باختند که از این تعداد یکهزار و 243 نفر مرد و 361 نفر زن بودند. این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 7/7 درصد کاهش داشته است. آمار مصدومان مراجعهکننده به سازمان نیز در مهرماه امسال با 7/6 درصد کاهش از 29 هزار و 367 نفر در مهر ماه سال گذشته به 27 هزار و 392 نفر در مهر ماه سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان غذا و دارو تشریح کرد
علت تفاوت قیمت داروهای بیمهای
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، اختلاف قیمت داروهای تحت پوشش بیمهها را توضیح داد و علت آن را ناشی از نوع ژنریک و برند داروها دانست. رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در ارتباط با این موضوع که گاهی اوقات آنچه را بیمه شده بابت قیمت دارو پرداخت میکند، متفاوت از قیمتی است که در سایت بیمهها آمده است، گفت: بیمهها قیمت پایه را قبول دارند و براساس قاعده باید از قیمتی که سازمان غذا و دارو اعلام میکند، تبعیت کنند. وی به مهر افزود: اما برخی داروها چند نوع هستند. یعنی نوع ژنریک و برند دارند و همین موضوع باعث تفاوت قیمت داروهای تحت پوشش بیمهها میشود. رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: طبیعی است که بیمهها قیمت نوع ژنریک را قبول دارند بنابراین وقتی بیمار به داروخانه میرود، اگر نوع ژنریک دارو را بگیرد، همان قیمت بیمه را پرداخت میکند اما اگر بخواهد نوع برند را تهیه کند، باید مازاد بر قیمت مبنا، هزینهای را از جیب پرداخت کند. دیناروند تاکید کرد: گاهی اوقات، اختلاف قیمت داروها ناشی از این موضوع است. بعضی مواقع نیز، سازمانهای بیمهگر هنوز قیمت پایه اعلامی وزارت بهداشت را در سایت خودشان اعلام نکردهاند که بعضی اوقات، یک تا 2 هفته زمان میبرد و گاهی اوقات این ذهنیت شکل میگیرد که قیمت داروها با آنچه در سایت اعلام شده تفاوت دارد. وی تاکید کرد: اینکه گاهی اوقات مردم بابت قیمت دارو، هزینهای مازاد پرداخت میکنند، ناشی از برند دارو است.
جمعآوری دوباره معتادان متجاهر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ترخیص معتادان متجاهر از کمپها و بازگشت دوباره آنها به سطح جامعه توضیحاتی ارائه داد. علیرضا جزینی، قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره بازگشت معتادان متجاهر به سطح جامعه بعد از گذراندن دوره درمان 6 ماهه گفت: بار دیگر این افراد را جمعآوری میکنیم. وی به فارس افزود: البته قانون میگوید معتاد متجاهر را تنها 2 بار میتوان دستگیر و به کمپ انتقال داد و برای دفعات بعد وی باید به زندان فرستاده شود. قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: البته از آنجایی که زندانهای ما ظرفیت لازم را ندارند، ما این افراد را بار دیگر به کمپها میفرستیم. وی در پاسخ به این پرسش که «چه تعاملی با قوهقضائیه در این زمینه دارید؟» بیان داشت: ما ماده 42 قانون مبارزه با مواد مخدر را برای تأسیس زندانهای مخصوص معتادان با ظرفیت 38 هزار نفر پیگیری میکنیم. جزینی درباره جمعآوری خردهفروشها در کنار برخورد با سرشبکهها نیز گفت: نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر برخورد با هر دو قشر است، به عقیده ما نمیتوان سرشبکه را رها کرد و به خرده فروش پرداخت یا اینکه خرده فروش را رها کرد و به سرشبکه پرداخت. وی یادآور شد: هر دو این موضوعها مدنظر ستاد مبارزه با مواد مخدر است بنابراین همزمان باید این کار صورت گیرد اما آن چیزی که مردم آن را بیشتر میبینند و با آن مواجهند خرده فروشها هستند که البته دستگیریها در این زمینه خیلی خوب بوده و به نظر میرسد ما بتوانیم این موضوع را تحت کنترل بگیریم.