علیزاده شوالیه را نپذیرفت
شجریان از فرانسه تشکر کرد!
در حالی که نپذیرفتن نشان شوالیه از سوی استاد حسین علیزاده موجی از رضایت عمومی در میان اقشار عمومی پدید آورده است، محمدرضا شجریان که پیش از این نیز خود این نشان را از دولت فرانسه دریافت کرده بود، از فرانسه بهخاطر توجهش به هنرمندان ایرانی تشکر کرد! به گزارش شبکه اطلاعرسانی راه دانا، چند روز پیش آهنگساز و نوازنده سرشناس موسیقی سنتی ایران، روز جمعه، هفتم آذر، در نامهای، از دریافت «نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه» اعلام انصراف کرد و نوشت که «خود را بینیاز از دریافت هر نشانی» میداند. وی در نامه خود خطاب به فرانسه نوشت: به احترام مردم هنرپرور و هنردوست ایران، به نام حسین علیزاده قناعت کرده و تا آخر عمر به آن پیشوند یا پسوندی نخواهم افزود. مردم در کامنتهای فراوانی که برای این خبر گذاشتند از اقدام وی تشکر کرده و ارزش واقعی او را در قلب هوادارانش دانستند که از هر پیشوند و پسوندی باارزشتر است. پس دادن نشان شوالیه از سوی حسین علیزاده واکنشهای زیادی را در پی داشت که در این میان علیرضا افتخاری، استاد موسیقی ایران در این باره گفت: پیرامون قبول نکردن نشان شوالیه سفارت فرانسه توسط حسین علیزاده باید این نکته را عرض کنم که او هنرمند بزرگی است، برای خود فکر مستقلی دارد و اندیشمندی بزرگوار محسوب میشود. افتخاری همچنین افزود: بالطبع وی فکر و جمعبندی خاصی داشته تا این نشان را قبول نکند؛ وی را به لحاظ فکر و اندیشه برتر از امثال خودم میدانم و مطمئناً علیزاده علاقهمند به کسب احترام مردم کشورش است تا دریافت لوح تقدیر. اما در این میان محمدرضا شجریان که پیش از این نشان شوالیه را از فرانسه دریافت کرده واکنشی عجیب نسبت به این اقدام استاد علیزاده نشان داده است. شجریان در صفحه فیسبوک خود نوشته این اقدام علیزاده در واقع اعتراض به فرانسه نبوده است و اعتراض اصلی استاد علیزاده به افراد داخل کشور است. به نظر میرسد شجریان در واقع به دنبال توجیهی برای اقدام خود در خصوص قبول کردن این جایزه میگشته و هنگامی که دید مردم از این اقدام استاد علیزاده به نیکی یاد میکنند بهترین توجیهی که میتوانست برای عمل خود داشته باشد این بود. شجریان در ادامه مطلب خود از دولت فرانسه بهخاطر توجه به هنرمندان ایران بسیار تشکر کرده و نوشته است: با سپاس از دولتمردان فرانسه که به نویسندگان، دانشمندان، هنرمندان و شخصیتهای فرهنگی، ادبی و هنری ایران توجه خاص دارند. چنین پیامی نشانگر این است که افرادی نظیر شجریان به جای آنکه بخواهند هنرمند ملی- میهنی محسوب شوند بیشتر دلبسته به تشویق و حمایتهای سفارتخانه هستند.
یک فیلم ضدایرانی، جایزه بهترین کارگردان «گاتهام» را گرفت
حلقه منتقدان نیویورک جایزه بهترین کارگردانی را به فیلمی ضدایرانی داد. بهگزارش تسنیم، حلقه منتقدان نیویورک روز گذشته برندگانش را رسما معرفی کرد، مراسم جوایز گاتهام هم برگزار شد و تعدادی دیگر از فیلمها و بازیگران دست پر به خانههایشان رفتند. در این مراسم که جوایزش اصطلاحا به فیلمهای مستقل میرسد، فیلم جدید الخاندرو گونزالس ایناریتو برنده بزرگ شب بود و توانست جایزه اصلی را از آن خود کند. نکته جالب این مراسم این بود که یک کارگردان زن ایرانیالاصل توانست جایزه کارگردانی این مراسم را بهخاطر فیلم «دختری که شب تنها به خانه میرود» بگیرد. فیلمی آمریکایی که در آن یک دختر چادری ایرانی نقش خونآشام را بازی میکند. برخی رسانهها از این فیلم با عنوان نخستین فیلم خونآشامی- ایرانی تاریخ سینما یاد کرده و به آن افتخار میکنند. در سالی که هالیوود هم کم علیه کشور ما به ساخت فیلم نپرداخت و فیلمهایی چون «گلاب» را اکران کرد، ایرانیهای خارجنشین هم همنوا با هالیوود شدند و تیشه به ریشه خود زدند.
مرتضی احمدی در آیسییو بستری شد
مرتضی احمدی، هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون در بیمارستان بستری شده است. به گزارش مهر، مرتضی احمدی از دوشنبه شب 10 آذر در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شده است و اکنون در آیسییو این بیمارستان بسر میبرد و اجازه ورود همراه به این بخش نیز وجود ندارد. حال عمومی احمدی صبح دیروز بهتر بوده است و پیشبینی میشود بزودی از بیمارستان مرخص شود. مرتضی احمدی متولد ۱۳۰۳ بازیگر سینما، تئاتر، تلویزیون و گوینده و خواننده ایرانی است.