printlogo


کد خبر: 130798تاریخ: 1393/10/6 00:00
موضع رسمی امیر قطر در نخستین مصاحبه‌اش:
می‌توانیم روابط با اسرائیل را آغاز کنیم

گروه بین‌الملل: امیر قطر در نخستین مصاحبه دوران زمامداری‌اش که به مناسبت پانصدمین روز نشستن به جای پدرش صورت گرفت، رسما تابوی برقراری ارتباط با اسرائیل را در میان شیخ‌نشین‌های خلیج فارس شکست. «شیخ تمیم بن حمد الثانی» پنجشنبه گذشته در شب کریسمس 2014 در گفت‌وگو با کریستین امانپور، مجری مشهور شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان رسما برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی اعلام آمادگی کرد. او در این گفت‌وگو از زیر بار اتهام حمایت مالی و تشکیلاتی از گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره شانه خالی کرد و در عوض  علت اصلی خشونت‌های سوریه را رئیس‌جمهور مردمی این کشور بشار اسد دانست و در نهایت ادعا کرد قطر و متحدان عربی‌اش در حال مبارزه با داعش هستند. امیر قطر گفت:«ما در حال حمله به داعش هستیم، زیرا معتقدیم این جنبش خطرناکی است که در منطقه ما در حال شکل‌گیری است. علاوه بر قطر، همه باید در این تلاش شرکت کنند. دوستان آمریکایی از ما خواستند به این تلاش ملحق شویم و ما این کار را انجام دادیم». به گزارش واحد مرکزی خبر، شیخ تمیم بن حمد الثانی درباره انتقادها از قطر به خاطر کمک به جنبش‌های تروریستی چنین توجیهاتی به کار برد: «ما باید تفاوت بین جنبش‌ها را ببینیم. ما می‌دانیم آمریکایی‌ها و دیگر کشورها برخی جنبش‌ها را تروریستی می‌دانند اما ما در این منطقه آنها را تروریستی نمی‌دانیم اما اگر شما از جنبش‌های خاصی در سوریه و عراق حرف می‌زنید ما همه این جنبش‌ها را تروریستی می‌دانیم و کمک‌های مالی هیچ‌کس به این گروه‌ها را نمی‌پذیریم». او تلاش کرد به جای جنایتکاران تکفیری انگشت اتهام را به سوی دولت مشروع دمشق نشانه رود: «من با اینکه با تروریسم مقابله کنیم، موافق هستم اما معتقدم علت اصلی، رژیم سوریه است و این رژیم باید مجازات شود». البته او اقرار کرد که قطر نمی‌تواند به تنهایی به حکومت اسد حمله کند و ائتلاف آمریکایی باید از مردم سوریه (ارتش آزاد، داعش و جبهه النصره)  حمایت کند ضمن اینکه بار دیگر تاکید کرد قطر بخشی از ائتلافی بود که «برای آزادی مردم لیبی کمک کرد». این در حالی است که لیبی 3 سال پس از دخالت‌های خارجی مزبور همچنان در آتش جنگ داخلی می‌سوزد. امیر قطر در ادامه  درباره حمایت قطر از اخوان‌المسلمین و حماس نیز توضیحاتی داد: «ما اختلافاتی با برخی براداران و کشورهای همسایه خود داریم. این ابهام برای هر کسی بویژه در منطقه ما در آغاز بهار عربی وجود داشت و هر کسی گامی متفاوت در سیاست خارجی برداشت. ما آن موقع سیاست خارجی را که فکر می‌کردیم درست است، در پیش گرفتیم. ما در کنار مردم عربی بودیم که خواستار آزادی خود شده بودند. مردم مصر اخوان‌المسلمین را برگزیدند. ما قبل از اخوان‌المسلمین در جریان دولت نظامی حسنی مبارک نیز به مصری‌ها کمک می‌کردیم. مردم می‌گویند ما از اخوان‌المسلمین حمایت می‌کردیم. ما از اخوان‌المسلمین حمایت نمی‌کردیم بلکه از دولت مصر حمایت می‌کردیم. ما در زمان طنطاوی و دوره نخست‌وزیری عصام شرف و همچنین دوره مرسی و عدلی منصور رئیس‌جمهور پیشین نیز حمایت می‌کردیم و همچنان حمایت می‌کنیم. بنابراین فقط از اخوان‌المسلمین حمایت نمی‌کردیم. ما می‌دانیم اعضای اخوان‌المسلمین براثر اتفاقاتی که یک‌سال قبل افتاد، این کشور را ترک کردند و برخی از آنها به قطر آمدند، زیرا می‌ترسیدند و در خطر قرار داشتند. آنها در قطر در امنیت بسر می‌برند. تا زمانی که آنها وارد عرصه سیاسی نشوند، در قطر از آنها استقبال می‌شود. برخی از آنها در اینجا هستند و برخی نیز در حال ترک قطر هستند».
آغاز روابط با اسرائیلی‌ها
اما نقطه اوج حرف‌های امیر تازه‌کار در واکنش به اظهارات دیپلمات اسرائیلی بود که قطر را باشگاهی تروریست‌پرور توصیف کرده بود. او در پاسخ این جمله که از زبان امانپور نقل شد، جوابی داد که تاریخ سازش با رژیم صهیونیستی را وارد مرحله جدید همکاری علنی شیوخ با تل‌آویو می‌کند: «ما می‌توانیم روابط با اسرائیل را آغاز کنیم و فکر می‌کنم تا زمانی که آنها در رسیدن به صلح جدی باشند و از مردم فلسطین محافظت کنند، مشکلی در آغاز روابط با اسرائیلی‌ها نداشته باشیم». شیخ تمیم ادامه داد: «ما معتقد به صلح هستیم. ما از سال‌های 1991 و 1993 پس از پیمان اسلو معتقد به صلح بودیم. ما کمک زیادی کرده و تلاش کردیم اختلافات بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را حل کنیم. من فکر می‌کنم قطر پس از جنگ غزه در 3 سال پیش همه روابط رسمی خود با اسرائیل قطع کرد. ما به خاطر کشتار افراد بیگناه روابط‌مان را با اسرائیل را قطع کردیم اما همچنان معتقدیم رسیدن به صلح تنها راه‌حل است. همه ما باید به 2 طرف فشار آوریم تا به راه‌حل مسالمت‌آمیز برسیم. من به روابط با آمریکا و دیگران معتقد هستم اما همانطور که گفتم ما میانجی‌گر هستیم و به گفت‌وگو بین کشورها برای حل مشکلات
معتقد هستیم».
اعتراف به نقض حقوق کارگران مهاجر
امیر قطر در پایان، نخستین مصاحبه‌‌اش را فرصتی مغتنم برای دفاع از آبروی بر باد رفته این شیخ‌نشین خلیج‌فارس در ماجرای رشوه برای میزبانی قطر در جام‌جهانی 2022  بر شمرد. او در واکنش به  نگرانی گروه‌های حقوق بشر از مرگ کارگران مهاجر در این کشور گفت: «برخی نمی‌خواهند درک کنند کشوری کوچک، عربی و مسلمان می‌تواند میزبان جام‌جهانی باشد. همانطور که می‌دانید ما رقبای بزرگی داشتیم. درست است که ما مشکلاتی درباره کارگران مهاجر داریم اما در حال حل مشکلات و در حال اجرای قانون هستیم.  او همچنین دوباره بر پیشنهاد اولیه قطر مبنی بر اینکه جام جهانی 2022 در تابستان طاقت‌فرسای این منطقه برگزار شود، تاکید کرد.
 

کمک مالی امیر قطر به ارتش اسرائیل
در روزهایی که اخباری موثق مبنی بر قطع یا کاهش کمک‌های قطر به حماس در محافل خبری شنیده می‌شود، امیر قطر با خرید منزل متعلق به یک جمعیت صهیونیستی در پاریس، 5/2 میلیون یورو (بیش از 10 میلیارد تومان) به سازمان کهنه سربازان اسرائیلی، کمک مالی کرد. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر، «عبدالرحمن محمدجابر آل‌ثانی» را به عنوان فرستاده ویژه به پاریس، پایتخت فرانسه اعزام کرد تا منزلی در منطقه اعیان‌نشین«8»  را که از املاک صندوق اسرائیلی رسیدگی به تفنگداران معلول یا آسیب‌دیدگان از جنگ است، به قیمت 5/2 میلیون یورو بخرد؛ اقدامی که پایگاه اینترنتی صهیونیستی  والا آن را به مثابه ارائه کمک مالی پیش‌بینی نشده به سازمان «کهنه سربازان اسرائیل» وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی دانست.
 


Page Generated in 0/0064 sec