وفات حضرت سکینه بنت الحسین(ع) (117ق)
حضرت سکینه بنتالحسین(ع) از زنان بزرگ اسلام و نواده امامعلی(ع) حدود سال 42 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. آن حضرت دارای اخلاقی فاضله، صفاتی حمیده، بلاغت، فصاحت و جود و کَرَم بود. آستان بیانش، مرجع ادبا، فضلا، شعرا و ارباب کمال بود و در شعر و ادب مهارت داشت. او همسر عبدالله بن حسن(ع) پسرعموی خود بود و از مادری به نام رباب به دنیا آمد. آن حضرت به همراه پدر، عموها و دیگر اعضای خانواده از مدینه راهی کربلا شد و در 19 سالگی پدر و بستگان را از دست داد و رنج اسارت کشید. از آن پس راهی مدینه شد تا سرانجام در 75 سالگی در مدینه وفات یافت.
افتتاح مدرسه دارالفنون به همت امیرکبیر در زمان ناصرالدینشاه (1268ق)
دارالفنون اولین دانشگاه ایرانی به سبک نوین بود که در زمان پادشاهی ناصرالدینشاه قاجار و به همت و پشتکار میرزاتقیخان امیرکبیر صدراعظم با درایت وی دایر شد. هدف از ایجاد این مدرسه، دستیابی به صنایع و علوم جدید در آن عصر بود. این مدرسه طی فعالیت خود، 12 دوره فارغالتحصیل داشت که بسیاری از آنان به مقامهای بالایى در کشور دست یافتند. تاسیس این مدرسه، نقطه عطفی در تاریخ آموزش در ایران به شمار میرود. این مدرسه در حالی افتتاح میشد که بانی اصلی آن یعنی امیرکبیر دوران تبعید در کاشان را سپری میکرد.
ایجاد «صندوق بینالمللی پول» در سازمان ملل متحد (1945م)
صندوق بینالمللی پول موسوم به ایمف در ژوئیه 1944م با شرکت 44 کشور تأسیس گردید و مفاد قرارداد صندوق در 27 دسامبر 1945م به اجرا گذاشته شد. این صندوق دارای هیأتمدیره، هیأت اجرایى و مدیرکل است و به طور سالانه تشکیل جلسه میدهد. اهداف صندوق بینالمللی پول که از سازمانهای تخصصی سازمان ملل متحد و در عین حال یک نهاد مستقل بینالمللی است عبارتند از تسهیل همکاری پولی بینالمللی، ایجاد ثبات در نرخ برابری ارزها و تنظیم این نرخها، کمک به برقراری یک نظام چندجانبه، پرداختهای ارزی و از میان برداشتن محدودیتهای ارزی و ارائه کمکهای لازم برای تامین منابع مالی کشورها در جهت حفظ موازنه پرداخت آنها. وظیفه اصلی ایمف، تامین اعتبارات موردی و موقت برای اعضایى است که در موازنه پرداختهای خود با مشکل مواجه شدهاند. در عوض کشورهایى که از این اعتبارات استفاده میکنند موظفند اصلاحاتی را که صندوق بینالمللی پول برای رفع این اشکالات توصیه میکند، اجرا کنند. حق رای در صندوق بینالمللی پول براساس میزان سهام است، به همین دلیل کشورهای غربی به ویژه آمریکا که مقر این نهاد است، نفوذ فراوانی در این سازمان دارند. از اقدامهای مهم این صندوق، سرمایهگذاری در طرحهای سودآور و اعطای وام به اعضا است. با وجود این، شرایط سودجویانه و غیرواقعبینانه این صندوق برای پرداخت وام، باعث اعتراض کشورهای وامگیرنده شده است.
عقد قرارداد مسکو درباره تقسیم شبهجزیره کره (1945م)
در پی شکست نهایى ژاپن در جنگ دوم جهانی و تصرف شمال شبهجزیره کره به دست ارتش شوروی و منطقه جنوبی آن توسط نیروهای آمریکایى و نیز توافقات سران متفقین، مقدمه تجزیه این سرزمین به دو کشور فراهم شد. 27 دسامبر 1945م کنفرانسی در مسکو برگزار شد که در آن نمایندگان شوروی سابق، آمریکا و انگلستان حضور داشتند و چون توافقی برای حل مساله کره حاصل نشد، قرارداد مسکو شبهجزیره کره را بهصورت رسمی به دو قسمت در طرفین شمالی و جنوبی مدار 38 درجه تقسیم کرد. در نتیجه تلاش و امید مردم این منطقه برای اتحاد و یکپارچگی به علت وجود تضادهای عقیدتی و اختلافات سیاسی و مصالح و منافع دو ابرقدرت آن زمان به یأس مبدل شد. این جدایى، زمینهساز جنگ دو کره در سال 1950م و تشدید مخاصمات دوطرف شد. با این حال، در سال 1991، با امضای پیمانی که به «قرارداد آشتی، عدم تجاوز، مبادله و همکاری» موسوم است تا اندازهای زمینه همکاری دوکره فراهم شد و اولین و مهمترین گام در جهت اتحاد و یکپارچگی مجدد دو کشور برداشته شد.