گرانی قیمت لبنیات سبب کاهش مصرف سرانه این محصولات و خطر افزایش شیوع بیماری پوکی استخوان در کشور شده است. به گزارش مهر، پوکی استخوان یکی از شایعترین بیماریهای موجود در کشور است، بیماریای که با تغذیه مناسب بهراحتی میتوان از آن پیشگیری کرد. براساس این گزارش با وجود آنکه لبنیات نقش بسیار مهمی در سلامت جامعه ایفا میکند، کمتر مورد توجه مصرفکنندگان قرار دارد و کمتر از سایر مواد غذایی در سبد غذایی خانوار جای میگیرد. در همین زمینه حسین چمنی، کارشناس صنعت شیر اظهار داشت: مستند کاهش مصرف شیر ما گزارش مستند بانک مرکزی است که براین اساس مصرف شیر در کشور طی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها 42 درصد کاهش یافته است. چمنی ادامه داد: همچنین براساس اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز کشور بین سالهای 80 تا 91 تراکم استخوان ایرانیان بین 8 تا 14 درصد کاهش یافته است.» محمد فربد، نایبرئیس هیاتمدیره انجمن صنایع لبنی کشور هم در گفتوگو با مهر، میزان مصرف سرانه لبنیات در کشور را حدود 85 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این میزان باید به 160 تا 170 کیلوگرم افزایش پیدا کند. فربد گفت: میزان مصرف سرانه لبنیات در سال گذشته نسبت به سال ماقبل آن، 5درصد کاهش یافته و از 90 به 85 کیلوگرم رسیده است. محمدرضا اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه سراسری فرآوردههای لبنی نیز در گفتوگو با مهر، این عدد را خوشبینانه خواند و افزود: مصرف سرانه لبنیات در خوشبینانهترین حالت، 85کیلوگرم و به اعتقاد ما، بسیار پایینتر از این میزان است. در این راستا سیداحمد مقدسی، رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران کشور به مهر گفت: بنده این موضوع را قبول ندارم؛ اگرچه مطرح شدن موضوع روغن پالم بر کاهش مصرف لبنیات پرچرب تاثیرگذار بود اما در عوض مصرف انواع کم چرب این محصولات بالا رفت. وی افزود: اگر مصرف سرانه کاهش مییافت، کارخانجات شیرخام را از دامدار خریداری نمیکردند در حالی که آنان این کار را انجام میدهند. با وجود این، خود مقدسی نیز با اصل مساله مخالف نیست و میزان سرانه مصرف فرآوردههای لبنی را بسیار کم میداند. مقدسی در این رابطه تصریح کرد: البته سرانه مصرف در کشور ما نسبت به میانگین جهانی که 160 کیلوگرم و میزان استاندارد آن که 300 کیلوگرم است، بسیار کم است و وزارت بهداشت، تولیدکنندگان و سایر دستگاههای مسؤول موظفند در زمینه ارتقای مصرف سرانه لبنیات در کشور تلاش کنند و ما باید این فرهنگ را ترویج کنیم. اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه فرآوردههای لبنی نیز گفت: در برخی کشورهای پیشرفته در متروها شیر و لبنیات رایگان بین مردم توزیع میشود. وی گرانی فرآوردههای لبنی را یکی از مهمترین علتهای کاهش مصرف آن در میان مردم عنوان کرد و گفت: قیمت ظروف، حملونقل و در نتیجه بهای تمامشده تولید افزایش یافته است که همین امر سبب کاهش تقاضای مردم میشود، مردم به جیبشان نگاه میکنند و اگر کسی پولی برای خرید نداشته باشد، این محصولات را نمیخرد یا کمتر میخرد.