printlogo


کد خبر: 131400تاریخ: 1393/10/16 00:00
سلامت

کمبود امکانات درمانی سرطان در 11 استان
در کشور 11 استان فاقد امکانات برای جوابگویی به نیازهای بیماران سرطانی هستند و مردم این استان‌ها صدمات روحی، جسمی و مالی بسیاری برای عزیمت به شهرهای بزرگ می‌بینند. فارس در این باره نوشت:  فرهاد سمیعی، مسؤول کمیته علمی مرکز تحقیقات سرطان ایران در نشست دومین همایش سرطان و پیشگیری اظهار داشت: کشور ما متأسفانه با وجود اینکه از نظر نیروی پزشک و متخصص سرآمد منطقه است در عرصه سرطان مرکز یا موسسه‌ای که به صورت مأموریت‌دار فعالیت کند همپای شأن علمی کشور وجود ندارد. وی افزود: ضعف در توزیع کافی و یکنواخت امکانات و نیروی متخصص در کشور وجود دارد به‌طوری که در کشور 11 استان فاقد امکانات لازم برای جوابگویی به نیازها هستند و مردم این استان‌ها صدمات روحی، جسمی و مالی بسیاری برای عزیمت به شهرهای بزرگ می‌بینند. سمیعی خاطرنشان کرد: ارائه درمان به بیماران به امکانات و تجهیزات برای ارائه خدمات وابسته است که باید براساس توزیع جمعیت باشد. ما از این بابت دچار کمبودهایی هستیم و با عدالت اجتماعی در سلامت منافات دارد. مسؤول کمیته علمی مرکز تحقیقات سرطان ایران تصریح کرد: ما هم‌اکنون کمبود کمی از نظر نیروی انسانی داریم و کیفیت ارائه خدمات در عرصه سلامت در بهترین نوع وجود دارد اما به دلیل نبود توزیع امکانات، دسترسی خوبی وجود ندارد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس خبر داد
کسری 20 هزار میلیاردی بودجه سلامت
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تلاش این کمیسیون برای افزایش اعتبارات حوزه سلامت در سال 94 خبر داد. به گزارش «وطن امروز» محمدحسین قربانی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به جزئیات جلسه گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اشاره کرد و افزود: بررسی بودجه سال 94 در حوزه بهداشت و درمان و پیشنهادات واصله در این باره در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان مجلس قرار گرفت. وی ادامه داد:‌ تامین منابع حوزه بهداشت و درمان از اولویت‌های کمیسیون بهداشت و درمان است، زیرا اگر قرار باشد بیمه‌ها همه آحاد مردم را تحت پوشش بیمه قرار دهند نیاز به اعتبارات ویژه‌ای است. سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان داشت:‌ اگر قرار باشد همه بخش‌های حوزه بهداشت و درمان دیده شود، با این افزایش تعرفه‌ها حدود 20 هزار میلیارد تومان کسری بودجه در این حوزه وجود دارد که تلاش داریم بتوانیم درصدی از منابع را تاحدودی تامین کنیم.

وزیر بهداشت تشریح کرد
جزئیات مدل کشوری طرح پزشک خانواده
مدل کشوری اجرای برنامه پزشک خانواده ایجاد پایگاه‌های سلامت در قالب جمعیت تحت پوشش 12 هزار و 500 نفری و به‌کار‌گیری کارشناس سلامت است. مهر در این باره نوشت: سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت  با بیان این مطلب افزود: هدف قانونگذار از اجرای برنامه پزشک خانواده، شکل‌گیری نظام ارجاع در کشور، دسترسی بیشتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کاهش هزینه‌های سلامت و توجه جدی به بهداشت و اجرای دقیق راهنماهای بالینی است. وی با بیان اینکه دستیابی به این هدف در کوتاه‌مدت میسر نیست، گفت: در نظام‌های پیشرفته سلامت، استقرار کامل برنامه پزشک خانواده 10 تا 15 سال زمان می‌برد. وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر برنامه پزشک خانواده در 2 استان فارس و مازندران در حال اجراست، گفت: با توجه به اعتبارات محدود و تعداد پزشکان عمومی، اجرای مدل برنامه پزشک خانواده در 2 استان فارس و مازندران برای جمعیت 80 میلیون نفری کل کشور میسر نیست. به گفته هاشمی، مدل کشوری اجرای برنامه پزشک خانواده ایجاد پایگاه‌های سلامت در قالب جمعیت تحت پوشش 12 هزار و 500 نفری و به‌کارگیری کارشناس سلامت و در صورت تامین اعتبارات، به‌کارگیری روانشناس و کارشناس تغذیه در پایگاه‌های سلامت است. وزیر بهداشت با بیان اینکه نباید وعده‌های اجرای برنامه‌هایی را به مردم بدهیم و بعد مجبور به متوقف کردن آن شویم، یادآورشد: متوقف کردن برنامه‌ها و وعده‌های داده شده به مصلحت نظام نیست و به اعتماد مردم خدشه وارد می‌کند. هاشمی با تاکید بر اینکه اقتصادی اجرا کردن طرح‌ها مهم است، تصریح کرد: مهم این است که با حداقل هزینه‌ها بتوانیم به نتایج بهتری برسیم. وزیر بهداشت با تاکید بر ادامه جلسات ستاد کشوری برنامه پزشک خانواده اظهارداشت: این ستاد باید به طور منظم جلسات را تشکیل دهد و برنامه‌ها را عملیاتی کند. وی با بیان اینکه تربیت کارشناس سلامت برای اجرای برنامه پزشک خانواده ضرورت دارد، گفت: هرچه سریع‌تر باید نیازسنجی‌های لازم به منظور تربیت کارشناس سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شود و همچنین در مهارت و دانش پزشکان عمومی نیز باید تغییراتی ایجاد شود.
 


Page Generated in 0/0062 sec