حماسه خونین شهدای هویزه و شهادت دلاورمردان اسلام و فرمانده آنان شهید علمالهُدی (1359ش)
آذر 1359 پس از شکست بیش از دو گردان از نیروهای عراقی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام، یک گروهان از برادران سپاه اهواز جهت محافظت از هویزه به آن شهر اعزام شدند. در آن حال بنیصدر، دستور تخلیه هویزه از نیروهای سپاهی را صادر و محافظت از آن شهر را به ارتش محول کرد که با مخالفت و پیگیری سیدمحمدحسین علمالهدی فرمانده گروهان سپاه هویزه، این دستور لغو شد. سرانجام هفته بعد، قرارِ عملیات مشترک ارتش و سپاه گذاشته شد که با پیشرویهایی همراه بود اما به دلیل نرسیدن مهمات و پاتک دشمن، نیروهای خودی مجبور به عقبنشینی شدند. در این میان بیش از یکصدتن از برادران پاسدار، جهاد سازندگی و دانشجویان پیرو خط امام از جمله سیدمحمدحسین علمالهدی تا آخرین قطره خون به دفاع از ایران اسلامی پرداخته و به دیدار پروردگار خود نائل آمدند. این رشادتها بود که حماسه هویزه را آفرید. به مناسبت حماسه غرورآفرین رزمندگان اسلام در حراست از این شهر و به دلیل حضور دانشجویان رزمنده در این نبرد، این روز به عنوان روز شهدای دانشجو نامگذاری شده است.
هلاکت یزید بن معاویه لعنه..الله علیه در شام پس از 3 سال و 9 ماه حکومت (64 ق)
در سال اول حکومت جور یزید بن معاویه، به دستور او، حضرت امام حسین(ع) و یارانش در واقعه کربلا به شهادت رسیدند. در سال دوم خلافت وی، مردم مدینه قتلعام شدند و در سال پایانی دولت یزید، مکه به محاصره درآمد و خانه خدا تخریب شد. در این میان خبر مرگ او، سپاهیانش را از ادامه محاصره مکه باز داشت. یزید بن معاویه بن ابیسفیان بیش از حکومتداری، در اندیشه راحتطلبی و خوشگذرانیهای گناهآلود بود و به اصول و تعالیم اسلام، پایبندی نداشت. یزید به سبب ظلم و ستم فراوان در حق خاندان پاک پیامبر اسلام و دوستداران اهلبیت و نیز جنایات متعدد، نزد همگان فردی منفور و ظالم به شمار میآید.
مرگ تئودور روزولت، رئیس جمهور پیشین آمریکا (1919م)
تئودور روزولت بیست و ششمین رئیسجمهور آمریکا 27 اکتبر 1857م به دنیا آمد. وی از جوانی وارد فعالیتهای سیاسی شد و با عضویت در حزب جمهوریخواه آمریکا، به معاونت رئیسجمهور ایالات متحده دست یافت و با ترور رئیسجمهور وقت، در سال 1901م به ریاستجمهوری این کشور رسید. روزولت در اولین سال حکومتش، حضور نظامی آمریکا در کوبا را که قبلاً به اشغال ایالات متحده درآمده بود تقویت کرد و این کشور را رسماً تحتالحمایه کرد. در این زمان بود که پایگاه عظیم دریایى آمریکا در کوبا موسوم به گوانتانامو که از جمله پایگاههای بزرگ آمریکا در محدوده دریای کارائیب در آمریکای مرکزی محسوب میشود، تأسیس شد و بعدها بهعنوان یک زندان غیرقابل نفوذ و اسرارآمیز مورد استفاده قرار گرفت به طوری که طی دهههای بعد، آمریکا مظنونان به حوادث تروریستی را بدون رعایت ضوابط بینالمللی به این مکان میآورد و با اعمال شدیدترین تدابیر امنیتی و شکنجههای دهشتناک، زندانیان را به اعتراف وادار میکرد. از جمله حوادث مهم دوران حکومت روزولت، جدا شدن پاناما از کلمبیا و آغاز عملیات احداث کانال پاناما بود. اکثر مورخان، جدا شدن پاناما از کلمبیا را ناشی از حمایت دولت تئودور روزولت از شورشهای مردم این سرزمین میدانند. اقدام دولت روزولت در حمایت آشکار از تجزیهطلبان پاناما و احداث اجباری کانال، چنان زشت و تجاوزکارانه جلوه کرده بود که در آن زمان مورد ملامت اکثر دولتهای جهان قرار گرفت. از اقدامات مهم روزولت، میانجیگری در جنگ دوساله روسیه و ژاپن و پایان دادن به این جنگ بود که با این عمل، موفق به دریافت جایزه صلح نوبل هم شد. همچنین تخریب و انهدام کامل شهر سانفرانسیسکو در جریان زلزله بیسابقه این شهر از حوادث دیگر دوران حکومت روزولت است. جمله معروف «چوبدستی بزرگی بردار ولی به نرمی سخن بگوی»، از سخنان روزولت است که نشاندهنده خوی نفاق و ستیزهجویی او است. روزولت دو دوره کامل یعنی تا سال 1909م بر آمریکا حکومت کرد و سرانجام 10 سال پس از آن 6 ژانویه 1919م در 62 سالگی مُرد.