قرار ظریف و کری؛ چهارشنبه
روز چهارشنبه ٢٤ دی وزیر امور خارجه ایران و همتای آمریکاییاش به ژنو میروند تا پیش از مذاکرات دوجانبه معاونان خود با یکدیگر دیدار کرده و راهنماییهای لازم را به عمل آورند.
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد گروه مذاکرهکننده هستهای کشورمان درباره برنامه دیدارهای آتی دوجانبه و چند جانبه با اعضای گروه ١+ ٥ در تهران و ژنو اظهار داشت: روز دوشنبه ٢٢ دی آقای سرگی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده آن کشور در مذاکرات هستهای برای مذاکرات و رایزنیهای دوجانبه هستهای به ایران سفر میکند. وی در این سفر همچنین با ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار خواهد کرد. عراقچی افزود: روز چهارشنبه ٢٤ دی نیز آقای ظریف و جان کری به ژنو خواهند رفت تا پیش از مذاکرات دوجانبه معاونان خود با یکدیگر دیدار کرده و راهنماییهای لازم را به عمل آورند. وی افزود: متعاقباً طی روزهای ٢٥ الی ٢٧ دی هیاتهای مذاکرهکننده ایرانی و آمریکایی در ژنو مذاکره دوجانبه خواهند داشت و روز ٢٨ دی نیز مذاکرات ایران و ١+٥ در سطح معاونان برگزار خواهد شد. عراقچی ادامه داد: قبل و بعد از این مذاکرات، با بقیه اعضای 1+5 نیز به صورت دوجانبه ملاقات و مذاکره صورت خواهد گرفت.
باراک: نظامیان با حمله به ایران مخالف بودند
وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی میگوید اعضای کابینه و حتی نظامیان تحت امر وی، با حمله به ایران مخالف بودهاند و اینها همه از ترس عمومی از تبعات چنین اقدامی، نشأت میگرفته است. به گزارش فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، «ایهود باراک» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی میگوید اعضای کابینه و حتی نظامیان تحت امر وی، با حمله به ایران مخالف بودهاند و اینها همه از ترس عمومی از تبعات چنین اقدامی، نشأت میگرفته است. «ایهود باراک» از سال 1999 تا 2001، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بود و از 2009 تا 2013، وزیر جنگ کابینه «بنیامین نتانیاهو». وی که این روزها با توجه به ضعف کابینه نتانیاهو و جایگاه نهچندان مستحکم حزب لیکود در عرصه سیاسی اسرائیل، از بازگشت به عرصه سیاست سخن میگوید، در مصاحبهای با روزنامه صهیونیستی هاآرتص، از اتفاقات دوران حضور خود در کابینه صهیونیستها گفته است. بخشی از این مصاحبه، به آرزوی صهیونیستها برای حمله به تأسیسات هستهای ایران اختصاص دارد که «باراک» در این باره گفته: «وقتی دولت نتانیاهو شکل گرفت، فکر میکردم آرزوی ایجاد یک تفاهم حداکثری یا مخالفت حداقلی با اقدام مستقل علیه ایران، به بار نشسته است.» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در توضیح علل بر باد رفتن این آرزو گفت: «در میان دستگاه دفاعی، دولت و حتی از جانب خود شخص رئیس (شیمون پرز)، در مقابل اقدام علیه ایران مقاومت میشد.» «ایهود باراک» به جو غالب در میان شهرکنشینان و نظر عمومی آنها درباره تقابل با ایران هم پرداخت و گفت: «یکسری تحرکات عمومی بود که میخواست وحشت زیادی از تبعات اقدام نظامی علیه ایران، در میان مردم ایجاد کند، البته من هم بارها به نتانیاهو و لیبرمن گفتم اقدام نظامی علیه ایران، واقعا مردم را میترساند و این ترس بیدلیل هم نبود.» باراک در توضیح علت این ترس گفت: «چنین اقدامی، مطمئناً حداقل به جنگ با ایران و حزبالله منتهی میشود.» این سیاستمدار سابق صهیونیست یکی از دلائل اصلی ترس شهرکنشینان از تبعات حمله به تأسیسات هستهای ایران را، شناخت آنها از تواناییهای کابینه این رژیم دانست و گفت: «دولتی از حمله به ایران سخن میگوید که شهامت حل مساله موجود با فلسطینیان را ندارد، مسالهای که برای ما بسیار مشکلساز است ولی از نظر ساختاری، حل آن هم بسیار ساده و آسان است؛ مردم از خود میپرسند آیا دولتی که نمیتواند این مشکل را حل کند، قادر به رویارویی با ایران است؟»
خبرآنلاین مصونیت دارد؟
پس از اقدام توهینآمیز سایت خبرآنلاین وابسته به حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد که مطلبی توهینآمیز نسبت به اصحاب پیامبر و ارزشهای انقلاب و یادگاران دفاع مقدس منتشر کرد؛ مطالبه عمومی برای برخورد قاطع با این سایت ایجاد شد و حتی اهالی رسانه نیز خواستار آن شدند با این سایت برخورد قاطع صورت گیرد. در حالی که معاون مطبوعاتی نیز حتی خارج از چارچوب هیأت نظارت بر مطبوعات، هراز گاه تذکراتی به برخی رسانههای اصولگرا میدهد؛ این امیدواری وجود دارد که این بار برخوردی قاطع با سایت توهینکننده به ارزشهای انقلابی صورت گیرد اما همزمان انتساب این سایت به حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد این نگرانی را ایجاد کرده که رانت دولتی مانع برخورد قاطع با این سایت شود که در این صورت هم برخورد دوگانه با رسانهها اثبات شده و هم باید در انتظار حملههای مداوم رسانههای مدعی حمایت از دولت به مقدسات و ارزشهای انقلاب باشیم.