گروه اجتماعی: روز به روز شاهد روشهای جدید تقلب حاصل از خلاقیت عدهای سودجو هستیم و بیتردید شناسایی این تقلبات نیز نیازمند خلاقیت است. رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب اظهار داشت: تفاهمنامهای را با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اعتباری بالغ بر 18 میلیارد تومان امضا کردهایم تا به این ترتیب روشهای سریع شناسایی تقلبات و آلایندهها را در آزمایشگاههای مرجع مستقر کنیم. بر این اساس با استفاده از تجربیات بینالمللی تا 3-2 سال آینده به توان مناسبی در این حوزه دست خواهیم یافت. دیناروند با اشاره به برخی تقلبات در حوزه غذا به ایسنا گفت: اکنون که در فصل حج عمره قرار داریم میتوان به زعفران اشاره کرد؛ زعفران یک ماده افزودنی مجاز است که متاسفانه مورد تقلب قرار میگیرد. متاسفانه از بازار عربستان زعفران مصنوعی میآورند که حاوی رنگ شیمیایی سرطانزاست و به جای زعفران استفاده میشود البته خیلی هم ارزانتر از زعفران است. استفاده از آن حتی گاهی در رستورانهایی هم دیده شده است. این تقلب، تقلبی خطرناک است. وی تاکید کرد: برخی تقلبها خطرناک و مضر نیستند و تنها برای صرفهجویی در هزینه و رقابت در بازار انجام میشوند که نمونه آن آبلیمو یا روغن زیتون است. دیناروند بیشترین تقلبات در روغنها را مربوط به روغن زیتون دانست و افزود: توصیهها آن است که اسید چرب ترانس را به صفر برسانیم. باید روغن جامدی که با ترانس جامد میشود از چرخه مصرف حذف شود.