printlogo


کد خبر: 132000تاریخ: 1393/10/27 00:00
اخبار

واگذاری بنگاه‌‌های کوچک به کارگران
در تلاش هستیم تا کارگران به عنوان صاحبان کار و تولید در بنگاه‌های کوچک و بزرگ مشغول به کار شوند و در این زمینه اقدامات موثری را انجام داده‌ایم. علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه خصوصی‌سازی و واگذاری بنگاه‌های کوچک به کارگران برای افزایش بهره‌وری دنبال می‌شود و علاوه بر آن فروش سهام بنگاه‌های بزرگ به این قشر از برنامه‌های وزارت کار است، گفت: پیگیری واگذاری سهام عدالت به همه کارگران ساختمانی از جدیدترین اقدامات به شمار می‌رود. ربیعی در گفت‌وگو با فارس درباره واگذاری امور مربوط به  تولید به کارگران از طریق سهیم کردن آنان در بنگاه‌های بزرگ و کوچک اظهار داشت: از محل درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای کارگران صاحب ابزار و تولید خواهند شد. وی افزود: کارگران در صنایع کوچک سهیم شده و صاحب کار خواهند شد. ربیعی با اعلام این خبر که یکی از اقدامات در حال انجام واگذاری سهام عدالت به همه کارگران ساختمانی است، گفت‌:  همه کارگران ساختمانی مشمول سهام عدالت خواهند شد.
قدرت خرید کارگران یک سوم شد
قدرت خرید کارگران در 10 سال گذشته یک سوم شده است. سیدحسن هفده‌تن، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح چالش‌های تعیین حداقل دستمزد ۹۴  گفت: امسال برای تعیین دستمزد سال سختی خواهیم داشت، چرا که تورم پایین است و باید 2 شاخص تورم و معیشت نیروی کار را براساس ماده 41 مدنظر قرار بدهیم و راهکاری پیدا کنیم که افزایش مزد ضمن بالا بردن بهره‌وری به کارگر قدرت خرید بدهد. وی افزود: وزارت کار در بحث دستمزد دخالتی نمی‌کند و هردو گروه کارگری و کارفرمایی باید درباره آن به توافق برسند و بسته پیشنهادی خود را به ما ارائه دهند. هفده‌تن تصریح کرد: درصددیم بدون آنکه به انتظارات تورمی در جامعه دامن بزنیم، قدرت خرید کارگران را که از سال 1384 یک‌سوم شده به طریقی جبران کنیم، زیرا معتقدم سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید کم است و باید بتوانیم هزینه‌های مبادله و قیمت تمام شده کارفرما را کاهش دهیم تا دستمزدی مطلوب تعیین شود.
۶۶ درصد قانون کسب و کار اجرا نشد
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی نوشت: تنها 4 حکم قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار توسط دستگاه‌ها اجرا شده است. 8 حکم قانونی به‌طور ناقص اجرا شده و ۳۱ حکم قانونی نیز تا مردادماه ۹۳ اجرا نشده است. به گزارش نسیم، بررسی عملکرد دستگاه‌های مسؤول اجرای قانون مذکور نشان می‌دهد که جز چند مورد استثنا، دولت و اکثر دستگاه‌های اجرایی به تکالیف خود در این قانون عمل نکرده‌اند به طوری که در حدود
66 درصد از احکام قانونی مصوب در این قانون تاکنون اجرا نشده و بقیه احکام نیز اغلب به شکل ناقص یا اثربخشی کم، اجرا شده است. در قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، 47 حکم قانونی به تفکیک مجری وجود دارند که از میان این تعداد حکم، 4 مورد آنها اجرایی شده، 8 حکم قانونی به طور ناقص یا با اثربخشی کم اجرا شده، اجرای 4 حکم قانونی غیرقابل ارزیابی است و 31 حکم قانونی نیز تا مردادماه 1393 اجرا نشده است. دولت یازدهم، بهبود محیط کسب و کار را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و رئیس‌جمهوری بارها بر ضرورت اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تاکید کرده‌اند.
افزایش تولید ۷ عضو اوپک
با وجود افت شدید قیمت نفت و فراوانی عرضه، تولید نفت اوپک در دسامبر ۲۰۱۴ بالغ بر ۱۴۲ هزار بشکه در روز افزایش یافته و عراق با 1/285 هزار بشکه در روز بیشترین افزایش تولید را داشته است. به گزارش تسنیم، در حالی که قیمت نفت در 6 ماه گذشته به کمتر از نصف رسیده است تولید اوپک در آخرین ماه 2014 برابر با آذر 93 با افزایش 142 هزار بشکه‌ای نسبت به ماه قبل از آن روبه‌رو شده است. اوپک که نوامبر 2014 میلادی 062/30 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده بود در ماه  دسامبر تولید خود را به 204/30میلیون بشکه در روز رسانده است. بر این اساس عراق با 1/258 هزار بشکه در روز بیشترین افزایش تولید را داشته است. تولید نفت اکوادور 13 هزار بشکه در روز، کویت 6/14 هزار بشکه، عربستان 5/14 هزار بشکه ، امارات 40 هزار بشکه و ونزوئلا 8/1 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. تولید نفت ایران نیز در دسامبر 2014 بالغ بر 5/9 هزار بشکه در روز افزایش داشته و به 765/2 میلیون بشکه در روز رسیده است. متوسط تولید نفت ایران در سال 2014 بالغ بر 764/2 میلیون بشکه در روز بوده است.


Page Generated in 0/0165 sec