printlogo


کد خبر: 132008تاریخ: 1393/10/27 00:00
قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد
مصرف سالانه 500تن مواد مخدر در کشور

گروه اجتماعی: قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از مصرف سالانه 500 تن مواد مخدر در کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، علیرضا جزینی، قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری با اشاره به مصرف سالانه 500 تن مواد مخدر در کشور اظهار داشت: در حال حاضر 26 درصد مصرف‌کنندگان مواد مخدر از شیشه استفاده می‌کنند. وی به بررسی‌های صورت‌گرفته درباره علل گرایش به مواد مخدر در کشور اشاره کرد و افزود: براساس این بررسی‌ها عواملی از جمله کسب لذت، کنجکاوی و پر کردن اوقات فراغت علل اصلی گرایش به مواد مخدر در کشور گزارش شده است.
مرگ 2هزار معتاد در 8 ماه
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر به افزایش مرگ و میر معتادان در کشور اشاره کرد و یادآور شد: در 8 ماهه امسال 2هزار معتاد در کشور فوت کردند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2/9 درصد افزایش داشته و از این تعداد 200 نفر را معتادان زن تشکیل می‌دهند. وی دلیل این امر را بیشتر ناخالصی مواد مخدر عنوان کرد و افزود: متاسفانه سودجویان مواد مخدر برای سود بیشتر افزودنی‌هایی را به مواد مخدر سنتی و صنعتی اضافه می‌کنند که این امر افزایش موارد مرگ و میر معتادان را رقم زده است.
کشف33میلیون قرص و آمپول غیرمجاز
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه از کشف 33 میلیون عدد قرص و آمپول غیرمجاز در 9 ماهه امسال خبر داد و اظهار کرد: در 2 هفته گذشته نیز 14 میلیون قرص ترامادول در تهران و 4 میلیون دیگر در شیراز کشف شد. وی با اشاره به ارائه درخواست ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزارت بهداشت درباره تجدیدنظر در زمینه تولید و توزیع قرص‌های ترامادول خاطرنشان کرد: محموله‌های کشف شده بیشتر از خارج کشور وارد شده و از آنجا که در کشور آنقدر مصرف قرص ترامادول بالا نیست، می‌توان به فعال بودن جنگ نرم دشمن در این زمینه پی برد.
صعودی شدن شیب نمودار اعتیاد زنان
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به وجود یک میلیون و 325 هزار معتاد در کشور، اظهار کرد: از این تعداد 9 درصد معتادان را زنان تشکیل می‌دهند. وی به افزایش شمار معتادان زن در کشور طی سال‌های گذشته اشاره و تصریح کرد: متاسفانه تعداد معتادان زن کشور در سال جاری در مقایسه با 3 سال گذشته 5 درصد افزایش داشته است. جزینی در ادامه کف سن اعتیاد در کشور را 15 سال اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر یک درصد دانش‌آموزان متوسطه به بالای کشور مواد مصرف می‌کنند.
ابتلای 45درصد معتادان به ایدز
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه 67 درصد معتادانی که سرنگ مشترک استفاده می‌کنند مبتلا به بیماری ایدز شده‌اند، اظهار کرد: خوشبختانه با ایجاد مراکز کاهش آسیب و توزیع بسته‌های بهداشتی این آمار به 45 درصد از مجموع معتادان کاهش یافته است. قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به اهمیت ایجاد اشتغال برای بهبودیافتگان مواد مخدر اشاره و آن را حلقه مفقوده درمان و بهبود یافتگی کامل دانست و در همین راستا به مصوبه هیات وزیران درباره اختصاص 5 درصد اعتبار اشتغالزایی کشور به بهبودیافتگان اشاره کرد و یادآور شد متاسفانه این امر تاکنون صورت نگرفته است. جزینی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور این موضوع را پیگیری کرده و تفاهمنامه‌ای نیز با صندوق امام رضا(ع) امضا کرده که براساس آن به کارآفرینانی که بهبودیافتگان را جذب کار کنند 5 تا 10 میلیون تومان تسهیلات داده شود.
 عملکرد ضعیف وزارتخانه‌ها درآگاه‌سازی
جزینی در ادامه آموزش و آگاه‌سازی مردم را اساس پیشگیری اولیه از اعتیاد دانست و اظهار کرد: بر این اساس سندی در ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور به تصویب رسیده که در حکم مصوبه هیات وزیران است و در آن مقرر شده در هر استان این سند اجرایی شود. وی تصریح کرد: مقرر شده 80 درصد اعتبار اجرای سند را سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها تامین کرده و 20 درصد مابقی را نیز ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور تامین کند که ما سهم خود را پرداخته‌ایم اما متاسفانه هنوز از سهم 80 درصدی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها خبری نیست.
بیمه برای معتادان
جزینی از برقراری بیمه معتادان در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: امسال 30 میلیارد تومان از طرف دولت به این امر اختصاص داده شده که تعرفه آن در هیات دولت به تصویب رسیده و فرآیند اجرایی آن نیز آغاز شده که این امر یکی از کارهای مثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این زمینه محسوب می‌شود.


Page Generated in 0/0138 sec