printlogo


کد خبر: 132024تاریخ: 1393/10/27 00:00
گزارش «وطن امروز» از داروهای ورزشی غیرمجاز در بدنسازی
علی شهرابی: قاچاق مکمل‌ها بی‌داد می‌کند

واردات قاچاق دارو‌های پرورش اندام بزرگ‌ترین معضلی است که این روزها گریبان این ورزش را گرفته و حتی چنان این هیولای خفته به درون ورزش‌های دیگر نفوذ کرده که نمی‌توان اثرات آن را نادیده گرفت. داستان مثبت اعلام شدن تست دوپینگ بازیکنان لیگ برتر فوتبال در این فصل ماحصل همین عدم نظارت‌هاست. موضوعی که دولت و وزارت ورزش باید بیش از اینها مراقب این مساله باشند ولی تا امروز هیچ خبری از نظارت‌های مستمر دیده نشده. در همین رابطه گفت‌وگویی با یکی از کارشناسان تربیت بدنی و علم آنوتومی در ورزش انجام دادیم که زوایای دیگری را برایمان باز می‌کند. علی شهرابی، قهرمان جهان در مسابقات روسیه 2012 می‌گوید اگر فکری اساسی در این زمینه نشود جوانانی که علاقه به این رشته یا رشته‌های دیگر در حوزه‌های قهرمانی دارند قربانی خواهند شد.
بزرگ‌ترین معضل ورزش بدنسازی داروهای غیرمجاز است
داروهای غیرمجاز در کل دنیا وجود دارد و در ایران مشکل اصلی واردات قاچاق مکمل‌هاست. متاسفانه هیچ ارگانی در دولت وجود ندارد که جلوی این کار را بگیرد. کمپانی‌های بزرگ نمی‌توانند کار خود را به‌خوبی انجام دهند و مردم باید بدانند این مساله هم هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد ولی عده‌ای که می‌خواهند از رانت‌های خصوصی استفاده کنند جلوی ورود مکمل‌های غذایی مجاز را گرفته و داروهای قاچاق و غیرقانونی که ضرر فراوانی دارد را به کشور می‌آورند. حتی تولیدکننده‌های داخلی نیز به جایی نمی‌رسند و باید بگوییم تنها عده‌ای خاص که حتی در زمره ورزشکاران و قهرمانان این کشور هستند به دلیل زد و بندهایی که با بعضی از آقایان دارند دست به این کار می‌زنند. متاسفانه در باشگاه‌ها، مربیان نیز مدارک علمی معتبری ندارند و خانواده‌ها نیز حق دارند به این گروه‌ها اعتماد نکنند. تا قبل از این در فدراسیون قبلی پرورش‌اندام با واریز مبلغ قابل توجه و یک کارگاه نه‌چندان علمی یک روزه مدرک مربیگری می‌دادند! ولی خوشبختانه در فدراسیون فعلی جلوی بسیاری از این کارها گرفته شده است.
جوانان در باشگاه‌ها درست هدایت نمی‌شوند
برای اینکه جوانان یا نوجوانانی به ورزش کردن در محیط‌های سالم علاقه نشان بدهند باید نظارت‌های پی‌درپی وجود داشته باشد ولی این مساله که ریشه قدیمی دارد توسط مافیایی در این ورزش هدایت می‌شود و در گذشته نیز همه چیز به شکل رابطه‌ای بود. به‌طور مثال در همین شهر تهران باشگاه بزرگ و لوکسی وجود دارد که توسط یکی از مربیان بنام این ورزش هدایت می‌شود ولی در کمال تاسف باید بگویم در این باشگاه تزریق هورمون‌های استروئیدی خیلی راحت تجویز می‌شود!
فساد نهفته در این ورزش
در فدراسیون قبلی مشکلات عدیده‌ای وجود داشت. بحث فساد در ورزش تنها به رشته‌هایی مثل فوتبال ختم نمی‌شود. این ورزش ورزش پولدارها است و این تفکر در جامعه جا افتاده است و حتی در مسابقات نیز شما شاهد فساد‌های مالی بودید! چون بعضی از پیشکسوت‌ها در فدراسیون قبلی پست و مقام گرفته بودند و به‌عنوان داوران بازی‌ها انتخاب می‌شدند در شب مسابقه پول‌های کلانی رد و بدل می‌شد،‌ سکه می‌دادند و مقام می‌خریدند! خوشبختانه با حضور آقای پورعلی‌فر تقریبا همه چیز سر و سامان گرفته، ولی خب وزارت ورزش هم باید کمی به فکر قهرمانان این رشته باشد. باید اضافه کنم آقایان سلطانی و نصیری هم برای پاک شدن این رشته کمک‌های شایانی کردند.
ورزش و غصه معیشت
اصلی‌ترین مساله مشکل معیشتی در این ورزش است. خیلی از قهرمانان در این رشته حتی با ماشین مسافرکشی می‌کنند! البته این مساله در کل جهان وجود دارد و غیر از چند حرفه‌ای سرشناس، دیگران که می‌خواهند به شکل حرفه‌ای کار کنند با معضل معیشتی مواجه هستند. من با دکست جکسون از قهرمانان بنام این رشته که برای کنفرانسی در تهران آمده بود صحبت کردم، وی نیز روی این مساله صحه می‌گذاشت. قهرمان یا ورزشکار حرفه‌ای بدون داشتن اسپانسر و با گرفتن وام باید راه خود را پیش ببرد.


Page Generated in 0/0179 sec