printlogo


کد خبر: 133158تاریخ: 1393/11/15 00:00
مالیات‌های یک تریلیون دلاری بودجه2016، شکاف کاخ سفید و کنگره را افزایش می‌دهد
اوباما داروغه رکورد شکن

گروه بین‌الملل: لایحه بودجه رکوردشکن 4 تریلیون دلاری اوباما برای سال مالی آتی میلادی طیف‌های بیشتری از قدرتمندان سیاسی و اقتصادی را علیه او برانگیخته است و این به معنای فشار بیشتر کنگره بر رئیس‌جمهوری است که برای سال پایانی زمامداری‌اش در کاخ‌سفید هیچ چشم‌انداز روشنی جز با حرافی متصور نیست. باراک اوباما روز دوشنبه بودجه 3999 میلیارد دلاری ایالات متحده  برای سال ۲۰۱۶ میلادی را با هدف توسعه زیرساخت‌ها و کمک به طبقه متوسط جامعه ارائه کرد اما پیش‌بینی تامین دست‌کم یک تریلیون دلار از این هزینه‌ها از طریق مالیات‌های موقت و موردی به بهانه افزایش احتمالی درآمدها در سال آتی، نه تنها باعث خشم شرکت‌ها و فعالان اقتصادی شده است بلکه امیدها برای بازپرداخت بخشی از بدهی سرسام‌آور 20تریلیون دلاری آمریکا را به یأس بدل کرده است. دیروز فایننشال تایمز، مهم‌ترین نشریه اقتصادی آمریکا در واکنش به بودجه 2016 تیتر زد: «اوباما به‌خاطر مالیات نقد با پس زدن بازار مواجه است» و در مقاله‌ای به قلم شان دانان و دیوید کراو نوشت: «رئیس‌جمهور پس از رونمایی از مالیات‌های موردی از شرکت‌های تازه در حال رونق گرفتن به عنوان بخشی از لایحه بودجه 4 تریلیون دلاری‌اش به کنگره، اعتراض بازار ایالات متحده و هر دو طیف رقبای جمهوریخواه و متحدان دموکرات محافظه‌کارش در کنگره را به جان خرید.»
مخالفان او افزایش مالیات‌ها را صرفا براساس دیدگاه‌های خوش‌بینانه کاخ سفید نسبت به اوضاع اقتصادی آمریکا در ماه‌های آینده می‌دانند که واقعا معلوم نیست چیزی بیش از یک سراب باشدیا نه. آنها اوباما را متهم می‌کنند که در ادامه سخنرانی سالانه رویاپردازانه مستاجر کاخ سفید در سنا، اوباما با اندکی بهبودی بازار آن هم بر اثر افت شدید بهای نفت در بازارهای جهانی می‌خواهد رویای موهوم خود برای آینده را به مردم و بازار بفروشد و یک کسری بودجه۴۷۴ میلیارد دلاری که معادل 5/2 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است- و اثر وضعی آن بر تولید ناخالص داخلی شاید چند برابر این باشد - را به اقتصاد آمریکا تحمیل کند. بدین ترتیب او با وضع مالیات تاریخی هزار میلیارد دلاری به بزرگ‌ترین داروغه مالیات‌بگیر تاریخ ینگه دنیا بدل می‌شود.حتی وال استریت ژورنال که نشریه حامیان وال‌استریتی سیاست‌های اوباماست، تحلیلی بر بودجه آن را به منزله چراغ قرمز کاخ سفید به رشد فعلی کسب و کار و تجارت می‌داند که باعث می‌شود فعالان اقتصادی دست به‌عصا راه بروند و نتوانند بدهی‌های پیشین و ضررهای ناشی از تبعات بحران مالی سپتامبر سیاه 2008 را که هنوز هم دنبالشان است، جبران کنند.
بودجه 2016 در گردنه جمهوریخواهان
البته کاخ سفید مدعی است می‌تواند طی سال‌های آینده با کاهش هزینه‌ها و افزایش مالیات‌ها، کسری بودجه خود را کاهش دهد. اوباما امیدوار است در 2 سال پایانی ریاست‌جمهوری بر اولویت‌های حزب دموکرات در توجه بیشتر به طبقه متوسط آمریکا، تمرکز کند تا اقبال اکثریت را به این حزب در مقابل جمهوریخواهان حفظ کند. اوباما همچنین قول داده است جاده‌های جدیدی احداث کرده و سیستم‌های حمل و نقل جدیدی ایجاد کند اما بخش مهمی از بودجه این پروژه‌ها قرار است از اخذ مالیات ۱۴ درصدی از دارایی‌های
۲ هزار میلیارد دلاری شرکت‌های آمریکایی در خارج از کشور، تامین شود. حال این بودجه پیشنهادی تا اکتبر(پاییز) سال آینده به تصویب نهایی کنگره‌ای نیاز دارد که مملو از جمهوریخواهان و حتی دموکرات‌های محافظه‌کاری است که بشدت از دست رئیس‌جمهور خشمگین شده‌اند چرا که در حقیقت آنها باید منافع مودیان بزرگ مالیاتی را حفظ کنند که در این راستا متضرر می‌شوند. مثلا سناتور «تاد کاچران» رئیس کمیته تخصیص بودجه سنای آمریکا با انتشار بیانیه‌ای بودجه پیشنهادی ۲۰۱۶ رئیس‌جمهور را  فاقد انضباط مالی لازم برای کشوری می‌داند که هنوز در حال بهبود از یک رکود اقتصادی طولانی است. به گزارش سایت روسی اسپاتنیک،این سناتور ایالت می‌سی‌سی‌پی هشدار داد کنگره تحت تسلط جمهوریخواهان باید بر انضباط مالی زیاد در بودجه، تاکید داشته باشد و در این باره مذاکره کند که بودجه درخواستی اوباما، موجب افزایش بدهی‌های چند هزار میلیارد دلاری آمریکا طی 10 سال آینده خواهد شد. کاچران در ادامه گفت: «براساس بودجه پیشنهادی ۲۰۱۶ از سوی اوباما، نرخ بهره پرداختی به بدهی‌های ملی آمریکا بشدت افزایش خواهد یافت و این هزینه‌ها تقریبا با بودجه‌ای که باید برای دفاع ملی پرداخته شود، برابر خواهد شد.»
افزایش بودجه نظامی- تروریستی
البته اوباما برای تامین جمهوریخواهان عمدتا جنگ‌طلب که دست بالاتر را در هر سنا و خانه نمایندگان کنگره دارند یک راه فرار نظامی در نظر گرفته  و آن افزایش 5/4 درصدی هزینه‌های نظامی سال 2016 از محل افزایش 5/4 درصدی رقم کلی بودجه عمومی است. به گزارش العربیه، در همین راستا واشنگتن از اختصاص بودجه 8/8 میلیارد دلاری برای سیرک ائتلاف علیه داعش از یک‌سو و کمک به تروریست‌های معارض سوری تحت عنوان «مخالفان میانه‌رو» از سوی دیگر است. البته با هزینه‌های سرسام‌آور عربستان و دیگر شیوخ نفتی برای حمایت از تروریسم دلخواه جمهوریخواهان تندرو در خاورمیانه، به نظر نمی‌رسد حنای این 8/8 میلیارد دلار پیش امثال جان مک‌کین رنگی داشته باشد.

دام ناکام آمریکا برای ایران و عراق
محاکمه جاسوس سابق سازمان سیا به جرم درز اطلاعاتی به رسانه‌ها و دشمنان آمریکا باعث افشای اسنادی محرمانه در رابطه با دام هسته‌ای واشنگتن برای بغداد و تهران شده است. شبکه روسی راشاتودی دیروز خبر داد یکی از اسناد فاش شده از دادگاه محاکمه جفری استرلینگ نشان می‌دهد پس از ایران، عراق نیز می‌توانسته هدف عملیات  «دام مرلین» سیا برای انتقال طرح‌های هسته‌ای ناقص باشد. با استفاده از این طرح‌های ناقص می‌توان به سادگی با استفاده از مهندسی معکوس، اقدام به ساخت یک سلاح هسته‌ای کرد. دامی که آمریکایی‌ها به وسیله یک دانشمند روس به نام مرلین برای ایران و عراق و حتی کشورهای دیگر پهن کرده بودند تا آنها را متهم به برخورداری از سلاح هسته‌ای کنند. دیوید سوانسون مدیر «ورلد بیوند وار» در این باره می‌گوید:«اسناد نشان می‌دهد مرلین دانشمند روس و همسرش حداقل تا سال ۲۰۰۹ میلادی، صدها هزار دلار از سازمان سیا دریافت کرده‌اند. این مساله نشان می‌دهد این عملیات احتمالا در دوران دولت‌های بوش و اوباما نیز ادامه یافته است». وزارت دادگستری آمریکا، استرلینگ را به نقض قانون جاسوسی ۱۹۱۷ میلادی متهم کرده است. این جاسوس سابق سیا متهم است اطلاعات مربوط به عملیات مرلین را به جیمز رایزن، خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز داده است.
 


Page Generated in 0/0057 sec