printlogo


کد خبر: 133474تاریخ: 1393/11/20 00:00
رئیس‌کمیسیون عمران مجلس در واکنش به انفعال آخوندی در حوزه مسکن
استیضاح وزیر راه کلید می‌خورد!

گروه اقتصادی: پس از یک سال و نیم سکانداری آخوندی بر وزارت راه‌وشهرسازی بالاخره سهل‌انگاری و عدم توجه وی به تولید واحدهای مسکونی مورد نیاز همچنین عملیاتی نکردن طرح‌هایی که همواره روی کاغذ مانده است موجب شد نمایندگان ملت به این ناکارآمدی و کم‌کاری‌ها واکنش نشان دهند و زمینه استیضاح وزیر راه‌وشهرسازی را برای اینکه به تعهداتش درباره تولید مسکن و رفع نگرانی‌های مردم در این بخش عمل نکرده، فراهم کنند. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به استیضاح وزیر راه به‌دلیل عدم‌پایبندی به تعهدات گفت: آخوندی باید هرچه سریع‌تر برنامه خود را درباره رفع نگرانی‌های مردم در بخش مسکن اعلام کند، درغیراین‌صورت ناگزیر به استیضاح وی هستیم. سیدمهدی هاشمی در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: با تعهدات و قول‌های داده شده توسط وزیر راه و شهرسازی و ریاست محترم جمهوری در موضوع مسکن مهر، طیف گسترده‌ای از مردم انتظاراتی را در این بخش دارند. وی با تأکید بر اینکه هنوز مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد که رفع نشده است، تصریح کرد: متأسفانه دستگاه‌های اجرایی اهتمام و اولویت لازم را برای حل این مشکل نداشته‌اند به‌طوری که به‌دفعات تجمعات متعددی در محدوده ساختمان مجلس، وزارت راه و شهرسازی یا بخش‌های مربوط برگزار شده است. وی با بیان اینکه وزارت نیرو و بخش‌های مرتبط در سایر دستگاه‌ها نیز اهتمام و توجه لازم را در این بخش نداشته‌اند، مسؤولیت مستقیم عدم پایبندی به تعهدات را متوجه وزیر راه و شهرسازی دانست و افزود: چنانچه این وضعیت با قید فوریت و اولویت مسکن مهر، طرح جامع مسکن، امنیت پروازها و بخش ریلی صورت نگیرد، ناگزیر به استیصاح وزیر راه و شهرسازی هستیم. رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکرات متعدد نمایندگان مجلس به وزیر راه و شهرسازی گفت: با این وجود نه در مسکن مهر، نه در ایمنی صنعت هوایی و نه در طرح جامع مسکن تحولی روی نداده است. متأسفانه رکود حاکم بر مسکن باعث شده، 140 موضوع شغلی در ارتباط با ساختمان دچار رکود شود که این وضعیت تولید ما را در بخش‌های مختلف دچار مشکل کرده است. هاشمی در بخشی دیگر از سخنانش یکی دیگر از معضلات بی‌توجهی به بخش مسکن را کاهش تولید و به‌تبع آن انباشت تقاضا دانست و افزود: با این وضع در آینده نزدیک دچار کمبود جدی در این بخش خواهیم شد و مشکلات جدی‌تر را پیش‌رو خواهیم داشت. وی با بیان اینکه دولت و وزارت راه باید در حوزه تولید مسکن و خروج این بخش از رکود توجه جدی داشته باشد، اظهار کرد: باید در این بخش بودجه مورد نیاز تأمین و تزریق شود و باید با وام خرید و وام ساخت بخش مسکن را که موجب افزایش جدی اشتغالزایی می‌شود، از رکود خارج کرد. وی تأکید کرد: انتظار مجلس این است که مواردی که به آن اشاره شد تا قبل از پایان سال جاری با جدیت مورد توجه قرار گرفته و اقدامات لازم در رابطه با آنها صورت بگیرد. رئیس کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا با این تفاصیل وزیر راه و شهرسازی تا پایان امسال فرصت دارد، گفت: خیر! مجلس تا پایان سال صبر نمی‌کند، وزیر راه و شهرسازی باید هرچه سریع‌تر برنامه خود را در بخش‌های ذکرشده اعلام کند تا نگرانی مردم به‌خصوص از بخش مسکن از بین برود. هاشمی ادامه داد:‌ با توجه به تعطیلات سال نو باید ایمنی و امنیت خاطر را در بخش‌های مختلف هوایی، زمینی و ریلی به وجود آوریم تا نگرانی‌ها در این بخش‌ها را نیز به حداقل برسانیم.
افزایش 29 درصدی قیمت اجاره‌بها
رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان گفت: در حال حاضر 41 درصد از جمعیت شهرها اجاره‌نشین هستند که باید بتوانیم با تنظیم بازار عرضه و تقاضا از میزان اجاره‌نشینی در کشور بکاهیم. جمشید برزگر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه کانون انبوه‌سازان 2 طرح مهم به وزارت راه و شهرسازی ارائه کرده است، اظهار داشت: طرح خروج از رکود بازار مسکن و افزایش سقف تسهیلات مسکن از مهم‌ترین طرح‌های ارائه شده انبوه‌سازان به وزارت راه و شهرسازی است. وی در ادامه افزود: طرح خروج از رکود بازار مسکن که توسط انبوه‌سازان ارائه شده، تمام چالش‌ها و موانع پیش روی مسکن را بررسی می‌کند. برزگر اظهار داشت: تامین منابع از سوی دولت می‌تواند روند تکمیل پروژه‌ها را تسریع کند. تامین اعتبار پروژه‌های مسکن مهر در شورای مسکن تصویب شده و بخشی از منابع مورد نیاز نیز ارائه شده است. وی با اشاره به اینکه قیمت اجاره‌بها 29 درصد افزایش پیدا کرده است، افزود: 12 درصد از اجاره‌ها غیرمستقیم بوده یعنی در خانه پدری ساکن هستند و در حال حاضر نیز بازار مسکن با افزایش عرضه روبه‌رو است. وی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر باید بتوانیم قدرت خرید مسکن را با توجه به اقشار متوسط جامعه افزایش دهیم و با افزایش ساخت و ساز در مراکز استان‌ها بتوانیم این بازار را کنترل کنیم. برزگر در ادامه توضیح داد: در حال رایزنی با وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن هستیم که بتوانیم تسهیلات مورد نیاز را برای رشد تولید در کشور افزایش دهیم و به جای عرضه مستقیم ‌تسهیلات به متقاضیان، با واگذاری این تسهیلات به انبوه‌سازان بتوانیم بازار مسکن به ثبات برسانیم.

احتمال افزایش قیمت مسکن در سال آینده
یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه توقف پرداخت وام 80 میلیونی موجب تداوم رکود در بازار مسکن خواهد شد،‌گفت: ادامه رکود، انباشت تقاضا را در بازار مسکن افزایش داده است. بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با میزان، انباشت مسکن را به دلیل رکود حاکم در بازار طی سال آینده 6 میلیون واحد مسکونی اعلام کرد و افزود: از 3 ماه دوم سال 94، شاهد افزایش قیمت مسکن در بازار خواهیم بود. این کارشناس بازار مسکن، در ادامه از رکود ساخت و ساز در بازار مسکن خبر داد و افزود: به دلیل رکود در بازار مسکن حجم ساختمان‌سازی طی سال جاری در مقایسه با سال‌های 91 و 92 بشدت نزولی شده است و تولیدکنندگان دیگر تمایلی به ساخت مسکن در کشور ندارند. وی با بیان اینکه مسکن در کشور به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود، اضافه کرد: به همین دلیل به تبع رکود در بازار مسکن طی سال آینده شاهد بروز تنش‌های سیاسی و اجتماعی در کشور خواهیم بود. ستاریان در ادامه با بیان اینکه اگر وضعیت عادی تولید مسکن را داشتیم باز هم چند میلیون کسری واحد مسکونی داریم، اضافه کرد: اگر با این وضعیت تولید مسکن ادامه یابد و وارد رونق نشویم بازار مسکن بشدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد. وی افزود: دولت نباید فریب رکود بازار مسکن را بخورد و تصور کند اگر تولید مسکن کاهش یابد بازار مسکن از رکود خارج و خرید و فروش رونق می‌گیرد، همانند سال ۹۱ در سال ۹۴ هم باید شاهد جهش قیمت مسکن باشیم. ستاریان اضافه کرد:‌ دولت‌ها همواره در یک دوره بازار مسکن را در رکود فرو می‌برند تا فرصت برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری داشته باشند.


Page Generated in 0/0053 sec