printlogo


کد خبر: 133817تاریخ: 1393/11/28 00:00
مصوبه کمیسیون تلفیق در مقابل ادعای رئیس سازمان محیط زیست
افشای ادعای کذب ابتکار

گروه اجتماعی: طبق گفته‌های رئیس سازمان محیط زیست، نمایندگان منتقد محیط زیست هنگام بررسی بودجه ۹۴ در کمیسیون تلفیق، اعتبار مربوط به مقابله با پدیده گردوغبار را حذف کرده‌اند اما مصوبه کمیسیون تلفیق در رابطه با بودجه ۹۴ از واقعیت دیگری پرده برداشت. آلودگی هوای خوزستان و معضل گردوغبار در این استان، طی هفته‌های گذشته به یکی از خبرسازترین اخبار محیط زیستی کشور تبدیل شده است به‌گونه‌ای که شرایط حاد حاکم بر این منطقه منجر شد تا رهبر معظم انقلاب درباره معضل ریزگردها در مناطق و استان‌های غرب کشور، به‌صورت ویژه به دولت دستور داده و تأکید کردند که با تشکیل جلسه‌ای با حضور تمام مدیران مرتبط با موضوع، تدابیر اجرایی و تصمیمات عاجلی برای رفع این مشکل و حل معضل گردوغبار شدید ناشی از ریزگردها گرفته شود.
واکنش‌ها به سفر وزیر بهداشت به اهواز
به گزارش تسنیم، پس از آن بود که وزیر بهداشت به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور به اهواز سفر کرد و این سفر نیز واکنش‌های متفاوتی را به همراه داشت به‌گونه‌ای که اسماعیل کهرم، مشاور سازمان
محیط زیست طی سخنانی اعلام کرد حضور وزیر بهداشت در اهواز موجب شده تا ابتکار از رفتن به خوزستان امتناع کند.
انتقاد تند ابتکار از نمایندگان
معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست پیش از این در مصاحبه‌های خود اعلام کرده بود: حل مشکلاتی مانند ریزگردها در خوزستان فقط با برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت میسر می‌شود و تنها اقدام در کوتاه‌مدت واکنش سریع است. وی روز یکشنبه در مصاحبه‌ با یک روزنامه درباره اظهارنظر برخی نمایندگان مبنی بر مقصر دانستن وی در معضل گردوغبار خوزستان عنوان کرد:‌ واقعیت این است که برخی نمایندگان مخالف دولت هستند و در اغلب موارد با دولت مخالفت می‌کنند. این موضوع هم چیزی است که به‌‌راحتی می‌توان گردن فرد خاصی انداخت. من فکر می‌کنم متأسفانه خیلی از مباحثی که این دوستان مطرح می‌کنند احساسی است و با اهدافی بیان می‌شود. ما می‌دانیم که این موضوع برای مردم خوزستان چقدر سخت است و چه ناراحتی‌ها و مشکلاتی را ایجاد کرده است اما اینکه کسانی بخواهند از این موضوع بهره‌برداری سیاسی کنند دون شأن ماست. وی افزود:‌ علاوه‌بر این در قاهره، فلسطین اشغالی و لبنان هم این مشکل گردوغبار رخ داده که از غرب آفریقا شروع شده و تا خاورمیانه هم کشیده شده، به‌طور حتم ابتکار در گردوغبار قاهره و غرب آفریقا هم مقصر است یعنی از منظر کسی که دنبال مقصر است اهمیتی ندارد که منشأ آن کجاست، حتما ما مقصریم.
توپ در زمین کمیسیون تلفیق
رئیس سازمان محیط زیست در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه تعدادی از همین نمایندگان که در این روزها سرسختانه در حال انتقاد از سازمان محیط‌ زیست هستند، 3 روز قبل از وقوع نخستین موج گردوغبار در کمیسیون تلفیق مجلس در یک نوبت همه اعتبارات پیش‌بینی‌ شده برای مقابله با پدیده گردوغبار در بودجه سال ٩٤ که از سوی سازمان محیط‌ زیست در بودجه گنجانده شده بود را به‌ صورت کامل حذف و آن را به یکی از مصارفی که مد‌نظر خودشان است منتقل کردند،‌گفت: ما فریادمان از این کار درآمد و بشدت اعتراض کردیم، بخشی از آن اعتبار ٦٠ میلیاردی از محل عوارض آلایندگی بود که ما گفتیم برای پایش نظارت و مقابله با گردوغبار اختصاص دهیم، یک مورد هم
٥٥ میلیارد تومان به‌صورت مشخص ویژه بحث گردوغبار و احیای تالاب‌ها بود که این را هم به‌صورت کامل از بودجه حذف کردند.
اعتبار 550میلیاردی مقابله با گردوغبار
اما زمانی که مصوبه کامل کمیسیون تلفیق مجلس درباره بودجه 94 را بررسی می‌کنیم بندی تحت این عنوان به چشم می‌خورد:‌ مبلغ 550 میلیارد ریال به منظور مقابله با روند فزاینده و شدت وقوع پدیده‌هایی نظیر گردوغبار و خشکسالی، حفاظت از تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور، احیا و پایش آن به سازمان حفاظت
محیط زیست اختصاص می‌یابد. این در حالی است که رئیس سازمان محیط زیست در سخنان خود مدعی شده است که کمیسیون تلفیق مجلس اعتبارات پیش‌بینی شده برای مقابله با پدیده گردوغبار در بودجه سال 94 که از سوی سازمان محیط زیست در بودجه گنجانده شده بود را به طور کامل حذف کرده است.
مطالبه گزارش هزینه‌کرد از محیط زیست
این در حالی است که سیدشریف حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات رئیس سازمان محیط زیست درباره حذف اعتبار 60 میلیاردی برای مقابله با ریزگردها از بودجه 94 توسط نمایندگان گفته است:‌ حذف اعتبار 60 میلیارد تومانی از بودجه 94 ارتباطی با موضوع ریزگردها ندارد، این 60 میلیارد تومان برای آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و سازمان‌های مردم‌نهاد برای مشارکت در محیط زیست بود یعنی همایش، سمینار و کارهایی از این قبیل. وی ادامه داد: در قانون بودجه سال 93 مبلغ 55 میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها، گردوغبار و احیای تالاب‌ها و مبارزه با خشکسالی اختصاص داده شد که از این میزان یک ریال هم به استان خوزستان اختصاص نیافت و سازمان محیط زیست باید گزارش دهد که این 55 میلیارد تومان را در کجا هزینه کرده است. عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان ادامه داد: در بودجه سال 94 نیز همین میزان اعتبار (55 میلیارد تومان) به بحث مقابله با گردوغبار و خشکسالی اختصاص یافته (بند 2 تبصره 19) که امیدواریم از این میزان باز هم چون سال گذشته سهم خوزستان صفر نباشد.
بی‌اطلاعی ابتکار از مصوبات سازمان خود
علاوه بر این یکی از اعضای کمیسیون تلفیق نیز با تایید اعتبار 55میلیارد ریالی برای مقابله با پدیده گردوغبار اذعان داشته است: این کمیسیون اعتباری معادل ۵۵ میلیارد تومان را برای مقابله با پدیده گرد‌وغبار در نظر گرفته است اما متاسفانه رئیس سازمان محیط زیست از مصوبات مربوط به سازمان خود نیز اطلاعی ندارد. شمس‌الله بهمئی افزود:‌ متأسفانه رئیس سازمان محیط زیست حتی از وضعیت بودجه‌ای این سازمان نیز اطلاعی ندارد و بدون اطلاع اقدام به اعلام برخی نظرات می‌کند. بنده طی روزهای گذشته با معاون برنامه‌ریزی استان خوزستان تماس گرفتم تا از میزان اعتبارات اختصاص یافته توسط سازمان حفاظت
محیط زیست برای مقابله با پدیده گرد و غبار مطلع شوم که مشخص شد تاکنون حتی یک ریال در سال 93 به این منظور اختصاص نیافته است.
کم‌کاری رئیس سازمان محیط زیست
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکل گرد و غبار استان خوزستان باید به دنبال کارهای اجرایی باشیم نه اقدامات سیاسی، بیان داشت:‌ وزیر آموزش‌وپرورش،‌ وزیر نفت و سایر وزرا برای گرفتن بودجه بارها به کمیسیون تلفیق آمدند اما رئیس سازمان محیط زیست حتی یک بار هم به کمیسیون نیامد با وجود اینکه استان خوزستان در بحران ریزگردها به سر می‌برد.
 


Page Generated in 0/0072 sec