printlogo


کد خبر: 134012تاریخ: 1393/11/30 00:00
نمایندگان از عملکرد ابتکار ابراز نارضایتی کردند
محیط‌زیست پاسخگو نیست

گروه اجتماعی: هرچند باران تا حدودی ذرات گرد و خاک آسمان خوزستان را فرونشاند اما نگاه سیاست‌زده سازمان محیط‌زیست به معضل ریزگردها توفانی از نگرانی را در فضای جامعه برانگیخته است. تا جایی که برخی نمایندگان مجلس نیز نسبت به این موضوع اعتراض کرده و خواستار سپردن مسؤولیت سازمان محیط‌زیست به فردی شدند که بتواند مشکلات مردم را حل و فصل کند. این در حالی است که معصومه ابتکار نیز طی چند روز گذشته در گفت‌وگو با رسانه‌ها یا حذف بخشی از بودجه توسط نمایندگان مجلس را دلیل شدت یافتن معضل گردوغبار معرفی کرده یا مهار ریزگردها را کاری زمانبر جلوه داده است که برای کنترل آن اقدام عاجلی نمی‌توان انجام داد.
سفر پرماجرای ابتکار به خوزستان
در شرایطی که استان خوزستان با بحران دست و پنجه نرم می‌کرد و سلامت شهروندان به خطر افتاده بود ساکنان این نواحی انتظار داشتند حضور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست را در کنار خود احساس کنند اما هر بار به دلیلی سفر ابتکار به این استان به تعویق افتاد تا اینکه سرانجام پس از اینکه تب و تاب آسمان اهواز فروکش کرد رئیس سازمان محیط‌زیست خود را به اهواز رساند اما اولین اقدام اعتراضی به این سفر دیرهنگام توسط جمعی از خبرنگاران و در جریان نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با رسانه‌ها اتفاق افتاد. روز سه‌شنبه جمعی از خبرنگاران خوزستانی در اقدامی نمادین و در اعتراض به آلودگی هوا در این شهر با ماسک در نشست خبری ابتکار حضور یافتند تا مشکلات مردم خوزستان را به رئیس سازمان محیط‌زیست یادآوری کنند.
ناامیدی مردم اهواز از ابتکار
از دیگر برنامه‌هایی که در جریان سفر رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست به اهواز انجام شد شرکت در کنفرانس ملی‌مهندسی و محیط‌زیست بود که سخنرانی ابتکار در این کنفرانس جز القای حس ناامیدی نتیجه دیگری برای مستمعان نداشت. وی با اشاره به اینکه راه‌حل مقابله با این پدیده مواجهه علمی است، اظهار داشت: این موضوع مشکلی نیست که مدیری بتواند در کوتاه‌مدت آن را رفع کند.  علاوه بر این در نشست خبری ابتکار با رسانه‌ها هم دوباره این موضوع از سوی رئیس سازمان محیط‌زیست مطرح شد تا به نوعی انتظار مردم اهواز برای رفع مشکلی که مستقیم با سلامت آنها در ارتباط است همچنان بی‌پاسخ باقی بماند. این در حالی است که ضیاءالدین شعاعی، مدیر ملی کارگروه مقابله با پدیده گرد و غبار بر این باور است که پدیده گردوخاکی که در کشور به پا خاسته 22 استان کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
عملکرد انفعالی سازمان محیط‌زیست
تهدید 22 استان کشور توسط گردوخاک در کنار اقدامات انجام شده از سوی سازمان محیط‌زیست در این مدت معادله چند مجهولی را تشکیل می‌دهد که نتیجه‌ای جز افزایش نگرانی از عملکرد سازمان محیط‌زیست ندارد. حساسیت ماجرا زمانی نمایان می‌شود که سازمان محیط‌زیست در برابر مردم و حتی مجلس نیز پاسخگو نیست یا گرفتاری در بازی‌های سیاسی عملکرد این سازمان را تحت‌الشعاع قرار داده باشد.عملکرد معصومه ابتکار در این مدت تا حدی رنگ و بوی سیاسی گرفته که الیاس نادران، نماینده مردم تهران در جلسه روز چهارشنبه مجلس گفته است: اگر ابتکار معاون سیاسی رئیس‌جمهور می‌شد اثرگذاری بیشتری داشت! این نماینده تهران که از ماجرای حذف بودجه محیط‌زیست توسط مجلس که از زبان ابتکار در رسانه‌ها منتشر شد گلایه داشت، افزود: ما نفهمیدیم نتیجه حذف یک درخواست دولت در بودجه 94 چه اثری در سال 93 روی ریزگردهای مناطق جنوبی و غربی کشور داشته است؟! معلوم نیست ابتکار چرا اینگونه سیاسی با موضوع برخورد می‌کند؟
پاسخگو نبودن محیط‌زیست دربرابر مجلس
ماجرای انتقاد از عملکرد رئیس سازمان محیط‌زیست به اینجا ختم نمی‌شود و اعضای فراکسیون محیط‌زیست مجلس نیز نسبت به پاسخگو نبودن این سازمان و موضع‌گیری در برابر انتقادات گلایه‌مند هستند. غلامحسین مؤیدحسینی‌صدر، سخنگوی فراکسیون محیط‌زیست مجلس در گفت‌وگو با فارس بیان داشت: ما تصور می‌کردیم با تغییر دولت مجموعه‌هایی که وزارتی نیستند مانند مناطق آزاد، سازمان‌ محیط‌زیست و سازمان استاندارد که قدرت زیادی دارند پاسخگوتر می‌شوند اما هم‌اکنون دیده می‌شود که به این شکل نیست. وی افزود: سازمان‌هایی که به عنوان معاونت رئیس‌جمهور هستند انتقادپذیری کمی دارند ضمن آنکه پاسخگو هم نیستند. این نماینده مردم در خانه ملت درباره دیدار اعضای فراکسیون محیط‌زیست مجلس با رئیس سازمان محیط‌زیست، خاطرنشان کرد که نگرانی‌های اعضای فراکسیون محیط‌زیست به رئیس سازمان محیط‌زیست انتقال داده شده است.
گردوخاک در خوزستان پدیده جدیدی نیست!
انگار ماجرای ناامیدی مردم از مدیران دولتی در کنترل ذرات گردوخاک تمامی ندارد، چرا که روز گذشته رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز در اظهاراتی قابل تامل اذعان داشته است که گردوخاک در خوزستان پدیده جدیدی نیست. داوود پرهیزگار در جلسه ستاد استانی مقابله با گردوغبار و شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان بیان داشت: وقوع گردوخاک در خوزستان پدیده جدیدی نیست، فقط امسال شدت آن بیشتر بوده که موجب افزایش حساسیت‌ها نسبت به آن شده است.
حل صورت مسأله، ساده‌ترین راه ممکن
وجود ذرات گردوخاک در آسمان خوزستان و برخی شهرهای دیگر حقیقتی است که وجود آن را نمی‌توان کتمان کرد اما به نظر می‌رسد برخی مدیران به جای چاره‌اندیشی و ارائه راهکارهایی برای رفع مشکل یا به جلو فرار کرده و زیر بار مسؤولیت نمی‌روند یا اینکه با کم اثر جلوه دادن عمق فاجعه سعی دارند به نوعی صورت مساله را پاک کنند؛ اقداماتی که در هر صورت دردی از مردم دوا نمی‌کند و فقط مدیران را در رسیدن به اهدافی که گاهی بوی سیاست هم دارند، یاری می‌کند. آنچه اکنون برای مردم خوزستان بیش از هجوم گردوخاک خطرآفرین است آغشته شدن موضوع با بنزین سیاست است که دود این آتش فقط در چشم مردم خواهد رفت.


Page Generated in 0/0064 sec