printlogo


کد خبر: 134683تاریخ: 1393/12/12 00:00
مکتب «تاریخ واقعی» و افسانه هولوکاست

عبدالله شهبازی: در سال‌های اخیر علاقه مردم غرب به پدیده هولوکاست افزایش‌یافته است. تحقیقات نشان می‌دهد حجم مطالب منتشر شده در رابطه با هولوکاست در دهه 1990 میلادی 10 برابر دهه‌های 1940 و 1950 بوده است. این موج علاقه به کشف حقایق تاریخی و مقابله با تبلیغات ‌ها‌لیوودی و ژورنالیستی و تاریخ‌نگاری رسمی به ایجاد یک مکتب جدید تاریخ‌نگاری انجامیده که به تجدیدنظرطلبی (رویزیونیسم) یا تاریخ واقعی معروف است.
معمولا از «پل رازینیه» فرانسوی به‌عنوان بنیانگذار این مکتب یاد می‌کنند. رازینیه در زمان جنگ دوم جهانی از اعضای جنبش مقاومت فرانسه بود که به‌وسیله گشتاپو دستگیر و به اردوگاه «بوخنوالد» اعزام شد و تا پایان جنگ در اردوگاه‌های مختلف نازی زندانی بود. پس از جنگ وی عالی‌ترین نشان مقاومت را از دولت فرانسه دریافت کرد سپس به عرصه تحقیقات تاریخی روی آورد، در زمینه جنگ دوم جهانی به تحقیق و انتشار کتاب پرداخت و از جمله به ترسیم وضع اسفناک اردوگاه‌های جنگی نازی دست زد ولی او بتدریج در جریان تحقیقش به نظراتی رسید که تصویر رسمی را کاملا نفی می‌کرد.
رازینیه اعلام کرد اولا، افسانه اتاق‌های گاز برای کشتار زندانیان- اعم از یهودی و غیریهودی- مطلقاً صحت ندارد. ثانیاً، در دوران جنگ هیچ سیاستی از سوی آلمان برای کشتارجمعی یهودیان اروپا وجود نداشته است. ثالثا، یهودیان کشته شده در دوران جنگ بین 900 هزار تا یک و نیم میلیون نفر هستند نه 6 میلیون نفر و این افراد مانند دیگران در جریان جنگ یا در اثر بیماری‌های مسری، بویژه تیفوس، از بین رفتند.  امروز 2 مورخ صاحبنام به‌عنوان مهم‌ترین هواداران مکتب تاریخ‌نگاری واقعی شناخته می‌شوند؛ اولی، «دیوید ایروینگ» انگلیسی است. ایروینگ مورخ بسیار معتبری است در حدی که برخی نشریات سرشناس انگلیس نوشته‌اند هیچ‌کس نمی‌تواند درباره جنگ دوم جهانی کار کند و پروفسور ایروینگ را نادیده بگیرد. او اولین کسی است که خاطرات 75000 صفحه‌ای گوبلز را به‌دست آورد و روی آن کار کرد. این خاطرات به‌مدت 50 سال برای مورخان ناشناخته بود و در آرشیوهای سری ارتش سرخ شوروی نگهداری می‌شد.
ایروینگ پس از یک کار 6 ساله روی اسناد سری شوروی سابق اولین بیوگرافی کاملاً مستند هیتلر را منتشر کرد با نام جنگ هیتلر که جنجال فراوان به‌پا کرد و کار وی را به دادگاه کشاند. ایروینگ در کتاب جنگ هیتلر مدعی است اصولاً در دوران جنگ هیچ نوعی از کشتار یهودیان (هولوکاست) در کار نبوده است. ایروینگ نشان داد مهم‌ترین اسناد جنگ دوم جهانی همه به‌طور مرموزی مفقود شده‌ است. بسیاری از یادداشت‌های روزانه سران آلمان و ایتالیا که تا مدتی پیش در آرشیوهای شوروی سابق، آلمان و سایر کشورهای اروپایی موجود بود به سرقت رفته و پنهان یا معدوم شده است. او از جمله اشاره می‌کند به یادداشت‌های روزانه موسولینی که زمانی موجود بود و اکنون نیست.
ایروینگ معتقد است اولاً، در آشویتس و سایر اردوگاه‌های نازی اتاق گاز وجود نداشته است. ثانیاً، هیتلر هیچ اطلاعی از وجود اتاق‌های مرگ و برنامه سازمان‌یافته برای کشتار یهودیان نداشته است (ایروینگ برای کسی که بتواند ثابت کند هیتلر از هولوکاست مطلع بوده جایزه‌ای به مبلغ 1000 پوند تعیین کرده است). ثالثاً، یک توطئه جهانی وجود دارد که به مورخان اجازه تحقیق بی‌طرفانه و برکنار از پیش‌داوری را در زمینه هولوکاست نمی‌دهد. رابعاً، رقم 6 میلیون کشته یهودی در جنگ دوم صحت ندارد و تعداد مقتولان یهودی کمتر از یک‌میلیون نفر است که در اثر بیماری یا در جریان جنگ، مانند دیگران، کشته شده‌اند نه در اثر طرح سازمان‌یافته امحای جمعی.  دومین مورخ سرشناس هوادار مکتب تاریخ‌نگاری واقعی، «رابرت فوریسون» فرانسوی است. پروفسور فوریسون و خانواده‌اش نیز مانند رازینیه، در زمان جنگ از آلمان‌ها آزار فراوان دیده بودند. او مؤلف کتاب‌های متعددی است و ثابت می‌کند اتاق گاز و سیاست امحای جمعی یهودیان صحت ندارد. فرد صاحبنام دیگر در این عرصه، فرد لوختر آمریکایی است. لوختر مورخ نیست بلکه مهندس متخصص ساختمان زندان است. او برای تحقیق به لهستان رفت و در بازگشت گزارش 196 صفحه‌ای خود را منتشر کرد که به گزارش لوختر معروف است. او در این گزارش وجود اتاق‌های گاز را منکر شد. او ثابت کرد اتاق‌های گاز در آشویتس و سایر اردوگاه‌های لهستان پس از جنگ دوم جهانی با هدف جلب توریسم به‌وسیله حکومت کمونیستی لهستان احداث شده است.
در این زمینه افراد سرشناس دیگری نیز کار کرده‌اند؛ گرمار رودلف مؤلف کتابی در انکار اتاق‌های گاز آشویتس است. ارنست زوندل کانادایی کتابی نوشته با عنوان آیا واقعاً 6 میلیون نفر کشته شده‌اند؟ دیوید هوگان کتابی دارد با عنوان افسانه 6 میلیون نفر. دکتر بروزات تحقیقی دارد درباره اتاق‌های گاز در داخائو و اثبات می‌کند نه در داخائو، نه در بوخنوالد و نه در سایر اردوگاه‌های آلمانی اتاق گاز برای کشتار یهودیان و سایر زندانیان وجود نداشته است. و بالاخره رژه گارودی، عضو جنبش مقاومت فرانسه در زمان جنگ دوم که او نیز براساس تحقیقات محققان پیش‌گفته، نشان می‌دهد هولوکاست صحت ندارد و یک افسانه ساختگی است.


Page Generated in 0/0062 sec