حسین جوادی: وقتی خبر نایب رئیسی علی کفاشیان در کنفدراسیون فوتبال آسیا رسانهای شد موافقان و مخالفان او به این نتیجه رسیدند که رئیس خندهروی فدراسیون فوتبال میتواند فوتبال ایران را از نظر بینالمللی به جایگاه اصلی خود نزدیک کند. شاید کفاشیان در این مدت یکساله روزهای پر فراز و نشیبی را در حوزه مدیریتی طی کرد ولی همین با آرامش حرکت کردن موضعی او نشان داد اگر بحث نتیجهگرایی و فشارهای بیجهت از روی شانه فدراسیون کم شود، کفاشیان میتواند بهترین مدیر فوتبالی بعد از انقلاب لقب بگیرد. انتخاب کفاشیان بهعنوان نایب رئیسی و عضو اصلی هیات اجرایی در کنفدراسیون فوتبال آسیا اتفاقی است که اگر به دقت به آن بنگریم نشان میدهد ما میتوانیم براساس این پست به میزبانیهای مختلف در فوتبال آسیا دست پیدا کنیم. حتی همین میزبانی جام ملتهای آسیا که تحت پروپاگاندای اماراتیها تقریبا از دست ما خارج شده براساس این موقعیت میتواند کورسوی امیدی را زنده کند چون براساس گفتههای روابط عمومی فدراسیون فوتبال زمان انتخاب میزبان جام ملتها به چند ماه بعد موکول شده و حتی قرار است چند نماینده از آسیا برای بازدید دوباره امکانات ایران به کشور سفر کنند. این مساله نشان میدهد فوتبال ما از نظر موقعیت بینالمللی گام بزرگی را برداشته و حتی میتوان اینگونه ابراز کرد که این عنوان تنها به کفاشیان باز نمیگردد و این کرسی عنوانی است که فوتبال ایران را به یک گام جلوتر سوق میدهد و حالا باید برای رسیدن به جایگاه اصلی در آسیا به یک وفاق کلی دست پیدا کنیم و نکته قابل توجه این است که این اتفاق زمانی برای کفاشیان رخ میدهد که او هفتمین سال پیاپی مدیریت خود در فوتبال را پشت سر گذاشته و تنها یک سال دیگر زمان باقی است تا با آرامش به اهداف خود در حوزه بینالمللی نزدیک شود. حالا اینکه او تمایل برای ثبتنام در دوره جدید را دارد یا خیر بحثی است که پشت کاریزمای همیشه خندان او پنهان شده ولی اگر این اتفاق هم رخ ندهد نمیتوان به راحتی از کارنامه مثبت او عبور کرد. همیشه در فوتبال حرفهای نتیجه گرفتن متر و معیاری برای موفقیت نیست و بعضی اوقات رسیدن به جایگاههای مدیریتی در حوزه بینالمللی و برون مرزی میتواند فوتبال یک کشور را در آستانه توسعهای
بزرگ قرار دهد.
گفتوگوی «وطن امروز» با امیرحسین حسینی، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال
شانس ما برای میزبانی آسیا بیشتر شد
امیرحسین حسینی، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره انتخاب کفاشیان به عنوان نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا میگوید: «این عنوانی که آقای کفاشیان بهدست آورد شانس ما را برای بهدست آوردن میزبانی جام ملتهای آسیا دوچندان کرد. او در این گفتوگو که با «وطن امروز» انجام داده اضافه میکند کفاشیان هرگز از ابزارهایی که در اختیار دارد برای منافع شخصی استفاده نکرده و حتی با مخالفان مجموعه خود با نرمش رفتار میکند.
نظر شما درباره بهدست آوردن کرسی نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا توسط کفاشیان چیست؟
به اعتقاد من این بزرگترین اتفاقی بود که بعد از انقلاب برای فوتبال ایران رخ داد. ما قبل از انقلاب تنها به مدت یک سال ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را در اختیار داشتیم و حالا بعد از سالها این افتخار برای فوتبال ما ثبت شده است البته پست ایشان از لحاظ مدیریتی بسیار اهمیت دارد چون آقای کفاشیان به عنوان عضو اصلی هیات اجرایی آسیا نیز در تصمیمگیریهای کلان فوتبال در این منطقه نقش دارند. این مساله میتواند کمک کند تا شانس میزبانی ما برای جام ملتهای آسیا بیشتر شود چون قرار است سال آینده (بعد از عید) 5 نماینده از آسیا برای بازدید از امکانات ایران به کشور بیایند و همین مساله نشان میدهد اماراتیها بازی تبلیغاتی راه انداختهاند و هنوز هیچ چیز به نفع آنها تمام نشده است.
آیا انتخاب کفاشیان در این پست سبب میشود تا ایشان دیگر تمایلی برای شرکت در انتخابات آینده فدراسیون فوتبال نداشته باشند؟
آقای کفاشیان معتقد هستند تا پایان زمان کاریشان در فدراسیون باید تمام تمرکز خود را بر مجموعه داشته باشند. حالا اینکه بعدا چه تصمیمی میگیرند باید در آینده منتظر باشیم ولی به اعتقاد من در کنار کارهای بینالمللی میتوان کارهای اجرایی در داخل را نیز رسیدگی کرد و منافاتی ندارد.
اتنخاب کفاشیان جواب منتقدان او را میدهد؟
من معتقدم منتقدان آقای کفاشیان نیز بیشتر دلشان میخواهد تا فوتبال ایران به سمت و سوی موفقیت پیش برود. ما چند سال قبل نیز انتخابات هیات اجرایی فوتبال آسیا را از دست دادیم و منتقدان در همین راستا انتقاد میکردند ولی حالا آقای کفاشیان این عنوان را بهدست آورده و علاوه بر این به نظر من ایشان هرگز از امکاناتی که در اختیار دارند در جهت منافع شخصی استفاده نمیکنند.
کفاشیان رکورددار است
کفاشیان که روز 15 اسفند 1390 برای دومین بار رئیس فدراسیون فوتبال شد، حالا هفتمین سال ریاست خود در فدراسیون را به پایان رسانده و هشتمین سال ریاست خود را آغاز میکند. در تاریخ فوتبال ایران هیچ کس 7 سال تمام رئیس فدراسیون فوتبال نبوده است. کسانی که بیش از 2 سال مدیریت فدراسیون فوتبال را عهدهدار بودهاند عبارتند از:
1ـ علی کفاشیان: 7 سال
2ـ مرحوم مصطفی مکری (5/6 سال) او یک بار طی سالهای 37 و 39 رئیس فدراسیون شد و بار دوم بین سالهای 46 و 51 این مسؤولیت را عهدهدار بود.
3ـ کامبیز آتابای: (6 سال و 2ماه) از تابستان سال 51 تا پاییز سال 1357 عهدهدار مسؤولیت ریاست فدراسیون فوتبال بود.
4ـ مرحوم علی کنی: (5 سال و نیم) بار اول بین سالهای 1325 تا 1329 و دومین بار در سالهای 34 تا 35 رئیس فدراسیون شد.
5 ـ حسینعلی مبشر: (5 سال و 2ماه) در 2 دور رئیس فدراسیون بود. بار اول در سالهای 36 تا 37 و بار دوم طی سالهای 1341 تا 1345 این مسؤولیت را عهدهدار شد.
6 ـ ناصر نوآموز: (4 سال و 10 ماه) از مهر 58 تا مهر 59 برای اولین بار و برای بار دوم از شهریور 68 تا تیر 72 مسؤولیت ریاست فدراسیون را عهدهدار شد.
7 - محمدحسین دادگان: (3 سال و 9 ماه) از شهریور سال 1381 تا خرداد 85 رئیس فدراسیون بود.
8ـ داریوش مصطفوی: (3 سال و 2ماه) از آبان سال 73 تا دی 76 رئیس فدراسیون فوتبال بود.
9ـ محمد پهلوان: (2 سال و 5 ماه) از فروردین 66 تا شهریور 68 رئیس فدراسیون بود.