printlogo


کد خبر: 135128تاریخ: 1393/12/19 00:00
تقویم تاریخ

رحلت «سیدجمال‌الدین اسدآبادی» اندیشمند و مبارز مسلمان (1275 ش)
روحانی مجاهد، سیدجمال‏الدین اسدآبادی در سال 1217ش (1254ق) در اسدآباد همدان در خانواده‏ای روحانی چشم به جهان گشود. پس از فراگیری مقدمات در زادگاه خود، برای ادامه تحصیل به قزوین، تهران و نجف اشرف رفته و از محضر شیخ انصاری و ملاحسینقلی همدانی استفاده برد. در سال 1232 ش به دستور شیخ انصاری عازم هند شد تا مردم آن دیار بویژه مسلمانان را علیه استعمار انگلستان بسیج کند. او در این راه متحمل رنج فراوان شد و در راستای این هدف به کشورهای عثمانی، مصر، فرانسه، افغانستان، انگلستان، عراق و ایران سفر کرد. از آنجا که سید، خود بنیانگذار اتحاد ملل اسلامی و وحدت شیعه و سنی بود، تعمداً ملیت خود را مخفی نگه می‏داشت. وی با مسافرت‏های متعدد خود و با ایراد خطابه‏های پرشور، از مسلمانان می‏خواست با اتحاد و همبستگی، در برابر مفاسد و حاکمیت دست‌نشانده و استعماری اروپاییان ایستادگی کنند. در اواخر عمر به خواسته سلطان عبدالحمید عثمانی به استانبول رفت و پس از مدتی مورد سوءظن سلطان قرار گرفت. پس از قتل ناصرالدین شاه توسط میرزا رضای کرمانی که از مریدان سیدجمال‏الدین بود، فشار بر سید افزایش یافت و به زندان افتاد. سرانجام سیدجمال‏الدین به دستور سلطان عثمانی مسموم شد و 19 اسفند 1275ش برابر با 5 شوال 1314 در 58 سالگی بدرود حیات گفت.

اختراع تلفن توسط «الکساندر گراهام‌بل»  (1876م)
الکساندر گراهام‌بل، مخترع اسکاتلندی، در آغاز استاد ناشنوایان و افراد لال بود. او فکر اختراع وسیله‏ای را در سر می‏پروراند که به‌وسیله آن بتوان بین 2 نفر از راه دور، ارتباط برقرار کرد. گراهام‌بل به چگونگی ترکیب و تغییر اصوات کنجکاو بود و راهی برای نوشتن اصوات پیدا کرد که هر کس آنها را بر صفحه کاغذ می‏دید، نوشته را به آسانی درمی‏یافت. او در حین آزمایش پی برد اصواتی که به صورت علائم نوشته می‏شوند، چندان اختلافی با خط مورْسْ ندارند، از این رو به جست‌وجوی وسیله‏ای برآمد که اصوات را با جریان برق از جایى به جای دیگر بفرستد. او در همین موقع دستگاه ضبط صوتی را ابداع کرد که به وسیله آن، طرز ادا کردن کلمات را به کرها می‏آموخت. هنگامی که فرد کری سخن می‏گفت، اصوات به صورت خطوط بر صفحه‏ای نقش می‏بست، آنگاه شخص سالمی همان کلمات را به درستی ادا می‏کرد. سپس فرد ناشنوا، هر دو خط را مقایسه می‏کرد و اشتباه خود را می‏یافت. بل پس از این کار تصمیم گرفت اصوات را به محرک‏های برقی تبدیل کند. او در اندیشه ساختن دستگاهی بود که به وسیله آن، اصوات اشخاص به صورت امواج، در سیم جریان پیدا کرده و شنیده شوند. فکر اصلی اختراع تلفن از اینجا شروع شد که بل دستگاه ساده‏ای را دید که دو جعبه از یک باتری برق گرفته و هنگامی که کسی در یکی از جعبه‏ها حرف می‏زد در جعبه دیگر ارتعاشاتی برمی‏خاست که به وسیله سوزن منعکس می‏شد. بل تشخیص داد که اگر تعداد سوزن‏ها زیاد شود، ارتعاشات صوتی به صورتی واضح‏تر انعکاس خواهند یافت. سرانجام بر اثر تلاش بسیار، نخستین مکالمه آزمایشی تلفنی بین الکساندر گراهام‏بل و دستیارش واتسون در دهم مارس 1876م با موفقیت انجام شد و تحولی بزرگ در وسایل ارتباطی به وجود آمد. بل برای اختراع این وسیله ارتباط سریع، از تجارب و آزمایش‏های سایر مخترعان و محققان استفاده کرد البته دستگاه تلفن، پس از تکمیل اختراع گراهام‏بل، توسط دانشمندان دیگر، به شکل پیشرفته کنونی درآمده است.

بمباران شدید توکیو توسط هواپیماهای آمریکایی (1945م)
در جریان جنگ دوم جهانی، صدها فروند بمب‏افکن غول‏پیکر آمریکایى، به دفعات، بمب‏های خود را بر شهر توکیو فرو ریختند. در ادامه جنگ، در اثر بمباران شدید توکیو در روز دهم مارس 1945م، نزدیک به هزاران تن از غیرنظامیان ژاپنی کشته شدند. این حمله هوایی آمریکا، از سری حملات ایالات متحده به مناطق غیرنظامی ژاپن بود، تا این کشور را وادار به تسلیم کند. بااین‏حال، ژاپن تا ماه آگوست سال 1945م که آمریکا با بمب هسته‏ای، شهرهای هیروشیما و ناکازاکی را هدف قرار داد و صدها هزار انسان بی‏گناه را نابود کرد، تسلیم نشد.


Page Generated in 0/0074 sec