printlogo


کد خبر: 135393تاریخ: 1393/12/24 00:00
افزایش قیمت در بازار آجیل‌فروشان

بازار آجیل در هفته پایانی سال رونق خاصی گرفته، ضمن اینکه فندق، بادام هندی و تخمه جابونی از جمله خشکباری است که افزایش قیمت زیادی داشته است. به گزارش مهر در حالی‌که کم‌کم به روزهای پایانی سال ۹۳ نزدیک می‌شویم، بازار آجیل‌فروشان رونق خاصی گرفته و این روزها افراد زیادی برای تامین آجیل شب عید راهی بازار می‌شوند. در بازار آجیل امسال خشکباری مانند فندق، بادام هندی، تخمه جابونی و به گفته برخی فروشندگان بادام زمینی و بادام با افزایش قیمت مواجه بوده است و براساس گزارش میدانی صورت گرفته در حال حاضر در بازار آجیل‌فروشان پانزده خرداد قیمت هرکیلوگرم فندق ۸۰ هزار تومان، تخمه گوشتی ۲۴ هزار تومان، پسته اکبری ۵۰ هزار تومان، بادام هندی ۴۸ هزار تومان، توت با کیفیت درجه یک ۸۰ هزار تومان، تخمه جابونی ۴۴ هزار تومان، بادام ۵۵ هزار تومان و نخودچی ۱۰ هزار تومان است. در همین راستا مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با بیان اینکه این گرانی مربوط به 2 الی 3 ماه قبل است، گفت: قیمت برخی محصولات از جمله مغز فندق، تخمه جابونی و بادام هندی حدود 2 تا 3 ماه پیش مقداری افزایش یافته و از آن زمان تاکنون قیمت‌ها تقریبا ثابت مانده اما آن زمان چون خریداری نبود این مساله چندان نمود پیدا نمی‌کرد اما الان که نزدیک شب عید است همه روی آن حساس شده‌اند. احمدی با بیان اینکه در حال حاضر کمبودی در این زمینه وجود ندارد و بعید به نظر می‌رسد در هفته پایانی سال مشکلی از لحاظ قیمت ایجاد شود، گفت: قیمت‌های کنونی با قیمت شب یلدا تفاوت چندانی نکرده است. وی درباره علل گرانی برخی خشکبار اظهار داشت: خشکسالی سبب شد تا تولید برخی محصولات نسبت به سال قبل کمتر باشد، ضمن اینکه در اوایل ماه محرم که سال نوی قمری است، تجار عراق و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خشکبار ما را خریداری می‌کنند، سالیان گذشته بعد از این دوره قیمت‌ها ارزان می‌شد اما امسال به دلیل کاهش تولید برخی محصولات چنین اتفاقی نیفتاد. احمدی با بیان اینکه به طور کلی قیمت آجیل و خشکبار برای مصرف داخلی بالا است، افزود: این مساله به آن دلیل است که هزینه تولید این محصولات بالا است و همچنین اکثر محصولات ما به‌صورت دیم کاشته می‌شود؛ در نتیجه وقتی بارندگی کم باشد با کمبود مواجه می‌شویم. همچنین علی محسنی، معاون دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی درباره علل گرانی برخی خشکبار مانند فندق در بازار گفت: در سال‌جاری سرمازدگی شدید بهاره سبب کاهش ۵۰ درصدی تولید این محصول شد و میزان تولید آن امسال حدود ۱۰ هزار تن است. وی با بیان اینکه مصرف فندق در کشور محدود است، اظهار داشت: عمده مصرف این محصول در مناطق شمالی و دیگر مناطق فندق‌خیز است و در سراسر کشور مصرف چندانی ندارد؛ به همین دلیل تولید آن نیز محدود است.


Page Generated in 0/0174 sec