printlogo


کد خبر: 135694تاریخ: 1393/12/27 00:00
وزارت کشاورزی در تنظیم بازار جا ماند
مرغ تا 9 هزار تومان پرید!

گروه اقتصادی: در حالی که قیمت گوشت مرغ دیروز - سه‌شنبه - در بازار مصرف به کیلویی 8500 تا 9000 تومان رسید، رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی دلیل افزایش قیمت را افزایش 30 درصدی تقاضا عنوان کرد و گفت: مردم می‌توانند به جای خرید هر کیلوگرم مرغ 8500 تا 9000 تومانی، مرغ منجمد کیلویی 5500 تومانی بخرند. محمد یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش یک تا 2000 تومانی قیمت مرغ در برخی مغازه‌های سطح شهر در آستانه سال جدید اظهار کرد: به‌طور معمول در 40 روز پایانی سال، تقاضای خرید مرغ حدود 30 درصد افزایش می‌یابد و دولت برای این زمان، مرغ‌های منجمد را ذخیره کرده تا مردم این مرغ‌ها را تهیه کنند. وی با بیان اینکه دولت برای ذخیره هر کیلوگرم مرغ منجمد 2000 تومان زیان داده است، ادامه داد: باید این فرهنگسازی صورت می‌گرفت که مرغ منجمد تفاوتی با مرغ گرم ندارد، چرا مردم باید مرغ 9000 تومانی ‌بخرند؟ یوسفی افزود: مصرف‌کنندگان باید هر کیلوگرم مرغ را از میادین اصلی به قیمت 6980 تومان تهیه کنند یا مرغ منجمد را کیلویی 5600 تومان بخرند، چرا مردم به این وضعیت دامن می‌زنند؟ وزیر جهاد کشاورزی چندین‌ بار قیمت واقعی مرغ را اعلام کرده است. دولت مرغ‌های منجمد را برای این زمان ذخیره کرده است، حالا اگر کسی به این موضوع توجه ندارد و می‌خواهد مرغ کیلویی 10 هزار تومانی بخرد، خودش می‌داند. رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی همچنین گفت: وقتی تقاضای مرغ 30 درصد افزایش می‌یابد ممکن است بعضی‌ها بی‌انصافی کنند و قیمت را بالا‌ ببرند. یوسفی در عین حال تصریح کرد: به هیچ عنوان قیمت 8500 تومان مورد تایید نیست، قیمت واقعی هر کیلوگرم مرغ 7500 تومان است به شرطی که بتواند در طول سال با نوسان حداکثر 5 درصدی ثابت بماند.
باید از مرغدار حمایت می‌شد که نشد
محمدعلی ضیغمی، معاون وزیر سابق بازرگانی در گفت‌وگو با نسیم، درباره مشکلات تنظیم بازار و گلایه‌های وزارت جهاد کشاورزی درباره نبود ابزار نظارت و توزیع بیان کرد: نواقصی که در بازار وجود دارد صرفا به نظارت مربوط نمی‌شود و انتظار وزارت جهاد کشاورزی برای در اختیار گرفتن همه ابزارها بی‌دلیل است. وی افزود: برای انجام یک کار حتما لازم نیست که همه سازمان‌ها و نهادها مرتبط با یکدیگر در یک سازمان یا نهاد متمرکز شوند. معاون وزیر سابق بازرگانی با اشاره به انتقادات پیرامون قانون انتزاع نیز گفت: انتقادات پیرامون قانون انتزاع مساله جدیدی نیست و در گذشته هم حتی تجمیع وزارتخانه‌های بازرگانی و صنعت هم مخالفان خاص خودش را داشت. وی گفت: بهانه وزارت جهاد کشاورزی برای نداشتن ابزار نظارتی توجیهی ندارد، زیرا نظارت بر مسائل بهداشت و درمان هم در حال حاضر در دستگاهی خارج از وزارت بهداشت انجام می‌گیرد و مشکلی هم به وجود نمی‌آید. معاون وزیر سابق بازرگانی خاطرنشان کرد: مشکلاتی که وجود دارد به عدم استقرار بحث‌های نظارت و بازرسی در جهاد معطوف نمی‌شود، موضوع اصلی این است که اصل نظارت بر بازار در زمره فعالیت‌های وزارت جهاد نبوده است. معاون وزیر سابق بازرگانی با اشاره به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار مرغ تصریح کرد: در موضوع حساسی مانند مرغ، وزارت جهاد کشاورزی باید از مرغدار حمایت می‌کرد، زیرا با توجه به ضرردهی مرغ در ماه‌های گذشته پیش‌بینی می‌شد که این ضرردهی در نهایت در یک فرصت خود را نشان دهد. ضیغمی خاطرنشان کرد: سنسورها و حسگرهای وزارت جهاد دیر عمل کرد و حمایت از بخش تولید بموقع انجام نشد تا اصطلاحا قیمت مرغ از دست مسؤولان در برود.
نظارت در خرده‌فروشی‌ها وظیفه ما نیست
حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام و طیور دیروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افزایش اخیر قیمت گوشت قرمز به چه دلیل بوده است، گفت: در 2 سال گذشته قیمت گوشت قرمز ثابت بود و به‌رغم افزایش هزینه‌های تولید قیمت این محصول تغییری نداشت. وی افزود: در 3 ماه گذشته 1000 تومان یعنی حدود 10 درصد قیمت دام زنده افزایش یافته که این موضوع نافی وفور گوشت قرمز نیست. واحدهای پرواربندی آماده توزیع گوشت قرمز به بازار هستند، اگر چه در 2 ماه گذشته افزایش قیمت کاذب در شبکه توزیع این محصول اتفاق افتاد و در مراکز عمده هر کیلوی آن به 24 هزار تومان رسید اما دوباره با کاهش 2 هزار تومانی قیمت آن به هر کیلو 22 هزار تومان کاهش یافت. معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره گوشت مرغ اظهار داشت: سال گذشته در بهمن و اسفند بخش زیادی از مرغ عرضه‌شده را جمع‌آوری و ذخیره می‌کردیم اما امسال شرایط جدیدی تجربه شد و آن افزایش کشش بازار در هفته دوم بهمن و ماه جاری بود که این افزایش کشش به صورت جهشی اتفاق افتاد. رکنی اظهار داشت: در اسفندماه تقاضای مرغ گرم نسبت به ماه گذشته 10 درصد افزایش یافت به طوری که در 10 ماه اول امسال روزانه به طور معمول 305 تن مرغ وارد میدان بهمن می‌شد اما در 2 ماه آخر سال یعنی بهمن و اسفند این مقدار افزایش زیادی یافت. وی اضافه کرد: شبکه‌های توزیع قیمت مرغ را گران کردند و اتفاقاتی که در خرده‌فروشی‌ها می‌افتد از کنترل ما خارج است. معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در یک ماه گذشته بعضی روزها بیش از 2 هزار و 500 تن مرغ سرد در کنار مرغ گرم عرضه می‌شد و این اتفاق به این معنا است که حدود 50 درصد مرغ سرد افزون بر مرغ گرم عرضه شده، بنابراین با ادامه عرضه در فروردین و اردیبهشت هیچ مشکلی از لحاظ تامین این محصول وجود ندارد. وی بیان داشت: ذخایر فعلی ما در مرغ سرد بالای 100 هزار تن است که به تناسب نیاز بازار عرضه را افزایش می‌دهیم. رئیس انجمن صنفی پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت مرغ است، تصریح کرد: 3 ماه پیش تولید‌کنندگان برای هر کیلوگرم مرغ 2000 تومان زیان می‌دادند، درحال حاضر نیز هر کیلوگرم تخم‌مرغ برای تولید‌کنندگان 1000 تومان زیان دارد. در این وضعیت کسی احوال تولید‌کنندگان را می‌پرسد؟ واقعا مرغداران تا کی می‌توانند زیان دهند و تولید کنند؟ سرانجام مجبور می‌شوند تولید‌شان را کم کنند تا زیان‌شان جبران شود.
 


Page Generated in 0/0119 sec