printlogo


کد خبر: 135769تاریخ: 1393/12/28 00:00
فاصله کلینتون با دیگر نامزدهای ریاست جمهوری زیاد است
هیلاری و زن‌سالاری انتخاباتی آمریکا

گروه بین‌الملل: نظرسنجی پربیننده‌ترین شبکه خبری آمریکا در جهان نشان می‌دهد که اگرچه هیلاری کلینتون، تنها نامزد صاحب بخت دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری 2016 دچار افت محبوبیت شده اما هنوز هم فاصله معناداری با رقبای جمهوریخواهش دارد. شبکه «سی‌ان‌ان» این هفته نتیجه آخرین نظرسنجی مشترکش با شرکت بازاریابی مشهور «او آر سی» را درباره دیدگاه‌های سیاسی جامعه آمریکا منتشر کرد که در بخش مربوط به  شانس نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آتی، «هیلاری کلینتون» همسر رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده با  فاصله 15  درصدی نسبت به «جب بوش» برادر رئیس‌جمهور سابق، بخت نخست رسیدن به کاخ سفید است. با وجود ریزش نظرات مثبت نسبت به هیلاری طی هفته‌های اخیر و در پی افشای قانون‌شکنی او در دوران وزارت خارجه‌اش اما او هنوز شانس زیادی دارد تا به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهور زن آمریکا، عصر زن‌سالاری یانکی‌ها را آغاز کند.
در نظرسنجی «سی ان ان- او آر سی»، «جب بوش» نامزد پیشرو جمهوریخواهان در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا به همراه «اسکات واکر» فرماندار ایالت و یسکانسین، «رند پال» سناتور ایالت کنتاکی، «مایک هوکابی» فرماندار سابق آرکانزاس و «بن کارسون» جراح سابق مغز و اعصاب در رتبه‌های بعدی قرار دارند که رقابت تنگاتنگی دارند.
در دوئل‌های جداگانه، هر یک از نامزدهای احتمالی جمهوریخواهان به صورت جداگانه با  نامزد شاخص دموکرات‌ها مورد مقایسه قرار گرفتند که در نتیجه فاصله کلینتون با نامزدهای جمهوریخواه از 10 درصد کمتر نشد. هیلاری کلینتون با 54 درصد در مقابل «رند پال» 43 درصدی، با 55 درصد در مقابل بوش 40 درصدی، با 55 درصد در مقایسه با هوکابی 41 درصدی  و سرانجام با
56 درصد در مواجهه با کارسون 40 درصدی برتری یافت. در همین حال میزان زن‌سالاری انتخاباتی در اردوی دموکرات‌ها از این هم بیشتر است و رقابت بین دیگر نامزدهای دموکرات با هیلاری کلینتون کاملا یک‌طرفه به سود همسر بیل کلینتون و وزیر خارجه سابق اوباماست. کلینتون با اختلاف حدود 50 درصدی از «جو بایدن» معاون اوباما پیشی گرفته به طوری که از حمایت 62 درصدی در مقابل حمایت 15 درصدی بایدن برخوردار است. «الیزابت وارن» هم با حمایت 10 درصدی در جایگاه سوم قرار دارد و بقیه کاندیداهای دموکرات در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از حمایت بیش از 5 درصد بهره‌مند نیستند. البته از ریزش آرای هیلاری در میان حامیان دموکرات نباید گذشت چرا که 51 درصد آنان گفته‌اند با دریافتن اینکه کلینتون از ‌ایمیل‌های رسمی وزارت خارجه استفاده شخصی کرده نسبت به او تجدید نظر کرده‌اند. با وجود درخواست رسمی وزارت خارجه جان کری از سلف او، هیلاری هنوز نیمی از 60 هزار نامه رسمی به سرقت برده را به دولت بازنگردانده است. نظرسنجی «سی‌ان‌ان- او‌آرسی» در بین روزهای 13 تا 15 مارس گذشته از طریق تلفن صورت گرفت و 1009 شهروند در آن شرکت داشتند در حالی که ضریب خطای این نظرسنجی مثبت و منفی 3 درصد است. اگرچه بسیاری از کارشناسان رسانه‌ای، نظرسنجی سی‌ان‌ان را طبق معمول غیرعلمی و صرفا تبلیغاتی برآورد کرده‌اند اما نکته شایان توجه درباره پیشینه نظرسنجی‌های قبلی این شبکه، به حقیقت پیوستن نتایج بسیاری از آنهاست، از جمله در 2 دوره انتخاب اوباما. از آنجا که سی‌ان‌ان نفوذ زیادی بر مخاطبان خود دارد و بخش مهمی از افکار عمومی را تحت تاثیر خبرسازی‌های خود قرار می‌دهد، می‌توان پیش‌بینی کرد که اگر هم نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی در این راه از امکانات شرکت مشاوره و بازاریابی تجاری «اوآرسی اینترنشنال» بهره می‌برد، شرکتی بین‌المللی و بویژه فعال در آسیا که گویا بخش آگهی‌ها و قراردادهای تجاری و تبلیغاتی سی‌ان‌ان را نیز تامین می‌کند.


تداوم رسوایی‌های سرویس مخفی آمریکا
رسانه‌های آمریکا از ارسال نامه‌ای آغشته به سم مرگبار سیانور به کاخ‌سفید خبر دادند که یکی دیگر از نشانه‌های سوءعملکرد سرویس مخفی این کشور محسوب می‌شود. این خبر تازه‌ترین نمونه سوءعملکرد سرویس مخفی آمریکاست که وظیفه حفاظت از رئیس‌جمهور و دیگر مقامات بلندپایه کشور را بر عهده دارد. مدیر سرویس مخفی آمریکا اعتراف کرد: ماموران بخش بازرسی نامه‌هایی که به کاخ سفید ارسال می‌شود، غالبا مست هستند. از جمله رسوایی‌های سرویس مخفی آمریکا، رسوایی اخلاقی بیش از 10 مامور آن در کلمبیا در سال 2012 است.

 


Page Generated in 0/0126 sec